A függetlenség napja (A függetlenség napja 1.) (1996) 367

Independence Day
145' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, katasztrófafilm 12

2 díj · 0 jelölés

Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Will SmithSteven Hiller kapitány
Bill PullmanThomas Whitmore elnök
Mary McDonnellMarylin Whitmore
Jeff GoldblumDavid Levinson
Judd HirschJulius Levinson
Robert LoggiaWilliam Grey generális
Randy QuaidRussell Casse
Margaret ColinConstance Spano
Harvey FiersteinMarty Gilbert
Lisa JakubAlicia

További szereplők

Kedvencelte 93

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Szeretem ezt a filmet nem az a túl dramatizált, és jók a színészek is. Kellően izgalmas, néhol vannak vicces részek, főleg Will Smithnél. Imádom a pasit. :-)

LoneWolf 

Az első inváziós filmjeim egyike és mai szemmel már tisztában vagyok vele, hogy bugyuta és leginkább csak a látványra épít, mintsem tudományos tényekre és hihető felvetésekre, de én ettől még szeretem, mivel az effektek nem vesztettek értékükből, a szereposztás egyszerűen mesés és a poénok tizedszerre is megmosolyogtatnak. Én a kibővített verziót is láttam belőle, szóval nekem még a mai napig tetszik.

viky0222 

Vannak hibái, csak ez most engem nem érdekelt. :D Mert a hibáitól függetlenül nagyon jól van felépítve. Tetszett a történet, izgalmas, egy cseppet sem unalmas, és mindig történik valami. A szereposztás fantasztikus, jó színészeket válogattak össze, akik mind-mind hozták azt, amit az ember vár. Jó poénok is akadtak itt-ott, különösen Will Smith-re mentek rá ezekkel, amin cseppet sem lepődtem meg. Nem is tudom, miért nem láttam eddig, de most biztos ne utoljára került elő.

Fummie

Emlékszem, hogy ez nekünk megvolt VHS-en, ha nem tévedek, eredetiben, és mikor unokatesóim jöttek hozzánk, mindig beraktuk, és mindig elaludtam kb fél óra után, mert olyan hosszú volt, én meg még kicsi voltam. Pedig mindig végig akartam nézni. Többször is végignéztem, mert arra is emlékszem, hogy mennyire megijedtem mindig a műtős jelenettől, meg emlékeztem a kólás dobozra is meg minden.
Szóval ez a film szerintem még 20 év távlatából is tök jól működik. Oké, nagy részt a retrofaktor miatt, de ma ugyanúgy tudtam rajta izgulni, mint kicsinek. Sok benne a logikátlanság és az olyan dolgok, amik teljesen wtf-ek, de még mindig jól néz ki (de tényleg, nem tűnik bénának, csak hát a képminőség sem HD), és még mindig jók a karakterek, és még mindig jók a párbeszédek, és még mindig lehet rajta izgulni. Ez nagyjából elég hozzá, hogy lekössön.

Levi 

Nagyon amerikai, nagyon klisé, igencsak Roland Emmerich, igazából tök béna, de mégis akárhányszor meg tudom nézni!
Nem tudom miért!!?? Bennem van a hiba…

1 hozzászólás
desertangelable 

Annak idején moziban láttuk ezt a filmet, amikor még nem volt 3D, de a mozivászon már elég volt ahhoz, hogy összepisiljuk magunkat a látványtól. Amikor először mutatták az űrhajót, akkor szerintem mindenkiben megállt egy pillanatra az ütő és gyakorlatilag ez ki is tartott a film végéig. Nem gondolom, hogy olyan óriási alkotás lett volna, inkább a látvány és az újszerűség volt az, ami levette az embereket a lábáról. Arról nem is beszélve, hogy ne felejtsük el, hogy akkor az akciófilm volt a legmenőbb műfaj. Ja és volt humora is!
Valami új volt anno a film, ezért mindenképp igyekszem az akkori mérce szerint értékelni, mostanra már valószínűleg fele ennyit sem jelentene.

Zoja009 

A legjobb rész benne, mikor Will Smith húzza maga után azt a dögöt és szidja annak a csáposnak a fejét.

csartak 

Második rész utáni ismétlő újranézés, mert irdatlan régen láttam.

sempiternalsoul

Ó, ha tudnám, mit szeretek ebben a filmben.

Tény, hogy roppant hangulatos és humoros – emellett pedig olyan részeken is nevetek, amik nem arra lettek kitalálva, hogy könnyesre röhögjem magam. Ez az a film, amit negyvenszer is újra fogok nézni és minden második pillanatot át fogok dumálni. Tele van számomra érthetetlen jelenetekkel, felesleges képsorokkal, „blew my mind” pillanatokkal (anya meghalt, de nem érdekel, mert lezuhant az űrhajó és soha nem volt ilyen jó július negyedikén, nevessünk együtt, apuci!), és MÉG MINDIG NEM TUDOM, MI A SZEREPE BOOMANNEK.

Minden giccs, ökörség és hiba ellenére imádom. Akkor is, ha Bill Pullman az új Kristen Stewartom.


Népszerű idézetek

Szencsike 

[elindult a körzet támadása, néhányan imádkoznak Julius vezetésével]
Julius: Fogjuk meg egymás kezét. Jöjjön maga is! [int Nimzickinek, aki leül, majd Julius héberül imádkozni kezd]
Nimzicki: Én nem vagyok zsidó.
Julius: Senki sem lehet tökéletes.

Szencsike 

Julius: Az elnöki repülőgépen utazunk ez meg hányingert kap.
David: Nem érzem magam valami jól…
Julius: Nézz rám! Mint egy szikla. Lehet rossz idő, lehet jó idő, nem érdekel. Mehetünk fölfelé, vagy le, hátra vagy előre, himbálózhatunk egyik oldalról a másikra…
[David elrohan hányni]

Szencsike 

Connie: Nem tudom, örülnie fog-e…
David: Pontosan, nem fog meghallgatni, menjünk.
Julius: Miért ne hallgatna végig?
David: Mert a múltkor összeverekedtünk.
Connie: Pontosabban besétáltál és orrba vágtad.
Julius: Az Elnököt!?
David: Akkor még nem volt Elnök. Én megütöttem, ő visszaütött. Sima verekedés volt.

NaNa_88 

Mitchell őrnagy: – Apád hőstettet hajtott végre. Büszke lehetsz rá.
Miguel: – Az vagyok.

Szencsike 

[Julius és David sakkoznak]
Julius: Mire vársz? Kibekkeled, míg lejár a nyugdíjbiztosításom?
David: Gondolkodom.
Julius: Egy kicsit lassan!

Szencsike 

Sajtós 1: A NASA a fülemet rágja, állásfoglalást várnak tőlünk.
Connie: Az a hivatalos álláspont, hogy nincs hivatalos álláspont.
Sajtós 2: Mi a fene folyik itt?
Connie: Fiúk, szoktam én titkolózni maguk előtt?
Sajtós 1 és 2 egyszerre: Naná, hogy szokott, igen!

Szencsike 

Julius: All you need is love (Nem kell más csak szerelem). John Lennon. Okos ember volt, de orvul lelőtték. Ronda eset…

Szencsike 

Whitmore elnök: Jó reggelt! Alig egy óra múlva, gépeink csatlakoznak a világszerte hadba lépő egységekhez és kezdetét veszi az emberiség történetének legnagyobb légi csatája. Emberiség. A mai napon ez a szó új értelmet nyer. Többé nem oszthatnak meg minket jelentéktelen ellentétek. A közös érdek egyesíti a Föld összes nemzetét. Talán a végzet akarata, hogy ma épp július 4-e van. Ma ismét meg kell küzdenünk a szabadságunkért. Most nem zsarnokság vagy elnyomás fenyeget minket, hanem a megsemmisítés. Azért harcolunk, hogy élhessünk. A puszta létünk a tét. És ha ma megnyerjük ezt a csatát, akkor július 4-ét többé nem csak amerikai ünnepként tartják majd számon, hanem mint azt a napot, amikor az emberiség kijelentette: Nem tűnünk el némán a semmibe! Ha el kell vesznünk, harcban vesszünk el! Harcolunk az életünkért, a túlélésért! És ma, megünnepeljük a Függetlenség napját!

Szencsike 

Steve: Nem, nem tetszik ez nekem. Ezek látnak minket.
David: Semmi gond, ez egy luxus jármű. Van autórádió, formatervezett ülés és gombnyomásra zárható ablak.


Folytatása

Összehasonlítás

A függetlenség napja


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján