Sherlock és Watson (2012–2019) 74

Sir Arthur Conan Doyle népszerű és legendás karaktere mostantól a CBS új krimi-sorozatában tűnik fel. A modern Sherlock napjaink New Yorkjának lakója és frissen szökött egy szanatóriumból, ahol rehabilitáción vett részt, mivel komoly magánéleti gondjai adódtak, melyeket kábítószerrel és… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Jonny Lee MillerSherlock Holmes
Lucy LiuDr. Joan Watson
Aidan QuinnThomas Gregson kapitány
Jon Michael HillMarcus Bell nyomozó
Rhys IfansMycroft Holmes
Natalie DormerJamie Moriarty / Irene Adler
Ato EssandohAlfredo Llamosa
Lawrence Gilliard Jr.Dwyer Kirk
Matt ServittoCaptain Will Lombardi
Miriam ShorJennifer Bader

További szereplők

Kedvencelte 39

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

scheszti 

Bár a klasszikus Sherlock Holmes figurát nem találom a sorozatban, mégis nagyon tetszik. :)

desertangelable 

Őszintén szóval én még egy részt nem tudtam megnézni ebből a sorozatból, mert mindig inkább elkapcsoltam annyira semmilyen. Jonny Lee Miller még véletlenül sem Sherlock Holmes, attól, hogy folyamatosan jár a szája még nem lesz az. Annyira rosszul alakítja ezt a szerepet, hogy szerintem nála csak jobbat találhattak volna rá. Annyira szánalmasan erőltetett, hogy inkább kínos nézni. Az nem is kérdés, hogy Lucy Liu visz valami érdekességet a sorozatba, viszont őt meg úgy érzem, hogy visszafogják, egyértelműen nem engedik, hogy lejátssza a főnököt, pedig játszi könnyedséggel megtehetné ha engednék kibontakozni. Összességében borzalmas.

András_a_László

Valahogy az én kis belső fantáziavilágomban EZ a Sherlock Holmes áll jellemben, karakterben, stílusban, és külsőben a legközelebb az Igazihoz akit fejben elképzeltem.

Tudom, nagyon messze kerültünk a Doyle-féle eredeti történetektől, és esetektől, de akkor is ez a leginkább életszagúbb. Így egy Holmes-t ebben a korszakban sokkal hamarabb el tudok képzelni egy ilyen alapfelállásban mint amilyen a BBC-s feldolgozásban van.

Márta_Péterffy 

Befejeződött, én is befejeztem. Összességében szórakoztatott, tetszettek az ötletek, csavarok, figurák.
Az utolsó 2 évadban elfáradtak az alkotók, jó is hogy lezárták, de a 2 legutolsó epizód szellemes volt.

nattyreach

Három részt néztem meg, és untig elég volt. A középszerűnél kicsit lejjebb lőném be valahová a sorozatot, unalmas és kiszámítható, újat nem mutat. A főhős ellenszenves, agresszív, az érzelmek maximum az ő egoista oldalán mutatkoznak meg, amúgy langymeleg tavacska az egész. Nem hiszem, hogy sokáig fogja húzni, engem minden esetre több rész nem érdekel.

KillerCat

Tetszett a dilis Holmes és a női Watson párosa. Bár nyilván nem eredeti az ötlet,mégis sikerült valami újat és izgalmasat belecsempészni.

Morcant

A két Sherlock sorozat közül ez nőtt hozzám jobban, viszont objektívan a BBC-s adaptáció sokkal jobb és zseniálisabb. Itt viszont imádom a két főszereplőt, jót tett a történetnek, hogy ezúttal Watson nő, és New Yorkba költöztették őket. Örülök, hogy végre láthattam egy férfi-női barátságot, mindennemű romantikus kapcsolat nélkül, igazán üdítő volt. Voltak időszakok, amik nem annyira voltak érdekesek, de összességében jó kis sorozat. A kedvencem az utolsó évad lett, nagyon tetszett az a történetszál.

Evione

Nagy rajongója vagyok a BBC-féle Sherlocknak, de meg kell mondjam ez a változat sem rossz, legalábbis én látok benne potenciált. Egyetlen dolog nem tetszik, hogy New Yorkba lett helyezve a történet. Oké, tudom, hogy Sherlock itt is angol származású, de akkor is. Az viszont kifejezetten tetszik, hogy a BBC-féle verziónál bátrabban mertek Sherlock szerhasználatához nyúlni, itt tényleg exdrogos és nem csak afféle cigifüggő (amit mindig is béna döntésnek gondoltam a BBC részéről). Azoknak mondom, akik nem olvastak semmit Conan Doyle-tól: Sherlock a könyvekben ópiumfüggő.

krlany 

Azt kifejezetten érdekes ötletnek tartottam, hogy úgy próbálták megfogni az egészet, hogy Watson nő. Ebben rengeteg potenciál van, és biztos, hogy nem valami silány „húzzunk le még egy bőrt róla”-utánzatot lő be. Nah de, hogy Lucy Liu?!!! Édesjóistenem, most komolyan!!! Ő meg a színészi játék fényévekre vannak egymástól. Itt is csak annyit tud felmutatni, hogy borzalmas cipőket húz…
Persze, nézem a sorozatot, mert Jonny Lee Miller nagyon jó. Igaz, nem annyira mint Benedict Cumberbatch, de azért nagyon rendben van ez. Sikerült a detektív alakját egy teljesen más oldalról megfognia (teljesen mindegy, hogy az eredetihez van-e köze, de a vonal az rendben van).

Zöldszoknya

Tetszik. Nem igazán Sherlock a szó megszokott értelmében, de egy jó sorozat. Miller akcentusa gyönyörű, és nekem tetszik a karakter megformálása is. A drogfüggős ív szépen föl van építve, látszik, hogy nemcsak egy kósza ötlet volt, amivel nézőket akarnak csalogatni, hanem tényleg közölni igyekeznek valamit a témáról: hogy az első látásra tökéletes élet valójában gyötrelmes is lehet, hogy ha be mersz engedni embereket, az segíthet, hogy a függő mindig függő marad stb.
Jaj, és érdemes tovább nézni az első pár résznél, javul.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Sherlock Holmes: Ön tervezte ezt [a spirálos épületet]?
– Igen.
Sherlock Holmes: Bántották magát a sarkok?

Sunshine 

Thomas Gregson: Hol van Sherlock?
Marcus Bell: A barátainál. Küldtem érte egy járőrkocsit.
Thomas Gregson: Mióta vannak barátai?

Sunshine 

Joan Watson: Nem tűnt elmebetegnek.
Sherlock Holmes: Ha egy felnőtt férfi kirakja az asztalra az anyja fényképét a munkahelyén, az bármire képes.

Sunshine 

Joan Watson: Szép hely. Meg akarja venni?
Sherlock Holmes: Késő, már Holmes tulajdon. Ez apám egyik beruházása. Elképzelem, hogy itt [az ablaknál] áll és mutogat [a kinti felhőkarcolókra]. Ez kell, az kell, megvan, megvan, akarom.

4. évad 15. rész – Mennyből a pokolba
Sunshine 

Joan Watson: Marcusszal telefonálgattunk. Egyik közeli állatkertben sincs puma.
Sherlock Holmes: Nem lehet, hogy házi kedvenc?
Joan Watson: Lehet, de az illegális.
Sherlock Holmes: Persze. És egy tömeggyilkos sosem követne el szabálysértést!

Emerson 

Watson: …you think marriage is an elaborate ruse.
Holmes: There are other ways to describe it. An unnatural arrangement which forces its participants into an unhealthy monogamy. An accretion of petty fights and resentful compromises which, like Chinese water torture, slowly transforms both parties into howling, neurotic versions of their former selves.
(2x06 – An Unnatural Arrangement)

Sunshine 

– Érdeklődtem az apjáról, miután hívott. Tudtam, hogy hallottam már róla. Impresszív körökben mozog.
Sherlock Holmes: A kilencedik bugyor a kedvence.

4. évad 18. rész – Apokalipszis most
Sunshine 

Marcus: Én vagyok az egyetlen, aki az Elveszett Frigyládát várja?
Sherlock Holmes: Az egy jemeni raktárban van.
Marcus: Csak vicceltem.
Sherlock Holmes: Ahogy én is.

5. évad 18. rész – Kincsvadászok
Sunshine 

Joan Watson: Miért mondta el magának az apja, hogy mit tett? Úgy volt, hogy elhallgatjuk.
Sherlock Holmes: Oh, nem is mondta el.
Joan Watson: Akkor honnan…?
Sherlock Holmes: Születésem óta figyelem Morland Holmest, már nem nagyon tud meglepni.

Sunshine 

Joan Watson: Orvosként esküt teszünk, hogy nem ártunk senkinek. Ez hazugság. Ha belevágsz egy betegbe, az már bántás. A gyógyszereknek mellékhatásuk van. Kemoterápiával mérgezzük a pácienst, remélve, hogy több rákos sejt hal meg, mint egészséges.

5. évad 18. rész – Kincsvadászok

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján