Kedvencelte 5

Várólistára tette 68


Kiemelt értékelések

dontpanic

Hujajjj, de bajban vagyok ezzel a sorozattal (így, a harmadik évad után).

Annyira jó is lehetne, és jó is, csak még ennél is jobb lehetne.

Nem tudok semmit a körítésről, de egy itteni, korábbi értékelés kapcsán gondolom, hogy úgy promózták, mint női főszereplős Breaking Badet. És ez abszolút át is jön, nekem is nagyon sokszor eszembe jutott ez a zseniális előkép. Csak hát, az zseniális, ez meg sajnos nem.
A BB attól volt (részben) fantasztikusan zseniális, hogy árnyalt szereplőket alkotott. Eleve is ez szerintem elengedhetetlen ma már – ne azt érezze a néző, hogy egysíkú papírmasé figurákat néz.

Itt meg mondjuk úgy a második évadig egyedül a három főszereplő csaj árnyalt, mindenki más egysíkú, fejlődésre, változásra képtelen báb. Dean, Beth férje abszolút plot device az esetek nagy többségében, Boomer a seggfej, Rio szinten nem válik színes-szagos karakterré. És minden esetben annyira vártam volna, hogy valami megcsillan, legalább egy kicsit megmutatják, hogy van ezeknek a szereplőknek másik oldala is. Az egyetlen kivétel egy abszolút mellékszereplő, Nancy volt, akinél ezt valahol mégis sikerült megugrani, szóval képesek lettek volna rá a készítők…

Szerintem biztosan kaphattak erről kritikát a második évad után, mert egy fokkal jobb a helyzet ilyen téren a harmadik évadban. De nem sokkal.

Aztán: ami nagyon zavar, hogy Annie-nek és Rubynak élő kapcsolatuk van a gyerekeikkel, és szuperizgalmas szálakat építenek fel ezekre a kapcsolatokra. Beth gyerekei meg kvázi arctalan, random gyerekek. Miéért, ő miért maradt ki ebből? Őt miért nem látjuk anyaként működni, azon túl, hogy néha elvégez valami gyerekek körüli teendőt? Ezt annyira hiányolom, főleg így, hogy totál nincs ez egyensúlyban a másik két főszereplő kapcsán. (Persze az is lehet, hogy ez tudatos, és épp ezzel emelik ki, választják el Betht a többiektől, nem tudom, engem zavart.)

És hát, nemcsak a szereplőkkel és kapcsolati hálójukkal van itt gond, a Breaking Badhez képest. A cselekményszálakat sem igazán építik, ugyanazokat a köröket futják állandóan. spoiler

Minimális fejlődés van néha, de tipikusan az a sorozat ez is, aminek van egy jó alapötlete, de nem képes ebből továbbfejlődni, a sablonjait hasznosítja újra meg újra… egy idő után ezt már fárasztó nézni. Ráadásul sokszor életszerűtlen is az egész, pl. Beth és Dean kapcsolatát nagyon sokszor nem tudtam hova tenni (őszintén spoiler).

Beth és Rio újabb kérdőjel spoiler

Nnnna, most hogy jól lehordtam a sorozatot… amúgy tetszett. :D

De tényleg, mindezzel a hibáival együtt mégis imádtam nézni, és várom a folytatást. Mert a három főszereplő csodálatos, Christina Hendrickset a Mad Men óta imádom, és bármiben elnézném, a humor a helyén van, a zeneválasztások isteniek, és még ilyen tesze-tosza módon összerakott cselekményszálak mellett is élvezet nézni, amit ez a három nő művel. Szóval abszolút elvesztegetett potenciál kategória, viszont baromi szórakoztató…:)

Mesemondo

Hát, nem volt a várva várt női Breaking Bad, de remekül elszórakoztam rajta. Nyári limonádé mellett pont tökéletes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján