Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell Univerzum 25.) (2017) 368

Ghost in the Shell
107' · amerikai, hongkongi, indiai, kínai · akció, sci-fi, dráma, thriller, krimi 16

A páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Scarlett JohanssonAz Őrnagy
Michael PittKuze
Juliette BinocheDr. Ouelet
Kitano TakeshiDaisuke Aramaki
Michael WincottDr. Osmond
Pilou AsbækBatou
Chin HanTogusa
Danusia SamalLadriya
Lasarus RatuereIshikawa
Yutaka IzumiharaSaito

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 180


Kiemelt értékelések

csartak

Nem ismerem az animációs filmet, de ezek után majd azt is megnézem. Mert ez tetszett, akciódús volt, nem tolták túl szerencsére a verekedést, a hackelést , pont kellemes arányban volt. Nagyon látványos volt – a várost gyönyörűen megcsinálták, mikor először mutatták, szinte elállt a lélegzetem, igazi nyüzsgő futurisztikus metropolisz! A zenéje is nagyon tetszett. Scarlett is jól játszott, szerintem jó volt a szerepre. Jól szórakoztam, beillesztem a kedvenc időnként újranézős filmjeim közé.

8 hozzászólás
sipiarpi 

Szerintem teljesen rendben volt a film. A látványvilágot közelítették az eredeti animéhoz és a hangulatát jól átadta. A zenénél, nekem az új Tron jutott eszembe, bár nem volt olyan dinamikus. A történeten változtattak az eredetihez képest, így azoknak is nyújt újat akik ismerik az eredetit, bár ez szájbarágósabb. Érdemes moziban nézni, mert a 3D is okés volt.

Sydney 

Nem igazán az én filmem, elkezdődött, össze-vissza rohangáltak a nememberek, némi összeesküvés, kötelező dramaturgiai elemek spoiler és vége.

1 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem tetszett, habár nem láttam az animációt. Jó volt érdekes történet, látványos, pörgős, akciódús, izgalmas volt. Scarlett Johansson nagyon jó volt tetszett az alakítása. A többi szereplő is jó volt. De nem szeretnék ilyen világban élni, amiben spoiler. Jó volt látni, de nem igazán vágyom ilyen világra.

Valentine_Wiggin 

Természetesen más, mint az anime. Igaz, én csak a filmet láttam, de olyanokkal voltam a moziban, akik között akadt nagy rajongó is, így be tudtam határolni sok elemet a sorozatból. Nem olyan mély az üzenete, mint a filmnek, erősen más a felépítése is, sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a karakterekre, de annak ellenére, hogy az eredeti üzenet, ami azonnal kedvencemmé tette az animét hiányzott, elképesztően élveztem.
Scarlett Johansson tökéletes választás volt Motokora. Ezt már akkor sejtettem, mikor a filmet néztem, a színésznőnek egyszerűen megy ez a karakter. Nem veszett el a stílusa, itt is megmaradt az állandó érdeklődés, a lét teljes megkérdőjelezésének igénye, ami azonnal megszerettette velem a figuráját az eredeti történetben, és kinézetben, mozgásban, viselkedésben is teljesen visszaadta az animebeli karaktert. A dinamikája Batou-val is megmaradt, bár tudom, hogy az ő kapcsolatuk több elemét is kihagyták… de a párbeszédeik, az elejtett poénok, az, ahogy kihúzták egymást a csávából továbbra is nagyon szép eleme volt a történetnek. spoiler
Van antagonista. Sajnos. A bábmesternél mind Kuze, mind a Hankás fickó sokkal gyengébb figura volt, de nem baj, velük is izgalmas, és mély mondanivalójú történetet raktak össze, szóval nem panaszkodhatok.
A látványvilág lehengerlő, nem tudom máshogy jellemezni, fantasztikus lett. A pontos cselekménykövetés hiányában is örültem az animét tökéletesen utánzó jeleneteknek. A zene pedig, nem csak visszahívta az eredeti anime főcímét, de a soundtrack több elemének motívumait felismertem, és segítettek itt is megteremteni a sötétebb, nyomasztó hangulatot, ami nagyon tetszett.
Összességében, bátran ajánlom. Nem hibátlan adaptáció, de határozottan jó, és elég izgalmas, elég elgondolkodtató, hogy miközben nézi az ember, elfelejtkezzen a hibáiról, és átmenetileg el tudja engedni az eredetit. Nekem alighanem többször nézős, ha kedvenc nem is lett.

DittaV 

Az animét is nagyon szerettem, szóval a filmmel sincs bajom. Sőt, szerintem Scarlett nagyon jó választás volt erre a szerepre, akit amúgy is bírok :) Nagyon érdekes a történet, nehéz is róla spoiler nélkül beszélni, szóval mindenki nézze meg, aztán döntse el maga, hogy mit is gondol erről a technika kontra ember, vagy ember kontra technika témáról, mert lehet, hogy ez a jövőnk tényleg… Engem személy szerint aggaszt.

Melyviiz

Nope.
Soha többet nem fogom megnézni.
Látványra elismerem, nagyon ott volt – a robotgésák, a póktank (lol :D szép magyar nyelvünkön ez de jól hangzik) meg a város nagyon tetszett.
A többi viszont.. a legvégén, amikor bekúsztak a feliratok és felcsendült az ismerős zene, na már az sem tudott megvigasztalni. (Azt hiszem ezzel a panasszal pattantam fel a székből.. )

Batou egy baromi nagy mellélövés volt nálam – abszolút nem sikerült eltalálniuk a jellemét/karakterét. Motoko-nál szintén: egy zavarodott, durcás kislányra emlékeztetett, aki különleges meg egyedi és emiatt őrnagyi rangot kapott. Nem az ereje, a vezetői képessége, a vaslogikája, tapasztalata, stb. miatt, hanem mert a legkülönlegesebb tökszósz amit sikerült legyártani a tökszószgyártás piacán. És szép. ÉS gyönyörű. ÉS gyönyörű. És gyönyörű (?!!!). Oké, szép.. értettük, hogy szép.. és? És a többi? És még? ??? Az a bizonyos „és a többi”: szájremegtetés meg biggyesztés meg könnyes szem és dacos trappolás.Tele volt érzelmekkel 0-24-ben, a mimikája rohadtul zavart. Az Ötödik Elemből a lány milliószor jobban hozta volna ezt a robotos, érzelemmentes figurát.
2501 jól játszott, a karaktert klasszul hozta, a mesében megrajzolt 'archoz' tényleg kísértetiesre sikerült a hasonlóság, szóval teljesen jó lehetett volna HA!!! nem teszik tönkre az eredettörténetét és nem cseszik el ezzel a 'szerelmi' szálat. Komolyan.. hát FLIP.

És a történetről még nem is beszéltem.. nem is fogok, mert hát az is irgumburgum péklapát. Abszolút nem sikerült megragadniuk az eredeti történet lényegét/üzenetét.

Összességében az egészből egy hatalmas klisés romantikus sablonos szuttttyokság lett. Nézze meg az ember.. itt volt ez a remek világ, ez a sok remek ötlet, szereplő, csavaros hű meg ha, erre egy ILYET tudtak csak kitolni magukból? Hát…
.. nem. Tolják csak vissza :< .

1 hozzászólás
LoneWolf 

Előre leszögezném, hogy adaptációként értékelem a filmet, hiszen én ismerem az eredetit, (anime) bár a sztoriját már nem tudnám 100%-ban visszaidézni. Abban azonban biztos vagyok, hogy azon nem unatkoztam ennyire. (Ez például azon alkotások táborát erősíti, amelyeknél örülök, hogy nem költöttem mozijegyre.) Hiába a remek CGI és a szépen felépített, praktikai effektekkel megoldott robotok (pl.: a gésák) közel sem éreztem a magával ragadó, misztikus, kissé nyomasztó cyberpunk hangulatot, mint a 95-ös animációs változat megtekintésekor. Elismerem, tetszettek a teljesen átültetett jelenetek, illetve örülök, hogy a stáblista alatt azért előkerült az ikonikus nyitány zenéje, de ennyi… Egyszerű, Hollywood-i iparosmunka, ami a laikusoknak inkább a Mátrix és a Robotzsaru egy fura hibridjének tűnhet, ezen pedig borzalmas szereposztás sem segít. Szeretem Scarlett Johansson-t, de sajnos joggal féltek a rajongók, mikor rá osztották Kusanagi Őrnagy megszemélyesítését, Euron 'Batou' Greyjoy-t pedig szintén hiteltelennek éreztem. Talán egy különálló darabként megállta volna a helyét, de így megy a kukába a többi gyengén sikerült feldolgozás mellé. ui.: Másnak is feltűnt az elején, hogy egy percen belül kétszer is kiírták a címet.

Lunemorte

Én mindig ott leszek a szellemedben! Emlékezz rá, hogy ki vagy és mit tettek velünk…!

Laren_Dorr

Kezdem az egyetlen negatívummal: az eredeti film izgalmas filozófiai témáit és kérdésfelvetéseit kihagyták, illetve felhigították.
Ami a többit illeti nincs okom panaszra. A látvány gyönyörű, vizuális óda a sci-fihez és, igen, a cyberpunkhoz. Szeretem a cyberpunkot, nekem mindig egyfajta hangulatot jelent, amit az eredeti filmben megtaláltam, és azt kell mondjam az átdolgozás még rátett egy lapáttal. Sok snittnél beugrott a Sprawl trilógia is, illetve a Cyberpunk 2020 rpg bizonyos elemei.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

K_Maria 

Azt hisszük az emlékek határozzák meg kik vagyunk, de ez nem így van. A tetteink határoznak meg minket.

Wandamaci

Amikor egyediségünket értéknek látjuk, csak akkor lelünk békére.


Folytatása

Összehasonlítás

Ghost in the Shell Univerzum


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján