Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés (1999) 91

Galaxy Quest
102' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték

1 díj · 8 jelölés

A terem zsúfolásig tele űrhajósokkal és űrlényekkel. Mindenki a Protector űrhajó elszánt legénységét várja a színpadra. Talán egy csillagközi űrtalálkozón vagyunk? Nem. A színfalak mögött a már rég nem futó, de rajongóik körében még mindig hihetetlenül népszerű Galaxy Quest tévésorozat elfásult… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Tim AllenJason Nesmith
Sigourney WeaverGwen DeMarco
Alan RickmanAlexander Dane
Tony ShalhoubFred Kwan
Sam RockwellGuy Fleegman
Daryl MitchellTommy Webber
Enrico ColantoniMathesar
Robin SachsSarris
Missi PyleLaliari
Patrick BreenQuellek

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

Littlewood

Nem az a szokásos agyatlan sci-fi paródia. Igaz, Star Trek bázisra épül, de a valódi témája inkább a sorozatszínészek egyszerre szánalmas és irigyelt sorsa. Mármint azokból az időkből, amikor még senki nem gondolta azt, amit most, hogy a sorozat menőbb műfaj, mint a mozifilmek, legalábbis színészileg, mert van benne idő karaktert építeni. Viszont ha valaki eljátszott egy sikeresebb figurát, azzal vállalta, hogy holta napjáig úgy szólítja a fél világ, hogy Dzsoki, vagy Xena (kivéve, ha az illető ravaszul összezavarta a szálakat, és a rajongók nem tudták eldönteni, hogy mi legyen, mondjuk Kirk vagy T.J., de ez is csak egy kicsi változatosságot jelenthetett).
Szóval vígjáték, de azért dráma is. Van benne mélység. És azon kevés filmek egyike, amiben szerintem mindenki tökéletesen játszik. Mindenkinek olyan szerepe van, amit mintha ráöntöttek volna, és nem tudom, hogyan fogalmazzam meg jobban, de olyan nehézségi fokú színészi feladata, amivel pont jól elboldogul. Tim Allenről számomra itt derült ki, hogy többre (lenne) képes agyatlan burleszknél, Sigourney Weavernek van humora, Alan Rickman pedig vicces műanyagbiszbasszal a fején, a legarckaparósabb zs-kat scifi-közhelyekből is képes drámai csúcspontot kerekíteni.
Szóval szerintem nagyon jól el van találva, milyen arányban vegyítse a sci-fi paródiát és a valóságos szálat, kisstílű színészekkel, kocka rajongókkal, mindennel. És persze vicces. Grabthar pörölyére, még a stáblista is egy vicc.
Nekem nagyon sokszor nézős kedvenc.

Banditaa

Grabtar pörölyére, ez az egyik legviccesebb film az univerzumban.

LoneWolf

Okos és méltán szórakoztató paródiája a Star Trek-nek, amely leginkább a beskatulyázottság átkát hivatott bemutatni a hasonló kaliberű sorozatokban és mozikban játszó színészek körében, de emellett szépen rágyúr a látványra is, amit egy ilyen jellegű film ritkán mondhat el magáról. Külön kiemelném, hogy Tim Allen és Alan Rickman fergeteges alakítást nyújt, míg Sigourney Weaver külsejére egyszerűen nincsenek szavak. Perfecto! (*.*)

Tamás

Elsősorban vígjáték, paródia elemek csak a filmbéli sorozat jeleneteiben merültek fel. A cselekmény játékosan lavíroz önmaga komolyan vétele és az egész elhülyéskedése között. Kalandfilmes könnyedséggel tolja bele a jellemkomikumot a legnagyobb drámába is, máshol meg teljesen bugyuta jelenetsorokból hozza ki a legmeghatóbb értékvesztést. (Azok a manók gusztustalan barbárok! Rémálmodni lehet velük!)
Alan Rickman kétséget kizáróan lopta a showt már csak a megjelenésével is. Weaver csak a legénységet díszítette, és ennek ellenére kevesebb lenne a film nélküle. A csapat jellegtelenebb tagjainak legalább jutott egy-egy jó jelenet, mint az a kiparkolás az űrállomásról, és azért valljuk be, a legjobb karakter a feláldozható mellékszereplő volt :D
Na és vígjátékhoz képest olyan jó a cgi, hogy lealázza George Lucas azonos évben megjelent Star Wars-át is. :D

Osli75 

Hogy én ezt miért nem láttam még eddig? :D Vicces volt, jó kis paródia. Szerencsére nem vitték túlzásba a dolgokat, jól lavíroztak a vicces de még nem nevetséges szint között. A stáblista se semmi, jó színészeket sorakoztattak fel. Csak azért kapott 7 csillagot, mert sok olyan poén volt ami talán Star Trek-es és mivel én azt a sorozatot nem láttam, ezért csak kapiskáltam miről is lehet szó. De ennek ellenére jól szórakoztam.

szolykahajni

Juj, hát ez egyértelműen tíz csillag!
A csillagközi kalandozásos furafejű lényes filmeket és sorozatokat sosem szerettem nagyon. Apa ellenben nagy rajongó, így kiskoromban sok részt láttam pl. a Star Trekből, még többet a Csillagkapuból.
Ez a film tökéletes paródia, hihetetlenül király színészi alakításokkal (a thermiánok is zseniálisak!), és a vígjátékiság mellett, ahogy azt már mások is említették, erősen ott bújnak a mélyebb tartalmak. A női karakteren még lökhettek volna egy kicsit, az is jó fordulat lett volna, ha kiderül hogy több van benne, mint amit a sorozatban kihoznak (mert ebből a kalandból az derült ki, hogy kb annyi van benne valóban :D), na de így sem rossz, miért ne lehetne csak annyi, amennyi? :)

Azt hiszem bármikor újra tudnám nézni. Angolul néztem, mint minden filmet, ahol AR megszólal… :) [Na meg amúgy is, egyre jobban szeretem az eredeti hangokkal nézni a filmeket.]

shadowhunter1975

Imádjuk, első pillanattól mindketten nagyon szeretjük. Az a rengeteg utalás, csak győzd észrevenni őket.
Még mindig felfoghatatlan, hogy elment :'(
Rest in Peace Mr. Rickman. Gondolunk Rád :'(


Népszerű idézetek

Banditaa

– Emlékeztek azokra az űrlényekre? Tényleg űrlények! Termoszok vagy dalmaták…

[névtelen]

Jason Nesmith: Okay Gwen, put me back on with him.
Gwen DeMarco: That's what I've been trying to tell you, Jason. You ARE back with him.
Sarris: Perhaps I am not as stupid as I am ugly, commander!
Jason Nesmith: [to Gwen] I gave you the 'kill' gesture.
Gwen DeMarco: No, you gave me the 'we're dead' signal. I was agreeing with you. Like I know where the 'hold' button is.

[névtelen]

[They're flying through a mine field in an attempt to shake off Sarris]
Alexander Dane: Could you possibly try NOT to hit EVERY SINGLE ONE?

[névtelen]

Alexander Dane: [Looking out of the shuttle-craft window; Taggart has heroically stayed on the planet to draw off the Berillium-Sphere Mine Denizens] Oh, of course! IT'S ALL ABOUT YOU, ISN'T IT?

[névtelen]

[On the Thermians' worship of the egotistical Jason Nesmith]
Alexander Dane: It's like throwing gasoline on a flame.

[névtelen]

Gwen DeMarco: Ducts? Why is it always ducts?

[névtelen]

Jason Nesmith: Hi! What's up with her, doesn't she talk?
Quellek: Her translator is broken.
Laliari: Yalalalala!
Jason Nesmith: Okey dokey.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján