Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés (1999) 128

Galaxy Quest
102' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték !

1 díj · 8 jelölés

A terem zsúfolásig tele űrhajósokkal és űrlényekkel. Mindenki a Protector űrhajó elszánt legénységét várja a színpadra. Talán egy csillagközi űrtalálkozón vagyunk? Nem. A színfalak mögött a már rég nem futó, de rajongóik körében még mindig hihetetlenül népszerű Galaxy Quest tévésorozat elfásult… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Tim AllenJason Nesmith
Sigourney WeaverGwen DeMarco
Alan RickmanAlexander Dane
Tony ShalhoubFred Kwan
Sam RockwellGuy Fleegman
Daryl MitchellTommy Webber
Enrico ColantoniMathesar
Robin SachsSarris
Missi PyleLaliari
Patrick BreenQuellek

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon szórakoztató paródia volt, főleg Alan Rickman tetszett benne. Annyira azért nem fogott meg, hogy újranézőssé váljon, de örülök, hogy láttam.

Banditaa 

Grabtar pörölyére, ez az egyik legviccesebb film az univerzumban.

1 hozzászólás
LoneWolf 

Okos és méltán szórakoztató paródiája a Star Trek-nek, amely leginkább a beskatulyázottság átkát hivatott bemutatni a hasonló kaliberű sorozatokban és mozikban játszó színészek körében, de emellett szépen rágyúr a látványra is, amit egy ilyen jellegű film ritkán mondhat el magáról. Külön kiemelném, hogy Tim Allen és Alan Rickman fergeteges alakítást nyújt, míg Sigourney Weaver külsejére egyszerűen nincsenek szavak. Perfecto! (*.*)

ChEebor 

Nagyon jól sikerült vígjáték, ami paródiaként is felfogható. Jó nagy nevek gyűltek rá össze, és talán nekem nem is a főszereplő páros, hanem Alan Rickman zseniális alakítása és Tony Shalhoub jópofa idétlenkedése tetszett inkább. Bár azt el kell ismerni, Sigourney Weavernek nagyon menő kinézetet sikerült varázsolni. A cselekmény jó, szándékosan klisés, de pont ezért tökéletesen működik, a díszletek teljesen megjárják.

Osli75 

Hogy én ezt miért nem láttam még eddig? :D Vicces volt, jó kis paródia. Szerencsére nem vitték túlzásba a dolgokat, jól lavíroztak a vicces de még nem nevetséges szint között. A stáblista se semmi, jó színészeket sorakoztattak fel. Csak azért kapott 7 csillagot, mert sok olyan poén volt ami talán Star Trek-es és mivel én azt a sorozatot nem láttam, ezért csak kapiskáltam miről is lehet szó. De ennek ellenére jól szórakoztam.

Popovicsp87 

Lecsúszott színészek, mint a galaxis hősei?
Nagyon jópofa vígjáték és paródia.

szolykahajni

Juj, hát ez egyértelműen tíz csillag!
A csillagközi kalandozásos furafejű lényes filmeket és sorozatokat sosem szerettem nagyon. Apa ellenben nagy rajongó, így kiskoromban sok részt láttam pl. a Star Trekből, még többet a Csillagkapuból.
Ez a film tökéletes paródia, hihetetlenül király színészi alakításokkal (a thermiánok is zseniálisak!), és a vígjátékiság mellett, ahogy azt már mások is említették, erősen ott bújnak a mélyebb tartalmak. A női karakteren még lökhettek volna egy kicsit, az is jó fordulat lett volna, ha kiderül hogy több van benne, mint amit a sorozatban kihoznak (mert ebből a kalandból az derült ki, hogy kb annyi van benne valóban :D), na de így sem rossz, miért ne lehetne csak annyi, amennyi? :)

Azt hiszem bármikor újra tudnám nézni. Angolul néztem, mint minden filmet, ahol AR megszólal… :) [Na meg amúgy is, egyre jobban szeretem az eredeti hangokkal nézni a filmeket.]

shadowhunter1975

Imádjuk, első pillanattól mindketten nagyon szeretjük. Az a rengeteg utalás, csak győzd észrevenni őket.
Még mindig felfoghatatlan, hogy elment :'(
Rest in Peace Mr. Rickman. Gondolunk Rád :'(

Man_with_Tattoo

Érdekes, hogy egy ilyen gyengécske sci-fi paródiához milyen komoly színészgárdát tudtak összeszedni! Mondjuk 20 évvel ezelőtt lehet sokkal jobban értékelt film volt, mint manapság. Én kishíján bealudtam rajta. Nem igazán jött át nekem a humora.


Népszerű idézetek

Banditaa 

– Emlékeztek azokra az űrlényekre? Tényleg űrlények! Termoszok vagy dalmaták…

Banditaa 

– Grabthar pörölyére, Warvan sarjaira, én bosszút állok érted!

[They're flying through a mine field in an attempt to shake off Sarris]
Alexander Dane: Could you possibly try NOT to hit EVERY SINGLE ONE?

Alexander Dane: [Looking out of the shuttle-craft window; Taggart has heroically stayed on the planet to draw off the Berillium-Sphere Mine Denizens] Oh, of course! IT'S ALL ABOUT YOU, ISN'T IT?

[On the Thermians' worship of the egotistical Jason Nesmith]
Alexander Dane: It's like throwing gasoline on a flame.

Jason Nesmith: Hi! What's up with her, doesn't she talk?
Quellek: Her translator is broken.
Laliari: Yalalalala!
Jason Nesmith: Okey dokey.


Hasonló filmek címkék alapján