Pillangó-hatás (Pillangó-hatás 1.) (2004) 347

The Butterfly Effect
113' · amerikai, kanadai · sci-fi, dráma, thriller 16

0 díj · 1 jelölés

A pillangó-effektus elmélet szerint, ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát Pekingben, az akár tornádót is gerjeszthet Amerikában. Világunkban minden mindennel összefügg, minden cselekedetünk alapjában változtathatja meg a jövőt. Még elképzelni is rémes, hogy mi lenne, ha valaki képes lenne a… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Ashton KutcherEvan
Amy SmartKayleigh
Melora WaltersAndrea
Elden HensonLenny
William Lee ScottTommy
John Patrick AmedoriEvan (13 éves)
Logan LermanEvan (7 éves)
Irina GorovaiaKayleigh (13 éves)
Sarah WiddowsKayleigh (7 éves)
Kevin G. SchmidtLenny (13 éves)

További szereplők

Kedvencelte 108

Várólistára tette 223


Kiemelt értékelések

Ascyra 

97 kedvencelés.
Amerikai, túlgondolt, néhol elnyűtt, klisés, túltolt, nyálas.
Csodálatos, felemelő, elgondolkodtató, magával ragadó a hangulata, Ashton első és talán egyetlen tökéletes szerepe és játéka. Határtalan és megkapó, hamis igazi. És a vége. 10/10. 7. hely.

csartak

Ez egy jó film! Szívesen néztem újra, mert elég régen láttam ahhoz, hogy alig emlékezzek rá, csak a főbb dolgokra. Érdekes ez a belenyúlkálás az élet eseményeibe, – sokszor egy apró döntés tényleg más irányba viheti az életünket… és mennyi alternatív változata lehet.
Csak nem emlékeztem, hogy Ashton Kutchernek ilyen bamba feje van néha. Mondjuk rásegített a szerep, mert a vége jelenetben meg egész jól nézett ki.
Meg kellene néznem az alternatív befejezéseket is…

7 hozzászólás
AniTiger 

Sosem voltam oda a kis nyálas fejecskéjéért – kellett neki jó pár év, mire megért annyira, hogy értékelni tudjam a színészi játékát (is) –, de ebben a filmben nagyon fájt a szívem Kutcherért!
A film zseniális, bonyolult és természetesen mindenki utálja körülöttem.

Pnikolett

Sokadszorra nézve is nagy hatással volt rám. Ilyen egy igazán jó film <3

Ciccnyog

Volt egy időszak, amikor nagyon sok filmet néztem meg. A Pillangó-hatás előtti napon pont a Hetedik volt terítéken. Ezt csak azért írom, mert ebben filmben van egy olyan jelenet, mikor a szereplők moziba mennek. És vajon mit adnak éppen? Igen, a Hetediket. És nem egy ilyen filmes összecsengés volt, meg időnként ma is bele-belefutok ilyenekbe. Annak tükrében egyébként félelmetes is a fenti eset, hogy ez a film is jól példázza, hogy minden mindennel összefügg. Erős film, kár lenne bárkinek is kihagynia.

Negative_Singularity

Hogy ez mennyire szétszed… Régen felületesen értettem, tiszta volt a cselekmény, de most úgy beleborultam, hogy nem túlzás azt mondani, felzaklatott.
Egy sor jut szembe Adytól:

„A sors kegyetlen zsarnokunk.”

Akinek ezzel az idézettel nem jött át a lényeg, az semmit sem értett meg a filmből. Mestermű. Két lélek az mindig két élet marad, sosem egy; ezt szörnyű feldolgozni. Fáj.

kkata76 

Érdekes film tartalmilag és képileg is. Ashton Kutcher eddig nem tett rám különösebben nagy benyomást, de ebben nagyon tetszett.

brena

Úúúúú de tetszett ez az ötlet!És Ashton is:)

Ellen_Ripley

Ez megint egy olyan film, ami annak idején, mikor láttam, teljesen a hatalmába kerített. Már eleve az elmélet, ami alapján készült, nagyon megfogott. A film végtelenül nyomasztóra sikeredett, de valahogy emiatt van az emberben egy olyan „néznem kell” érzés. Se Kutchert, se Amy Smartot nem bírom, kifejezetten antipatikus figurák, mégis valahogy teljesen illettek a történethez.
Olvastam egyszer, hogy 4 alternatív befejezést csináltak a filmnek, leírom őket a Tudtad-e zónában. :)

ercypici

Nagyon érdekes és néhol megrázó film. Nekem ő is az alap film listámon van.


Népszerű idézetek

Treszka

A káoszelmélet szerint egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén.


Folytatása

Összehasonlítás

Pillangó-hatás


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján