Robotzsaru 2. (1990) 32

RoboCop 2
117' · amerikai · akció, sci-fi 18

A történet Detroitban játszódik, ahol a bércsökkentés miatt épp általános rendőrsztrájk zajlik. Az események fő mozgatója az a hidegvérű iparmágnás, aki szeretné az egész várost a csőd szélére sodorni, aztán teljes egészében bekebelezni. A helyi kábítószermaffia főnökével szövetkezve szeretnék a… [tovább]

angol

Képek 18

Szereposztás

Peter WellerRobocop
Nancy AllenAnne Lewis
Belinda BauerDr. Juliette Faxx
Tom NoonanCain
Dan O'HerlihyThe Old Man
Tzi MaTak Akita
Gabriel DamonHob
Jeff McCarthyHolzgang
Willard E. PughKuzak polgármester
Stephen LeeDuffy

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Majdnem olyan jó, mint a klasszikus első rész, de csak majdnem.
Irvin Kershner a folytatások szakértője, hiszen neki köszönhetjük minden idők egyik legjobb második részét, a Birodalom visszavágot. Ezúttal nem sikerül megismételni az első Robotzsaru sikerét, de nagyon közel jár hozzá, sőt, talán erőszak terén helyenként felül is múlja.

A Robotzsaru 2-ben látszólag minden működik, bár olyan, mintha az 1. másolata volna: azaz ami az előnye, az a hátránya. Nem hibáztatom Kershnert, nyilván hozott anyagból dolgozott, a forgatókönyv ennyit tett lehetővé. Így is kapunk emlékezetes karaktereket Cain, a drogfüggő drogbáró személyében, vagy az OCP karrierista mocsok ri.ancáéban (na az ilyen nőktől mentsen az isten mindenkit!) és kellő mennyiségű emlékezetes jelenetet. Bőven.

Leonard Rosenman zenéje is kifejezetten jó, kellőképpen heroikus, és nem sok szégyenkeznivalója van Basil Poledouris klasszikus zenéje mellett. Mondom, szinte majdnem annyira jó ez a film, mint nagy elődje. Ha az 10 csillagos, akkor ez kilencet ér, de csak azért, mert egy cseppet még merészebb lehetett volna. Nem tudom, vajon maga Verhoeven jobb folytatást csinált volna-e, sosem tudjuk meg.

3 hozzászólás
Kiskakukk 

Nagyon régen láttam először, még kisgyerekként és emlékeztem, hogy nagyon féltem a drogos kiborgtól. :)
Mai fejjel sem kopott meg a bája és a remek hangulata a filmnek, a trükkök és akciók kifejezetten nagyon jók (robotikus Murphy fej és társai), a stop motion animáció meg istenkirály, ez van, simán veri a ma divatos cgi-t. Van kellő brutalitás is kérem szépen, az spoiler rész megdobogtatta a szívem (jó, ez elég morbid így leírva..), remekül idézte a Gunnm/Battle angel Alita manga szaftosabb harcjeleneteit (igen, az Alita moziban is valami ilyesmi kellett volna).
Tetszett. Külön élvezeti faktor volt, hogy lengyel alámondással néztük és jó volt a szöveg, a gyerekeknek magyarázós résznél nézőtársammal a könnyünk is kicsordult. :D


Népszerű idézetek

Kopaszkutya 

– Jó a szemed Murphy.
– Amerikai gyártmány.

LukeSkywalker 

Alex Murphy / Robotzsaru: Milyen szépen süt a Hold az égen.
Lewis: Még nappal van.
Alex Murphy / Robotzsaru: A szándék a fontos.

LukeSkywalker 

Alex Murphy / Robotzsaru: Most velem jössz, Cain!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján