Kedvencelte 3

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez tetszett, szórakoztató volt, és látványos, akciódús, pörgős, humoros, és a lassításokat nagyon bírtam benne, már amennyi volt belőle. XD Azért nem tökéletes film, vannak hibái, nem egy egetverően nagyon szám, de nekem bejött így is. :-D spoiler Jó kis lövöldözős, robbantós, trancsírozos, időutazásos film lett belőle, és Chris Pratt mindent megtett, hogy emelje a film színvonalát, már csak azzal is, hogy fél pucérra vetkőzött. XD Tetszett a karaktere, de ennél sokkal jobb Űrlord az tuti, és abban sokkal szexibb, ahogy a Jurassic Worldben is. XD Itt néha fura arcokat vágott, mintha maga se hinné el ki, mi ellen kell harcolni. XD J. K. Simmsons is tetszett, habár épphogy csak fel felbukkant a sztoriban, nem igazán tudott kiteljesedni. A kicsi Muri cuki volt, a felnőtt Muri is szimpatikus volt. Szóval, az alapsztori tetszett nekem, kicsit olyan volt, mint a Holnap határa. Azt sajnálom csak, hogy nem James Gunn rendezte. XD

LoneWolf 

Kicsit tartottam tőle, hogy csalódás lesz, de szerencsére nem így történt. A témájával és úgy az egész összképével leginkább a Holnap Határát juttatta eszembe, egy picit átláthatóbb, de szintén logikailag problémásnak mondható időutazással, miközben egy ponton még egy minimális Alien is vegyült a képletbe. Modern, de mégis kicsit a 90-es éveket idéző, szórakoztató sci-fi / akció elegy, melynek látványán és költségvetésén is látszik, hogy ezt bizony moziba szánták eredetileg. Eddig teljesen pozitívnak tűnik a véleményem, szóval miért is kapott csupán 7 csillagot? Egyrészt: Sajnos jóval kiszámíthatóbb, mint az említett 2 másik darab, szinte egyetlen váratlan fordulattal sem szembesültem, nem beszélve az őrjöngő, sablonosnak mondható szörnyekről. (A designjuk ettől függetlenül tetszett) Ilyesmit több kritikámban is állítottam már, de valószínűleg ezzel mindenki így lesz, akinek volt már dolga legalább 4-5 hasonló jellegű sztorival. Emellett akadtak egyéb gondjaim is. Néhány jelenetet például feleslegesen sokáig húztak. Drámainak, illetve feszültnek szánták ezeket, de a hosszuk miatt egyszerűen elvesztették az erejüket. (spoiler) Végső soron sajnáltam még a tényt, hogy J.K. Simmons-nak borzalmasan kevés szerep jutott, pedig jóval többet vártam, és nagyobb darabot érdemelt volna ebből a finom filmes „tortából”.
Nem váltja meg tehát a világot, de műfaján belül bizony szórakoztató és remek kikapcsolódás nyújt, plusz a cselekménye lezártnak tekinthető, így nem próbál meg minket egy erőltetett folytatásra felkészíteni, (ami talán el sem készül) ez pedig egyre ritkább mostanában. Nekem bejött, szóval csak ajánlani tudom.

5 hozzászólás
Haspók 

Nem vártam sokat tőle, nem is kaptam. Szóval, csalódásnak eleve nem mondanám, mert kb ilyennek is képzeltem. Tiszta szerencse, hogy volt benne egy Yvonne Strahovski( bár rá sem emiatt a szerep miatt fogok majd emlékezni 10 év múlva) meg egy J.K. Simmons, akiket alapból nagyon bírok (bár itteni szerepük gyengécske volt, de nem ők ebben a hibásak, a forgatókönyv gyengüs lehetett ), akció a javából, mellette viszont ott volt az a sok butaság, ami az egész filmet átitatta..Ettől eltekintve látványos volt és nem nevezném unalmasnak sem, de hát annyi pénzből,amennyit ráköltöttek, el is vártam a látványt, ha történet szempontjából 0-ra is számítottam.

Pistee66 

Ebben a filmben nagyon sok baromság van és más alkotásból lopott (ihletett) elem található, ami szerintem elég jól össze lett rakva. Nekem a sok fura dolog mellett tetszett. Jól szórakoztam. Ennyi elég is! Nem egy világmegváltó alkotás, de ha legalább ennyire szórakoztató alkotások kerülnének az összes streaming szolgáltató kínálatába, akkor még több előfizetőjük lenne, mert a legtöbb saját gyártású produkciójuk elég silány minőnőségben készültek el.
Igen tudom ez eredetileg mozi bemutatóra szánt film és talán ezért is látszódik rajta a sok pénz, amit beleöltek. A trükkök, még annak ellenére is hihetőek és hatásosak, hogy teljesen CGI segítségével készültek.
Alien, A Dolog, X-akták, A holnap határa, amiket én nagyon szeretek, és még más filmek „nyomait” találtam benne, ami csak egy picit zavart, mert elég jól „lopkodtak” az alkotók.
Ez egy nagyon buta és látványos hentelős mozi egy nagyon jó főszereplővel. Szerintem két órát simán megér egy filmbarát életéből.

4 hozzászólás
Bunney 

Ohh Chris Pratt.. Még te sem menthetted meg ezt a filmet :( Annyira hiteltelen volt számomra ez a film.. Komolytalan. Már az elejétől kérdésekkel bombáztam magam, amikkel cáfoltam a történteket és hogy hogy lehet ez meg az?!
Olyan videójáték feelingem volt, plusz ez, hogy civilek harcolnak, és mint a kemény katonák úgy küzdenek… Ahhh bugyuta volt az egész. Nekem a lények sem tetszettek, egyszerűen túl lett spilázva.
Chris karakterének egy csepp humort nem adott a forgatókönyv, pláne, hogy az ő fizimiskájához én már alapból azt párosítom. Volt ahol el is bóbiskoltam a film közben, ami velem ritkán fordul elő azért, főleg ha akció van =) A végén azért kicsit felkeltették az érdeklődésem, de nem dobtam hátast. Kár érte azért, mert jó színészek voltak benne, de kicsit lehetett volna földhöz ragadtabb vagy hogy is mondjam :/

2 hozzászólás
balagesh

Érdekes ez a Chris Pratt által megformált akcióhős. Egy jó értelemben vett civilt látunk, akitől nem áll távol a katonásdi, vagy legalábbis fizikailag mindenképpen rátermett, de egyáltalán nem a harc a célja, hanem amúgy egy jóravaló apa vagy gépész (Utazók (2016)), akiben az együgyűség és a tehetségesség is valami zavaros elegyet alkot. Szó nincs tehát a vérprofi céltudatos kemény csávóról, hanem egy nagyon is bizonytalan, néha teljesen elveszett, hibákat is vétő férfiember áll a nézők előtt, és így azonosulni is könnyebb vele. Egyszerűen belátható a távolság a néző és közte. Hogy erről ilyen hosszasan írok, az a film hibája: a magánember sztorija működik, a világé nem.
Az időbeliségben a jelen-jövő-jelen hármas osztatot nézve, az első, jelen idejű szakasz jó hosszú, és sok részlettel mutatja be az adott helyzetet – csak totál alaptalan és hihetetlen az egész. Nem meggyőző. A filmajánlóba is bevágott valószínűtlen beszédtől, az első találkozás első pillanatainak megjelenítésétől nem létezik, hogy bárkinek hazafias indulatai támadjanak. Az meg, hogy azonnal ezresével kezdjék küldeni a katonákat a jövőbe, teljesen indokolatlan. Ez a háborús propaganda feldühített. Hiába arra épülne fel Pratt szerepe, hogy a tudomány felé mozdul, ám a háború visszaszívja, a világi eseményekben nyoma sincs alternatívának, kétkedésnek, tudományos vagy etikai megfontolásoknak. Evidenciának veszik a toborzást. Utána aztán van társadalmi ellenhatás. Az már logikus. De nem csak az alapszitu a gond, hanem az újoncoknak sem adnak semmi infót, ami röhejessé teszi a küzdelmet: úgy vetnek be embereket, hogy a legalapvetőbb infók is majd csak a csatatéren várják őket. Az első harmada és a sztrori alapja tök gáz, viszont onnantól egész jól beindul, a csavarok is érdekesek, illetve ez a valahol félszeg, de aztán meg mégis határozottságra is képes figura megkedvelteti magát, és megmenti a filmet a katasztrófától.
(Épphogy nem 5 csillagot adtam csak rá.)

Szencsike 

Ezután a film után, én magam számára is kijelentem és megerősítem, hogy bejönnek a bumfordi, „Mentsük meg a világot!” akció/katasztrófafilmek. Nem kell sokat gondolkodni, csak hagyni, hogy a „Mentsük meg a világot!” attitűd elragadjon.
Féltem a gyenge kritikák után leülni elé, de őszintén szólva, magával vitt erre a két órára a film. Érdekes volt a sztori: az idegenek, az időugrás, a főhős. Nem kívánom egyik generációnak sem, hogy a jövőbeli emberek háborúját vívják meg, de remélem lesz valaki, aki talál megoldást, mert káosz lenne az tuti.
Sajnálom, hogy nem moziba ment, mert ott a látvánnyal és a cgi-mágiával elképesztő lett volna. Örülök, hogy elkészült a film, mert látszik – minden nyilvánvaló hibája ellenére –, hogy van benne ötlet. Szóval, tegyük fel magunknak a kérdést: megvívnánk a jövő háborúját?

Kiskakukk 

Istenem…annyira, de annyira ostoba ez a film…
Emellett sablonos, szirupos és unalmas.
Kínomban már majdem ráharaptam a flip-flop papucsomra.

Legalább az űrlények jól néztek ki.

2 hozzászólás
silentscream

Hosszú idő után végre megint egy jó kis sci-fi. :) Szerintem elég jól fel van építve a film és számomra biztos, hogy újranézős lesz!

Anna1999Gitta 

Nagyon jó alapötlet, de nem sikerült kihozni belőle a maximumot, unalmassá és kiszámíthatóvá vált. Milyen lesz ebből a második rész?!


Népszerű idézetek

Bogesxd 

– Miért nincsenek fotók vagy videók, amik segíthetnék azt, hogy tudjuk, mivel állunk szemben?
– A megállapodás szerint, ha megmutatnánk azt, hogy mivel szembesülnek a jövőben, akkor valószínűleg nem tudnánk megtölteni ezt a hangárt.
– Nagyon jó. Ha még valaki megkérdezné ezt, javaslom, hogy hazudjon.

Bogesxd 

Dan: Figyelj, én úgy látom, hogy te vagy itt az egyetlen, aki tudja, hogy mi ez az egész. Segíthetnél nekünk.
Dorian: Próbáld meg elkerülni, hogy ne egyenek meg. Akkor nem esznek meg.

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Bizony. Látod a karmolást, ott a nyakán? Az az első Fehértüskétől származik, amit megöltek.

1 hozzászólás
Törpillaa 

Dan Forester: Na jó kicsit feszesebb, mint kéne, de jó. Biztonsági öv. Értem. Talán vezetni fogunk?
Lauren Paveza: Nem ahhoz kell.
Dan Forester: Na, a jövőben nincs humor?

Törpillaa 

James Forester: Majd ha Stevie Nicks meztelenül koncertezik egy üveg savanyúsággal a kezében.

Törpillaa 

Dan Forester: Nem tudom, mi lesz, ha elmegyek, de azt tudom, mi lesz velünk, ha nem megyek.
Emmy Forester: Együtt mindent kitalálunk.
Dan Forester: Nem tudom mi lesz. De hét napot túlélek. Okos fiú vagyok.
Emmy Forester: Te mondod, aki minden náthát végig sír?
Dan Forester: Igen.
Emmy Forester: Menj, és mondd meg neki.

Törpillaa 

Dorian: Isten hozott Miamiban!
Charlie: Örülök, hogy Will Smith nem él, hogy lássa ezt.

Törpillaa 

Martin: Laptopot.
Charlie: Imádom a kölyköt!

Bogesxd 

Charlie: Oh shit. Oh shit! Shit, shit, shit, shit, shit, shit, shit!

1 hozzászólás
Bogesxd 

Slade: Azt mondtad, hogy dögöljön meg?
Dan: Igen.
Slade: Ez bejött. Miért nem mondtad korábban?


Hasonló filmek címkék alapján