Diane védelmében (2017–) 31

The Good Fight
45' · amerikai · dráma, sorozat
5 évad · 50 rész

Miután hét évadot követően véget ért A férjem védelmében című széria, az alkotók megfejelték a sikert: elkészítették annak oldajhajtását, amelyben annak egyik szereplője, Diane Lockhart kerül előtérbe. Egy évvel a széria utolsó epizódjának eseményei után hatalmas pénzügyi botrány robban ki, ami… [tovább]

angol
angol

Képek 21

Szereposztás

Christine BaranskiDiane Lockhart
Justin BarthaColin
Cush JumboLucca Quinn
Rose LeslieMaia
Delroy LindoRobert Boseman
Sarah SteeleMarissa Gold
Corey CottTom C. Duncan
Prema CruzLaura Salano
Victor CruzJohn the Valet
Ian Campbell DunnSir Lee Verkor

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Akármennyire is hiányoltam az elején a megszokott karaktereket, annyira örültem, hogy legalább egy páran visszatértek, hogy inkább nem búslakodtam sokáig Aliciáék hiányán. A girl power ahogy eddig is, most is megvan, bár nem láttunk egy igazán jó tárgyalótermi jelenetet sem az évadban. Ennek ellenére sokakkal sok minden történt, néha már meglepően pechesek voltak a karakterek, főleg Diane. Női karakterek közül egy újnak sem sikerült az említésre méltók közé emelkedni, Lucca, Marissa és Elsbeth már a Good Wife óta megbízhatóan alakítanak. A Rose Leslie által megformált Maia volt számomra a legnagyobb csalódás. Elfogult GOT rajongóként teljesen biztos voltam benne, hogy jó lesz, ráadásul leszbikus karaktert játszik, ezt nem lehet elrontani. És bizony el lehet. Külön örültem, hogy nincs szájbarágós backsotry a leszbikussá válásról, csak természetes tényként kezelik, hogy Maia egy lányoz tér haza munka után. Nem ez alapján ismerjük meg a karakterét, ez renden is van, viszont az intimitásnak jelét sem találjuk egyetlen közös jelenetükben sem (amiből mellesleg szintén nem volt sok, kb. 3). Még ez sem lenne baj, de Rose Leslie olyan eszköztelenül és unalmasan hozta az újonc szerepét, hogy azt csak unni lehetett, sőt a végén kifejezetten ellene drukkoltam, amit aztán végképp nem gondoltam volna korábban. Pozitívumként kiemelném, hogy végre nem kellett cenzúrázni a jeleneteket, lehetett káromkodni és olyan témákba is belenyúlni, ami a kábelen biztosan nem fért volna bele. Elképesztően aktuális volt épp ezért minden rész, várom a folytatást.

1 hozzászólás
Mesemondo

Mindig is sejtettem, hogy ha Aliciát kivennék a Good Wife-ból, hirtelen sokkal jobb lenne a sorozat… és lőn. Elég erős kezdés, és nagyon erős szereplőgárda. Külön tetszik, hogy mélyen belemásztak a mostani politikai helyzetbe és társadalmi-jogi kérdésekbe (néhány ügytől nekem is ökölbe szorult a kezem). Szerethető karakterek, jó színészek, pörgős sztori. Élvezhető sorozat.

ercko 

Régóta tervezem, de az 5. évaddal bezárólag befejeztem a nézését. Iszonyatosan demagóg és populista lett.

antikljus

Huh, deja vu érzésem van – annak idején amikor befejeződött a The Closer akkora ürességet hagyott maga után, aztán jött a Major Crimes és újra megtaláltam a helyem – itt is hasonlóan érzek, mert méltón viszi tovább a The Good Wife által létrehozott sorozat élményt.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Diane: People can lie and still be telling the truth.

Sonnenschein 

Az igazság csak akkor igazságos, ha bárki elérheti.

5. évad 3. rész – And the Court Had a Clerk...

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján