Én, a robot (2004) 336

I, Robot
115' · amerikai, német · akció, sci-fi, dráma, krimi, rejtély 12 !

0 díj · 1 jelölés

Del Spooner (Will Smith), a chicagói rendőrség detektívje legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert,… [tovább]

angol

Képek 20

Szereposztás

Will SmithDel Spooner
Bridget MoynahanSusan Calvin
Alan TudykSonny (hang)
James CromwellDr. Alfred Lanning
Bruce GreenwoodLawrence Robertson
Chi McBrideJohn Bergin hadnagy
Terry ChenChin
Shia LaBeoufFarber
Adrian RicardGranny
Jerry WassermanBaldez

További szereplők

Kedvencelte 63

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Sosem kacérkodtam különösebben Asimov munkásságával, de ez a film meggyőzött arról, hogy ideje elővennem őket. Ez az én témám, imádok mindent, ami a mesterséges intelligenciával kapcsolatos. Tetszett a történet és Will Smith játéka is, a látvány viszont nem különösebben. Jó film, újranézős.

Serafina 

Ez az egyik kedvenc sci-fi-m. Jövő, robotok, Asimov adaptáció. Tökéletes keverék. :)
Will Smith nagyon jó ebben a szerepben. A szkeptikus, robot gyűlölő zsaru, aki mégis képes hinni a robotokban. Ez is közötte van azon sci-fi filmek gyűjteményében, amiket imádok és amik inspirálnak.
Pörgős, látványos, akció dús. Jó kis, többször nézős. :)

2 hozzászólás
Lunemorte 

Giccstől és unalomtól nem mentes robotos akciófilm. Inkább könyvben olvasok legközelebb Asimov-ötletet…

2 hozzászólás
DittaV 

Hm… sokszor kellett megnéznem, hogy megkedveljem ezt a filmet. A könyvnek egyszer futottam neki, de az valahogy nem az én világom… A filmet sem vette be elsőre a gyomrom. Ha nem Will Smith játszik benne, talán sosem nézem meg. De talán ez is az a fajta film, amit sokszor kell megnézni, hogy értékeld, mint a Legenda vagyok című filmet pl. Nos, nem tagadom, sokadszorra már sokkal jobban tetszik a film, főleg most, amikor a világ nagyon ebbe az irányba halad. Olyan dolgokat feszeget, amire bevallom, az életben nem akarok választ kapni. Nem hiányzik az a jövő, ahol egyszer majd egy robot, vagy egy műszaki berendezés az emberre támad, vagy a mesterséges intelligencia olyan szintre jut, hogy az ember nélkül fejlődik tovább. És igen, jó volt látni a félmeztelen Will Smith, kövezzenek meg érte :)

Nocharity 

Meglepően jól öregedett ez a film, de ha tisztában vagy a Detroit Become Human történetével, elég vérszegénynek fog érződni. Sajnos (vagy nem sajnos) én ezek közé tartozom, úgyhogy bár nem mondanám, hogy rosszul szórakoztam, azért volt kivetnivalóm a látottakban. Azt viszont nem veszem el tőle, hogy a CGI kezdetlegesésge ellenére nem húztam a szám percenként, ami egy 2000-es évek elejei alkotásnál már jó pont. A robotok mondjuk kissé el voltak nagyolva, legalábbis ahhoz képest, ahogy Asimov festi le őket, de egy Will Smith főszereplős darabtól nem is vártam, hogy mélyebben belemenjen a témába. Az említett egyébként kifejezetten jól alakít, pedig nem vagyok a filmjei nagy rajongója. A többiek számomra nem voltak kiemelkedőek. Egy nézést megér, még profi CGI-hez szokott szemeknek is.

2 hozzászólás
Lex 

Félve szeretem ezt a filmet. :D Mert hát mindig úgy beparázok a robotoktól, de közben meg eszméletlen jónak tartom a story-t. Többnyire nem vagyok képes továbbkapcsolni, ha adják, úgyhogy már rengetegszer láttam. Nagyon jó sci-fi.

Negative_Singularity

Elég sokszor láttam már, „hála” annak, hogy minimum két-három havonta leadják valamelyik tv adón, nekem meg ugye muszáj megnézni ilyenkor :D
Nem a legerősebb sztori, a látvány is gyenge néhol, és nem feltétlenül a filmipari trükk-technikák hiánya miatt, hanem egyszerűen az operatőri munka folytán. Igazából az elképzelés az nagyon jó, főleg a robotok öntudatra ébredésének a levezetése – ebből néztem volna még többet, az olyan elszólások, mint spoiler uh. Libabőr. De sajnos ebből nagyon kevés volt, inkább akció-orientált volt ez a film.

Bettina_Puskás

Az egyik kedvenc filmem Will Smith-től. Többször láttam már, de minden alkalommal magába szippant és a képernyőre tapadok. Nem sok robotos filmet láttam, de ez a film az első helyen áll. Soha nem gondoltam volna, hogy én robotokat fogok sajnálni. A fordulatok ütöttek, az akció jelenetek nagyszerűek és az egész „jövő” világ is nagyon jól van felépítve.

victoria_m997

Nekem nagyon tetszett, ismét egy olyan jövőkép amit teljesen el tudok képzelni, és félelemmel tölt el. Érdekes, vicces, és izgalmas.

Hippoforaccus 

Látványos, droid öntudatra ébredős történet. Nem tudom, miért, de tetszik.


Népszerű idézetek

Serafina 

Susan Calvin: Mi van magával? Soha nincs egy normális napja?
Del Spooner: De egy volt. Harminc éve.

Sunshine 

Spooner: [tüsszent] Bocsánat. Baromság allergia.

Londonna 

Azt hiszem, a legjobb elméket kísértik a legszörnyűbb démonok.

Serafina 

Del Spooner: Bizony. Nagyon kemény hét áll maguk előtt.
Lawrence Robertson: Úgy van.
Del Spooner: Robotot minden lakásba. Nézze ez nem az én asztalom, de volna egy frankó reklámötletem. Látnák egy kárpitost, aki klassz széket készít. Aztán bejön az egyik robotjuk és jobbat csinál, kétszer olyan gyorsan. És alatta a következő felirat: 'Robot Rt. Mi szarunk a kisemberre!'. Ezzel lenne vége.

Sunshine 

Spooner: A lány? Ez lány? Többet kéne csajoznom.

Nocharity 

But I guess brilliant people often have the most persuative demons.

Nocharity 

Sonny [next to a staircase]: Two thousand eight hundred and eighty steps, detective.
Spooner: Do me a favor, keep that kind of shit to yourself.

Sunshine 

Del Spooner: [sneezes] … Sorry, I'm allergic to bullshit.

Sunshine 

Spooner: Volt cicám, lelépett. Nem kell több csalódás.

Bogesxd 

Calvin: You are the dumbest dumb person I've ever met!


Hasonló filmek címkék alapján