Broadchurch (2013–2017) 98

3 díj · 2 jelölés

Egy csendes tengerparti városban gyilkosság történik. Egy fiatal fiú halála miatt, hatalmas médiafigyelem kezdi kísérni a település mindennapjait. A szomorú eset hatással van az összetartó közösségre, amikor mindenki gyanússá válik.

angol
angol

Képek 52

Szereposztás

David TennantAlec Hardy
Olivia ColmanEllie Miller
Jodie WhittakerBeth Latimer
Andrew BuchanMark Latimer
Arthur DarvillPaul Coates
Matthew GravelleJoe Miller
James D'ArcyLee Ashworth
Eve MylesClaire Ripley
Charlotte RamplingJocelyn Knight
Marianne Jean-BaptisteSharon Bishop

További szereplők

Kedvencelte 52

Várólistára tette 171


Kiemelt értékelések

csokidani 

Az egyik legszerethetobb sorozat, amit lattam. A nyomozo paros zsenialis, olyan szinten mukodik koztuk a kohezio, ami nagyon ritka.
Mindharom evad szuper volt. A sztorik, a szereplok (de az osszes), a mesteri zene, annyira a helyen volt minden.

Mar most hianyoznak :(

Fantasztikus volt ez az elso evad. A szereplok megformalasa, a gyonyoru taj, a meses zene. Ahogy a nyomozasi szalakat vittek, szottek.
Megszerettem.

4 hozzászólás
River

Angol youtuberek hatására kezdtem el érdeklődni a sorozat iránt, és az nagy plusz volt, hogy David Tennant is szerepel benne.
Nincs sok tapasztalatom a krimi sorozatok terén, de az biztos, hogy ez a sorozat magasra tette a mércét nálam a műfajban. Nagyon igényes. Megvan benne az amit általában szeretek az angol sorozatokban: gyönyörű, de egyszerű kép világ, nagyszerű humor és valósághű.
Nekem mind a három évad tetszett, bár a második volt talán egy picit gyengébb, és az első volt egyértelműen a legjobb.
Bár az első részben kicsit féltem, hogy megfogom-e kedvelni a karaktereket, nagyon hamar sikerült. Imádom Hardy „dührohamait” a skót akcentusával, és Miller-t is ahogy sokszor Hardy morcossága, távolságtartása ellenére sem adja fel a barátkozást és… ahh, nincsenek szavak mindkettőjüket nagyon megszerettem!
Twitteren írta ki valaki: „Really gonna miss David Tennant yelling "Millahh” " ennyi, egyetértek… :D

1 hozzászólás
Anna93 

Az átlag krimik közül szerintem ez a sorozat kiemelkedik, végig fenntartja az érdeklődést, és az orrunknál fogva vezetnek, hiába próbáljuk magunktól összerakni a kirakós darabkáit.

Remek színészek, csodálatos tájak, jó karakterek, és melléktörtének arról hogy kinek milyen titka van.

És hát a rendőr páros Hardy és Miller, zseniálisak! ❤ :)

Almost_Zed 

Jól átélhető családi drámák, egy angol kisváros lakóinak sötét titkai, fordulatos nyomozások, na és egy különleges tengerparti helyszín. A nyomozó páros eleinte furának tűnt, de aztán bejött ahogy állandóan évődtek egymással. Az első évad a legerősebb, viszont ha az tetszett, a többi is érdekelni fog.

piciszusz 

Már az első évad után imádjuk! Folytköv.
Befejeztük. Én még nézném ezt évekig, nagyon megszerettem őket.

Rasz

Az első évad pipa, jöhet a második. :)
Sok helyen olvastam, hogy a giccs határát súrolta a sok lassított felvétel, de nekem nagyon ütött a kiváló zenei aláfestéssel.
spoiler

Emese_Szalai 

1.évad:
Hűűűűhaaaa. Azta! Tetszett, bár szerintem bő lére van eresztve, ezért a 8 csillag. Azért ennek az első évadnak rengeteg mondanivalója van… Az elején még mindenki jó embernek tűnik, aztán persze kiderül, hogy az egész város egy hazudozó, bűnös banda! Undorító! Olyan szinten felháborított ez a kétszínűség…! Miller és Hardy jó páros, iszonyú jól kiegészítik egymást! A rendezés szuper: az utolsó pillanatig nem tudtam ki a gyilkos! És iszonyú meglepő volt! Nem gondoltam volna (komolyan OMG!)!

walksdowonders 

„MILLAAAHHHr!” De fog ez hiányozni! =)

1. évad
Minden epizód végén más-más került a gyanúsítottak listájának élére. Hú, végig nagyon jó volt! Leginkább este, lefekvés előtt néztem és legtöbbször csak az tartott vissza attól, hogy ne egyhuzamban daráljam le, hogy vagy holt fáradt voltam már akkor, vagy rámköszöntött az éjszaka, másnap pedig irány a munka.
Ellie és „Búsképű Lovag” Alec kapcsolatát egyenesen imádtam! Ellie folytonos zsörtölődését valahol meg is tudtam érteni, deee azért persze mindig ott volt Alec-nek, amikor éppen szüksége volt rá. ;)
A gyilkos személyét csak az utolsó előtti részben kezdtem gyanítani, addig bárki más szóba jöhetett, ettől volt iszonyat jó a teljes évad.
Nem volt kérdés, hogy rohanok a másodikhoz. Ha jól emlékszem már ekkor dobtam is rá a 10 csillagot.

2. évad
A két párhuzamos futó szál közül (bírósági és Sandbrook ügy) a tárgyalás számomra sokkal izgalmasabb volt (és idegtépőbb), mint maga a nyomozás. Talán azért, mert sokkal kevesebb lehetséges gyilkosunk volt, ráadásul spoiler-ről már a kezdetekkor lejött, hogy egy pszichopata, onnantól kezdve már nem lepett meg igazán semmi. De a tárgyalás… Ah, a hajamat téptem közben! Az ügyvédeket legalább annyira utáltam, mint az első évad újságíróit (ha nem jobban). :) :)
Jaj amikor az ügyvédnő meggyanusította Alec-et és Ellie-t, hogy titkos viszonyt folytatnak felkiáltottam magamban mélyen, hogy „Óóóó, gyerekek, bár úgy lenne!” :D :D :D #ISHIPPEDTHEMSOHARD

3. évad
Szentül meg voltam győződve róla, hogy az ügyvédnő (annyira unszimpi volt, hogy még a nevére sem emlékszem) fiának újratárgyalásával fog kezdődni az évad, erre kaptam egy erős gyomorszájon rúgást… BAMM! Gyermekgyilkosság után nemi erőszak…
Itt is voltak ám szép számmal gyanús emberkék, de nem éreztem a korábbi évadoknál megszokott folytonos lüktetést. Ráadásul az évad közepe felé már sejtettem, hogy ki lehet a hunyó. De az utolsó epizód… Uh… Összeszorult gyomorral (és ököllel) néztem és hallgattam.

Hmm, elbírnék még legalább 2+ évadot.

(Azóta már rákerestem Google Earth-ön a kis kék lakra West Bay-en. :) Oda akarok reinkarnálódni!) =)

Kvazar 

Krimi sorozat és film sok van, de olyan, ami le tudja kötni az embert kevés. Ráadásul ez a sorozat két kemény esetet boncolgat. Folyamatosan fenntartja a néző figyelmét és be vonja a nyomozásba, hogy vajon kitette. A szereplők teljesítménye nagyon jó. A zene alatta is szinte tökéletes.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

You don't eat fish and chips? What kind of a Scot are you?

Sztavrogin

Becca Fisher: Yeah, here's what I've learned. Don't buy a hotel with a dickhead.
Paul Coates: Good advice. Paul's letter to the Corinthians says much the same.

1. évad 5. rész – Episode #1.5
Anita_Nánási

Alec Hardy: You need to understand, Miller. Anyone’s capable of this murder, given the right circumstances.
Ellie Miller: Most people have a moral compass.
Alec Hardy: Compasses can be broken.

Anita_Nánási

Alec Hardy: What are those?
Ellie Miller: Grapes.
Alec Hardy: What did you bring grapes for?
Ellie Miller: I hoped you might choke on the seeds.
Alec Hardy: They're seedless.
Ellie Miller: Don't be a smart ass.

Anita_Nánási

Ellie Miller: What about you? Are you religious?
Alec Hardy: Yeah. I pray nightley you'll stop asking me questions.

walksdowonders 

Alec Hardy: Know what I did last night, Miller?
Ellie Miller: Dressed up as Lady Gaga?

Anita_Nánási

Ellie Miller: Sir, do you mind not calling me Miller?
Alec Hardy: Why?
Ellie Miller: I don’t really like the surname thing. I prefer Ellie.
Alec Hardy: Ellie… Ellie… No.

Anita_Nánási

I hate the air, I hate the sand. I hate the stupid people, I hate the way they work. I hate their bloody smiley bloody faces. I hate the never-ending sky.

walksdowonders 

Alec Hardy: I bought wine. And flowers. And chocolates. Wasn't sure which to choose so I got them all.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján