Robotzsaru 3. (Robotzsaru 3.) (1993) 35

RoboCop 3
104' · amerikai · akció, sci-fi, dráma, krimi 18

A gonosz iparmágnás immár sikerrel bekebelezte Detroitot, s most újabb nagyratörő tervei vannak. Az elszegényedett kertvárosi polgárokat szeretné elüldözni az otthonaikból, hogy a lebuldózerezett házak helyén felépítse álmai városát: Delta City-t. Miután a rendőrség is az ő hatalmát erősíti,… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Robert John BurkeRoboCop
Nancy AllenAnne Lewis
Remy RyanNikko
Rip TornCEO
Mako IwamatsuKanemitsu
John CastlePaul McDaggett
C. C. H. PounderBertha
Daniel von BargenMoreno
Robert DoQuiReed őrmester
Shane BlackDonnelly

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

Pistee66 

A Robotzsaru „sorozat” harmadik felvonására már a remek rendezők után a főszereplőjét is elvesztette. Peter Weller is megszabadult ettől a szereptől, ami számára elhozta a világhírnevet. Pontosan nem tudom miért történt ez, talán nem a saját akaratából; mert akkoriban ment tönkre a filmet gyártó Orion cég. A karrierjében még ez a gyengébb rész is felfelé lógna ki a többi borzalmas b és zs-kategóriájú alkotásokból.
Régebben valamiért nagyon utáltam ezt a harmadik filmet, de most újranézve rádöbbentem, hogy a sok hibája ellenére (van bőven) aránylag nézhető akciófilm készült Fred Dekker rendező irányításával. Persze nem szándékozom feldicsőíteni, de én úgy néztem végig, hogy nem csekkoltam közben a híreket vagy az eredményeket a neten és nem is gondolkoztam rajta, hogy mit nézzek inkább helyette.
Az első rész szuper volt, a második pedig elég jó, ez a harmadik a középszerűség mocsarába süllyedt, mert hiányoztak belőle a karakterek és a mondanivaló, de még az akciók jelenetek is elég vérszegényre sikerültek. Bár véleményem szerint a film végi összecsapás a gonosz cég és a „lázadó” polgárok között egész pofásra sikerült.

ChEebor 

Kicsit vegyesebb érzelmeket váltott ki belőlem, mint az első két rész. Sokkal viccesebbre sikerült, sokkal nehezebb komolyan venni, jóllehet a cyberpunk elemek most is fejlődtek. Ahogy a műfajhoz illik, most már egy japán banda is felbukkan, de a történet fókusza egy csomó kilakoltatott ember és az ő harcuk körül forog. Van benne minden 80-as klisé: számítógépzseni gyerek, aki simán lenyomja a harci robotokat, szamurájbunyó, punk banditák stb. Viszont nekem a nyitójelenetsor nagyon bejött, elég váratlan és épp ezért nagyon ütős. Maga a történet is amúgy egész korrekt, csak hiányzik belőle az első két rész eredetisége. Viszont így is illeszkedik a sorozathoz, és jó megnézni.

Hippoforaccus 

Az első rész brutalitása és a második ötlettelensége után ez inkább a vígjáték, vagy inkább önmaga paródiája irányába ment el, ami a hasznára vált, szerintem.
Felsorakoztat minden 80-as évekbeli klisét az „Engedjetek el rohadt zsaruk!” őrszobás jelenettől a gonosz punkokig, miközben tele van aranyköpésekkel.
Nekem jobban bejön, mint az előzményei.


Népszerű triviák

Pistee66 

A filmben használt Robotzsaru-páncélzatot még a második részhez készítették, így a címszerepet átvállaló Robert John Burke, mivel magasabb, mint Peter Weller, egy rövd idő után felettébb fájdalmasnak és kényelmetlennek találta a viselését.

[kritikustomeg.org]

Kapcsolódó filmek: Robotzsaru 3. (1993)

Robotzsaru 3. (1993)

Kapcsolódó művészek: Peter Weller · Robert John Burke

Pistee66 

Az első Robotzsaru-film, amely PG-13-as besorolást kapott (az előző kettő R besorolásban részesült).

[kritikustomeg.org]

Kapcsolódó filmek: Robotzsaru 3. (1993)

Robotzsaru 3. (1993)

Pistee66 

Peter Weller a Meztelen ebéd című film miatt sem vállalta a főszerepet, s állítása szerint soha nem is látta azt.

[kritikustomeg.org]

Kapcsolódó filmek: Meztelen ebéd (1991) · Robotzsaru 3. (1993)

Meztelen ebéd (1991) Robotzsaru 3. (1993)

Kapcsolódó művészek: Peter Weller

Pistee66 

A filmet még 1991-ben forgatták le, de csak 1993-ban tudták bemutatni, mivel a produkciós cég, az Orion közben csődbe ment.

[kritikustomeg.org]

Kapcsolódó filmek: Robotzsaru 3. (1993)

Robotzsaru 3. (1993)

Pistee66 

Shane Black is feltűnik a filmben, ő alakítja Donnelly rendőr szerepét. Jelenléte nem véletlen, ugyanis valamikor a rendező, Fred Dekker szobatársa volt.

[kritikustomeg.org]

Kapcsolódó filmek: Robotzsaru 3. (1993)

Robotzsaru 3. (1993)

Kapcsolódó művészek: Shane Black · Fred Dekker


Hasonló filmek címkék alapján