Robotzsaru (Robotzsaru 1.) (1987) 116

RoboCop
103' · amerikai · akció, sci-fi, thriller, krimi 18 !

0 díj · 1 jelölés

Detroitban szolgálata teljesítése közben egy bűnöző banda meggyilkol egy rendőrt, Alex Murphy-t. A rendőr holttestét azonban a legújabb technológiák segítségével sikerül újraéleszteni. Az Alexen végzett kísérlet azonban itt még nem ér véget. A rendőrség és az azt irányító szervezet ugyanis… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Peter WellerAlex J. Murphy / RoboCop
Nancy AllenAnne Lewis
Ronny CoxDick Jones
Kurtwood SmithClarence Boddicker
Paul McCraneEmil M. Antonowsky
Miguel FerrerBob Morton
Ray WiseLeon C. Nash
Dan O'HerlihyThe Old Man
Robert DoQuiWarren Reed őrmester
Felton PerryJohnson

Kedvencelte 21

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Ez volt az igazi. Tökéletes ruha design, akkori mértékekkel mérve látványos praktikai effektek, díszletek és ebben az időszakban a vérrel sem spóroltak, csupán azért, hogy a 12 éves kis pisisek zsebpénzét is lenyúlhassák a mozipénztáraknál a mohó multik. Erősen ajánlott darab a műfaj kedvelőinek!

3 hozzászólás
Kiskakukk 

Brutális.
Alighanem egy egész generációt traumatizált.
Csak 3 jelenet: Murphy spoiler, amikor az öltönyös fickót a tárgyalóban spoiler, illetve spoiler.
Nagyszerű film. Izgalmas, megrázó, nagyon véres és mindemellett fantasztikus a technikai megvalósítása. Erősen ajánlott.

6 hozzászólás
GentleRain 

Lehet, hogy régi, lehet, hogy valaki szerint gagyi, de nekem mindig ez marad A Robotzsaru film! Gyerekként ugyan néhány jelenet félelmetes volt, de imádtam, mai szemmel pedig talán picit tényleg megmosolyogtató pár effekt, de egy igazi klasszikussal van dolgunk!

ChEebor 

Az igazi, klasszikus Robotzsaru. Első pillantásra kicsit gagyi, de közben tökéletesen ötvöz egy komoly sci-fit egy brutális szatírával. Ráadásul kiválóan öregedett, mert ha a trükkjei (főleg szegény rendfenntartó robotok mozgása) elég viccesnek hatnak, az üzenete, a története ma már a retrofuturista képek mögött félelmetesen valósághű. Mert hát lassan bekövetkezik: olyan nagy rendőrsztrájkokról nem tudok, de az biztos, hogy a rendőrség, katonaság már részlegesen magáncégek kezében van, és sok túlkapást már ma is látunk az amerikai bűnügyekről szóló hírekben. Emellett ott a főhőst övező dilemma: lehet-e egy agyat kikapcsolni, és viselőjét robottestbe kényszeríve robottá tenni az embert? A film szerint legfeljebb részlegesen, és ez egy tetszetős ötlet. Az ember valamilyen szinten szurkol Murphy-nek, hogy sikerüljön magára találnia. Szatíra is akad bőven, a reklámokban, cselekményben, no és persze a kor ultrabrutál akciófilmjeit idéző még túlzóbb erőszakot alkalmazó jelenetekben, amik anno rendesen letraumatizáltak minket is. Szóval ha egy kicsit látszik is rajta a kora, ma is egy fontos cyberpunk darab.

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Figyelembe véve a korát, zseniálisan összehozott darab. Igaz, hogy a Slowmotion részek borzalmasak, de inkább legyen kicsit csúnya, de jó történet, mint csodálatos CGI és semmitmondó sztori (bocs, Mai Filmek…)

4 hozzászólás
Mr_Catharsis91 

Sok mai film favágó sorban sincs azzal a fajta agresszióval és brutalitással, amit Verhoeven 87-ben itt kijátszott. Társadalmilag is érdekes időt foglal magába a film, hiszen kb. pont egy olyan időszakban vagyunk, amikor még a robotika úgy tűnik berobbanni látszik az emberi társadalomba, de még nem annyira szerves része. Sok rétege van.
Volt benne egy kis gépellenesség, amelyen csak a Robotzsaru emberiessége, hibrid léte enyhített. Ebből a szempontból a film megállapodott a kettős lét mellett. Sztem ennek remek példája az ED-209 kudarca, mint teljesen gép vs. RoboCop alakja, aki hibrid.
Szóval a film befejezése valahol az ember győzelme is.

Kiss_Ákos

Klasszikus. Scifi. Akciò. Apokaliptikus. Véres. Mai szemmel nézve talàn gagyi, de akkor is kult.

Csike

Kiskoromban rengetegszer láttam az első 3 Robocop filmet.
Aztán valamiért elfelejtődtek, és újra néztem. És újra szerelmes lettem az első filmbe, ami a világ egyik legalulértékeltebb kult-mesterműve,ami zsigerien naturalista és brutális.
Verhoeven rendező „fantasztikusan” brutális Detroitot teremtett.
A színészek, Főleg Peter Weller nagyon jót alakítottak.
Basil Poledouris meg hozta a szokásos remek dallamait ( Helló Conan és Csillagközi invázió)

balika88

Gyerekkorom kedvencét újráztam (egyelőre csak az elsőt, de jön a többi is), és hát ez még mindig nagyon nagy film!! :D Az a zene…áááá :)


Népszerű idézetek

[Murphy pörgeti a pisztolyát]
Anne Lewis: Egész ügyesen csinálod.
Alex Murphy: Tudod, Lézerkéz seriff pörgeti így, valahányszor leterít egy banditát. A kölyök imádja, és szerinte minden rendőrnek így kéne csinálni.
Anne Lewis: Megtanultad a kedvéért.
Alex Murphy: Egy fiúnak fontos a példakép. Na jó, azért nekem is tetszik.

Robotzsaru (miután leamortizálta a kisboltot): Köszönöm az együttműködést. Jó éjt.

Az öregúr: Szép lövés volt, fiam! Mi a neve?
Robotzsaru: Murphy.

Bob Morton: Mik az alapelveid?
Robotzsaru: A közrend szolgálata. Az ártatlanok védelmezése. A törvény betartása.

Alex Murphy / Robotzsaru: Dobd el! Máskülönben megöllek.


Folytatása

Összehasonlítás

Robotzsaru


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján