Broadchurch (2013–2017) 52

Egy csendes tengerparti városban gyilkosság történik. Egy fiatal fiú halála miatt, hatalmas médiafigyelem kezdi kísérni a település mindennapjait. A szomorú eset hatással van az összetartó közösségre, amikor mindenki gyanússá válik.

angol
angol

Képek 50

Szereposztás

David TennantAlec Hardy
Olivia ColmanEllie Miller
Jodie WhittakerBeth Latimer
Andrew BuchanMark Latimer
Arthur DarvillPaul Coates
Matthew GravelleJoe Miller
James D'ArcyLee Ashworth
Eve MylesClaire Ripley
Charlotte RamplingJocelyn Knight
Marianne Jean-BaptisteSharon Bishop

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Anita_Nánási 

Gondolkoztam rajta, hogy mikor láttam utoljára ilyen igényes bűnügyi sorozatot, de szerintem soha.
Gyönyörűen megkomponált vágóképek, kidolgozott karakterek, arculcsapásként érő fordulatok, drámai történetvezetés, az emberi sorsok hiteles bemutatása mind emeli a sorozat színvonalát. Nem csak magán a felderítésre váró gyilkosságon van a hangsúly, hanem azon, hogyan hat ez a családra, a nyomozókra és az egész közösségre.
Alec Hardy nyomozó profi, de egy bunkó pokróc – ettől függetlenül imádom, David Tennant zseniálisan formálja meg. Hogy egy jó barátomat idézzem: „még az is epikus, ahogyan a pirítóst eszi”. És ez nem túlzás! :D
A második évad hangulatban és történetvezetésben kissé elkanyarodott, de nem lett rosszabb, csak kicsit más. A harmadik évadot már nagyon várom – bár a késlekedés már nyugtalanságra ad okot, és kicsit félek is, hogyan tudják majd fenntartani az eddigi színvonalat.
Ajánlom mindenkinek!

ViraMors

1. évad – 9/10
Félig-meddig véletlenül akadtam a sorozatra, de nagyon örülök neki, évek óta nem kötött le sorozat ennyire. (Mármint a Good Omenst leszámítva, de az meg külön kategória.)
Igényes, alapos, jól összerakott történet. Kifejezetten tetszett, hogy nem 45 perc, vagy max másfél óra állt rendelkezésre a nyomozáshoz, hanem egy teljes, 8részes évadot kapott egyetlen eset. Tényleg a mélyére ástak a városkának, a történteknek, az embereknek. Ráadásul nem termett minden bokorban tömeg és/vagy sorozatgyilkos, hanem egy, a maga egyszerűségében megrázó halálesetről van szó. Részemről az is külön előny, hogy a sorozat ügyesen keverte a szálakat, elég sokat láttunk ahhoz, hogy a szereplőgárda komoly hányada gyanús legyen, nem lehetett az első 3 percben megoldani a nyomozók helyett az esetet (csak a hetedik részben.)
Határozottan k voltak a főbb karakterek. A prímet – természetesen – Tennant és Colman viszi, de voltak még emlékezetes alakok körülöttük.
Itt-ott mondjuk a színészi játékon nem ártott volna csiszolni, Jodie Whittaker-nek pl az esetek több mint a felében nem tudtam elhinni a bánatot/gyászt/ilyesmit és az én lelkemnek kicsit értelmetlenül sok volt a lassítást, de ezt leszámítva eddig tényleg nagyon jól teljesít a sorozat. Erőteljes darab, remélem, később is így marad.

2. évad – 7.5/10
A második évadban két szálon fut a sztori, egyrészt végigkövethetjük az előző szezon gyilkosának a tárgyalását, másrészt terítékre kerül Hardy sokat emlegetett megoldatlan 2 évvel korábbról.
Történetileg, karakterileg és emocionálisan nagyon a helyén volt mind a két fele a szezonnak, időnként viszont nagyon úgy tűnt, hogy kb mindenki elfelejtette, hogy kell értelmesen gondolkodni. Főleg az első pár részben voltak nagyon izgalmas logikai bukkanók, de mondjuk az ügyvéd záró beszédjében is éreztem furcsa lyukakat.
Amit kiemelnék, hogy az új szereplők nagyon a helyükön voltak, főleg a Claire/Lee párost találták el nagyon. A lassítások, elmosódó képek és naplementék tömkelege viszont időnként eléggé fel tudott bosszantani. Néha komolyan olyan volt, mintha a vágó meg az operatőr azt hitte volna, hogy valami romantikusra szerződött.
Összességében tetszett ez az évad is, de azért az első köröket rávert.

2 hozzászólás
River

Angol youtuberek hatására kezdtem el érdeklődni a sorozat iránt, és az nagy plusz volt, hogy David Tennant is szerepel benne.
Nincs sok tapasztalatom a krimi sorozatok terén, de az biztos, hogy ez a sorozat magasra tette a mércét nálam a műfajban. Nagyon igényes. Megvan benne az amit általában szeretek az angol sorozatokban: gyönyörű, de egyszerű kép világ, nagyszerű humor és valósághű.
Nekem mind a három évad tetszett, bár a második volt talán egy picit gyengébb, és az első volt egyértelműen a legjobb.
Bár az első részben kicsit féltem, hogy megfogom-e kedvelni a karaktereket, nagyon hamar sikerült. Imádom Hardy „dührohamait” a skót akcentusával, és Miller-t is ahogy sokszor Hardy morcossága, távolságtartása ellenére sem adja fel a barátkozást és… ahh, nincsenek szavak mindkettőjüket nagyon megszerettem!
Twitteren írta ki valaki: „Really gonna miss David Tennant yelling "Millahh” " ennyi, egyetértek… :D

Rasz

Az első évad pipa, jöhet a második. :)
Sok helyen olvastam, hogy a giccs határát súrolta a sok lassított felvétel, de nekem nagyon ütött a kiváló zenei aláfestéssel.
spoiler

LoneWolf

David Tennant miatt kezdtem nézni ezt a sorozatot és nem bántam meg. Vérbeli angol krimi, kiemelkedő alakításokkal, fordulatokkal, drámával és olyan DW-ből / Torchwood-ból is ismert, nagyszerű mellékszereplőkkel, mint Arthur Darvill (Rory) és Eve Myles (Gwen).


Népszerű idézetek

lipotdorka 

You don't eat fish and chips? What kind of a Scot are you?

Anita_Nánási 

Alec Hardy: You need to understand, Miller. Anyone’s capable of this murder, given the right circumstances.
Ellie Miller: Most people have a moral compass.
Alec Hardy: Compasses can be broken.

Sztavrogin

Becca Fisher: Yeah, here's what I've learned. Don't buy a hotel with a dickhead.
Paul Coates: Good advice. Paul's letter to the Corinthians says much the same.

(1.évad, 5. rész)

Anita_Nánási 

Alec Hardy: What are those?
Ellie Miller: Grapes.
Alec Hardy: What did you bring grapes for?
Ellie Miller: I hoped you might choke on the seeds.
Alec Hardy: They're seedless.
Ellie Miller: Don't be a smart ass.

Anita_Nánási 

I hate the air, I hate the sand. I hate the stupid people, I hate the way they work. I hate their bloody smiley bloody faces. I hate the never-ending sky.

Anita_Nánási 

Ellie Miller: What about you? Are you religious?
Alec Hardy: Yeah. I pray nightley you'll stop asking me questions.

Anita_Nánási 

Alec Hardy: What do we talk about?
Ellie Miller: I don't know, just say yes…
Alec Hardy: Yeah.
Ellie Miller: Thank you, bloody hell!

Anita_Nánási 

Miller, listen to me. That anger you’re feeling, that rage – that’s exactly how I woke up every day for the past two years… I want you to stoke it! I want it to burn hard in you. I need someone as angry as me right now, cos we’re gonna close the case on Claire and Lee Ashworth today!

ViraMors

Alec Hardy: I still enjoy those moments when some cocky bastard trashes their own alibi without realizing it.

3x8


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján