Gyilkosság (2011–2014) 75

1 díj · 11 jelölés

Sarah Linden nyomozó arra készül, hogy új életet kezdjen kisfiával együtt egy új városban egy új férfi oldalán, amikor utolsó munkanapján egy erőszakos bűncselekmény helyszínére hívják. Holttest ugyan nincs, csak egy véres női pulóver és egy Stan Larsen nevére szóló bankkártya nyomán indulhat el… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Mireille EnosSarah Linden
Joel KinnamanStephen Holder
Jamie Anne AllmanTerry Marek
Brent SextonStan Larsen
Brendan Sexton IIIBelko Royce
Billy CampbellDarren Richmond
Michelle ForbesMitch Larsen
Eric LadinJamie Wright
Katie FindlayRosie Larsen
Liam JamesJack Linden

További szereplők

Kedvencelte 53

Várólistára tette 139


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Először azt hittem, hogy végig csak egy gyilkosságot fognak felgöngyölíteni a nyomozók a filmben, lehet, hogy az eredeti terv ez is volt, mindenesetre végül nem egy lett. Kimondottan nyomasztó sorozat, szerintem egyszer sem süt benne a nap, ennek ellenére is tetszett, mert minden történet megérintett. A főszereplők is igen elég erőteljes jellemfejlődésen mennek keresztül, nem tudom, hogy ez is be volt-e előre kalkulálva, vagy csak így alakult, de nagyon jól jött ki. Szerettük, ajánlom.

Juci

Jó, ez a sorozat megrágta és kiköpte a szívemet. Az első két szezon szerteágazó cselekményű, izgalmas, sokszor megrázó, nagyon igényes krimi, ahol a két főszereplő közötti dinamika és főleg Holder egysorosai adnak felüdülést. Aztán a harmadik-negyedik szezon durván teker egyet az intenzitáson, sokkal inkább a nyomozóink vannak a fókuszban, és még kegyetlenebbül nyomasztó az egész, és nem fogok spoilerezni, csak annyit mondok, hogy három napja befejeztük a sorozatot, és még nem tudtam kiszállni ebből a világból, konkrétan fanvideókat nézek és fanficet olvasok, velem ezt még sorozat nem csinálta meg :D Óriás kedvenc lett.

Raebellys

Na jó, ez valami kib@szott zseniális, minőségi krimi volt. Most néztem meg az első két évadot…és hát ezt az élményt szerintem már lehetetlen lesz überelni ebben a műfajban, ami érthető is. Itt ugye volt 2 évadunk arra, hogy elmélyedjünk a történetben, megismerjük az összes szálat, zsákutcát, a karaktereket és azok motivációit, sötét kis titkaikat, míg más bűnügyi sorozatokban erre egyszerűen nincs idő.
Az biztos, hogy nagyon magasra tette a lécet, nehéz lesz ezután elvárások nélkül megnéznem egy hasonló műfajú sorozatot, filmet.

Kontra_Judit 

Nagyon jó nyomozós sorozat, Sarah Linden vérbeli gyilkos-kergető, jól látja az összefüggéseket és mindent alárendel a munkájának…még a fiát is.
A szerelmi szál sem hiányozhat a történetből :)

Janina13

Az egyik legjobb krimi sorozat, amit valaha láttam. Elképesztő színei és hangulata van. Imádom.

Blissenobiarella 

Igazán minőségi, igényes sorozatot alkottak a Gyilkosság esetében. Az első két évad egy történetet ölel fel, keveri a szálakat és mindenki gyanús, miközben megismerjük a főszereplő nyomozóinkat is. Linden részéről fel-felbukkan egy régi sztori, ami majd a harmadik évadban nyer igazi jelentőséget, mert azt a nyomozást keltik új életre.
Nekem a harmadik évad jobban tetszett, valószínűleg a történet miatt – több fantáziát láttam benne, nem volt annyira sok szereplő és a karakterek is jobbak voltak. Számomra izgalmasabb volt. Bár a végét illetően erősen megoszlottak otthon a vélemények.
A negyedik évad sem kevésbé izgalmas, de a néző szeme előtt ott lebeg, hogy már csak hat rész, és véget ér… Nagyon élveztem, és hiányérzet van bennem, hogy már nem lesz több…
Igazán jó, sötét hangulatú, komolyan vehető krimisorozat ez, ami számomra kiemelkedik a mostanában vetítettek közül.

iamwiki 

Nagyon jó volt. Egyszer én ezt a sorozatot már egyyszer elkezdtem, de akkoriban nem fogott meg annyira. Most újra elkezdtem eltökélve, hogy végig nézem legalább az első évado, de pár rész után fokozódott az izgalom, ezért beszippantott a sorozat. Nagyon tetszett és nagyooon izgi volt. Holder és Linden egy nagyon jó csapat.

naravna

Az első két évad nagyon tetszett, bár a vége felé a cliffhangerekkel azt éreztem, hogy húzzák, mint a rétestésztát. Linden egy nagyon szerethető és emberi főszereplő. Viszont az utolsó két évadot nem vállaltam be, állítólag azok gyengébbek.

Dexter79

Az első részt nagyon nehéz volt végignézni, de aztán szerencsére kicsit finomodott a dolog. A második évad végére már kicsit rétestésztának éreztem a történetet. Ennek ellenére nem volt rossz, hogy spoiler.
A nyomozópáros jó volt, bár a negyedik évadban nagyon szétcsúsztak mindketten. Ezt már túlzásnak is éreztem, mintha nem is ugyanaz a forgatókönyvíró írta volna a részeket. Persze értem az okokat, ami miatt kiborultak, de akkor se volt túl jól megírva.
Holder dumái nagyon rendben voltak, talán azok voltak a legjobb részek, Linden nekem túl férfias volt, és túlságosan sarkos, de azért jó nyomozó, bár még a saját magánéletét, gyerekét is feláldozza a munkája miatt.

Dianka

Vegyes érzéseim vannak a sorozat kapcsán. Az első 2 évadot szerettem és hiába húzták hosszú-hosszú ideig akkor is élvezetes volt ,minden epizódban kiderült valami egészen váratlan ami másfelé terelte a nyomozókat, így mindenkinek kiderült a piszkos kis titka. A 3. és 4. évad viszont nem tetszett. Annyira felfoghatatlan és érthetetlen hogy a fiatal lányokat a … ölte meg. Lindent az elején még csíptem, viszont a 3.-4. évadban teljesen megzakkant, a szerelmi részek sem kellettek volna. Az utolsó kb. 20 perc nagyon gáz volt, egyáltalán nem illett a sorozat komor,sötét hangulatához, én valahogy azt vártam hogy Sarah a végén meghal. Jó sorozat volt de örülök hogy nem folytatják mert innen csak a lejtő van.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján