Sherlock Holmes (Sherlock Holmes 1.) (2009) 452

128' · amerikai, német · akció, kaland, krimi 12

1 díj · 12 jelölés

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben,… [tovább]

angol

Képek 26

Szereposztás

Robert Downey Jr.Sherlock Holmes
Jude LawDr. John Watson
Rachel McAdamsIrene Adler
Mark StrongLord Blackwood
Eddie MarsanLestrade felügyelő
Kelly ReillyMary Morstan
William HoustonClark rendőr
Hans MathesonLord Coward
James FoxSir Thomas Rotheram
William HopeAmbassador Standish
Hirdetés

Kedvencelte 162

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Theana

Le sem tagadhatná, hogy Guy Ritchie rendezte. Zseniális. Minden klappol, a zene, a sötét hangulat, a színészek, te jó ég, Robert Downey Jr. telitalálat volt a szerepre, de Jude Law is pompázott Watson szerepében. Kellően komikus, a megjegyzéseivel, a „this is way up” feliratú dobozzal + a következő jelenetben fejjel megfordított képkockával. Igaz, hogy az eredeti, megszokott Sherlock nem ilyen, de milyen is lenne az élet, ha minden megszokott lenne? Eltér, de nagyon jó feldolgozás. Imádom, és vagy ötvenszer láttam már, mégis mindig ugyanolyan zse-ni-á-lis.

Chriss 

A film logikai felvezetései nagyon tetszettek, ahogyan Holmes gondolkodik, az zseniális, és ahogy Robert Downey Jr. eljátssza, szintén. Jude Law és Rachel McAdams is jól hozták a karakterüket. A történet sem lett túlbonyolítva, és a tudományos magyarázatok is megállták a helyüket. Pergő volt és vicces, néhány beszóláson nagyokat nevettem. Én csak ajánlani tudom mindenkinek :)

pvik13 

Nagyon érdekes és vicces film. Engem ebben a 2 órás játékidőben egyfolytában lekötött. :D

Solo_Mayer 

Érdekes, Sir A. C. Doyle ikonikus figurája mennyi alkotót megihletett, Sherlock Holmest sokszor sokféleképp láthattuk már, nekem az egyik kedvencem Guy Ritchie rendezése. Szórakoztató, izgalmas, látványos, igazi kikapcsolódást nyújtó darab – már akit nem zavar a megszokottól eltérő megközelítés. Engem nem zavar, sőt. A direktor úr rendezhetne egy kicsit több filmet is, mondjuk minden évben kettőt. :P

2 hozzászólás
Charityy 

Habár Sherlock karakterét teljesen átformálták, nekem így is nagyon tetszett a film. Egy vagány, verekedős Sherlockot láthattunk. Mondjuk a verekedésből lehetett volna kicsit kevesebb
A rejtély és a kaland az itt is megvolt, izgalmas és eseménydús film.

ChöppMoly

Ezzel az a gondom, hogy Sherlock Holmes NEM ILYEN! Ennyi. Kikönyököl belőlem a Moly.

csartak 

Netflixes próba hónapom első találomra kiválasztott filmje. Érdekes volt, mivel nem néztem utána a filmnek, nem tudtam róla szinte semmit, így nem ilyenre számítottam. Azt gondoltam Sherlock Holmes valami elegáns figura. Erre egy koszos agyafúrt vagány.
Nekem tetszett, hogy ilyen akciódús-verekedős volt. A korabeli London megjelenítése meg látványos és hangulatos volt. Tetszettek még a belassított gondolatmenet-levezetések is.

3 hozzászólás
MrsCumberbatch 

RDJ zseniális, Watson szuper, a történet nagyon jó! Viszont Mary szörnyű, Mrs Hudson semmilyen és Irene…. roppant sz*r!!! Istenem, Rachel számomra még mindig egy tehetségtelen, semmilyen kis színésznőcske. Komolyan A NŐ karakterét ennek kellett adni? Semmi előkelő, semmi báj… Semmi nincs benne. Inkább képernyőre se hozták volna Adler karakterét, minthogy így tönkre tegyék….

Zzsófi

A film elég jól meg van csinálva, de a szereposztás néhol siralmas. Itt gondolok Adlerre, Maryre és Lestrade-ra legfőképpen…
Az effektek, a filmezés és a vágás viszont nagyon jó.:) A történet sem rossz…

LeanneIrisPrice 

Zseniális. Láttam már pár Sherlock alakítást életemben, olvastam is róla, de ebből a megközelítésből még nem találkoztam vele. Robert Downey Jr. remekül hozta a Vasemberben már megszokott pimasz, beszólogatós énjét, a zene elképesztően jó volt, passzolt a jelenetekhez, a színészek odatették magukat, a sztori sem volt unalmas.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Cigány asszony: Megmondom a jövőjét, uram!
Sherlock: Isten őrizzen!

p_solya

Ha a holtak idekint járnak, akkor az élők fekszenek a koporsókban!

Theana

Irene Adler: Why are you always so suspicious?
Sherlock Holmes: Should I answer chronologically or alphabetically?

Theana

Sherlock Holmes: A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől.

jancsibohi 

Lestrade: Egy másik életben maga remek zsivány lenne.
Holmes: Úgy van. Maga meg remek rendőr!

Theana

Dr. John Watson: Get that out of my face.
Sherlock Holmes: It's not in your face, it's in my hand.
Dr. John Watson: Get what's in your hand out of my face.

Theana

Inspector Lestrade: You know, in another life, you'd have made an excellent criminal.
Sherlock Holmes: Yes, and you, sir, an excellent policeman.

Theana

Dr. John Watson: Why is the only woman you've cared about a world class criminal? Are you a masochist?

Theana

Sherlock Holmes: It's a matter of professional integrity! No girl wants to marry a doctor who can't tell if a man's dead or not!

Theana

Lord Coward: How terrible is wisdom, when it brings no profit to the wise.


Folytatása

Összehasonlítás

Sherlock Holmes


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján