Kedvencelte 45

Várólistára tette 179


Kiemelt értékelések

Timi

Teljesen véletlenül akadtam rá, gondoltam belelesek, aztán szépen ott is ragadtam. Eszméletlenül tetszett! Jamie Doran szerintem nagyon jól alakítja a pszichopatát és Gillian Anderson is jól hozza a határozott, keménykezű főfelügyelőnőt.
Nagyon remélem, hogy lesz 3. évad is, és nem így ér véget a történet.
Csak ajánlani tudom.

6 hozzászólás
woolfe

Lassú folyású, mélylélektani sorozat egy sorozatgyilkosról és az őt „üldöző” rendőrfőnökről. Szigorúan eredeti nyelven ajánlom, itt a hangok és tónusok is rengeteget hozzátesznek a karakterekhez, el sem tudom képzelni, hogy ezt magyar nyelvre és hanghordozásra át lehetne ültetni. Egyszerűen zseniális – a zsenialitása pedig pont abban rejlik, hogy nem akarja agyonnyújtani az eseményeket, viszont mindent részletesen bemutat. Életszerű cselekmény, hibátlan színészi játék (a mellékszereplőktől is, pedig sok, mondhatni „noname” színész teszi teljessé a történetet), remek zene, és az operatőri munka… és a helyszín… és a, és a, és a…

Viktória_Erdei 

Jamie fantasztikusan alakít szerintem a sorozatgyilkos szerepében. Gillian Anderson is nagyon jó színésznő. A sorozat vége durva, de mégis sejthető volt, hogy így végződik. Imádom. Biztos, hogy újra fogom nézni.

brena 

Erős sorozat volt. Szenzációsan jatszottak a színészek! Eredeti hanggal nézd!

Kincsanna 

Se Jamie Dornan, se Paul Spector nem érdekelt egy pillanatig sem, viszont az összes többi színész és karakter remek volt.
Átlagon felüli az operatőri munka, inkább nagyjátékfilmes, mint sorozatos szerintem, de szép és érdekes.
Végig feszült maradt, a zene ebben sokat segített, de minden más is a helyén volt.

metahari

A történet és a szereplők megformálása olyannyira jól sikerült, hogy konkrétan rémálmaim lettek azoktól a részektől, ahol sorozatgyilkolás volt. hihetlenül átélhető, mondjuk én soha nem szerettem az ilyesféle thrillt, de hát ilyen az élet. Stella Gibsonért mindent, ő tartotta a vékony szálat az őrület határán, hogy megígérte, elkapja az a szörnyet.

Rebarbara

Kezdem azzal, hogy nagyon tetszett, minden brutalitás ellenére. Jó volt végre valami mást kapni és elfelejteni a sok CSI-t, NCIS-t és a többi, ugyanarra a sablonra készült amerikai spoiler sorozatot spoiler.
Ebben a sorozatban a dolgok mélyére néznek. Ez egy jól megírt és kidolgozott történet. A kivitelezéssel vont némi gondom, ugyanis Gillian Anderson alakítását nem nagyon kedveltem. spoiler
Ennek ellenére nagyon jó sorozat.

Morn

UP: Amikor anyukád megtudja, hogy igenis van 3. évad, és te alapvetően céltalanul érkezel haza, persze, hogy be kell szerezni. Mivel el lett kaszálva a sorozat, úgy voltam vele, a 3. évadot még én is bevállalom – szinkronosan.
Újra kezdett érdekelni a történet, bár egyértelmű volt, hogy drága pszichopatánkkal mi is van valójában. A gyermekkori emlékek elemezgetése nem lett volna rossz, elvégre alapvető része a mechanikájának megértésében, csak itt nem tudott kiteljesedni, kár is volt egyáltalán belekezdeni. Maga a befejezés sem tetszett. Értem én, hogy le kellett zárni, de ez így blee.
Az viszont plusz, ahogy bemutatja, egy ilyen ember és az ő cselekedetei milyen lelki változásokat, hatásokat okoznak a környezetének. Jól sikerült az a része.

~*~

Véletlenül akadtam/akadtunk rá unokatesómmal erre a sorozatra. Az első évadot szinte befaltuk, voltak részek, melyeket külön. Nagyon tetszett pszichopatánk kis kettős világa, imádtam elmerülni benne. Gillian is pluszt ad hozzá a történethez, marha jól áll neki ez a szerep.
A második évad azonban… annyira lassú és vontatott és kiszámítható és… blee. Már szinte csak azért néztem, hogy akkor gyakoroljuk az angolt, és kapcsoljuk ki a tanulásban túlhevített agyunkat. A végét nyitva hagyták ugyan, de hogy a harmadik évaddal mi lesz… lehet nem fog érdekelni. Nem ez lenne az első sorozat, amit hagyok elszállni. Sajnálom, mert tényleg voltak benne remek lehetőségek, jó szerepgárda, még a mellékesek is hozták a szintet, az akcentusok, a zene… nyomasztó az egész. A második évadra viszont már az életed is elunod és csak mindenkit lekaszabolnál a francba, hogy mikor lesz már vége?!

Subrizeny

Nagyon jó sorozat, zseniálisak a karakterek, a színészek. Rendkívüli abban az értelemben, hogy az elejétől tudjuk, ki a bűnös, de ez nem zavar az élményben. A cselekményen kívül fontos az emberek közötti dinamika, a pszichológiai háttér.
Az első két évad pörgősebb, a 3. pedig tényleg lassabb, de itt már a karakterek közötti dinamika, a „játék” kap hangsúlyt.
Volt egy pár dolog, ami zavart, logikai bukfencnek, vagy lusta írásnak tudnám be. Ilyenek:spoiler Ettől függetlenül nagyon ajánlom, izgalmas, érdekes, egyedi.

Chris90

Összességében a sorozat 7 csillagot érdemel. Ritka az olyan sorozat, ahol azt mondom, hogy a második szezon a legütősebb, de itt ez biztosan igaz. Az első etapban még nem igazán tudták, hogy mit is akarnak, kísérleteztek, aminek köszönhetően sok felesleges szálat kaptunk a történetbe. A második évad viszont zseniális volt, ott jött be igazán a hajsza, a záróepizód pedig a sorozat csúcsa volt, leginkább Paul és Stella kettőse miatt. Aztán a harmadik évad eléggé nagyot zuhant. Érződött, hogy csak kényszerből készült el, már az írók sem tudtak mit kitalálni, és mindazt, amit két epizódban el tudtak volna mesélni (azt is feleslegesen), azt megtették háromszor annyiban. Jamie Dornan, akit a legtöbben, így én is a Szürkéből ismerek, megmutatta, hogy azért van benne tehetség. Gillian Anderson meg gyönyörű és rideg, itt nagyon jól játszott, de nem tudtam eldönteni, hogy tényleg játszott, vagy önmagát adja, ehhez majd meg kell néznem még egy filmben. :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

woolfe

Senki sem tudja, mi zajlik le egy másik ember elméjében. Ha tudnánk, az élet elviselhetetlen lenne.

woolfe

Sorozatgyilkosnak lenni egyfajta lassú öngyilkosság.

Fire_bird 

Jim: A nők miért annyival erősebbek lelkileg és érzelmileg, mint a férfiak?
Stella: Mert az alapvető emberi forma női. A férfi lét egyfajta születési rendellenesség

2. évad 3. rész – A szépség különös ereje

Hasonló filmek címkék alapján