Én, a robot (2004) 295

0 díj · 1 jelölés

Del Spooner (Will Smith), a chicagói rendőrség detektívje legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert,… [tovább]

angol

Képek 20

Szereposztás

Will SmithDel Spooner
Bridget MoynahanSusan Calvin
Alan TudykSonny (hang)
James CromwellDr. Alfred Lanning
Bruce GreenwoodLawrence Robertson
Chi McBrideJohn Bergin hadnagy
Terry ChenChin
Shia LaBeoufFarber
Adrian RicardGranny
Jerry WassermanBaldez

További szereplők

Kedvencelte 56

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Serafina_Darion 

Ez az egyik kedvenc sci-fi-m. Jövő, robotok, Asimov adaptáció. Tökéletes keverék. :)
Will Smith nagyon jó ebben a szerepben. A szkeptikus, robot gyűlölő zsaru, aki mégis képes hinni a robotokban. Ez is közötte van azon sci-fi filmek gyűjteményében, amiket imádok és amik inspirálnak.
Pörgős, látványos, akció dús. Jó kis, többször nézős. :)

2 hozzászólás
Lunemorte 

Giccstől és unalomtól nem mentes robotos akciófilm. Inkább könyvben olvasok legközelebb Asimov-ötletet…

2 hozzászólás
DittaV

Hm… sokszor kellett megnéznem, hogy megkedveljem ezt a filmet. A könyvnek egyszer futottam neki, de az valahogy nem az én világom… A filmet sem vette be elsőre a gyomrom. Ha nem Will Smith játszik benne, talán sosem nézem meg. De talán ez is az a fajta film, amit sokszor kell megnézni, hogy értékeld, mint a Legenda vagyok című filmet pl. Nos, nem tagadom, sokadszorra már sokkal jobban tetszik a film, főleg most, amikor a világ nagyon ebbe az irányba halad. Olyan dolgokat feszeget, amire bevallom, az életben nem akarok választ kapni. Nem hiányzik az a jövő, ahol egyszer majd egy robot, vagy egy műszaki berendezés az emberre támad, vagy a mesterséges intelligencia olyan szintre jut, hogy az ember nélkül fejlődik tovább. És igen, jó volt látni a félmeztelen Will Smith, kövezzenek meg érte :)

Lex

Félve szeretem ezt a filmet. :D Mert hát mindig úgy beparázok a robotoktól, de közben meg eszméletlen jónak tartom a story-t. Többnyire nem vagyok képes továbbkapcsolni, ha adják, úgyhogy már rengetegszer láttam. Nagyon jó sci-fi.

Negative_Singularity

Elég sokszor láttam már, „hála” annak, hogy minimum két-három havonta leadják valamelyik tv adón, nekem meg ugye muszáj megnézni ilyenkor :D
Nem a legerősebb sztori, a látvány is gyenge néhol, és nem feltétlenül a filmipari trükk-technikák hiánya miatt, hanem egyszerűen az operatőri munka folytán. Igazából az elképzelés az nagyon jó, főleg a robotok öntudatra ébredésének a levezetése – ebből néztem volna még többet, az olyan elszólások, mint spoiler uh. Libabőr. De sajnos ebből nagyon kevés volt, inkább akció-orientált volt ez a film.

Bettina_Puskás

Az egyik kedvenc filmem Will Smith-től. Többször láttam már, de minden alkalommal magába szippant és a képernyőre tapadok. Nem sok robotos filmet láttam, de ez a film az első helyen áll. Soha nem gondoltam volna, hogy én robotokat fogok sajnálni. A fordulatok ütöttek, az akció jelenetek nagyszerűek és az egész „jövő” világ is nagyon jól van felépítve.

Timi98 

Második kedvenc filmem Will Smith-től (az első a Legenda vagyok). Szerintem a sci-fi műfajában egy nagyon erős film, szuper világ és karakterépítéssel és mondanivalóval. Sok alapigazságot megfogalmaz, pörgős és izgalmas még sokadik nézésre is. Nem sok robotos filmet láttam, főleg olyat, melynek ez a központi témája, de nem is tudok ennél jobbról. Fantasztikusan ötvözi a sci-fi- krimi-disztópikus elemeket, nem egy tucatfilm. :)

victoria_m997

Nekem nagyon tetszett, ismét egy olyan jövőkép amit teljesen el tudok képzelni, és félelemmel tölt el. Érdekes, vicces, és izgalmas.

Hippoforaccus 

Látványos, droid öntudatra ébredős történet. Nem tudom, miért, de tetszik.


Népszerű idézetek

Serafina_Darion 

Susan Calvin: Mi van magával? Soha nincs egy normális napja?
Del Spooner: De egy volt. Harminc éve.

Londonna 

Azt hiszem, a legjobb elméket kísértik a legszörnyűbb démonok.

Serafina_Darion 

Del Spooner: Bizony. Nagyon kemény hét áll maguk előtt.
Lawrence Robertson: Úgy van.
Del Spooner: Robotot minden lakásba. Nézze ez nem az én asztalom, de volna egy frankó reklámötletem. Látnák egy kárpitost, aki klassz széket készít. Aztán bejön az egyik robotjuk és jobbat csinál, kétszer olyan gyorsan. És alatta a következő felirat: 'Robot Rt. Mi szarunk a kisemberre!'. Ezzel lenne vége.

Sunshine 

Spooner: [tüsszent] Bocsánat. Baromság allergia.

Sunshine 

Spooner: A lány? Ez lány? Többet kéne csajoznom.

Sunshine 

Spooner: Volt cicám, lelépett. Nem kell több csalódás.

Bogesxd 

Spooner: You are the dumbest smart person I have ever met in my life!

Bogesxd 

Calvin: You are the dumbest dumb person I've ever met!

Sunshine 

Del Spooner: Human beings have dreams. Even dogs have dreams, but not you, you are just a machine. An imitation of life. Can a robot write a symphony? Can a robot turn a… canvas into a beautiful masterpiece?
Sonny: Can you?

Del Spooner: [to the head of USR] Um, look, this isn't what I do, but I've got an idea for one of your commercials. You see… a carpenter, making a beautiful chair. And then one of your robots comes in and makes a better chair twice as fast. And then you superimpose on the screen, „USR: Shittin' on the Little Guy”. That would be the fade-out.


Hasonló filmek címkék alapján