Egy gyilkos ügy (2007–2012) 23

The Killing · Forbrydelsen
57' · német, svéd, dán, norvég · dráma, sorozat, thriller, krimi 15 !
3 évad · 40 rész

1 díj · 0 jelölés

Egy fiatal lány brutális meggyilkolása miatt kiterjedt rendőrségi nyomozás indul. Sarah Lund nyomozó utolsó napját tölti szolgálatban mint az emberölési osztály vezetője – már új, svédországi életére készül. Ám ezt az ügyet sehogy sem tudja maga mögött hagyni, ennek még a végére szeretne járni.… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Sofie GråbølSarah Lund
Søren MallingJan Meyer
Lars MikkelsenTroels Hartmann
Bjarne HenriksenTheis Birk Larsen
Ann Eleonora JorgensenPernille Birk Larsen
Morten SuurballeLennart Brix
Marie AskehaveRie Skovgaard
Anne Marie HelgerVibeke Lund
Michael MoritzenMorten Weber
Nicolaj KopernikusVagn Skærbæk

Kedvencelte 12

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Bastia 

Szuper skandináv krimi, amit minden krimi rajongónak látnia kell!
Én annyira kedvelem, hogy a forgatókönyv alapján íródott könyveket is elolvastam.

csokidani 

Harmadik evad:
Nos, hat vege. Nem vagyok kibekulve a befejezessel, sikitana egy lezaro evad utan, de ha jol tudom nem lesz tobb. Jo volt ez az evad is, mesteri volt ismet a politkai szal osszemosasa a nyomozassal.
Bar nem lett a kedvencem a sorozat, azert hianyozni fog.

Masodik evad:
Elkezdtem mert nem jutott eszembe mas sori amit neznek. Jobb volt mint az elso. Feszesebb, feszultebb, izgalmasabb. Nagyon jo volt ismet a politikai szal. Mindenkepp erdemes volt megnezni.

Elso evad:
Azert kezdtem neki, mert a legtobben ezt tartjak a skandinav krimi sorozatok legjobbikanak. Nos ehhez a titulushoz kepest nekem osszessegeben csalodas. Piszok hosszu a husz resz egy evadhoz. Nem sikerult megtolteni kellokeppen, legalabb ot resznyi idot megsporolhattak volna, hogy kicsit feszesebb legyen. Nagyon-nagyon lassan indult be, gyozkodni kellett magam, hogy legyek kitarto. Az evad kozepe tajekatol aztan egesz jo lesz a ritmus. A nyomozo karakterekek nem a legjobbak, de az elfogadhato szintet hozzak. Sok minden van ami nem tetszik, de teny, hogy eleg jol bonyolitottak a sztorit. A legvege, a gyilkos vallomasa es motivacioja (akit egyebkent mar az evad harmadanal megtippeltem) viszont iszonyat gagyi. Egy altalanos iskolas jobb okot, indokot tudott volna irni a gyilkos indittatasara. Tenyleg ennyire tellett husz hosszu resz utan? El se hiszem.
A zenek nem tetszettek, nem volt hangulatteremto erejuk.

Osszessegeben nem volt rossz, de kifejezetten jonak se mondanam. Kapasbol ami eszembe jut, mint sokkal szinvonalasabb skandinav jellegu sori: Trapped (Csapdaban), Vallahalla gyilkossagok, A hid; stb, stb…

Joindulatu hetes.

Diosz 

Az egyik legjobb sorozat amit láttam. Részenként nézni lehetetlen, nagyon skandináv, remek karakterek, sűrű, feszültséggel teli, és drámai. Szinte 20 percenként változtattam a gyanúsítottamon.
Mads Mikkelsen testvére, Lars játszotta az egyik főszereplőt, azt hiszem rákeresek, miben lehetne még látni.
Ez a sorozat talán még jobb mint A híd (2011–2018). Ami nem semmi. Nézzétek meg, érdemes.


Népszerű idézetek

xyvliczylgon 

Néha félre kell tenni a demokráciát, hogy a demokráciáért harcolhassunk.

2. évad 10. rész

Hasonló filmek címkék alapján