Robotzsaru (2014) 88

RoboCop
121' · amerikai · akció, sci-fi 16

Detroit, 2028. Az OmniCorp nemzetközi óriáscég harci robotjait már évek óta sikerrel használja a hadsereg a tengerentúlon. A cég a közbiztonság megerősítése érdekében Amerikában is szeretné csatasorba állítani a vitatott technológiát. Minderre jó alkalom kínálkozik, amikor Alex Murphy, a szerető… [tovább]

angol

Szereposztás

Joel KinnamanAlex Murphy
Gary OldmanDr. Robert Norton
Samuel L. JacksonPat Novak
Abbie CornishEllen Murphy
Michael KeatonRaymond Sellars
Jay BaruchelPope
Jackie Earle HaleyMaddox
Jennifer EhleLiz Kline
Marianne Jean-BaptisteKaren Dean
Michael Kenneth WilliamsJack Lewis
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Fogalmam sincs miért akartam én ezt megnézni, de erős a gyanúm, hogy Gary Oldman áll a háttérben. :D
Egyszer elment, de nem egy nagy eresztés. Plusz egy csillagot adtam neki azért, mert voltak olyan akció jelenetek, amik kifejezetten tetszettek. Amúgy elég sablonos film. Gőzleeresztő, gondolkodást nem igénylő délutáni/esti, ezt is láttam kategóriás.

24 hozzászólás
Andro 

A lába nyomába nem ér a klasszikus ’87-es filmnek.

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

Nem akorok nagypapásnak hangzani, de a régi jobb vó't. Az egy jó kis akciófilm, ez meg inkább az érzelmekbe és abba merül bele, hogy mit lehet és mit nem a cél érdekében. Egyszer-kétszer nézhető, de nem hagy maradandó nyomot.

Angria_Wolf

Nos, én hatalmas rajongója voltam (és vagyok is) az eredeti Robotzsarunak. Sokáig halogattam, hogy megnézzem ezt az új feldolgozást. Nem tudtam eldönteni, pozitívan vagy negatívan fog bennem lecsengeni ez a verzió. De most úgy döntöttem mégis teszek egy próbát, már csak Gary kedvéért is, aki megint hatalmasat alakított számomra.
Azt kell hogy mondjam, végül nem csalódtam akkorát, mint elsőre feltételeztem, hogy esetleg fogok. Az eredeti történethez felnőtt végre a technikai háttér. Nem ártott. Teljesen bele tudtam süppedni ebbe a futurisztikus világképbe. Természetesen voltak dolgok, amik szúrták a szemem elsőre. Peter Weller-t is nehéz lett volna felülmúlni, de nem is az volt a cél szerintem… Meg ez a fekete páncél ezzel az Alien kinézetű rostéllyal… Nahát ez az ami igazán megfeküdte a gyomrom. Mint valami elfuserált, tömeg gyártott akciófigura. (De nyilván ez volt a célja.) spoiler
Összességében levonva a tanulságot, nem olyan rossz ez, mindenképp érdemes megnézni. Viszont véletlenül sem szabad összehasonlítani az eredeti alkotással. Egyszerűen értelmetlen. Más kor, más látványvilág, más érzelmi töltet. (Hisz gyerekkorom egyik meghatározó filmes karaktere…)
Önmagában ez is megállja a helyét.

Törpillaa 

Nekem ez a film nem jött be bocsánat sose szerettem a robotzsarus filmeket és ez nekem egyáltalán nem tetszett. Nekem undorító volt látni, hogy csinálnak élő emberből robotot még akkor is ha csak az életét mentették meg.

Alexandra

Hmmm. Az eredetit nem múlta felül. Sőt! Meg sem közelítette. Habár, talán nem is kellene összehasonlítani a kettőt, mert teljesen más történet. Viszont a ’87-es verzió gyerekkori nagy kedvencem, ettől is minimum annyit vártam. Sajnos nem kaptam meg. Hiányoltam azt a sötét hangulatot és most döbbenek rá a zenéjét. Egynek elment, és arra jó volt, hogy kedvem támadjon újranézni a régit.

Revan 

Ekkora hulladékot…
Eleve ódzkodtam a megnézésétől, Samuel L. Jackson és Gary Oldman miatt megnéztük… Ez bizony nagyon csúnya megerőszakolása az eredeti filmnek. Mi ez az akrobatikus mozgás? A fekete páncél meg… Ki ez, Batcop? A fickó amúgy is totál hiteltelen, mint Murphy… Senkinek nem ajánlom, a klasszikus rajongóinak meg főleg nem…

ptamara 

Három csillagot tudtam csak rá adni. Joel Kinnaman határozottan unszimpatikus volt. A film felénél inkább a játszottam a telefonomon. Időpazarlás volt.

Drucocu

Hát ez százszor, nem, ezerszer jobb volt, mint amire számítottam! Nagyon tetszett a történet és még az akció sem volt olyan sok, mint a hasonló filmekben.
Azt hittem, hogy a robotzsaru tök béna lesz, de egyáltalán nem volt az. Sőt! Kifejezetten megszerettem.
Sok olyan kérdést is feszeget, amin jó elgondolkodni, érdekes felvetések. Kíváncsi vagyok, hogy elérhet-e eddig a tudomány valaha is. Viszont ez a sok robot hátborzongató volt. Úgyhogy be kell látnom: én sem szeretnék egy robotokkal teli világban élni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján