Fargo (2014–) 134

5 díj · 43 jelölés

A sorozat a Coen testvérek nagy sikerű filmjének nyomán készül. A széria főszereplője Molly Solverson, aki egy olyan ügyben nyomoz, amelyben Lester Nygard is érintett. Nygard pórul jár, majd a kórházban beszélgetésbe elegyedik egy Lorne Malvo nevű emberrel, akiről később kiderül, hogy egy… [tovább]

angol
angol
angol · angol

Képek 32

Szereposztás

Billy Bob ThorntonLorne Malvo
Allison TolmanMolly Solverson
Martin FreemanLester Nygaard
Colin HanksGus Grimly
Kirsten DunstPeggy Blomquist
Patrick WilsonLou Solverson
Jesse PlemonsEd Blomquist
Bob OdenkirkBill Oswalt
Jean SmartFloyd Gerhardt
Ted DansonSheriff Hank Larsson

További szereplők

Kedvencelte 68

Várólistára tette 179


Kiemelt értékelések

Zahra 

Nagyon egyedi humorral rendelkezik, a színészek és a történet is fantasztikus. Remélem fenntartja a színvonalat, mert eddig nagyon jó. Martin Freeman valami fantasztikus.

csartak

Egyedi, sajátságos fekete humorral rendelkező sorozat. Különlegessége még az is, hogy mindegyik évadban más korban, mások a szereplők, és más történetszálat visz végig, csak a helyszínek ugyanazok. Illetve a második évadban van pár utalás az elsőre, ami amúgy később történik meg.. :)
Mindegyikben balfék főhősök keverednek bele a szövevényes maffia-ügyekbe. De ezek a balfékek mindegyik évadban ellenszenvesek voltak számomra. Emlékszem, hogy utáltam Martin Freeman alakította Lestert. Végig szurkoltam, szívja már meg végre valahogy, ne ússza már meg a dolgokat. A másodiknál meg az egyszerű észjárású Peggy volt baromira irritáló.
A második évadban volt pár rész, amiben sok volt az üresjárat. Az utolsó lezáró részek jó ráérősek voltak. De jól nézhető volt, végig érdekelt, mi fog történni. spoiler
Az első évad egy fokkal jobban tetszett, mint a második, és persze várom a harmadik évadot. :)

Emerson 

1. évad után:
Fanyalogva álltam neki, mert nem szeretem, ha egy film sikerét meglovagolva előjönnek a sorozatverzióval. Ráadásul az igazi Fargo ugye majd’ 20 éves, szóval mégis hogyan képzelték, hogy visszavarázsolják az egészet a ’90-es évekbe? A stábról nem is beszélve! Macy, Buscemi (!!!), Stormare és persze McDormand. Senki sem érhet a közelükbe. És ez a része nem is jött össze a sorozatnak. Bár a színészekre nem lehet panasz, de mégis kicsit „lebutított” verziónak tűntek az eredeti gárdához képest. Ami viszont ütött, az a zene. Nagyon ritkán nézem meg elejétől a végéig a sorozatepizódokat. Érkezik a stáblista és katt, kérem a következőt. Itt nem. Hagytam kényeztetni a hallójárataimat. Jeff Russo egy zseni! Mintha nem is sorozathoz, hanem egy giga nagy filmhez komponált volna zenét.
Na és a sztori: beteg – ahogy elvártam. Bár az elején nekem úgy tűnt nincs benne elég szufla, a 6. résztől úgy bedurvultak, hogy mindent megbocsátottam. Még azt is, hogy kiherélték a filmet.
2. évad után:
Most azért többet kellett várni, hogy beinduljanak a dolgok és a zenei aláfestés is elmaradt, viszont a végjátékban és a karakterekben messze felülmúlták az 1. évadot. Az elborultságról nem is beszélve. spoiler
Kérem a 3. évadot!

3 hozzászólás
sfox33

Soha nem jutok tovább az első résznél, (oké most a 2. is sikerült), egyszerűen nem ragadott meg eléggé.

Haspók 

Azt kell mondanom ,hogy az utóbbi évek egyik legjobb sorozata a Fargo.
A legjobban az első évad tetszett, de a második is szorosan követi azt.
A harmadikra sincs sok panaszom, de tény ,hogy a cselekménye kicsivel később indult be,mint a másik két évadnak..
Ettől függetlenül tetszett . A színészek ,a helyszín, mindig klappol minden.
Csak ajánlani tudom .
A negyedik évad volt egy kicsit gyengébb, de már az ötödikkel újra a régi. Nekem nagyon tetszik ez az antológia sorozat, minőségi darab maradt mindvégig.

kiruu 

Hangulat kell hozzá, mert van egy lassú folyású, nyugodt, de kemény stílusa. Viszont rohadt jó sztori. Imádom a karaktereket és a fekete humort.

Blissenobiarella 

1. évad után:
Először állatira nem tetszett, hogy ennyire sok a változtatás a filmhez képest, nem tudtam hova tenni, hogy most akkor akar-e építeni rá, vagy sem. Nem tetszettek a karakterek sem. Az eredeti filmben Frances McDormand által alakított karakter kissé együgyű, ártatlan személyiségét mintha itt kiterjesztették volna mindenkire. Ebben a sorozatban mindenki s*gghülye, de tényleg. Az a baj ezzel, hogy ez nem több, mint ripacskodás, és az 5. rész körül már annyira zavart, hogy félbe akartam hagyni az egészet. (Persze egy szereplő van, aki nem hülye, de szerintem ő is ripacs) Valami mégis továbbvitt, és ez valószínűleg az, hogy elég jó minőségben elkészített sorozat ez. Ami a szereplők motivációit illeti, nem szájbarágós, szóval aki felszínesen nézi, abban hagyhat hiányérzetet, de ha leül az ember végiggondolni, azért rendben van a sztori. A zenéjét kifejezetten szerettem, és voltak más dolgok is benne, amik tetszettek. A hatodik résztől aztán olyan fordulatokat vetettek be az írók, hogy a szám is tátva maradt! Egyik-másik kifejezetten szellemes volt. A rendőrnő történetszála is kezdett hasonlítani magára, ő a kezdettől fogva szimpatikus volt, szóval az ő részeit is élveztem.
Összességében tehát felemás a véleményem, de nem kizárt, hogy tenni fogok egy próbát a második évaddal is. Addig is, összebenyomásaim alapján minden dicséretem ellenére én inkább a filmet ajánlom.

Márta_Péterffy 

Átírtam a 8 csillagomat hétre, az elmúlt évadokból az első évad tetszett-ennyi, kész lezártam az egészet, nincs tovább számomra.
/Most a legújabb évad elejével próbálkoztam/

Midnightsp

Úúúúúgy de úgy vártam a harmadik évadot. <3 És máris vége lett.

IMÁDOM ezt a sorozatot, már harmadik éve és még mindig zseniális. Nyoma sincs a True Detective-féle landslidenak. Nem tudom, hogy csinálja Noah Hawley, de – ha ez egyáltalán lehetséges – a harmadik évadban még kreténebb volt mindenki, mint az első kettőben. :D Ami azért nem semmi teljesítmény… :D

Az első évadban a Billy Bob – Martin Freeman párost nálam nem lehet túlszárnyalni, de a második is zseniális volt, most meg a harmadik… Ewan McGregort bevallom fel se ismertem először. David Thewlis pedig annyira… visszataszító. :D

A történet izgis, csavaros és beteg… nagyon beteg. A képi világ szép, kreatív, és mindez megspékelve a szokásos morbid humorral.
Emmy-eső várható szerintem idén is.

annna

1. évadról: Nagyon rafináltak voltak az igaz történetes szöveggel, csak hogy nagyobb kezet kapjanak a sztoriban. Sokkoló volt, de nagyon érdekes, lendületes és izgalmas. A humora egyedi, nekem bejött/átjött . :D M. Freeman mást adott, mint amit eddig megszoktam tőle, még nem láttam őt ilyen szerepben játszani, de baromi jól csinálta azt, amit csinált. A többi színész is csodálatos volt. (Colin Hanks!!) Szóval összességében elég fasza volt, biztos folytatni fogom. :)) Pacsit mindenkinek aki ajánlotta nekem.


Népszerű idézetek

Deirianz

What if you're right and they're wrong?

lipotdorka

That's like Jupiter telling Pluto „Hey, you are a planet too..”

kiruu 

– Ó, tedd fel a kapucnit, jó? Nehogy lefagyjon a csinos kis pofid.

1. évad 9. rész – Róka, nyúl és káposzta
lipotdorka

– I'm gonna live a long, long life. My grandpa was 96…
– At which point he did what? Died.

Evione

Mail Clerk: This is highly irregular.
Lorne Malvo: No, highly irregular is the time I found a human foot in a toaster oven. This is just odd.

(1x02 – The Rooster Prince)

1 hozzászólás
lipotdorka

I just wanted to be someone. I wanted to choose, be my own me, not be defined by someone else's expectation. You wouldn't understand, you're a man.

kiruu 

– Próbálj meg mosolyogni. Köss egy szebb nyakkendőt.
– De ezt tőled kaptam.
– Ha jobb ügynök lennél, szebb nyakkendőt kapnál.

1. évad 1. rész – Krokodil dilemma
Evione

Lorne Malvo: Your problem is you spent your whole life thinking there are rules. There aren't. We used to be gorillas. All we had is what we could take and defend. The truth is, you're more of a man today than you were yesterday.
Lester Nygaard: How do you figure?
Lorne Malvo: It's a red tide, Lester, this life of ours. The shit they make us eat, day after day, the boss, the wife, et cetera wearing us down. If you don't stand up to it, let them know you're still an ape deep down where it counts, you're just gonna get washed away.

(1x01 – The Crocodile's Dilemma)

lipotdorka

– Are you seeing this?
– It's just a flying saucer, Ed. Let's go.

Deirianz

V.M. Varga: Agent Burgle. Gloria. Trust me. The future is certain. And when it comes, you will know without question, your place in the world. Until then, we've said all there is to say. Any further debate would be simply wasting our breath. And if there's one thing I can't abide, it's waste. Goodbye.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján