2012 (2009) 162

Jackson Curtis író a Yellowstone Nemzeti Parkban kirándul a gyerekeivel, amikor váratlanul katonák jelennek meg, és egy titkos laboratóriumba szállítják őket. A férfi rájön, hogy a kormány elhallgatta a közelgő világvégét, melyről a maja próféciákban is szó esik. A világ vezetői a legnagyobb… [tovább]

Képek 14

Szereposztás

John CusackJackson Curtis
Amanda PeetKate
Chiwetel EjioforAdrian Helmsley
Thandie NewtonLaura Wilson
Oliver PlattCarl Anheuser
Woody HarrelsonCharlie Frost
Tom McCarthyGordon Silberman
Danny GloverThomas Wilson elnök
Liam JamesNoah Curtis
Morgan LilyLilly Curtis

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Nagy megnyugvással tölt el, hogy 2016-ban látom ezt a filmet. Persze azért nagyon kényelmesen nem helyezkedem el… Látványilag szerintem rendben volt és még némi meglepetést is sikerült belecsempészni. Igaz, hogy ezt fele idő alatt el lehetett volna intézni. spoiler Vajon tényleg lesz egy ilyen gigantikus világvége, vagy szépen lassan/nem is olyan lassan kiirtjuk magunkat és a Földnek lesz ideje regenerálódni az emberiség nélkül? Majd meglátjuk. Vagy valami ilyesmi.

LukeSkywalker 

Azt hitted, a Holnapután jövőképe a durva? Akkor még nem láttad a 2012-őt.

budvigszandi

Fúúú, miért kellett ezt nekem pont 2012-ben megnéznem…

5 hozzászólás
bettibujdoso 

Nem tudoooooooooom, a harmadáig néztem rendesen, utána csak a háttérben, de nem ájultam el tőle. :(

marta_melyi

Tulajdonképpen engem bármi meg tud hatni. Tényleg minden filmen sírok. (Titanic, Mulan, Igazából szerelem, Gran Torino csak, hogy párat említsek) De ez az egyik kedvenc „sírós” filmem. Megvan itthon DVD-n és amikor egy kis világpusztulást szeretnék nézni akkor csak előkapom. Ja, és mindig elfelejtem, hogy ki hal meg, és ki nem, így végig tudom izgulni (és persze sírni) újra és újra a másfél órát.

dulkap 

Nagyjából azt kaptam tőle amit vártam. Egy látványos és izgalmaktól sem mentes Emmerich film. Talán kicsit sok volt a „felhívom a szeretteimet” rész és lehetett volna rövidebb is. Én valamilyen oknál fogva a mai napig kvázi gyermeki rácsodálkozással tudom élvezni az efajta effekt-filmeket. Persze, hogy nem volt 100%-ig tökéletes a technikai kivitelezés és tele volt túlzással is a film, de nem érdekel, amikor ennyire látványos az egész film. Számomra ez is egy olyan film, ahol agy kikapcs, szem kinyit és popcorn a szájba. Kellenek az ilyen filmek is. Legalábbis nekem.

Popovicsp87 

Teljesen korrekt katasztrófafilm.
Sok értelme nincs, ellenben látványos.

Beriniki

Fantasztikus film! Szerintem jó a szereposztás, és látványnak sem volt utolsó. Végigizgultam a filmet, hogy ugyan, mi lesz a Curtis családdal. Az is plusz pont, amikor mutatták, hogy az állatokat is mentik fel a hajókra: egyfajta Noé bárkája érzés tört rám. Különös belegondolni, hogy akár a valóságot is takarhatja a mű: a világ nagykutyái talán már tényleg fel vannak készülve egy esetleges özönvízre. Összegezve egy megdöbbentő jövőképet tár elénk a film, miszerint mi lenne ha jönne a világvége? Mert igen, egyszer eljön…

Coralie 

A látvány durva, a történet elmegy, a tudományos részét hagyjuk. Egyszernézős.


Népszerű idézetek

Treszka

Abban a pillanatban, hogy már nem küzdünk egymásért, eltűnik belőlünk minden emberség.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján