Csillagközi invázió (Csillagközi invázió 1.) (1997) 174

Starship Troopers
129' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, thriller, szatíra 18 !

0 díj · 1 jelölés

Johnny Rico (Casper Van Dien) diplomája megszerzése után büszkén lép be a hadseregbe. A harmadik évezredben az Egyesült Földi Állam állampolgárságot nyújt a bátraknak. A kiképzőtáborban a teljesítménye kiváló, de egy tragikus baleset miatt ki akar lépni. A Klendathu bolygóról származó félelmetes… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Denise RichardsCarmen Ibanez
Casper Van DienJohnny Rico
Dina MeyerDizzy Flores
Patrick MuldoonZander Barcalow
Clancy BrownZimm tizedes
Neil Patrick HarrisCarl Jenkins
Jake BuseyAce Levy
Seth GilliamSugar Watkins
Michael IronsideJean Rasczak
Rue McClanahanbiológus tanár

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Tök jól bemutatja egy katonai demokrácia működését. Az ókori görög városállamoktól, a náci Németországon keresztül sok helyről merített ihletet az alkotó és ezeket jól keverve mutatja be egy csapat fiatal útját a seregen belül. A sci-fi környezet teszi látványossá és véressé a filmet. Aki a 90-es években élt és szereti a sci-fit, tuti nem egyszer látta már.

Mark 

Űr nácik vs. Űr rovarok. És te kinek szurkoltál? :)

Kiskakukk 

Akciófilm köntösbe bújtatott társadalomkritika, csak utóbbit szokás nem észrevenni. Pedig nem a rovarokon és a lövöldözésen van a hangsúly, hanem azon, hogy mennyire agymosott az összes szereplő. „Szeretne többet tudni?”

Amúgy igen jó kis film és a cgi még mai szemmel is jó.

csokidani 

Erdekes modon meg sose lattam ezelott. Most sikerult moziban, es hat ez nagyon szorakoztato volt. Jo sok akcio, vegre mukodo humor, remek latvanyvilag. Tenyleg minden egyutt volt egy remek mokahoz, es ennel nem is kellett tobb.

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Mekkora klasszikus lett ez, ahhoz képest, hogy szerintem a rendezők sem vették komolyan az egészet. Folyamatosan Uncle Sam-et láttam magam előtt, miközben néztem. Az egyik legjobb szatíra, amit ismerek.
Nem rossz film, szép grafikával, poénokkal, rengeteg ellőtt tölténnyel és annyi klisével, hogy azon csak nevetni lehet. Szerintem hiányzik róla a vígjáték címke.

Th3DarkKn1ght 

Utoljára még általános iskolásként láttam és be kell vallanom, akkor sokkal nagyobb hatással volt rám! Félreértés ne essék, a Csillagközi invázió nem egy rossz film, sőt épp az ellenkezője, csak valahogy jóval tartalmasabbra emlékeztem. Az viszont nem rémlett, hogy Denise Richards karaktere ennyire irritáló lett volna! A Bogarak még ennyi év elteltével is marha jól néznek ki, az akciók is látványosak és nem kicsit kegyetlenek! Az űrnácis felállás meg alapból telitalálat! Ami lehúzza, az az iszonyatosan gagyi szerelmi szál, meg azok az apró hibák se tesznek jót neki, amin gyerekként még átsiklottam. Még így is egy kiemelkedő sci-fi és szatíra, de az emlékeimben sokkal epikusabb, mint amilyen valójában! Ha már Verhoeven, akkor inkább az Emlékmás, vagy még inkább a Robotzsaru!

Szencsike 

Akárhányszor szembejött velem a film, mindig késő este kezdődött és két órát plusz reklámok nem ültem végig, így csak részletekben láttam. Most viszont megnéztem egyben és nagyon jó filmet láttam. Nem tökéletes (főleg a színészek néha nagyon manírosak voltak), meg mai szemmel a cgi sem épp tökéletes, és a szerelmi háromszög is gyatra, és egyes helyeken gyomorforgató tud lenni, de még mindig az egyik legjobb military sci-fi film. Visz előre a cselekmény, nem kell sokat gondolkodni, csak élvezni a filmet.

5 hozzászólás
LoneWolf 

Beteg kiskölyök lehettem, ha már 7 évesen ilyeneket néztem, ráadásul élveztem is őket, de a Csillagközi Invázió még mai szemmel is látványos és vicces, olyan fekete és morbid humorral, amit azóta sem láttam még sci-fi alkotásban. Ezek mellett a szereposztást szintén meg kell említenem, hiszen ebben láttam először a hazai nézőknek akkor még teljesen ismeretlen Neil Patrick Harris-t, (Barney – Így jártam Anyátokkal) illetve itt láttam másodszor Dina Meyer-t, (Sárkányszív) akibe gyerekként teljesen „belezúgtam”. Mindenesetre, ez a „rovarirtós” szösszenet mára klasszikussá nőtte ki magát, nem úgy mint a ZS-kategóriás folytatásai.

TiaManta 

Szatirisztikus ez a film, milyen görbetükör a berendezkedése. Már az elején a toborzó videó, az élő közvetítés, és aztán az iskola. A történet maga nem erőszakos és buta (vagyis igen de nem céltalan, nagyon is szándékos), hanem eszközként használja ezt hogy megmutassa amit szeretne.
Amikor az egyik hölgy azt találta mondani, hogy az ember találta ki a matematikát, művészetet, már önmagában belső szemösszehúzást vált ki bennem egy hozzá illő pff na persze hanggal.

Ez a film nagyon szórakoztató. És brutális.
Tök jó! Nézd meg!

Sunshine 

Igazából ez a rész meglepően jónak tűnt, kaptunk egy rendes sztorit, pedig azt hittem csak halomra lőnek mindent oszt jo' van. Viszont utána a második rész kiábrándító volt (a halomra lőnek kategória).


Népszerű idézetek

Ace: Mindig a barátságról zagyválnak, miután kitépték a szívedet.

kkatja

Jean Rasczak hadnagy: Rico! Bevetés! Owen tábornok bajban van a P-bolygón, szedje a motyóját, és tíz perc múlva jelentkezzen!
Johnny Rico: Igen, uram!
Jean Rasczak hadnagy: (meglátja, hogy mozog valaki a takaró alatt) Ki ez magánál?
Dizzy Flores: Flores, uram…
Jean Rasczak hadnagy: Akkor legyen húsz perc.

kkatja

Jean Rasczak hadnagy: Rico! Kell nekem egy tizedes. Maga lesz az haláláig, vagy amíg jobbat nem találok.

Kiskakukk 

Rovarzseni?! Számomra még a gondolkodó rovar gondolata is roppant sértő!

kkatja

Jean Rasczak hadnagy: Mozgás! Örökké akarnak élni?

kkatja

Zimm tizedes: (kiképzésnél a szakaszt ócsárolja) Ilyeneket kellet kifognom…Micsoda majomcsorda!
Nem! Visszavonom! Annyira nem jók!

kkatja

Jean Rasczak hadnagy: Az önálló mérlegelés az ember egyetlen igazi szabadsága.

Szelén

Jean Rasczak: You. Why are only citizens allowed to vote?
Student: It's a reward. Something the federation gives you for doing federal service.
Jean Rasczak: No. Something given has no value. When you vote, you are exercising political authority, you're using force. And force my friends is violence. The supreme authority from which all other authorities are derived.
Dizzy Flores: My mother always told me that violence doesn't solve anything.
Jean Rasczak: Really? I wonder what the city founders of Hiroshima would have to say about that.
Jean Rasczak: [to Carmen] You.
Carmen Ibanez: They wouldn't say anything. Hiroshima was destroyed.
Jean Rasczak: Correct. Naked force has resolved more conflicts throughout history than any other factor. The contrary opinion, that violence doesn't solve anything, is wishful thinking at its worst. People who forget that always pay.


Folytatása

Összehasonlítás

Csillagközi invázió


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján