A pók feje (2022) 48

Escape From Spiderhead · Spiderhead
106' · amerikai · akció, sci-fi, dráma, thriller, krimi, szatíra !

Különleges kapcsolat alakul ki két fogvatartott között, miközben múltjukkal küszködnek egy modern büntetés-végrehajtási intézetben, amelyet a zseniális látnok vezet, aki tudatmódosító szerekkel kísérletezik alanyain. Rendezte Joseph Kosinski, George Saunders novellája, az Escape From Spiderhead… [tovább]

angol · magyar

Képek 2

Szereposztás

Chris HemsworthSteve Abnesti
Miles TellerJeff
Jurnee SmollettRachel
Nathan JonesRogan
Tess HaubrichHeather
BeBe BettencourtEmma
Charles ParnellKnowles
Angie MillikenSarah
Daniel ReaderRyan
Joey VieiraMiguel

További szereplők

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Már nem is igazán számoltam, hogy hányadszorra álltam ennek a film nem, hogy végignézzem, és ez idáig nem értem a végére, csak ma. Alapjában véve nem volt rossz film, de annyira tökéletes sem, hiába Chris Hemsworth az egyik főszereplő, még ő sem tudta elhitetni velem, hogy olyan nagyszerű ez a film, inkább simán csak elmegy egyszer kétszer kategória, többször nem. XD Az elejétől a közepéig uncsi, épphogy csak vicces, a poénok erőltetettek, a párbeszédek is ugyanúgy. Az alapsztori nem lenne olyan rossz, mert érdekesnek érdekes, de a felépítése, a kidolgozása, nem igazán fogott meg. Egy két szereplő még idegesítő is volt, meg nem is igazán voltak szimpik. Jeff például nem volt az. Chris, Steve-ként tetszett, bár nem egy tökéletes karakter, de ő volt az egyetlen, aki talán szimpi volt nekem ebben a filmben, a hibáival együtt. A külső helyszíneket viszont imádtam. A közepéig nem túl vicces volt, de a végefelé jót nevettem, de lehet csak azért, mert végre túl éltem ezt a filmet, mindenesetre az utolsó pár perces jelenetek szórakoztatóbbak voltak, mint az előtte lévők. XD

BeL1eVe 

Szerintem nem igényelte ez a film az olykor beleszuszakolt szatirikusabb felhangot, és emiatt akadtak elbagatellizált megoldások, idétlenbe hajló jelenetek, és jobban állt volna egy rövidebb, lightosabb Black Mirror epizódnak, de szórakoztatott.
Tetszett benne jó adag ötlet, gondolat az emberi érzések, döntések mesterséges befolyásolásáról, a külterek szépen filmezettek, bírtam a helyszínt, Miles Teller most is jól hozta, ahogy Chris Hemsworth a túltolt gesztikulálásai ellenére. Egyértelműen nem ez lesz a legkiemelkedőbb Kosinski művei közül (pláne egy Top Gun: Maverick után, ami csont nélkül a jelenlegi legjobb filmje), de nekem oké volt.

iamwiki 

Chris Hemsworth ér egy csillagot, meg Miles Teller is érdemel egy csillagot, és hogy a filmet is értékeljem 1 csillag. Amennyire vártam olyan erővel ért a csalódás. A TV timeon volt egy komment, hogy olyan mint a black mirror és tényleg kicsit olyan beütése van. A film alapötlete még jó is lehetett volna csak egy kicsit más kivitelezéssel. Szerintem meglehett volna csinálni érdekesre is.


Népszerű idézetek

Ani8825 

Kéne egy gyógyszer, amitől megbocsájtunk magunknak. Bevesszük, és tiszta lappal indulunk. Mindig jól bánunk mindenkivel, aki fontos nekünk. Megbecsüljük őket, és úgy érezzük előttünk az élet. Ez a gyönyörű élet a tengernyi örömével. Tele vagyunk szeretettel, és jót cselekedhetünk. De nem létezik ilyen gyógyszer. Szóval mindezt nekünk kell elérnünk.

S_Bíborka 

Abnesti: The time to worry about crossing lines was… a lot of lines ago.

Ani8825 

A magány épp oly halálos, mint napi 15 elszívott cigi.

Ani8825 

A szép embereknek túl sok mindent elnéznek.

Ani8825 

– Van olyan drog, ami segít felejteni?
– Ja, az öregkor.


Hasonló filmek címkék alapján