Féktelenül (Féktelenül 1.) (1994) 312

Speed
116' · amerikai · akció, kaland, thriller, krimi

0 díj · 1 jelölés

A mindenre elszánt pszichopata, Howard Payne (Dennis Hopper) felrobbantja Los Angeles egyik toronyházának liftjét. Terve azonban meghiúsul, amikor Jack Traven (Keanu Reeves) speciális mentő a robbanás előtt kimenti a felvonóban rekedt túszokat. Bosszúból Howard egy pokolgéppel felszerelt,… [tovább]

angol
magyar

Képek 16

Szereposztás

Keanu ReevesJack Traven
Dennis HopperHoward Payne
Sandra BullockAnnie
Jeff DanielsHarry
Joe MortonCapt. McMahon
Alan RuckStephens
David KriegelTerry
Glenn PlummerMaurice, Jaguar-tulajdonos
Richard LinebackNorwood
Beth GrantHelen

További szereplők

Kedvencelte 70

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Annyira jó ez a film. Izgalmas, akciódús, jó szereplők. Már annyiszor láttam ezt a filmet, sose lehet megunni. :-) Sandra Bullock és Keanu Reeves igazán jó páros a filmben. :-)

Filmdoki 

Az egyik legpörgősebb akciófilm, melyet ha ma moziba küldenének így ahogy van, simán megállná a helyét. És tényleg megvan benne minden, amit az műfaj megkövetel: dinamikus, jól fényképezett akciók (ezen mondjuk nem kell meglepődni, Jan de Bont nagyszerű operatőr, és nem egy klasszikus akciófilmet fényképezett), pörgős történet, szerethető jófiú és egy kiváló rosszarc, akit Dennis Hopper zseniálisan keltett életre, Sinkó László szinkronja pedig csak hab a tortán.
Címéhez híven a filmben kb. egy perc megállás sincs, a nyitó liftes jelenet már megadja az alaphangulatot, hogy aztán végigszántsák hőseink Los Angeles-t egy robbanóanyaggal megrakott busszal. Látványosabbnál-látványosabb jelenetek követik itt egymást, hogy aztán kapjunk egy pofás kis leszámolást a film végén, egy nagyon cool egysorossal egybekötve. Reeves egyébként nagyszerű a szerepben, tök jó akciósztár lehetett volna a ’90-es években.
Nagyon nem is tudok negatívumot mondani, max azt hogy Bullock karaktere néha kicsit idegesítő, de szerencsére ez is csak addig tart, míg okoskodik, aztán hála az égnek kicsit visszafogja magát.
Ütős kis mozi, ami bőven többször nézős. Ha 10 akciófilmet kellene mondanom, amit mindenképp látnia kell az embernek, ez tuti benne lenne a listában.

Ancsúr 

Nekem az egyik kedvenc filmem. Bárhol, bármikor újranézném. :)

Zakuro 

Jó ideje be volt tervezte, amióta egyszer a műsorban elolvastam, miről szól, de aztán egyre csak tologattam. Mindenesetre kellemesen eltelt 2 óra volt, tele izgalommal és feszültséggel. A színészek nagyon jól játszottak, könnyen lehet azonosulni a karakterekkel.
Ami miatt levontam egy pontot, az az utolsó kb. 15 perc miatt volt. Miután végre kiszabadultak a buszból, szerintem kár volt tovább húzni, és belerakni még egy metrós száguldást is. A befejezés meg csöppet nyálas lett, nem tetszett. Minden más perfect :)

ChöppMoly

Nagyon szerettem, rengetegszer megnéztem. Éljenek a Vadmacskák!

hraurie

Fantasztikus film! A buszos jelenetre emlékeztem csak belőle, de sosem láttam az elejétől a végéig, úgyhogy most leültem megnézni. Egyetlen percig sem untatott, borzasztóan izgalmas a történetvezetése. Igaz, a főgonosztól kivert a víz, de hát legalább még hatásosabb volt az egész. Sandra Bullock remek színésznő, de Keanu Reevesbe most zúgtam bele csak igazán. Eddig valahogy mindig szinkronosan láttam a filmjeit, nem is sejtettem, hogy az eredeti hangja ilyen mély, karcos, dörmögős… Hát teljesen elolvadtam tőle! spoiler

Negative_Singularity

Mindig csak egy-egy részletet láttam belőle, de egyben még nem volt hozzá szerencsém ( most is csak azért, mert egy nap alatt játszódó filmet kerestem egy kihíváshoz ). Arra jöttem rá, hogy szeretem a ’90-es évek filmjeit, ez is végig lekötött, bár olyan nagy izgulás azért nem volt. Sandra Bullock viszont kifejezetten idegesített benne, de Keanu Reeves egész meggyőzően alakított.
Ha esetleg adnák a tv-ben, biztos, hogy újranézném, kellemes kis kikapcsolódás még úgy is, hogy azért bőven vannak benne túlzások spoiler.
Jaj, meg spoiler :(

3 hozzászólás
bbedyy

Több mint 20 éves és még mindig, mind tartalmilag, mind technikailag élvezhető akciófilm. Anno rongyosra néztem a videókazit és még mindig imádom. Keanu volt az első hollywoodi „szerelmem”.

Kathleen 

Jó kis 90-es évekbeli akciófilm. Elég jól értenek benne a feszültségkeltéshez, bár meglep, hogy hagyták, hogy végig egy nő vezessen.
Sajnáltam a főhős társát.

Dániel_H 

Egy izgalmas, azóta kliséssé váló fordulatokkal teli, de tehetséges fiatal színészeket felvonultató akciómozi.


Népszerű idézetek

Néda

A vagányság előny, de ha túlhajtod, belehalsz.

Aprile 

– Fenntarthatja még valami a liftet a zuhanástól?
– A pince.

Aprile 

És igyunk Jackre, mert belelőtt Harry-be.

Aprile 

– Szerencsésen járt a bombával?
– Igen. Nem robbant fel.

Aprile 

– Ne feledjék, csak semmi heves mozdulat. Nézzenek rémülten.
– Ez nem esik nehezünkre.

t_marcsi 

Tudja, a válsághelyzetekben szövődö kapcsolatok sohasem tartósak.

hraurie

They're giving you a medal for shooting me, you little prick.

Aprile 

Túl sok eszed nincs pajtás, de hogy a tökeid a helyükön vannak, az biztos!

Néda

Az az érzésem, hogy rendkívül szép nap lesz ez a mai!


Folytatása

Összehasonlítás

Féktelenül


Hasonló filmek címkék alapján