Kedvencelte 20

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Lassan kibontakozó sorozat, hosszú részekkel és folyamatosan fenntartott feszültséggel. Kellően sokszereplős, ami ahhoz kell, hogy egy ideig mindenki gyanús legyen. A nézőpontváltást nagyon szerettem a közepe felé. Főleg a politikai szál tetszett benne és a korrupció mindent átszövő rétegei. Helyenként lehettek volna bátrabbak a sorozat készítői, de minden részbe sikerült így is annyi izgalmat csempészni, ami miatt megérte.

ziara

Nem gyakran nézek thrillereket, izgalmas sorozatokat mostanában, de azt hiszem, ezentúl fogok. Szuper ez sorozat, minden tekintetben. Végig fenntartja az érdeklődést, hihetlenül izgalmas, fordulatos. Kemény film egy kemény világról. És elvileg folytatjàk…

Charityy 

Nem igazán nézek politikával kapcsolatos sorozatot, de ez nagyon megragadta a figyelmemet. Hihetetlenül izgalmas és tele van feszültséggel. Na és a színészi játékról se feledkezzünk meg, Richard Madden valami fantasztikusan alakít.

_Norbi 

Régen láttam már ennyire izgalmas sorozatot. Semmi felesleg, csak a remek színészi játék, folyamatos izgalom és remek feszültségkeltés. Kőkemény politikai thriller!

Mr_White 

Szinte tökéletesnek gondoltam, ahogy ábrázolja a politikai belviszályokat, ahogy felépíti a bűnügyet és a nyomozást – kivéve talán, hogy a rendőrség belülről nagyon steril volt, mintha robotok ültek volna az asztaloknál, – csak az utolsó résszel rontották el, túl sokat akartak, túl sok volt a csavar, túl sok az utólag átlátszó félrevezetés, és a végén az elautózás a „naplementébe” is elég negédes fordulat volt. Kíváncsi leszek, csinálnak-e neki 2. évadot, Budd megér még egy misét.

tataijucc

Rólam azt tudni kell, ritkán nézek úgy sorozatot, hogy 100%-ig csak arra figyelek. Itt is megpróbáltam a multitaskingot, de 10 perc után elbuktam. Meglepően izgalmas és érdekfeszítő, Richard Madden minden kétség nélkül megérdemelte a Golden Globe-t ezért a játékért. Elképesztő!
Kíváncsi lennék, lesz-e következő évad, nézném tovább, de ha nem lenne folytatás azt se bánnám, mert nincs elvarratlan szál a lezárásban.

tündérróka

Nagyon jó, fordulatos, izgalmas minisorozat – főleg a legutolsó csavar ütött. David rettentő szimpatikus főhős, és Richard Madden valami fantasztikus színész! Nem csodálkozom azon a Golden Globe-on, jobb helyre nem is mehetett volna. Testőrként úgy mozgott, mint egy gép, szinte ijesztő volt nézni, de a törékeny és szeretetteljes apát, férjet is szuperül hozta.
A sorozat műfajából következik, hogy olykor-olykor el tudott laposodni, elkalandozott a figyelmem ide-oda, de alapvetően nagyon örülök, hogy láthattam. A Homeland kistesója ez, és helyeként talán még jobb is (a főhős mindenesetre ezerszer szimpatikusabb).
spoiler

Szencsike 

Egy politikai sorozat nem feltétlenül tud érdekes lenni számomra, de ez szerencsére ez jó választás volt. Véletlenül bukkantam rá a sorozatjunkie-n, nagyon dicsérték, hát megnéztem, és ott ragadtam. Nagyon jól felépített sorozat, szép lassan építi fel a dolgokat, de ahogy beindulnak az események már is van mint gondolkodni. A színészek kiváló munkát végeztek, sose tudtam egyértelműen eldönteni, hogy most akkor ki kinek az oldalán áll, de a végjáték felé ez már egyre egyértelműbb volt.
Voltak kisebb gyengeségek, ami egy-egy „váratlan” fordulatot érintett, és hiába az erős hatás, szinte tudtam, hogy az fog történni ami. Ezt leszámítva érdemes megpróbálni, mert nagyon könnyen elvisz a londoni politikai machinációk és az erős színészi játék.

DoreenShitQ 

1. évad
Borzasztóan érdekes, ahogy a terrorizmushoz és a hozzá kapcsolódó politikai szervekhez áll, és boncolgatja azokat, de annyira lassú, hogy kényszerítenem kellett magamat, hogy végignézzem. A lassúsága miatt minden apróság felidegesített benne, ahogy néztem: Ricard Madden játéka egyszerre zseni, és túltolt, a többiek felejthetőek, vagy annyira angolosan affektálnak, (még a közzsaruk is!), hogy egy idő után tikkelni kezdett tőlük a szemem. A tempóját igaz a végére behozta, de nem tudtam elfelejteni neki, sőt; ezért az disney-s lezárásért ejnye-bejnye.

Timi98 

Nem nézek túl gyakran politikai krimit, főleg nem sorozatot. Örülök, hogy megnéztem nagyon tetszett. A sorozat csupán 6 rész, ami azt jelenti, hogy feszített tempóban halad előre, sorra történnek az izgalmasabbnál izgalmasabb jelenetek, folyamatosan új információkhoz jut a néző és egy idő után mindenki gyanús. Nincsenek felesleges töltelékjelenetek, karakterek, jelentéktelen szálak; mindennek megvan a maga szerepe a cselekményben. A párbeszédek néhol frappánsak, az akciójelenetek sokszor váratlanok, meglepetésszerűek. A karakterek érdekesek, izgalmasak, kiszámíthatatlanok. David Budd karaktere nagyon jó, Richard Madden belopta magát a szívembe, remek színészi alakítás (nem meglepő a Golden Globe, *nagy taps*). Kellően sok energiát fektetett bele, hogy hozza ezt a korántsem szokványos karaktert. A testbeszéd, a mimika… minden stimmel, nagyon profi munka. spoiler
Tetszett, hogy ez a sorozat minden téren aktuális. Politikai cselszövések, háború, belpolitikai viták, terroristák és terrorista merényletek Angliában. Nem egy cukormázas világot mutat be, amely tökéletes, ha nem a rideg valósággal szembesít, világunkat körülölelő bűnnel, erőszakkal és halállal, a politikusok hatalom megszerzéséért felhasznált eszközeit, a terroristák okozta veszélyeket. Mindezt kicsit sem túlozza el. Napjaink eseményei egy 6 részes mini sorozatba tömörítve, egy testőr személyén keresztül bemutatva. A lezárás kettősségét imádtam spoiler Imádtam, remélem kapunk 2.évadot.


Népszerű idézetek

Evione 

David Budd: Why would someone you love want you to kill yourself? You've been brainwashed. He has. You have. And I'd know. I was in Afghanistan. I saw mates get killed. Nearly got killed myself. For what? Nothing. Politicians… cowards and liars. Ours and theirs. People full of talk but will never spill a drop of own blood, but you and I, we're just collateral damage. Don't let them win, Nadia. Don't let them win.

1. évad 1. rész

Hasonló filmek címkék alapján