Világok harca (2005) 204

War of the Worlds
117' · amerikai · sci-fi, katasztrófafilm 12

0 díj · 3 jelölés

Senki sem hitte volna a 21. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket – hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket,… [tovább]

angol

Szereposztás

Tom CruiseRay Ferrier
Dakota FanningRachel Ferrier
Justin ChatwinRobbie
Tim RobbinsHarlan Ogilvy
Miranda OttoMary Ann
Gene Barrynagypapa
Morgan Freemannarrátor (hang)
Ann Robinsonnagymama
Rick GonzalezVincent
Lenny VenitoManny
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

MFKata

Nem volt egy nagy durranás a sztori, de az a kürtszerű hang a mai napig cseng a fülemben. Ha hasonlót hallok már jön a para, hogy támadnak az idegenek.

8 hozzászólás
Little_Monster 

Az alienes katasztrófafilmek közül az egyik leggyengébb. A szülő-gyerek kapcsolat ábrázolására nagyon nagy hangsúlyt akartak fektetni, mégis nálam épp az ellenkezőjét érték el. Nem tudott hozzám egyik főszereplő se közel kerülni, nem izgultam értük, nem drukkoltam nekik. A végére már az sem érdekelt, hogyan élik túl, csak vártam, hogy vége legyen a menekülésnek és a folytonos sikítozásnak. spoiler

Lunemorte 

Bár az idegeneknek vicces feje van és a zene se túl rossz, a történet nagyon le van egyszerűsítve. Kár, hogy Tom Cruise is benne volt…Mindenhol csodálkozott, nézett ki a fejéből, aztán mindig későn kapcsolt. A kislánynak nagyon éles hangja van, ha sikolt…Tim Robbins szimpi volt.
Ez a sok hollywoodi effekt is sok volt, na meg ismét a „hős Amerika"..

Almost_Zed 

Sci-fi némi családi drámával, látványos, de elég nyomasztó hangulatú film. A vége olyan spielbergien meseszerű.

LoneWolf

Kellemes emlékek kötnek ehhez a filmhez, hiszen ezt még az amerikai nyaralásom során néztem meg moziban, eredeti nyelven és nagyon élveztem, annak ellenére, hogy sokakat untatott. Persze ez sem hibátlan, ahogy Spielberg legtöbb új alkotása, (beszélek itt „vérpermetezős” jelenetről) de közel sem a legrosszabb, hiszen az effektek a helyén vannak, a sztori nem akar többnek látszódni, mint egy szokásos inváziós film, illetve a végső csavar sem egy szokványos: „Jaj, az emberiség mindent legyőz!” féle giccsparádé.

MidnightReindeer

Sokszor láttam már ezt a filmet, de nem tudom megunni. Az elejétől a végéig izgalmas, fantasztikus a látványvilága, és még a családi szál is egész jó, összetett szereplőkkel és klassz párbeszédekkel. Be kéne szereznem végre H. G. Wells regényét.

brena

Parás volt,aztán undi…és az a hang amikor mutatták az idegeneket a fülembe égett…és azóta annyi filmben alkalmazták már…

Timi98 

Ó, igen. A híres Világok harca örök favorit :) Marslakók szállják meg a földet, és mindenki pánikba esik. Az akkoriban bemutatott rádiójáték, olyan valósághű lett, hogy az USA-ban sok embert megrémített. Persze a média akkor nagyon eltúlozta a történteket, de tényleg nagyon realisztikusra sikeredett.
H. G. Wells regénye alapján készült, amihez sajnos nem volt még szerencsém, de ami késik, nem múlik. Spilberg és Tom Cruise – ez már rossz nem lehet. :D és tényleg nem. Egy igényesen felépített és megjelenített film, ütős zenével és megfelelően adagolt izgalommal. Az effektek és az a környezet amit megalkottak a filmek kedvéért nagyon szép lett annak ellenére hogy ezt volt az első ilyen komputeres animációja Spielbergnek, így hát segítséget kért George Lucas-tól. A zene természetesen első osztályú Jonh Williams jóvoltából, megfogja és bennünk tartja azokat az érzéseket, amiket a film átad nekünk. Az idegenek által kiadott hang pedig ráhozza az emberre a frászt, ezt nem felejti el az ember… A vége pont olyan amilyennek lennie kell: jó lezárás folytatás? NEEE! és kerek egész. Minden meg lett magyarázva, semmi nem maradt tisztázatlanul, happy end, boldogság és egy szuper élmény :)

Atomsk

Tim Robbins az egyetlen értékelhető jelenség ebben a rakás szemétben.


Népszerű idézetek

[névtelen]

Robbie Ferrier: What is it? Is it terrorists?
Ray Ferrier: These came from some place else.
Robbie Ferrier: What do you mean, like, Europe?
Ray Ferrier: No, Robbie, not like Europe!

[névtelen]

Ray Ferrier: Ketchup. Mustard. Thousand Island Dressing. Vinaigrette. This is good, Robbie. I told you to pack *food*. What the hell is this?
Robbie Ferrier: That's all that was in your kitchen.

[névtelen]

Rachel Ferrier: I'm allergic to peanut butter.
Ray Ferrier: Since when?
Rachel Ferrier: Birth.

LukeSkywalker 

Ogilvy: Ez nem háború, csak úgy, ahogy az ember háborúzik a férgekkel. Ez irtó hadjárat.

[névtelen]

[first lines]
Narrator: No one would have believed in the early years of the 21st century that our world was being watched by intelligences greater than our own; that as men busied themselves about their various concerns, *they* observed and studied, the way a man with a microscope might scrutinize the creatures that swarm and multiply in a drop of water. With infinite complacency, men went to and fro about the globe, confident of our empire over this world. Yet across the gulf of space, intellects vast and cool and unsympathetic regarded our planet with envious eyes and slowly, and surely, drew their plans against us.

[névtelen]

Ogilvy: I'm dead set on living. [laughs] „Dead set on living”.

[névtelen]

Ray Ferrier: Hey, Rachel. Wanna see something cool?
[she comes outside, lightning strikes]
Rachel Ferrier: I wanna go inside.
Ray Ferrier: It's okay now.
Rachel Ferrier: I wanna go inside.
Ray Ferrier: All right, go ahead inside.
Rachel Ferrier: …I dont wanna go by myself.

[névtelen]

Ogilvy: They've been planning this for a million years. We're beat to shit.
Ray Ferrier: Please… my daughter.
Ogilvy: Think about it. They defeated the greatest power in the world in a couple days. Walked right over us. And these were only the first. They'll keep coming. This is not a war any more than there's a war between men and maggots… This is an extermination.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján