A holnap határa (A holnap határa 1.) (2014) 464

Edge of Tomorrow
113' · amerikai, kanadai · akció, sci-fi, kaland, romantikus 12

Bill Cage katona, de eddig elkerülte a veszélyt – pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal.… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Tom CruiseCage
Emily BluntRita
Bill PaxtonFarell főtörzsőrmester
Brendan GleesonBrigham tábornok
Lara PulverKaren Lord
Jeremy PivenWalter Marx
Charlotte RileyNance
Madeleine MantockJulie
Jonas ArmstrongSkinner
Tony WayKimmel

További szereplők

Kedvencelte 79

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

unknown

Érdekes, izgalmas volt a film, szép látvánnyal.
Sok volt benne az akció, emelett szólt is valamiről.
A világ megmentéséről. Az igaz, rengeteg próbálkozása volt Cage-nek, de akkor sem volt könnyű feladata. Sok mindent megtanult, erős lett.
Valahogy nem is igazán érdekelt, mikor meghalt, hisz mindig feltámadt.
Volt egy mentési pontja. Mindig elölről kellett kezdenie onnan, miután meghalt. Nagyon sokszor elölről kezdte, de az biztos, hogy a filmbe nem tettek bele unalmas, felesleges ismétlést.
Jól meglett vágva és rendezve, nem volt szétszórt.
A két főszereplő összeillett, jól kijöttek egymással.
Tetszett a sok párbeszéd, élvezetes volt, főleg úgy, hogy nem először beszéltek.
Nem a kedvenc műfajom az action sci-fi, de ez a film elnyerte a tetszésemet.

1 hozzászólás
Emerson 

1 óra 42 perc 30 másodpercig hozta a 10 csillagos szintet. Meg is lepődtem, mert a főszereplőpáros részemről nem tartozik a könnyen tolerálható kategóriába. Na de az utolsó öt perc? Íróváltás volt vagy mi a…? spoiler
Jószívű vagyok spoiler szóval nyomok 9 csillagot, de a vége? Pf… mínusz 11 csillag.

2 hozzászólás
TejesMasni

Tetszett, izgalmas volt, pörgős és látványos. Imádom Emily Blunt-ot, az egyik kedvenc színésznőm. Ebben a filmben is nagyon jól alakított a szerepében. Jól hozta az erős, edzett és mindenre felkészült katonát. Tom Cruise nem tartozik a kedvenceim közé, de ennek ellenére tetszett az ő karaktere is.

Coralie 

Egész jó volt ez. Izgalmakat és akciójeleneteket tekintve nem lehet rá panasz. A könyvnek az érzelmi oldala erősebb, de ennyire nem látványos a történet. Igazából mindkettő más, mindkettő tetszett. Vagyis ez az a ritka eset, amikor a film is jó, a végét leszámítva. Nem is igazán értettem, hogy ott mi is történt, de úgy látszik spoiler Így aztán mégsem okozott annyira maradandó élményt, de egyszer érdemes megnézni, mert szórakoztató. Tetszett a teherautós poén. :D

4 hozzászólás
Ascyra 

Egyáltalán … én már rohadtul kinőttem a Tom Cruise korszakból, mikor megjelent egy új filmje és azonnal ugrottam rá; alig vártam, hgoy megnézzem. Poén, hogy nem szeretem kimondottan őt, mert nem tartom valami zseninek, ha színészetről van szó, de a filmjei mindig le tudtak kötni (ha csak a Minority Riportra gondolok… fúúú). És ez is egy gyöngyszem amúgy azok közül, ami rongyosra nézhető. Komolyan. Nekem Emily Blunt hatalmas megkönnyebbülés volt, mivel nagyon féltem tőle, hogy nem lesz köztük semmiféle kémia, inkább valami steril akció, de egyszerűen vagy nagyon jó a rendezés, vagy jók a karakterek vagy a színészek vagy Emily tud ennyire simulni Tom Cruise néha fellengzős játékához. Második nézésre ez a film még jobban tetszett. Hatalmasakat röhögtem közben, s bár néhol nem akart poén lenni, mégis groteszk jelenetekkel igyekeznek elérni, hogy érezd magadban, hogy most nem kéne röhögnöd, mégis fogsz. A sztori és az elképzelés nekem kimondottan tetszik, az már csak plusz számomra, hogy van benne jócskán sci-fi elem. Szóval jó kis egyveleg, van benne minden, ami a szórakoztatáshoz kell. Érdekes film, gyöngyszemnek is hívhatnám, de Cruise miatt ez lehetetlen. Nézős! :)

evé

Oké, oké, engem megvett kilóra, majdnem végig lekötött és egyébként is, amcsi akció film mániás vagyok.
Űrlények, akik el akarják pusztítani a Földet? Pipa!
Akció, látvány, jó sok robbantás? Pipa!
Egy hős, aki próbálja megmenti a világot? Pipa!
Szóval, úgy is lehet mondani, hogy ezt már párszor láttam, de egyrészről a sablon ellenére akadt benne eredeti ötlet is, másrészről meg úgyis mindig mindent újranézek… (ezt is fogom!)
Mellesleg Tom Cruise-t nem igen csípem, viszont nagyon jól hozza az arrogáns s.ggfej szerepét, sőt a kevésbé ellenszenves hős figuráját is.

Röfipingvin

Bár förtelmesen hollywoodi vége lett, de azért tulajdonképpen egész jó iparos munka volt. Tom Cruise-nak el kell fogadnia, hogy megöregedett, Emily Blunt pedig tehetséges.

2 hozzászólás
Fummie

Még egy film, amit moziban kellett volna megnéznem. Így sem volt rossz, sőt imádtam, de azért érdemelnék egy pofont, hogy nem adtam érte pénzt, mert ennek a filmnek tényleg lett volna rá szüksége, és meg is érdemelné.
A kedvenceim között vannak az időutazós/időkavarós sztorik, úgyhogy nem is értem, miért nem érdekelt ez a film korábban. Mármint csak azután keltette fel a figyelmem, hogy annyira fel lett hype-olva. De akkor sem akartam meghalni, hogy láthassam. Pedig iszonyú jó volt.
Maga a sztori is tök jó, hogy Cage újra és újra elkezdi a napot, és mindent újra és újra meg kell csinálnia. Egy ponton, amikor már sokadik alkalommal kellett csinálnia, és látszott az arcán, hogy elege van, eszembe jutott, hogy ez pont olyan, mint amikor játszom, és meghalok, és vissza kell mennem a pálya elejére, és újra megcsinálni az egészet elölről, és milyen idegesítő ez, ha ötvenedszerre kell megcsinálni, hát még ha többszázadik alkalommal. Na jó, nem pont olyan, de hasonló. Emellett pedig tök jó, hogy hiába ismétlődik az egész, nem lesz unalmas. Az íróknak sikerült megoldaniuk, hogy végigizguljam az egészet, és a végén már a körmömet rágtam, mert úristenmostmilesz.
Pluszpont, hogy Európában játszódik és nem Amerikában, meg mert a humort is jól használta. A szerelmi szál nem volt idegesítő, csak egy jelenetben. Viszont mínusz pont a végéért, szerintem nem így kellett volna befejezni, de hát spoiler

Izolda

10 csillagos, csak a vége miatt jár a -4.
Olvastam a könyvet, ami tök jó. Rövid, pörgős. A film: elfogadom, hogy a 20 körüli japán szereplőket lecserélték idősebb, fehér amcsikra. A helyszínváltást is elfogadom. Az ismétléseket nagyon jól oldották meg, szétröhögtem rajta az agyam. A látvány teljesen jó volt. De az utolsó 5 percen úgy felhúztam magam, mint még filmen ritkán. Már a moziban hangosan anyáztam. Az elamerikanizált végét… Csak azt tudnám feledni.

2 hozzászólás
Chriss 

Ezt a filmet leginkább Emily Blunt miatt szerettem, de a történet maga is tetszett, annak ellenére, hogy Tom Cruise szintén nem tartozik a kedvenceim közé. Itt valahogy el tudtam viselni :)


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

– És mit csinálunk, ha egy alfa van ott?
– Hősi halált halsz.

Audrey_Cortez

Cage: Asszem' eltört valamim.
Rita: Mije?
Cage: …A gerincem.

Sunshine 

Cage: Ez veszélyes dolog. Kárt is tehetek valakiben.
Griff: Csak ha kibiztosítod.
Cage: És azt hogy kell?

Nocharity 

– Nem túl beszédes.
– Nem hiányzik.
– A beszéd?
– A felesleges beszéd.

Sunshine 

– Az nem tiszti egyenruha?
– És tiszti karperec [bilincs] van hozzá?

Tiko 

Kimmel: Őrmester, Önt bízom meg, hogy vigyázzon odakint Cage-re.
Griff: Mi? Egész nap???
Kimmel: Valami azt súgja, közel sem lesz az olyan hosszú…

BeL1eVe 

Ébresztő fel, kopasz! Be a sorba mielőtt a pofájára lépek, kopasz!

1 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

A holnap határa


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján