Szupercella (Szupercella 1.) (2013) 288

Escape Plan
115' · amerikai · akció, sci-fi, thriller, krimi, rejtély 16

0 díj · 1 jelölés

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Sylvester StalloneRay Breslin
Arnold SchwarzeneggerRottmayer
Jim CaviezelWillard Hobbes
Sam NeillDr. Emil Kaikev
50 CentHush
Vincent D'OnofrioLester Clark
Vinnie JonesDrake
Amy RyanAbigail Ross
Faran TahirJaved
David Joseph MartinezBeradah

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez tetszett. Ez is Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger egyik izgalmas akciófilmjéhez tartozik. Nagyon pörgős, szórakoztató, és az alapsztori kreatív, cselekmény is tele vannak jó csavarokkal, élvezhető. Tetszettek a trágár beszólások, és a bunyók is.

bonnie9 

Tetszeni fog a film, ha:
1. A két nagyöreg filmjei szerves részét képezték gyermek- és ifjúkorod nosztalgikus múltjának.
2. Szereted a börtönből szabadulós filmeket.
3. Nem zavar a kamerakezelés kissé hatásvadász modernizálása. Azaz nem a Pillangó vagy a Szökés az Alcatrazból történetmesélős vágásait látjuk, hanem ugrunk a mikroszkopikus részletektől a nagytotálokig.

Kellemesen csalódtam. Jobban bejött ez a szerepkör a vén rókáktól, mint az, hogy hetven évesen is úgy szaladgálnak a gépfegyverrel, mintha még mindig a harmincas éveiket taposnák. Pedig még nem láttam a Feláldozhatókat spoiler Egyszerűen jól mutattak a rács belső oldalán, méreteik és arcberendezésük okán illettek a hely hangulatához.
A szökési gondolatmenetek és technikák nyilván magukban hordoznak némi irrealitást, de nem is vártam azt ettől a filmtől, hogy a valóságot kapjam, mint a fentebb említett két igaztörténet esetében. Látványt akartam? Megkaptam. spoiler Nosztalgiázni akartam? Igen. Vártam nagy erkölcsi mondanivalót? Nem.
Akkor megállja a film a helyét a maga kategóriájában? Igen.
Hajlamos vagyok mindent a saját kategóriáján belül értékelni.
Apróságok:
Az igazgató szerepében Jim Caviezel szerintem nagyon jó volt, és valamiért folyton Jeremy Irons jutott róla eszembe.
Harmadszorra látom és mindig meglepődöm, hogy Sam Neill is játszik benne.

4 hozzászólás
TejesMasni

Egész jó film volt, bár már az elején lehetett tudni, hogyan fog végződni. Jó volt látni együtt a két nagy öreget, Conan-t és Rambo-t! :)

KillerCat

Jó volt együtt látni a 2 veteránt,élveztem a filmet.

Popovicsp87 

A kritikákhoz képest pozitív csalódás.
Jó, az informatikus Féldolláros kicsit fura, de ezt leszámítva jól van felépítve. Schwarzi és Stallone jól működnek együtt (bár kicsit másra számítottam).
Jó kis börtönös film ez, megérte a rá fordított időt.

Hippoforaccus 

Na ez állat volt. Vicces, izgalmas és fordulatos film. Igaz a legutolsó „nagy” fordulatot már a közepén kitaláltam, de attól még ütött. A két öreg beszólogatásain meg szakadtam a nevetéstől.

Laren_Dorr

A 80-as, 90-es évek akciófilmeinek hangulatát idézte meg nekem ez a film. E tekintetben sokkal jobban mint az Expendables. Kiemelném Caviezelt, aki brillírozott a főgenya szerepében. Miért nem szerepeltetik többször ezt a fickót? És Schwarzinak a ráncok végre kifejezéseket vartak az arcára. Kellemes csalódás volt, ahhoz képest, amit vártam.

Negative_Singularity

Nem szeretem az akciófilmeket, de ez nagyon bejött, valószínűleg a szökés tervezése és kivitelezése miatt, nem a verekedések okán :) De azokat is bevette a gyomrom, jó kis film, mindenképpen ajánlom, ha izgalomra vágyik az ember, és nem csak csontszáraz bunyóra.

Serafina 

Stallone és Schwarzenegger egy filmben.

Ennyi.


Népszerű idézetek

Klitty

Rottmayer: Úgy ütsz, mint egy vegetáriánus!

Zakuro 

– Mondd, mit szólnál egy különleges vacsorához?
– Jó, főzök.
– Nem szenvedtem eleget?

Kicsicsillag95 

– Maga kém?
– Rosszabb. Ügyvéd vagyok.

Kicsicsillag95 

Az orvos olyan ember, aki olyan gyógyszert ír fel, amit csak alig ismer. Betegségekre, amikről szinte semmit sem tud. Teljesen vadidegen embereknek.

Papp_Fanna8 

– Hogy lehet orvos egy ilyen helyen?
– Jobban örülne, ha nem lenne orvos itt?
– Hol van az az itt?


Folytatása

Összehasonlítás

Szupercella


Hasonló filmek címkék alapján