Csillagközi invázió (Csillagközi invázió 1.) (1997) 111

Starship Troopers
129' · amerikai · akció, sci-fi 18

0 díj · 1 jelölés

Johnny Rico (Casper Van Dien) diplomája megszerzése után büszkén lép be a hadseregbe. A harmadik évezredben az Egyesült Földi Állam állampolgárságot nyújt a bátraknak. A kiképzőtáborban a teljesítménye kiváló, de egy tragikus baleset miatt ki akar lépni. A Klendathu bolygóról származó félelmetes… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Denise RichardsCarmen Ibanez
Casper Van DienJohnny Rico
Dina MeyerDizzy Flores
Patrick MuldoonZander Barcalow
Clancy BrownZimm tizedes
Neil Patrick HarrisCarl Jenkins
Jake BuseyAce Levy
Seth GilliamSugar Watkins
Michael IronsideJean Rasczak
Rue McClanahanbiológus tanár

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 20

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus 

Mekkora klasszikus lett ez, ahhoz képest, hogy szerintem a rendezők sem vették komolyan az egészet. Folyamatosan Uncle Sam-et láttam magam előtt, miközben néztem. Az egyik legjobb szatíra, amit ismerek.
Nem rossz film, szép grafikával, poénokkal, rengeteg ellőtt tölténnyel és annyi klisével, hogy azon csak nevetni lehet. Szerintem hiányzik róla a vígjáték címke.

Kiskakukk 

Akciófilm köntösbe bújtatott társadalomkritika, csak utóbbit szokás nem észrevenni. Pedig nem a rovarokon és a lövöldözésen van a hangsúly, hanem azon, hogy mennyire agymosott az összes szereplő. „Szeretne többet tudni?”

Amúgy igen jó kis film és a cgi még mai szemmel is jó.

Mark 

Űr nácik vs. Űr rovarok. És te kinek szurkoltál? :)

LukeSkywalker 

Nagyon komoly és adekvát társadalomkritika a militáns társadalmakról (USA, Oroszország, Észak-Korea, stb.) szatíra-köntösbe öltöztetve. Verhoeven ezzel figyelemreméltó trilógiává bővítette kritikai sci-fi műveit: Robotzsaru – Emlékmás – Csillagközi invázió.

Kiss_Ákos

A filmről sok mindent lehet elmondani, de egy nagyon erős társadalomkritika van benne, ami talán elsőre nem jön le, de nem véletlen, hogy Amerikában a köny verziót betiltották…

1 hozzászólás
Ellen_Ripley

Hát, nem tudom, nem volt rossz, csak az zavart, hogy igazi hadsereg toborzó film.

3 hozzászólás
KillerCat

Heinlein regényétől függetlenül is kultuszfilmmé nőtte ki magát. Többek közt azért, mert az eredeti írás cselekményszegényessége miatt csak momentumokat vesz át elődjétől és így volt lehetősége önálló életre kelni. Minden hollywoodi dráma, szerelmi, hősi panelt ugyan sikerült beletuszkolni, de egyik sincs túllökve, illeszkednek a filmbe. Engem valahogy mégsem győzött meg. valószínűleg túl sok sci-fit láttam és magas a mérce.

Valentine_Wiggin 

Van hangulata, vannak benne szép gondolatok a barátságról, de amúgy semmi extra. Standard, lövöldözős, bogárnyírós sci-fi, komoly mondanivaló, és igazán mély karakterek nélkül. Vannak, akiknek szerethető a stílusa, voltak azért kedvenceim is, spoiler de semmi katarzisélményem nem volt, csak elborzadtam néha a gusztustalanabb jeleneteken. Vannak sokkal jobb filmek a műfajban.
A vicces az, hogy anno azért ajánlotta egy jó barátom, mert szeretem a Végjátékot, és ahhoz hasonló az alaphelyzet… öhm… nincs túl sok hasonlóság, de az tény, ha már bogárnyírás, inkább olvassátok el a Végjátékot. Az legalább kellemesen kikészít lelkileg.

LoneWolf

Beteg kiskölyök lehettem, ha már 7 évesen ilyeneket néztem, ráadásul élveztem is őket, de a Csillagközi Invázió még mai szemmel is látványos és vicces, olyan fekete és morbid humorral, amit azóta sem láttam még sci-fi alkotásban. Ezek mellett a szereposztást szintén meg kell említenem, hiszen ebben láttam először a hazai nézőknek akkor még teljesen ismeretlen Neil Patrick Harris-t, (Barney – Így jártam Anyátokkal) illetve itt láttam másodszor Dina Meyer-t, (Sárkányszív) akibe gyerekként teljesen „belezúgtam”. Mindenesetre, ez a „rovarirtós” szösszenet mára klasszikussá nőtte ki magát, nem úgy mint a ZS-kategóriás folytatásai.


Népszerű idézetek

kkatja

Jean Rasczak hadnagy: Rico! Bevetés! Owen tábornok bajban van a P-bolygón, szedje a motyóját, és tíz perc múlva jelentkezzen!
Johnny Rico: Igen, uram!
Jean Rasczak hadnagy: (meglátja, hogy mozog valaki a takaró alatt) Ki ez magánál?
Dizzy Flores: Flores, uram…
Jean Rasczak hadnagy: Akkor legyen húsz perc.

kkatja

Jean Rasczak hadnagy: Rico! Kell nekem egy tizedes. Maga lesz az haláláig, vagy amíg jobbat nem találok.

kkatja

Jean Rasczak hadnagy: Mozgás! Örökké akarnak élni?

kkatja

Zimm tizedes: (kiképzésnél a szakaszt ócsárolja) Ilyeneket kellet kifognom…Micsoda majomcsorda!
Nem! Visszavonom! Annyira nem jók!

kkatja

Jean Rasczak hadnagy: Az önálló mérlegelés az ember egyetlen igazi szabadsága.

[névtelen]

Jean Rasczak: You. Why are only citizens allowed to vote?
Student: It's a reward. Something the federation gives you for doing federal service.
Jean Rasczak: No. Something given has no value. When you vote, you are exercising political authority, you're using force. And force my friends is violence. The supreme authority from which all other authorities are derived.
Dizzy Flores: My mother always told me that violence doesn't solve anything.
Jean Rasczak: Really? I wonder what the city founders of Hiroshima would have to say about that.
Jean Rasczak: [to Carmen] You.
Carmen Ibanez: They wouldn't say anything. Hiroshima was destroyed.
Jean Rasczak: Correct. Naked force has resolved more conflicts throughout history than any other factor. The contrary opinion, that violence doesn't solve anything, is wishful thinking at its worst. People who forget that always pay.


Folytatása

Összehasonlítás

Csillagközi invázió


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján