Luke Cage (Marvel) (2016–2018) 50

Miután egy szabotált kísérletnek köszönhetően szupererőt és sérthetetlen bőrt kap, az ex-bűnöző Luke Cage szökésben van és megpróbálja újjáépíteni az életét Harlemben, New York City-ben. De hamarosan elő kell lépnie az árnyékból és harcolnia kell, ami rákényszeríti őt arra, hogy szembenézzen… [tovább]

angol · magyar

Képek 9

Szereposztás

Mike ColterLuke Cage
Mahershala AliCornell Stokes / Cottonmouth
Frankie FaisonPop
Darius KalebLonnie
Simone MissickMisty Knight
Theo RossiÁlvarez / Shades
Frank WhaleyScarfe nyomozó
Alfre WoodardMariah Dillard
Rosario DawsonClaire Temple
Parisa Fitz-HenleyReva Connors

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

632 tag · 782 karc · Utolsó karc: 2022. január 21., 13:28 · Bővebben


Kedvencelte 6

Várólistára tette 132


Kiemelt értékelések

Mesemondo

Na, így kell street level szuperhős sorozatot csinálni. Azt kell mondjam, Jessica Jones első évada után messze a Luke Cage 2. évad volt a legjobb az eddigi Netflix Marvel sorban. Reprezentációból ötös, színészi alakításokból ötös, soundtrackből csillagos ötös, harci koreográfiákból ötös (spoiler), és látványban sem utolsó (és most nem Luke Cage cuki búrájára gondolok). Sok helyről hallottam, hogy „lassú” meg „vontatott”, de aki a pofonokért nézi, az nézzen inkább Iron Fistet (bár azt nem kívánnám az ellenségeimnek se, de na.). Magyar fejjel (sőt, fehér amerikai fejjel is) szerintem elég nehéz felfogni, mit jelent ez a sorozat reprezentáció szempontjából, de nagyon klassz, hogy van.

Juci

Nekem ez nem volt olyan erős, mint a Jessica Jones vagy a Daredevil – kicsit felszínesebb, kicsit kevésbé kidolgozottak a figurák, kicsit laposabb az egész sztori, szóval többet vártam, de azért bőven nézhető. Amit imádtam benne, azok a zenék, minden epizódban feltűnik legalább egy afroamerikai előadó, és művel valami varázslatot a mikrofonnal. Ilyenek pl.: https://youtu.be/UIFcMYxnDPA, vagy https://youtu.be/ffuJJdLmLBg (ez annyira új szám, hogy még nem is létezik rendes felvétele, csak a sorozatból kivágott audio), vagy ez: https://youtu.be/H_AQFnqMY3E :)

LoneWolf 

Tipikusan egy sablonra épült a többi Marvel-Netflix projekttel, de az Iron Fist-hez hasonlóan a karakterek ebben sem lettek túlzottan szerethetők és a közepe után már fokozatosan kezdet kifogyni a szuflából, miáltal rengeteg üresjáratot éreztem benne. A sztori szétesett, a szereplők motivációi pedig szép fokozatosan értelmüket vesztették. (A 'bosszú' passzolgatása ide, meg oda. Az ilyen: „Már csak azért is besározlak és beleröhögök a képedbe” szintű huzavonáktól a falra mászom. Tiszta Dallas…) Eléggé morcos vagyok a Netflix-re, hogy a Defenders miatt ilyen középszerű műveket is végig kellett szenvednem, mint ez, vagy az IF. Igazán leszoríthatnák 10 epizódosra a további évadokat, ha már az írók képtelenek értelmesen kitölteni ennyi időt.

Yaro

Jó fajta gengsztersztori a Marvel Univerzumban. A sorozat okosan boncolgat társadalmi problémákat, ahogy a legjobb képregények teszik. Harlem élő, vérző, puskaporszagú hely, fantasztikus atmoszférával, saját szabályokkal. A színészgárda nagyon jó, tényleg mindenki hozza amit kell, de főleg Cottonmouth és Black Mariah emelkedik ki, és Shades is nagyon eltalált karakter, nem sablon gonoszok. A legfontosabb azonban a remek zene! Élvezet hallgatni!

LaBelle 

A Netflixes Marvel sorozatokban nagyon szeretem, hogy mindig tudják, mennyi az annyi. Nincs túltolva, de nem is spórolnak ki belőle semmit. Nálam a Luke Cage is hozta a szintet. Egy dolog van, amit kifogásolnék, hogy magának a címszereplőnek szerintem nem adtak annyi mélységet, mint amennyit megérdemelt volna, vagy legalábbis amennyit én elvárnék. Viszont nagyon szuper mellékszereplőket kaptunk, és ami fő: sok-sok boss ladyt, amitől én mindig kifekszem.
A soundtrack pedig szuper. Nagyon tetszett ez a külön kis zenés vonal, remélem, a következő évadban is megoldható lesz.

ptagi 

A zene, a zene, a zene – imádáááás!
Hát… a történetről ez kevésbé mondható el, iszonyatosan vontatott, nem halad sehova. Oké van egy szupererős, sármos szuperhősünk, aki még baromi becsületes is – aztán ennyi.

Damien_Lambert 

1. évad 10/7 Hogy őszinte legyek nálam ez a sorozat majdnem egy helyen van a Daredevillel, de jobban örültem volna, ha végig Cottonmouth marad a főellenség, mert ő szimpatikus volt és megismerhettük a múltját. Vele ellentétben az a csávó, akit a végén hoztak be (nem emlékszem a nevére, rég láttam már a sorozatot) semmilyen volt és másból sem állt a szerepe, mint hogy a bibliából idézgetett. Nem emlékszem sokra belőle csak arra, hogy a mind a karakter mind a szinész nagyon irritált.
2. évad 10/8

DeadBite 

A fekete kultúra nagy kedvenceim közé tartozik.Imádom a zenéjüket,a stílusukat,a beszédüket és úgy allezusammen mindent,ami hozzájuk köthető.Szóval ez az a sorozat,amit pont nekem találtak ki.
Imádom,hogy szakít a „hagyományos” Marveles mintával,bár ez az összes többi Marveles Netflixes sorozatról elmondható,ám a Luke Cage talán a legföldhözragadtabb az összes közül.Hiszen főhősünk nem akar hősködni,csak rendet szeretne és egy kis nyugit Harlemben.A két évad tele van baromi jól megírt villainekkel,vicces helyzetekkel,de alapból körüllengi a fekete kultúra.Számtalanszor megjelenik benne a hip-hop is,ami külön kedves a szívemnek,hiszen azon a stíluson nőttem fel magam is.Az utca fílingje is igen erősen átitatja ezt a sorozatot,miközben Luke Cage fekete Bud Spencerként oszt halállazán pofonokat.
Abszolút kedvenc lett és sajnálom,hogy elkaszálták,bár az utolsó epizód szépenpontot tesz Cage történetének végére,miközben azért új fejezetet is nyit.Nagyon ajánlom mindenkinek. 10/10


Népszerű idézetek

Kopaszkutya 

Bobby Fish: What are you, a pimp stormtrooper?

ViraMors 

Pop: How'd you cut your hands?
Strokes: Oh, uh, eh… shaving.

1 hozzászólás
LaBelle 

Method Man: You know, there’s somethin' powerful about seeing a black man that’s bulletproof and unafraid.

1. évad 12. rész – A káosz monológja

Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján