Világok harca (2005) 296

War of the Worlds
117' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, katasztrófafilm 12

1 díj · 14 jelölés

Senki sem hitte volna a 21. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket – hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket,… [tovább]

angol

Képek 27

Szereposztás

Tom CruiseRay Ferrier
Dakota FanningRachel Ferrier
Justin ChatwinRobbie
Tim RobbinsHarlan Ogilvy
Miranda OttoMary Ann
Gene Barrynagypapa
Morgan Freemannarrátor (hang)
Ann Robinsonnagymama
Rick GonzalezVincent
Lenny VenitoManny

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

Sydney 

Vigyázat!! Támadnak az óriásIpodok, és ismét csak egy legény, azaz Tomó van a gáton.

Nihilchan 

Ami biztos; a tripodok hangja annyira ijesztő, hogy akárhányszor meghallom, szinte rosszul leszek tőle. Éppen ezért emlékezetes ugyan, de alapvetően nem jó film. Az én problémám mondjuk ott kezdődik, hogy Tom Cruise is szerepel benne és ott folytatódik, hogy az apa-gyerek kapcsolat elég szörnyű. A történet nem nagy szám és mégis, az ostoba, hidegrázós hang miatt bármikor újra tudom nézni.

Little_Monster

Az alienes katasztrófafilmek közül az egyik leggyengébb. A szülő-gyerek kapcsolat ábrázolására nagyon nagy hangsúlyt akartak fektetni, mégis nálam épp az ellenkezőjét érték el. Nem tudott hozzám egyik főszereplő se közel kerülni, nem izgultam értük, nem drukkoltam nekik. A végére már az sem érdekelt, hogyan élik túl, csak vártam, hogy vége legyen a menekülésnek és a folytonos sikítozásnak. spoiler

MFKata

Nem volt egy nagy durranás a sztori, de az a kürtszerű hang a mai napig cseng a fülemben. Ha hasonlót hallok már jön a para, hogy támadnak az idegenek.

8 hozzászólás
Lunemorte

Bár az idegeneknek vicces feje van és a zene se túl rossz, a történet nagyon le van egyszerűsítve. Kár, hogy Tom Cruise is benne volt…Mindenhol csodálkozott, nézett ki a fejéből, aztán mindig későn kapcsolt. A kislánynak nagyon éles hangja van, ha sikolt…Tim Robbins szimpi volt.
Ez a sok hollywoodi effekt is sok volt, na meg ismét a „hős Amerika"..

Kemiviki 

A film amiből Dakota Fanning sikításán kívül nem sok minden marad meg szerintem hosszútávon. A sztori a sablonos családi dráma az invázió közepette.

2 hozzászólás
Kino 

Tim Robbins az egyetlen értékelhető jelenség ebben a rakás szemétben.

LoneWolf 

Kellemes emlékek kötnek ehhez a filmhez, hiszen ezt még az amerikai nyaralásom során néztem meg moziban, eredeti nyelven és nagyon élveztem, annak ellenére, hogy sokakat untatott. Persze ez sem hibátlan, ahogy Spielberg legtöbb új alkotása, (beszélek itt „vérpermetezős” jelenetről) de közel sem a legrosszabb, hiszen az effektek a helyén vannak, a sztori nem akar többnek látszódni, mint egy szokásos inváziós film, illetve a végső csavar sem egy szokványos: „Jaj, az emberiség mindent legyőz!” féle giccsparádé.

brena

Parás volt,aztán undi…és az a hang amikor mutatták az idegeneket a fülembe égett…és azóta annyi filmben alkalmazták már…


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

Robbie Ferrier: What is it? Is it terrorists?
Ray Ferrier: These came from some place else.
Robbie Ferrier: What do you mean, like, Europe?
Ray Ferrier: No, Robbie, not like Europe!

Christinewinchester 

Ray Ferrier: Ketchup. Mustard. Thousand Island Dressing. Vinaigrette. This is good, Robbie. I told you to pack *food*. What the hell is this?
Robbie Ferrier: That's all that was in your kitchen.

Christinewinchester 

Rachel Ferrier: I'm allergic to peanut butter.
Ray Ferrier: Since when?
Rachel Ferrier: Birth.

Christinewinchester 

Ogilvy: Ez nem háború, csak úgy, ahogy az ember háborúzik a férgekkel. Ez irtó hadjárat.

Christinewinchester 

[first lines]
Narrator: No one would have believed in the early years of the 21st century that our world was being watched by intelligences greater than our own; that as men busied themselves about their various concerns, *they* observed and studied, the way a man with a microscope might scrutinize the creatures that swarm and multiply in a drop of water. With infinite complacency, men went to and fro about the globe, confident of our empire over this world. Yet across the gulf of space, intellects vast and cool and unsympathetic regarded our planet with envious eyes and slowly, and surely, drew their plans against us.

Christinewinchester 

Ogilvy: I'm dead set on living. [laughs] „Dead set on living”.

Christinewinchester 

Ray Ferrier: Hey, Rachel. Wanna see something cool?
[she comes outside, lightning strikes]
Rachel Ferrier: I wanna go inside.
Ray Ferrier: It's okay now.
Rachel Ferrier: I wanna go inside.
Ray Ferrier: All right, go ahead inside.
Rachel Ferrier: …I dont wanna go by myself.

Christinewinchester 

Ogilvy: They've been planning this for a million years. We're beat to shit.
Ray Ferrier: Please… my daughter.
Ogilvy: Think about it. They defeated the greatest power in the world in a couple days. Walked right over us. And these were only the first. They'll keep coming. This is not a war any more than there's a war between men and maggots… This is an extermination.


Hasonló filmek címkék alapján