A híd (2011–2018) 118

The Bridge · Bron / Broen
60' · svéd, dán · dráma, sorozat, thriller, krimi, rejtély 15 !
4 évad · 38 rész

Egy svéd politikusnő holttestére bukkannak az Öresund híd közepén, ami Koppenhágát köti össze Malmövel. Így mindkét ország rendőrei kénytelenek részt venni a nyomozásban, hiszen a holttest félbe van vágva és pontosan az országhatáron hagyták.

magyar

Képek 8

Szereposztás

Sofia HelinSaga Norén
Kim BodniaMartin Rohde
Dag MalmbergHans Petterson
Magnus KrepperStefan Lindberg
Sarah BobergLillian
Ellen HillingsøCharlotte Söringer
Brian BaumgartnerGary
Thure LindhardtHenrik Sabroe
Puk ScharbauMette
Emil Birk HartmannAugust

További szereplők

Kedvencelte 86

Várólistára tette 212


Kiemelt értékelések

ziara

Az első évadot pár éve a tévében láttam, az alapján kedvenceltem, és adtam rá 10 csillagot. Most, megnézve az összes részt, újra csak ennyit adnék, de csak mert 11-et nem lehet:)
A második évad után azt hittem, nem tudják azt a szintet tartani, de ha lehet, még felül is múlták.
Könyvben is imádom a skandináv krimit. Közel tud hozzám kerülni, itt is ez volt a helyzet. A karakterek szuperül eltaláltak, a helyszínek is, az ügyek olyan csavarosak, hogy az hihetetlen… Csak a legjobb jelzők illenek ide. Minden percét imádtam! Hiányozni fog!

8 hozzászólás
Gabye

Na ilyennek képzeltem el egy jó kis skandináv krimit. Kicsit sötét tónusú, elgondolkoztató, itt-ott jó kis csavarokkal és jó kis karakterekkel. Saga volt a kedvencem a maga elvont, furcsa módján. De Martin is szimpi, még ha nem is egyértelműen pozitív jellem – viszont imádtam a gödröcskéit mikor elmosolyodott úgy istenigazából *.*
Ami külön tetszett, hogy nem megy át hentesesbe, inkább a lelkünket veszi célba és elég érdekes morális kérdéseket vet fel.
Plusz hab a tortán a főcímzene..Imádtam!

10 hozzászólás
Sister

Baromi jó sorozat, érdemes volt végignézni! Izgalmas nyomozás, lebilincselő, összefonódó szálak, emberi, szerethető szereplők és végül: ízig-vérig skandináv. Imádom a Malmőben játszódó képsorokat, az Øresund hidat, a Koppenhágában felvett felvételeket. Az intrója is szuper, azt hiszem, egy darabig ezt fogom dúdolgatni. :) Alig várom, hogy nekikezdjünk a második évadnak!

Bastia 

Hogy én mennyire imádom ezt a sorozatot!
Féltem a negyedik évadtól, de maximálisan azt hozta amire vágytam! Igazából a második évadtól már nem is a krimi szál érdekelt, hanem a karakterek. Először Saga és Martin, majd Saga és Henrik. Mindenki elcseszett, de azért mindig van remény. :)
Még jó párszor újra fogom nézni, azt biztos!

piciszusz 

Egy évadot néztünk meg. Kezdésnek nem rossz, de most kicsit jegeljük, mert nyomasztó mind képileg ez a szürkeség, mind történetileg. Saga nagyon nem volt szimpi az elején, de részről részre egyre jobban megszerettem. Esendőek a karakterek, nem tökéletesek egyáltalán, mégis jól játszanak együtt. Mindenképpen folytatni fogjuk/fogom.

2019. okt
Most fejeztem be a 2. évadot, ez sokkal jobban tetszett. Imádtam, hogy Saganak van pasija, hogy csak odatartja az arcát, nagyon jókat röhögtem rajta, ahogy könyből próbálta megtanulni a normál emberi reakciókat és szerintem a kapcsolatuk is mélyült Martinnal. Folytatós :)

okt vége:
most fejeztem be a 3. évadot. Itt a sztori annyira nem is volt lényeg, hanem a karakterfejlődések. És amennyire nem volt az elején szimpi Henrik, annyira megszerettem az évad végére. És hát Saga <3 Meg ez a nő, hogy mennyire jó színész. Meg kéne néznem másban is.

nov1: legszívesebben most azonnal kezdeném újra a sorozatot, akkora kedvenc lett. Saga <3

2 hozzászólás
Devorah

Az első rész kellemes meglepetés volt, izgalmas, fordulatos történet, amivel itt-ott ugyan nem voltam elégedett, de mindez elnézhető volt. Nagy várakozással nekikezdtem a második évadnak, de csak a 6. részig tartott a lelkesedésem (odáig rendkívül élvezhető a sorozat szerintem), a 7. résztől kezdve viszont számomra az kezdett kiderülni, hogy a történet se nem hiteles, se nem koherens. A befejezés pedig hatásvadász volt, mégis lezáratlan, megmagyarázatlan maradt az évad majd' összes eseménye. Viszont összességében mégis inkább jó volt, mint rossz, mert ha más nem is, legalább fordulatos és szórakoztató.

Diosz 

Mindhárom évad tetszett, de nem is feltétlenül a krimi szál, hanem a karakterek. Tudnak ezek az északiak valami sajátosat, nagyon jól hozzák a figurájukat. Az Aspenger-szindrómás Soga és a meleg szívű, nőcsábász, öt gyermekes Martin kontrasztja zseniális volt, a párbeszédek parádésak. Soga magányos, az érzelmeket, az emberi viselkedéseket nem igazán érti, sokmindent könyvekből próbál megtanulni, igyekszik beilleszkedni. A munkájában azonban eredményes, hatékony. A történet ami mögötte van, a harmadik évad végére lesz világos. A nyers őszinteségével, nagyon ott van. Még sosem találkoztam ilyen nyomozó karakterrel, minden tekintetben egyedi. A harmadik évadban Soga Henrik személyében új társat kap, aki szintén egy nem mindennapi karakter, már már azt gondolom, még Martinnál is jobban illik Sogához. A harmadik évad vége nem mindenre ad feloldást, és tűkön ülök hogy a negyedik évadot lássam.
Ezt a sorozatot mindenképp epizód sorrendben kell nézni, egy-egy ügy felderítését követhetünk nyomon, 10-10 részen át. A nyomozást a szerte ágazó szálak teszik összetetté, melyekről olykor kiderül hogy nem is igazán kapcsolódnak a nyomozáshoz, zsákutca. Mint ahogy egy igazi nyomozás során is megvizsgálnak minden lehetőséget, de van köztük ami végül vakvágányra fut.
Realisztikus, szürke tónusú, nagyon különös hangulatú sorozat. Aktuális témákat feszeget, úgy mint pl. a hajléktalanok, a társadalmi problémák.
Sokat gondolkodtam, melyik az ütősebb: A híd vagy az Egy gyilkos ügy. Ha valakinek a krimi szál az izgi dolog, akkor az utóbbi tudom ajánlani, de ha a karakterek, akkor egyértelműen A híd a jobb.
Nézzétek, csak ajánlani tudom
****
A negyedik évad is eszméletlen jó volt, folytatja ahol a 3. abba hagyta, továbbra is a sorrendben nézést ajánlom. A nyolc rész alatt végig járt az agyam, hol sikerrel tippeltem meg a csavart, hol nem. Azt hiszem ezzel helyére is billent a kérdés: A híd jobb mint az Egy gyilkos ügy.

ananiila

Az első 6 részt úgy néztem végig, hogy végig lengett a kasza, de a 7. rész már elkapott a 9. rész meg meg is győzött arról, miért is olyan népszerű ez a sorozat.
Az elején túl sok volt a szál, sokat akart markolni és ettől nagyon kaotikus lett az egész, iszonyúan idegesítő volt az antiszoc Saga, kicsit túltolták a furaságát. Martin pedig helyes mackós pasi, de nem értettem minek kell annyira forszírozni, hogy milyen nagy csajozó. Aztán persze a végén összeértek a szálak és kiderült minek miért volt fontos szerepe.
Nézhető skandináv sorozat, de elájulva nem vagyok tőle, egyszer majd sort kerítek a többi évadra is.
Eddig még mindig a Trapped a nyerő nálam (izlandi). Itt így szerepel: https://snitt.hu/filmek/ofaerd


Népszerű idézetek

Londonna 

– Van gyereke?
– Nincs! Miért lenne?!

1. évad 1. rész – Episode 1
barbymalik0112 

A gyerek irracionálisan hat az emberre. Mint a cica.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján