Kapcsolódó zónák

A nagy pénzrablás

13 tag · 34 karc · Utolsó karc: 2021. október 13., 16:16 · Bővebben


Kedvencelte 292

Várólistára tette 286


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Nagyon vegyesek az érzéseim a sorozattal kapcsolatban, de az biztos, hogy még engem egyszemélyben is képes volt kettészelni, szeretem és nem szeretem oldalra.
Így is fogom számba venni a gondolataimat az első két évad megtekintését követően.

Szeretem:
– A spanyol nép, egyszerűen, minden megmozdulásával a filmes világban (és azon kívül is) képes belopni magát a szívembe. Itt a lelküket, az életstílusukat, és az emberségüket kell érteni. Egyszerűen nekem gyönyörű lelkek és nagyon irigylem őket a temperamentumuk és az élet-látásuk miatt. Lenyűgöző nézni, hallgatni őket, átvenni azt a nyers természetességet és életszeretést, ami árad belőlük. Bájosak, szépek (mármint szép emberek, konkrétan jó nők és jó pasik egy rakáson), karizmatikusak, nyersek, energikusak és ez a filmművészetükben is fellelhető; ez a sorozat is pont ilyen. Egyszerűen csak jó nézni őket.
– Szépen kidolgozott karakterekkel dolgoznak, minden motiváció és indíték tökéletesen érthető és a helyén van. És ide nem értem a reakcióikat egyes történésekre. (lásd lent).
– Tökéletes az izgalmak ötvözése a humorral. Amikor már majdnem szétvertük az öklünket az asztalon, történik valami, amin nem tudunk nem mosolyogni. Nagyon sokat kiabáltam nevetve és fejcsóválva, nagyon élvezhető.
– A drámát rendkívül profin és alázattal kezelik és meghagyják az embernek a gyászra, az örömkönnyekre is az időt. Kifinomult érzékkel és igazi szívvel írják és rendezik ezeket a jeleneteket, ehhez pedig zseniális színészek asszisztálnak, már amelyik. (lent majd kitérek erre is).
– Álvaro Morte remekel, itt is, (a Mólóban már láttam korábban), itt meg végleg behúzott magának. Repült a kedvencek közé. Bár úgy tűnhet, hogy szerepét néhol túljátssza, nem színészi hiba. (lent kitérek erre is).
– Az első évad végén, az utolsó rész akkora telitalálat, hogy percekig bőgtem a meghatódottságtól. A lázadás egy olyan rendszer ellen, amely rabszolgákká avanzsált zombikat tart épp csak életben, hogy a rendszer készítői még nagyobb hatalommal, akár világuralmi pozícióban irányíthassanak tovább – mondjátok, kinek nem szívügye? Nem heroikus-e az a küzdelem, amikor a kisember rádöbben, hogy eddig vakon járta a világot, azt hitte, hogy van saját élete, van saját szabadsága, van saját vagyona vagy ha nincs, akkor elhitte, hogy neki nem lehet, s egy napon ez az álom tudatosan álommá válik számára, és fel akar ébredni, és tenni akar és tovább akar menni, a hatalom bármely befolyása és irányítása nélkül, akkor már azon az úton, amit ő megszabott magának. Kinek ne lenne ez cél, érték és vágy?

Nem szeretem:
– A nagyon (de tényleg) nagyon fontos mondanivaló ellenére (nagyon érdekes kérdés, és részemről abszolút igaznak vélt és tényként kezelt az, hogy a bankok gazdagodása az emberek kárára gusztustalan és tarthatatlanná fog válni) sikerül elbagatellizálni mindazt, amiről szólni akar. Telepakolták teljesen lehetetlen és kivitelezhetetlen történésekkel: ilyenek pl. a gépfegyvertűzben, szemtől szembeni felállás, amelyben nem sebesül meg senki. A túszok bátorsága, de pl. a szerelmi szál elkapkodott és teljesen abszurd volta is. A karakterek reakciói sajnos szintén életszerűtlenek (Berlinnél nagyon sok esetben, Tokió meg nem is kereshetett volna a bandában semmit, ha ezt komolyan gondolták).
Felesleges helyeken lázadás, szítják a tüzet ok nélkül, rettentően fegyelmezetlenek a fegyelmezettség látszatának álcája alatt, etc, nem sorolom, más már megtette).
– Az egyik legnagyobb erőssége sajnos egyben a legnagyobb gyengéje is a sorozatnak: ez pedig a karakterek túlontúl szélsőséges és egyéni volta. Mindegyikük élesen elválasztható individuum, holott ez meglepően életszerűtlen ebben a helyzetben, komolytalanná avanzsálja magát a tervet. A lázadók nem tudnak falkába tömörülni és nem tűrnek meg egy vezért maguk fölött, ezért az elképzelés már Tokió második-harmadik megmozdulása után totálisan megbukik, így ahogy van, ötlet szinten is.
– Tokió karakterét nem értem miért erőltették ennyire szánalmasan provokatív módon. Ettől inkább undort érzett az ember, miközben a sorozatot nézte. Nem tudom, hogy ezzel egyedül vagyok-e, de sokkal több szerepet szántak a degenerált véglénynek, (minek másnak nevezhetném – oldalakon keresztül tudnám írni, hogy milyen bődületes nagy hibákat vét, de nekem az árulás is bőven elég volt – ) mint mennyit a sorozat sztorijának komolysága megkövetelt volna. Ő a leggyengébb láncszeme ennek a sorozatnak és sajnálatos módon, pont az ellenkezőjét érték el a karakterével, mint amit szerettek volna: nem nézeti magát. Többször volt, hogy inkább kaszálom a sorozatot teljes egészében, mert annyira kiborultam a nőn. Egyfelől a karaktert sokkal éretlenebbre írták, mint ami a cselekményhez illik, másfelől, ahogy fent említettem, totál nullára kellett volna redukálódnia a terv kivitelezési esélyeinek. Igen, csak miatta. Nem tudom, hogy mennyire sikerült a könyvben levő karaktert itt hozni, de ha ott is így van, még kevesebb oldalig jutottam volna. Elviselhetetlen és totális megtestesülése annak, amit én az egyik leggusztustalanabb embertípusnak tartok. És ha ez nem lett volna elég a szenvedéshez, amit a látványa okoztot, a színésznő is nagyon gázul hozta a béna, meglehetősen szánalmasra eresztett femme fatale-t. Totál csőd.
– Nem értem miért kell a gyereket beleerőltetni a történetbe. Miért nem mer végre egyetlen spanyol nyelvű sorozat felvállalni egy szingli, karrierista, CF nőt a férfiak között? Rohadtul hiányzik már…
– Túlnyújtják. Bőven elég lett volna 12 rész az egészből. Kaszálom. A harmadik évad első néhány részét még megnézem (mert a szerelmi szálra kíváncsi vagyok), de rettentően elfáradt, és lapossá, unalmassá vált a végére.
– Tévés sorozat színvonalon tolják. Nem bevállalós: nincs igazi szex, nincs igazi szenvedés, nincs igazi kockázat, nincs igazi fájdalom és igazi szerelem sem. Kreált, hamis, édeskés… igazi spanyolos-bájos történet, a mondandója ellenére… :/

Mindent összevetve, ha nagyon értékelnem és csillagoznom kell (márpedig fogom), akkor egy erős hatos. A hetest a nemszeretem részek miatt nem volt képes megugrani. Hihetetlenül kár érte.

2 hozzászólás
Stitch

2018:Egy izgalmas és fordulatos sorozat ez, engem valamiért a Breaking Bad-re emlékeztetett. Talán azért, mert nem tudtam melyik oldalnak szurkoljak. Nagyon szerettem, hogy a rendőrség és a prof macska-egér játékot játszott egymással.
Megvannak a hibái, de nem akarom senkinek a kedvét elvenni a sorozattól, így nem részletezném, mert nem olyan hatalmas bajokról van szó.
Nézzetek spanyol sorozatokat, ne csak angolt! Különleges, rövid és végig feszültséggel teljes. :)

Update 2021 december: Véget ért a sorozat, ki lett bővítve, már nem olyan rövid, mint azt pár éve írtam. Nagyon tetszett a vége, és remélem már békén hagyják a sorozatot és nem húznak le több bőrt róla, mert amikor új évaddal jelent meg akkor ez volt az érzésem. Sokszor utaltak vissza a 3. évad eseményeire és sok mindent már elfelejtettem. Örülök, hogy létezik ez a sorozat, főleg, hogy spanyol :)
Bella ciao! Profesor, Río, Tokio, Sofia, Nairobi, Marsella, Moscú, Berlín y todo el mundo! :)

julcseee 

Uj kedvenc született. Elcsépelt lesz amit irok, de ez a sorozat zseniális. Tényleg. Ha egyszer elkezded nézni nagyon nehéz abbahagyni. Sorolhatnám még hosszan az erényeit, de inkább nézd meg, ha még nem láttad! (Remélem nemsokára jon az 5. Évad!!)

6 hozzászólás
Samantha

Nem gondoltam volna, hogy ennyire be fog jönni ez a sorozat. Emlékszem, a nagynéném már régóta ajánlja nekem, és most is csak azért kezdtem el nézni, mert a nővéremnél voltam, ezt nézte, nekem pedig nem volt jobb dolgom, mint leülni mellé és tátott szájjal figyelni az eseményeket. :D Ilyen ez a nyár, ilyen ez a karantén. :D Az első két évad számomra egyértelműen 10/10, még nem találkoztam olyan sorozattal, ami ennyire lekötött volna úgy, hogy tűkön ülve várjam, hogy elindíthassam a következő részt. Nagyon jók a színészek, elképesztően jól átadják a karakterek személyiségét, de azért nem vagyok benne biztos, hogy ez 100%-ban annak köszönhető, hogy lenyűgöző mindenkinek a színészi alakítása, van egy olyan érzésem, hogy pár embernél a karakterek közel állnak a valódi személyiségükhöz is. Aztán lehet, hogy pont ebben rejlik a tehetségük kulcsa, ki tudja? Az a lényeg, hogy itt valamit nagyon is jól csinálnak. A 3-4. évaddal már nem teljesen vagyok megelégedve, nekem a 3. évad a korábbiakhoz képest már sokkal vontatottabb volt, de szerencsére a 4. évadra már helyrehozta a hibáját. Azt viszont egyelőre nem tudom megbocsátani, hogy spoiler . Remélem, kitaláltak valamit az 5. évadra, amivel helyrehozzák bennem a dolgokat ( :D ), mert különben nagyon meg fogok haragudni a sorozatra. Személyes sérelmeim ellenére, mindenkinek bátran tudom ajánlani ezt a sorozatot, mert amúgy zseniális a témáját, a tartalmát és a kivitelezését tekintve is.

Ui.: imádom, ahogyan beszélnek. Na, meg Denver nevetését. :D

mary_chan 

Egy volt kollégám ajánlotta még régebben a sorozatot, de valahogy nem éreztem késztetést, hogy akkor elkezdjem. Hogy mekkora hiba volt :D De sebaj, mert most bepótoltam és nem csak hogy teljesen izgalomban tartott, de még a spanyol „tanulásomat” is segítette némileg. Voltak ellenszenves karakterek és olyanok, akiket jobban megkedveltem, de igazából folyamatosan változott róluk a véleményem, ahogy haladtunk előre.

dulkap 

1.évad:
A színészek nagyon jól vannak összeválogatva és az alakítások is rendben vannak. A karakterek is jól vannak megírva, valamint a rendezés is nagyon jól működik. Jó a ritmus, a feszültség is szépen van adagolva és a cliffhanger-ek időzítése is szinte hibátlan minden rész végén. Viszont 7 csillagnál nem ér többet, mert szerintem kissé el van húzva a dolog és sajnos a forgatókönyvben is túl sok a lyuk. Lehet, hogy pár lyukat befoltoznak a következő évadokban, de itt zavaróak voltak. Meglátjuk…

Sweety

Nagyon-nagyon jó sorozat, rettentő jók a karakterek, főleg Professzor, őt imádom :) De Berlin és Nairobi is favorit. Persze valóban vannak idegesítő karakterek pl. Tokyo, Arturito. Az izgalom és a feszültség végig jelen van egy percnyi nyugtot sem hagyva, emiatt sem lehet leállni vele, egyszerűen abbahagyhatatlan.
Zseniális megoldás a több idősík és a visszautalások is.
Nálam bekerült a top 3 kedvenc sorozatba. Ajánlom mindenkinek, természetesen csakis eredeti, spanyol nyelven „szabad” nézni! :) Alig várom a 4. évadot, addig is hallgatom a soundtracket, mert nem utolsó sorban zseniális zenéket sikerült összeszedni a szériához.

Baly 

Eleinte úgy volt, hogy anya kezdte el nézni, aztán engem jobban lekötött x)
Az első 2 évadot mindenkinek ajánlom.
A többi évad kicsit morális fordulatot vesz, ahol a Professzor szavaival élve, ez már spoiler

4. évad vége után:
Az biztos, hogy ez már sokkal többről szól, mint ahogy kezdődött és sokkal személyesebb is. Illetve van néhány vágás, amit fölöslegesnek érzek, mert csak hatásvadász, de szerencsére azért nem olyan hosszúak. Meg Arturito is csak azért kellett bele, hogy a rabok között is legyen valami megmozdulás. Megjegyzem ez egy barom…
Mind a 3. és a 4. évad eleje kicsit nehezebben indult be, ekkor volt, hogy anya hagyni akarta, de a 4. évad végére odáig jutottunk, hogy rám nézett és azt kérdezte, hogy mikor jön a kövi évad? x)
A 4. vége nagyon ott volt! Az utolsó 3 rész az így wow! Úgyhogy várom az 5.-et, de ettől tovább nem érdemes tovább húzni.
SPOILER spoiler

Anna93 

A (netflix szerinti) első két évadot imádtam, teljesen magába szippantott. A történet egyedi volt, a karakterek különlegesek sokszor nem tudtam eldönteni, hogy valakit kedvelek-e vagy sem.
A zenék, a vágások, hogy több idő síkon ment a történet, az egész sorozatnak adott egy jó atmoszférát.
Az ötletek, amikkel oda-vissza ment a játék a rendőrökkel, egyszerűen zseniális volt. :D
Végül az a pici romantika sem zavart, ami előjött a vége felé.
20/20 csillagot adtam volna ha tudok. :D

Aztán jött a harmadik évad, még jó volt, főleg hogy a rendőrség is felkészültebb, bátrabb volt, nagyobbat csaptak vissza, viszont spoiler karaktere nem jött be. Ennél az évadnál már éreztem, hogy ez nem ugyanaz, mint az előző, kicsit „netflixes ”. Nekem ettől függetlenül, tetszett.

A negyedik évad, na itt főleg a második felétől, én már azt éreztem hogy, „Túltolták” sok volt nekem a spoiler
Viszont a labdákat még mindig zseniálisan dobálták a rendőrökkel, és örültem, hogy a Professzor, úgy állt bosszút, ahogy hozzájuk méltó. :)

Ettől függetlenül megadom a 9 csillagot, mert Összeségében végig izgultam a filmet nevettem, sírtam, kész hullámvasút volt, amit ritkán érzek sorozatok esetében. Megszerettem a csapatot, a sztorit, a hangulatot, és az első két évad tényleg visz mindent! :)

pandáslány

Kicsit nehezen vettem át a sorozat hangulatát, de most ott tartok, hogy hihetetlen nehéz nem rákattintani a „következő epizód” gombra. A spanyol Netflix újra bizonyított (bár bevallom, csak Rio és Denver miatt kezdtem el nézni, mert imádtam őket az Elite-ben :DD). Nagyon jól kitalált, izgalmas, fordulatos sorozat. Hihetetlen, hogy a rablók mennyivel a rendőrök előtt járnak mindig. :D


Népszerű idézetek

Almost_Zed 

A szerelem mozgatja a világot. De a gyűlölet szorosan a második.

4. évad 3. rész – Anatómialecke
system456 

De sosem tudhatod pontosan, egy őrangyal hogy is néz ki valójában, és soha nem gondolnád, hogy egy 1992-es SEAT Ibizában fog megjelenni.

RóbertKatalin

A szerelem olyan, mint a libikóka. Egyik fel, másik le. Soha nincs egyensúly

Moyandra 

Professzor: Azt mondod, szakértője vagy a szerelemnek és az érzéseknek, de csak árulókat látsz mindenhol.
Berlin: Nem, nem ezt mondom. Én arról beszélek, hogy az árulás nem attól függ, mennyire szeretsz valakit. Attól függ, mennyire nehéz dilemmával szembesítenek. Elárulnád a szerelmedet? Alapvetően nem. És ha azt mondom, hogy ha elárulod, kapsz egy gyógyszert amivel megmentheted a bátyádat? Ez az igazi dilemma.

4. évad 2. rész – Berlin esküvője
Pandalin 

Nairobi: Mert a családra mindig számíthatunk, a család tesz boldoggá és erről szól az élet.

4. évad 6. rész – Teljes KO
Ascyra 

Tokyo: Tudja szerintem mi szexi? Az intelligencia. Amikor valaki úgy szólal meg, hogy nem tehetsz róla, de csodálod. Lehet magas, alacsony, ronda, szép… szexi, ha valaki sokkal többet tud nálam.

1. évad 6. rész – 6. epizód
Pandalin 

Berlin: A káosz az élet állandó velejárója.

3. évad 8. rész – Tévúton
Pandalin 

Tokio: Ha adhatok egy tanácsot: rablás közben nincs szerelem. Balszerencsét hoz.

4. évad 3. rész – Anatómialecke
Moyandra 

Matías: Guys. I want a city name.
Bogotá: This late in the game?
Matías: Well, if it ends badly and we get arrested,what will they say on TV? „They've arrested Palermo, Rio, Manila, Bogotá, and Matías Cano.” I sound like a fucking intern.

5. évad 8. rész – Mi az elegancia?
Theana 

The good thing about relationships is that you end up forgetting how they started.

1. évad 1. rész – 1. epizód

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján