Fargo (2014–) 67

5 díj · 36 jelölés

A sorozat a Coen testvérek nagy sikerű filmjének nyomán készül. A széria főszereplője Molly Solverson, aki egy olyan ügyben nyomoz, amelyben Lester Nygard is érintett. Nygard pórul jár, majd a kórházban beszélgetésbe elegyedik egy Lorne Malvo nevű emberrel, akiről később kiderül, hogy egy… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 31

Szereposztás

Billy Bob ThorntonLorne Malvo
Allison TolmanMolly Solverson
Martin FreemanLester Nygaard
Colin HanksGus Grimly
Kirsten DunstPeggy Blomquist
Patrick WilsonLou Solverson
Jesse PlemonsEd Blomquist
Bob OdenkirkBill Oswalt
Jean SmartFloyd Gerhardt
Ted DansonSheriff Hank Larsson

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 40

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Charityy 

Nagyon egyedi humorral rendelkezik, a színészek és a történet is fantasztikus. Remélem fenntartja a színvonalat, mert eddig nagyon jó. Martin Freeman valami fantasztikus.

pocokláma 

A top sorozataim között első helyen szerepel (megosztva a helyet még két csodával) a Fargo. Elsőnek is imádom a humorát. Szörnyen morbid fekete humor ami pont nekem való. Szerintem a karakterek nagyon de nagyon jól voltak kidolgozva és persze a színészek is csodálatosak. Minden reményem megvan, hogy következő évad is ilyen nagyon jó lesz báááár a színészek közül csak egyetlen egynek örültem a többi meg…semleges…szóóóval alig várom az őszt, hogy végre újra nézhessem a Fargot. :)

2 hozzászólás
csartak 

Egyedi, sajátságos fekete humorral rendelkező sorozat. Különlegessége még az is, hogy mindegyik évadban más korban, mások a szereplők, és más történetszálat visz végig, csak a helyszínek ugyanazok. Illetve a második évadban van pár utalás az elsőre, ami amúgy később történik meg.. :)
Mindegyikben balfék főhősök keverednek bele a szövevényes maffia-ügyekbe. De ezek a balfékek mindegyik évadban ellenszenvesek voltak számomra. Emlékszem, hogy utáltam Martin Freeman alakította Lestert. Végig szurkoltam, szívja már meg végre valahogy, ne ússza már meg a dolgokat. A másodiknál meg az egyszerű észjárású Peggy volt baromira irritáló.
A második évadban volt pár rész, amiben sok volt az üresjárat. Az utolsó lezáró részek jó ráérősek voltak. De jól nézhető volt, végig érdekelt, mi fog történni. spoiler
Az első évad egy fokkal jobban tetszett, mint a második, és persze várom a harmadik évadot. :)

Emerson 

1. évad után:
Fanyalogva álltam neki, mert nem szeretem, ha egy film sikerét meglovagolva előjönnek a sorozatverzióval. Ráadásul az igazi Fargo ugye majd’ 20 éves, szóval mégis hogyan képzelték, hogy visszavarázsolják az egészet a ’90-es évekbe? A stábról nem is beszélve! Macy, Buscemi (!!!), Stormare és persze McDormand. Senki sem érhet a közelükbe. És ez a része nem is jött össze a sorozatnak. Bár a színészekre nem lehet panasz, de mégis kicsit „lebutított” verziónak tűntek az eredeti gárdához képest. Ami viszont ütött, az a zene. Nagyon ritkán nézem meg elejétől a végéig a sorozatepizódokat. Érkezik a stáblista és katt, kérem a következőt. Itt nem. Hagytam kényeztetni a hallójárataimat. Jeff Russo egy zseni! Mintha nem is sorozathoz, hanem egy giga nagy filmhez komponált volna zenét.
Na és a sztori: beteg – ahogy elvártam. Bár az elején nekem úgy tűnt nincs benne elég szufla, a 6. résztől úgy bedurvultak, hogy mindent megbocsátottam. Még azt is, hogy kiherélték a filmet.
2. évad után:
Most azért többet kellett várni, hogy beinduljanak a dolgok és a zenei aláfestés is elmaradt, viszont a végjátékban és a karakterekben messze felülmúlták az 1. évadot. Az elborultságról nem is beszélve. spoiler
Kérem a 3. évadot!

3 hozzászólás
Haspók 

Azt kell mondanom ,hogy az utóbbi évek egyik legjobb sorozata a Fargo.
A legjobban az első évad tetszett, de a második is szorosan követi azt.
A harmadikra sincs sok panaszom, de tény ,hogy a cselekménye kicsivel később indult be,mint a másik két évadnak..
Ettől függetlenül tetszett . A színészek ,a helyszín, minden mindig klappol .
Csak ajánlani tudom .

kiruu 

Hangulat kell hozzá, mert van egy lassú folyású, nyugodt, de kemény stílusa. Viszont rohadt jó sztori. Imádom a karaktereket és a fekete humort.

Midnightsp 

Úúúúúgy de úgy vártam a harmadik évadot. <3 És máris vége lett.

IMÁDOM ezt a sorozatot, már harmadik éve és még mindig zseniális. Nyoma sincs a True Detective-féle landslidenak. Nem tudom, hogy csinálja Noah Hawley, de – ha ez egyáltalán lehetséges – a harmadik évadban még kreténebb volt mindenki, mint az első kettőben. :D Ami azért nem semmi teljesítmény… :D

Az első évadban a Billy Bob – Martin Freeman párost nálam nem lehet túlszárnyalni, de a második is zseniális volt, most meg a harmadik… Ewan McGregort bevallom fel se ismertem először. David Thewlis pedig annyira… visszataszító. :D

A történet izgis, csavaros és beteg… nagyon beteg. A képi világ szép, kreatív, és mindez megspékelve a szokásos morbid humorral.
Emmy-eső várható szerintem idén is.

annna 

1. évadról: Nagyon rafináltak voltak az igaz történetes szöveggel, csak hogy nagyobb kezet kapjanak a sztoriban. Sokkoló volt, de nagyon érdekes, lendületes és izgalmas. A humora egyedi, nekem bejött/átjött . :D M. Freeman mást adott, mint amit eddig megszoktam tőle, még nem láttam őt ilyen szerepben játszani, de baromi jól csinálta azt, amit csinált. A többi színész is csodálatos volt. (Colin Hanks!!) Szóval összességében elég fasza volt, biztos folytatni fogom. :)) Pacsit mindenkinek aki ajánlotta nekem.

lipotdorka 

S01
Bélabá' most sem tévedett, tényleg nagyon bejött..;)
Jó kis sorozat, egyedi és érdekes. Nem egy szokásos krimi(szerűség). Malvo hihetetlen jó karakter, nagyon jól összehozták. Billy Bob Thornton hatalmasat alakított. Egy igazi antihős nekem :D Martin Freeman hozta a hülye karaktert, ő is jól játszott, viszont Nygaard karaktere engem hihetetlenül irritált..:D
Szép képi világ, kellően derűs érzés, A-kategóriás színészek a főbb szerepekben. Holnap neki is ugrok a második évadnak. 8/10

S02
Fantasztikus sorozat, fantasztikus évad. Nagyon retró, nagyon abszurd, de ez a szép benne. Személy szerint én kicsit jobban élveztem, mint az elsőt. Komolyabban, de a poénokat megtartva haladtunk végig, gyönyörű látvánnyal. A hangulat, a látvány, a színészi játék, az egész atmoszféra egyszerűen magába szippantott.
Amúgy is nagy kedvencem a ’70-es ’80-as évek, a divat, az autók (csakúgy mint az ’50-es éveknél), ez még külön rátett egy lapáttal. Megkockáztatom, hogy nálam ez a sorozat az „év felfedezettje”. 10/10

Mr_White 

Most végeztem a 2. évaddal.
Az első remekül sikerült, a sztori, a karakterek, a coeni humor, minden összeállt.
Ez a második már neccesebb. Megpróbálják még egyszer ugyanazt megcsinálni (balfácán elkövet egy bűnt, és ezzel belekeveredik a profi bűnözők leszámolásába), de nincs egy Martin Freemanjük, aki balfácánsága ellenére is igényt tarthat némiképp a néző szimpátiájára. A hentes és Peg olyan szinten ellenszenvesek, hogy azt kívántam, már a második részben nyírják ki őket, és legyen egy váratlan fordulat, de sajnos tudtam, hogy ez lehetetlen. Ezért aztán jön egy 10 részre elnyújtott, elemeiben jó, de összességében szimpla és nem túl érdekes leszámolás sorozat, megspékelve egy kínos vallomásokkal terhelt záróepizóddal.
Ha lesz 3., remélem, Coenék kitalálnak valamit, mert ugyanez harmadszor már sok lesz.
spoiler

3. évad: hát nem találtak ki. Hasonló szüzsé, egyre idegesítőbb manírok. Mr. Varga jó volt, az undor rájött az emberre tőle, de aztán a sorozat végéig ugyanazt a beállítást hozta, mintha tilos lett volna valahonnan valahová tartania.
Én már unom harmadszorra is a balfácán rendőröket, akik nem látják, ami a szemük előtt van (persze, ha látnák, akkor hamar vége lenne a nyomozásnak), és hogy van egy teljes rész, aminek alig van köze az egészhez, az azért túlzás. Meg az elején az a Stasi jelenet, annak is mi köze volt az egészhez? Csak hogy be lehessen dobni a Kelet-Európai hablatyot, aminek szintén nem volt semmi kifutása.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Eirian 

What if you're right and they're wrong?

lipotdorka 

That's like Jupiter telling Pluto „Hey, you are a planet too..”

lipotdorka 

– I'm gonna live a long, long life. My grandpa was 96…
– At which point he did what? Died.

Evione 

Mail Clerk: This is highly irregular.
Lorne Malvo: No, highly irregular is the time I found a human foot in a toaster oven. This is just odd.

(1x02 – The Rooster Prince)

1 hozzászólás
kiruu 

– Ó, tedd fel a kapucnit, jó? Nehogy lefagyjon a csinos kis pofid.

01x09

lipotdorka 

I just wanted to be someone. I wanted to choose, be my own me, not be defined by someone else's expectation. You wouldn't understand, you're a man.

kiruu 

– Próbálj meg mosolyogni. Köss egy szebb nyakkendőt.
– De ezt tőled kaptam.
– Ha jobb ügynök lennél, szebb nyakkendőt kapnál.

01x01

Evione 

Lorne Malvo: Your problem is you spent your whole life thinking there are rules. There aren't. We used to be gorillas. All we had is what we could take and defend. The truth is, you're more of a man today than you were yesterday.
Lester Nygaard: How do you figure?
Lorne Malvo: It's a red tide, Lester, this life of ours. The shit they make us eat, day after day, the boss, the wife, et cetera wearing us down. If you don't stand up to it, let them know you're still an ape deep down where it counts, you're just gonna get washed away.

(1x01 – The Crocodile's Dilemma)

lipotdorka 

– Are you seeing this?
– It's just a flying saucer, Ed. Let's go.

Eirian 

Calamity Joe: Zombie kit. Shotgun, machete, some Bactine. It's a side business. I make up these knapsacks for the zombie apocalypse. You know, in case the undead come back to life and the world gets all dog-eat-dog.
Lorne Malvo: It's already dog-eat-dog, friend. Not sure what worse a bunch a zombies could do.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján