2012 (2009) 242

Jackson Curtis író a Yellowstone Nemzeti Parkban kirándul a gyerekeivel, amikor váratlanul katonák jelennek meg, és egy titkos laboratóriumba szállítják őket. A férfi rájön, hogy a kormány elhallgatta a közelgő világvégét, melyről a maja próféciákban is szó esik. A világ vezetői a legnagyobb… [tovább]

angol

Képek 25

Szereposztás

John CusackJackson Curtis
Amanda PeetKate
Chiwetel EjioforAdrian Helmsley
Thandiwe NewtonLaura Wilson
Oliver PlattCarl Anheuser
Woody HarrelsonCharlie Frost
Tom McCarthyGordon Silberman
Danny GloverThomas Wilson elnök
Liam JamesNoah Curtis
Morgan LilyLilly Curtis

További szereplők

Kedvencelte 18

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Iszonyatosan látványos katasztrófafilm. Persze szokás szerint tele van furcsa és/vagy logikátlan jelenetekkel és magyarázatokkal, az egész nagyon hollywoodi, de perfekt módon kielégíti a világvége-igényemet.

carragher 

Régen a megjelenésekor már láttam ezt a filmet de most ,hogy megszereztem BD lemezen és megnéztem az extrákat ami majdnem olyan hosszú mint maga a film,szóval most sem változott a véleményem remek kis katasztrófa film. Ennyi és nem több. Az extrákból kiderül a film nagy része csak számítógépes trükk és amikor beszélnek egymással a szereplők ott is az érzelmekre mennek rá. Lehet szidni a rendezőt Rolandot de engem meggyőzött az extrákban a Blu-ray-en ,hogy annyira nem is rossz mit ahogy sok helyen olvastam. Vicces volt ,hogy a sok szakértő magyarázta mekkora esély van ,hogy ez be is következik amit a filmben láttunk

Popovicsp87 

Teljesen korrekt katasztrófafilm.
Sok értelme nincs, ellenben látványos.

Honey_Fly 

Nagy megnyugvással tölt el, hogy 2016-ban látom ezt a filmet. Persze azért nagyon kényelmesen nem helyezkedem el… Látványilag szerintem rendben volt és még némi meglepetést is sikerült belecsempészni. Igaz, hogy ezt fele idő alatt el lehetett volna intézni. spoiler Vajon tényleg lesz egy ilyen gigantikus világvége, vagy szépen lassan/nem is olyan lassan kiirtjuk magunkat és a Földnek lesz ideje regenerálódni az emberiség nélkül? Majd meglátjuk. Vagy valami ilyesmi.

bujdoshow

Nem tudoooooooooom, a harmadáig néztem rendesen, utána csak a háttérben, de nem ájultam el tőle. :(

Serge_and_Boots 

Hogy pontosan mikor akadt be ez a saját maga paródiájaként is működőképes katasztrófafilmes stílus Emmerichnek, nem tudom, mindenesetre amennyire gyakran hallani az elmúlt tizenöt évben vele kapcsolatban a bukás jelzőt, annyira nem volt nyilvánvaló karrierje első két évtizedében, hogy valójában nem jó rendező.

Szerintem egyébként nem is rossz, de az utóbbi időben tényleg szinte minden korábbi jól sikerült moziját ellenpontozza valami förmedvénnyel. Ebben a 2012 jár az élen, egyszerűen hihetetlenül pofátlan módon nem szól semmi másról, mint az öncélú látványorgiába fullasztott katasztrófa-fétisről, megidézvén azokat a sötét időket, amikor Michael Bay neve egyet jelentett a mindent is felrobbantással, és ennek örültek a nézők, a pénztáraknál taroltak a filmjei.
A 2012-t abból a szempontból képtelenség értékelni, hogy mondanivalója nincsen, eseményeinek váza két gépelt sorban elfér, bárminemű nézőre gyakorolt hatást pedig maximum azzal ér el, hogy fokozza az egymásra halmozott marhaságokat. Ha ez a mozi Emmerich végső látomása egy tökéletes világvége-filmről, akkor egyúttal annak paródiája is, amiben úgy mutatják be a földi civilizáció pusztulását, hogy közben kétpofára tömhessük magunkba a kukoricát és még röhöghessünk is néhány egysoroson, meg Woody Harrelson kőműves dekoltázsán.
Asszisztál ehhez egy tök jó színészgárda, meg egy nagy stúdió. Amúgy tanulságos látni, mekkorát fordult a világ 2009 óta – a maja naptáras őrületre ma már senki sem emlékszik, de a Ne nézz fel! megteremtette nekünk a modern, XXI. századi ember világvége-filmjét, tökéletesen bezárójelezve Emmerich koncepcióját a műfajról. Hála égnek!

Hippoforaccus 

Látványos és nagyon-nagyon hosszú film, amiben a főszereplő és családja gyümölcsöző ismeretek kötnek, miközben bebarangolják a világot, amidőn az éppen elpusztul.
A katasztrófafilmek kedvelőinek kifejezetten ajánlott darab.

budvigszandi

Fúúú, miért kellett ezt nekem pont 2012-ben megnéznem…

5 hozzászólás
marta_melyi

Tulajdonképpen engem bármi meg tud hatni. Tényleg minden filmen sírok. (Titanic, Mulan, Igazából szerelem, Gran Torino csak, hogy párat említsek) De ez az egyik kedvenc „sírós” filmem. Megvan itthon DVD-n és amikor egy kis világpusztulást szeretnék nézni akkor csak előkapom. Ja, és mindig elfelejtem, hogy ki hal meg, és ki nem, így végig tudom izgulni (és persze sírni) újra és újra a másfél órát.

balika88

Látványban azért ez a film eléggé odavert, a történet szintén 1 család szemszögéből bontakozik ki, de nem csak rajtuk keresztül! :-)
A közepén kicsit leül a cselekmény, de utána újra felpörög a bárkáknál. Összességében a látvány miatt kapja meg a 8 pontot, nem a cselekmény miatt! :-)
spoiler


Népszerű idézetek

Treszka

Abban a pillanatban, hogy már nem küzdünk egymásért, eltűnik belőlünk minden emberség.

Corvus_CoRex 

Noah: Hú, ez hatalmas repülő!
Yuri: Mert orosz. Da?

Corvus_CoRex 

Kate: Van pénzünk? Fizessük le őket!
Gordon: Igen, nálam van!
Jackson: Van 1 milliárd euród?

Corvus_CoRex 

Gordon (a földön fekvő halott fickóval kapcsolatban): Ki ez?!
Jackson: A pilótánk!
Gordon: A francba! (Gyorsan tájékoztatja a többieket.) Ő a pilóta!

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Lama Rinpoche: Ne higgy el mindent, amit beszélnek, Nima.

Corvus_CoRex 

Adrian: Adrian Helmsley vagyok, a Yellowstone-ban találkoztunk!
Jackson: Nagyon örülök, de nyissa már ki azt a rohadt ajtót!

Corvus_CoRex 

Carl Anheuser: 8848 méter? Mi a fene lehet 8848 méter?

2 hozzászólás
Londonna 

– Sehol egy fogkefe, csak könyvek!

Corvus_CoRex 

Carl Anheuser: „Segítenünk kell nekik! Segítenünk kell”, ugye tréfál?! Nincs most ennél fontosabb dolgunk?! Gratulálok mindkettőjüknek! Lehet, hogy meghalunk, de fő, hogy tiszta a lelkiismerete, igaz, Helmsley?

Ódor_Endre 

– Wow, that's a big plane.
– It's Russian.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján