A célszemély (2011–2016) 54

A titokzatos milliárdos Mr. Finch (Michael Emerson) kifejlesztett a kormány számára egy különleges számítógépet, amelynek a segítségével meg lehet akadályozni különféle bűncselekményeket, terrorfenyegetéseket. Később munkát ajánl a halottnak hitt, speciális katonai alakulatoknál szolgáló,… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Jim CaviezelJohn Reese
Michael EmersonHarold Finch
Kevin ChapmanLionel Fusco
Taraji P. HensonJoss Carter
Amy AckerRoot
Sarah ShahiSameen Shaw
Paige TurcoZoe Morgan
Cara BuonoMartine Rousseau
Jimmi SimpsonLogan Pierce
Michael CerverisJarek Koska

További szereplők

Kedvencelte 35

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

abby 

Emlékszem mikor anno 2011-ben kijött a pilot akkor abszolút nem érdekelt, aztán nem tudom mi történt tavaly, de valamiért úgy éreztem, hogy el kell kezdenem. Lám milyen jól tettem, mert hatalmas szerelem lett ez a sorozat.

Először azt hittem csak simán heti ügyes mentsük meg az adott emberünket dolog lesz, de nagyobbat nem is tévedhettem volna. Tény, hogy ez a központi része az epizódoknak, de közben mindig jutott egy kis idő a főszálra és azt is milyen szépen építették fel. Imádtam a karaktereket, baromi jó párosok alakultak ki az évadok során és még a gonoszabb szereplők között is voltak kedvelhetőek. Nem bántam azt se amikor az időben ugráltunk, mert a jelenbéli események megértéséhez tényleg szükség volt a flashbackekre. Ami még nagy plusz, hogy ennek a sorozatnak olyan nagyon jó humora van (egyes sitcomok megirigyelhetnék azt), kb. minden epizódra jutott egy idéznivaló aranyköpés és valahogy soha nem éreztem erőltetettnek.

Annak ellenére, hogy network sorozat tényleg minőségibb darab, nem azt mondom hogy tökéletes, mert az utolsó két évad eléggé felemás lett (ha jól rémlik ekkor volt showrunner váltás és azt eléggé megérezte), de például a harmadikban zseniális volt amiket megléptek. Sajnálom, hogy a végére ilyen hányatott sorsa lett és a CBS láthatóan igyekezett megszabadulni tőle, pedig volt benne potenciál jócskán.
Majdnem elfelejtettem, hogy a zene is kiváló, a Djawadi féle soundtrack is remek, de úgy alapjában a dalválasztás is fantasztikusan jó az epizódokban, nem egy új kedvencet köszönhetek a sorozatnak.
Már most hiányzik az egész társaság, de biztos vagyok benne, hogy ha időm engedi akkor darálni fogom újra.

Padlizsán_Elvtárs

Az ötödik évad 3/4-nél igazán elkezdtem már aggódni, hogy nem fogják tudni jól lezárni a történetet de szerencsére nem így volt.
Elég korrektül le lett zárva ez a remek kis sorozat.
Az utolsó rész pedig mindent vitt!

kkatja

Egész jó kis sorozat, pláne amikor fel-felvillan, hogy Mr. Reese mégiscsak emberből van és nem csak egy robot, amit általában a szerepe szerint eljátszik. :)

Ero

Nagyon jó sorozat, gyorsan ledaráltam az első két évadot, jöhet a többi is.

sirdavegd

„Remember Harry – she is always watching.” – hát, most kicsit nehezebben. A következő évad durva lesz.

FélszipókásŐsmoly 

Tökéletes sorozatélmény. Sok év után is hiányzik.
Alternatív befejezés: https://www.youtube.com/watch…

Osli75 

Szerintem ez egy remek sorozat, bár még csak az első évadnál vagyok. Tetszik, hogy van egy téma, minden részben adott egy szám és ki kell deríteni milyen rossz fog történni és emellett van egy háttértörténet. Valamiért úgy érzem, ebből még éppen csak ízelítőt kaptam és majd a többi évadban fog kiteljesedni.

Aurora_Michaelis 

Az első évadból csak egy-egy részt láttam, valamikor a másodikban kapcsolódtam be. Az az évad egészen rendben volt, mint utóbb kiderült a sorozat legjobb évada volt számomra. Az ehhez kapcsolódó harmadik évad is elég jóra sikerült, a negyedik már nem tetszett, a két gép összecsapása nekem már sok volt, túlságosan földtől elrugaszkodott, az ötödik évadnak pedig csak az elejét és a végét láttam, mert a köztes részek egyszerűen nem érdekeltek már.
Nagyon jól indult a sorozat pedig, tetszett az alapkoncepció, amire arra igyekezett felhívni a figyelmet, hogy a nagytestvér mindent lát. Érdekes volt a gép története és működése is. Jók voltak az akciók, meg a nyomozások, a történet is fordulatos, izgalmas volt, volt kézzel fogható ellenség. Poén volt, hogy Reese bármit csinált, az öltönyén sosem volt egy gyűrődés sem. Aztán kifulladt a sorozat, és a 4-5. évad teljesen erőltetett lett. A végén azért alaposan meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy így zárják le spoiler.

White13

Nem egy agysebészet sorozat, de nagyon jól megmutatta a mát – a legnagyobb fegyver az információ.
Az utolsó évad már kínlódás volt, azzal együtt, hogy most hiányozni fognak a karakterek.
Zseniális dumák vannak benne. :)


Népszerű idézetek

abby 

Reese: Finch, where's my spare weapon?
Shaw: I moved it to the history section a week ago. Update your arsenal, John.

abby 

Fusco: How many countries you think there are in the UN? Like 50-something?
Shaw: 193. You know, you really should get out more. Learn something about other cultures.
Fusco: What are you talking about? I just ate a falafel.

Chriss 

Root: If we're just information, just noise in the system, we might as well be a symphony.

system456 

Reese: A tanítás veszélyes foglalkozás lehet.
Finch: Igen, gondolom a kémkedés sokkal biztonságosabb, Mr. Reese.

1. évad 7. rész – Szemtanú
abby 

Reese: Is this really what the machine asked us to do, drink very bad coffee with unemployed college graduates?

pernilla 

Reese: [to Fusco] Try not to die.
Fusco: Yeah, I love you too.

abby 

Jerry: I thought Egret would be more, uh, badass. I mean, you got that rep, you know? You don't look so tough.
Finch: That's because I have only two modes, Jerry…calm and furious. It's a rare person that sees the latter and lives to talk about it.

Sunshine 

Reese [voiceover]: Mikor rátalálsz arra az egy emberre, aki összeköt a világgal, menten valaki mássá válsz. Mondhatni, jobb emberré. A nagy kérdés, mi lesz veled akkor, mikor ezt az embert elveszíted.

Sunshine 

Finch: (…) Az elmúlt hónapokban [Reese] megpróbálta halálra inni magát. És tudom, hogy hatékonyabb megoldás alkalmazásán agyal

abby 

Owen Matthews: Going through other people's stuff? That's not cool. What are you looking for?
Reese: A safety razor, maybe hair spray.
Owen Matthews: Dude, your hair looks fine. That salt and pepper thing's like catnip to soccer moms. Go au naturel.


Hasonló filmek címkék alapján