Én, a robot (2004) 187

I, Robot
115' · amerikai, német · akció, sci-fi 12

Del Spooner (Will Smith), a chicagói rendőrség detektívje legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert,… [tovább]

angol

Szereposztás

Will SmithDel Spooner
Bridget MoynahanSusan Calvin
Alan TudykSonny (hang)
James CromwellDr. Alfred Lanning
Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Serafina_Darion 

Ez az egyik kedvenc sci-fi-m. Jövő, robotok, Asimov adaptáció. Tökéletes keverék. :)
Will Smith nagyon jó ebben a szerepben. A szkeptikus, robot gyűlölő zsaru, aki mégis képes hinni a robotokban. Ez is közötte van azon sci-fi filmek gyűjteményében, amiket imádok és amik inspirálnak.
Pörgős, látványos, akció dús. Jó kis, többször nézős. :)

2 hozzászólás
Lex 

Félve szeretem ezt a filmet. :D Mert hát mindig úgy beparázok a robotoktól, de közben meg eszméletlen jónak tartom a story-t. Többnyire nem vagyok képes továbbkapcsolni, ha adják, úgyhogy már rengetegszer láttam. Nagyon jó sci-fi.

Bettina_Puskás

Az egyik kedvenc filmem Will Smith-től. Többször láttam már, de minden alkalommal magába szippant és a képernyőre tapadok. Nem sok robotos filmet láttam, de ez a film az első helyen áll. Soha nem gondoltam volna, hogy én robotokat fogok sajnálni. A fordulatok ütöttek, az akció jelenetek nagyszerűek és az egész „jövő” világ is nagyon jól van felépítve.

Alexandra 

Nem szeretem az öntudatos robotokat. De tényleg!
Azt hiszem, ez látszik a csillagozáson is. :D

ChöppMoly

Nem Asimov. Amint ezt tudatosítom, a film jelentősen előreugrik tetszetősségben.

Kstimi

Második kedvenc filmem Will Smith-től (az első a Legenda vagyok). Szerintem a sci-fi műfajában egy nagyon erős film, szuper világ és karakterépítéssel és mondanivalóval. Sok alapigazságot megfogalmaz, pörgős és izgalmas még sokadik nézésre is. Nem sok robotos filmet láttam, főleg olyat, melynek ez a központi témája, de nem is tudok ennél jobbról. Fantasztikusan ötvözi a sci-fi- krimi-disztópikus elemeket, nem egy tucatfilm. :)

Zajec_Sternenkind 

Elég sokszor láttam már, „hála” annak, hogy minimum két-három havonta leadják valamelyik tv adón, nekem meg ugye muszáj megnézni ilyenkor :D
Nem a legerősebb sztori, a látvány is gyenge néhol, és nem feltétlenül a filmipari trükk-technikák hiánya miatt, hanem egyszerűen az operatőri munka folytán. Igazából az elképzelés az nagyon jó, főleg a robotok öntudatra ébredésének a levezetése – ebből néztem volna még többet, az olyan elszólások, mint spoiler uh. Libabőr. De sajnos ebből nagyon kevés volt, inkább akció-orientált volt ez a film.

annacska5

Eléggé szabadon vették a készítők alapul Asimov művét, valamint a karaktereket. De ha ettől el tud vonatkoztatni az ember, akkor egy élvezhető, határozottan szórakoztató filmet nézhet meg. Vannak benne olykor hatásvadász jelenetek, de engem néha meg lehet venni ezekkel, most is sikerült. Pörgős, de elgondolkodtató sci-fi, de ha valaki csak Asimov írásai miatt nézi meg, valószínűleg csalódni fog.

Szofi

Nekem nagyon tettszett csak azt nem értem hogy Dr. Alfred miért nem szólt senkinek(mondjuk Spoonernek) spoiler


Népszerű idézetek

Serafina_Darion 

Susan Calvin: Mi van magával? Soha nincs egy normális napja?
Del Spooner: De egy volt. Harminc éve.

Londonna 

Azt hiszem, a legjobb elméket kísértik a legszörnyűbb démonok.

Serafina_Darion 

Del Spooner: Bizony. Nagyon kemény hét áll maguk előtt.
Lawrence Robertson: Úgy van.
Del Spooner: Robotot minden lakásba. Nézze ez nem az én asztalom, de volna egy frankó reklámötletem. Látnák egy kárpitost, aki klassz széket készít. Aztán bejön az egyik robotjuk és jobbat csinál, kétszer olyan gyorsan. És alatta a következő felirat: 'Robot Rt. Mi szarunk a kisemberre!'. Ezzel lenne vége.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján