Kapcsolódó zónák

A nagy pénzrablás

14 tag · 35 karc · Utolsó karc: 2022. július 5., 19:42 · Bővebben


Kedvencelte 338

Várólistára tette 293


Kiemelt értékelések

Stitch

2018:Egy izgalmas és fordulatos sorozat ez, engem valamiért a Breaking Bad-re emlékeztetett. Talán azért, mert nem tudtam melyik oldalnak szurkoljak. Nagyon szerettem, hogy a rendőrség és a prof macska-egér játékot játszott egymással.
Megvannak a hibái, de nem akarom senkinek a kedvét elvenni a sorozattól, így nem részletezném, mert nem olyan hatalmas bajokról van szó.
Nézzetek spanyol sorozatokat, ne csak angolt! Különleges, rövid és végig feszültséggel teljes. :)

Update 2021 december: Véget ért a sorozat, ki lett bővítve, már nem olyan rövid, mint azt pár éve írtam. Nagyon tetszett a vége, és remélem már békén hagyják a sorozatot és nem húznak le több bőrt róla, mert amikor új évaddal jelent meg akkor ez volt az érzésem. Sokszor utaltak vissza a 3. évad eseményeire és sok mindent már elfelejtettem. Örülök, hogy létezik ez a sorozat, főleg, hogy spanyol :)
Bella ciao! Profesor, Río, Tokio, Sofia, Nairobi, Marsella, Moscú, Berlín y todo el mundo! :)

julcseee 

Uj kedvenc született. Elcsépelt lesz amit irok, de ez a sorozat zseniális. Tényleg. Ha egyszer elkezded nézni nagyon nehéz abbahagyni. Sorolhatnám még hosszan az erényeit, de inkább nézd meg, ha még nem láttad! (Remélem nemsokára jon az 5. Évad!!)

6 hozzászólás
Samantha

Nem gondoltam volna, hogy ennyire be fog jönni ez a sorozat. Emlékszem, a nagynéném már régóta ajánlja nekem, és most is csak azért kezdtem el nézni, mert a nővéremnél voltam, ezt nézte, nekem pedig nem volt jobb dolgom, mint leülni mellé és tátott szájjal figyelni az eseményeket. :D Ilyen ez a nyár, ilyen ez a karantén. :D Az első két évad számomra egyértelműen 10/10, még nem találkoztam olyan sorozattal, ami ennyire lekötött volna úgy, hogy tűkön ülve várjam, hogy elindíthassam a következő részt. Nagyon jók a színészek, elképesztően jól átadják a karakterek személyiségét, de azért nem vagyok benne biztos, hogy ez 100%-ban annak köszönhető, hogy lenyűgöző mindenkinek a színészi alakítása, van egy olyan érzésem, hogy pár embernél a karakterek közel állnak a valódi személyiségükhöz is. Aztán lehet, hogy pont ebben rejlik a tehetségük kulcsa, ki tudja? Az a lényeg, hogy itt valamit nagyon is jól csinálnak. A 3-4. évaddal már nem teljesen vagyok megelégedve, nekem a 3. évad a korábbiakhoz képest már sokkal vontatottabb volt, de szerencsére a 4. évadra már helyrehozta a hibáját. Azt viszont egyelőre nem tudom megbocsátani, hogy spoiler . Remélem, kitaláltak valamit az 5. évadra, amivel helyrehozzák bennem a dolgokat ( :D ), mert különben nagyon meg fogok haragudni a sorozatra. Személyes sérelmeim ellenére, mindenkinek bátran tudom ajánlani ezt a sorozatot, mert amúgy zseniális a témáját, a tartalmát és a kivitelezését tekintve is.

Ui.: imádom, ahogyan beszélnek. Na, meg Denver nevetését. :D

mary_chan 

Egy volt kollégám ajánlotta még régebben a sorozatot, de valahogy nem éreztem késztetést, hogy akkor elkezdjem. Hogy mekkora hiba volt :D De sebaj, mert most bepótoltam és nem csak hogy teljesen izgalomban tartott, de még a spanyol „tanulásomat” is segítette némileg. Voltak ellenszenves karakterek és olyanok, akiket jobban megkedveltem, de igazából folyamatosan változott róluk a véleményem, ahogy haladtunk előre.

dulkap 

1.évad:
A színészek nagyon jól vannak összeválogatva és az alakítások is rendben vannak. A karakterek is jól vannak megírva, valamint a rendezés is nagyon jól működik. Jó a ritmus, a feszültség is szépen van adagolva és a cliffhanger-ek időzítése is szinte hibátlan minden rész végén. Viszont 7 csillagnál nem ér többet, mert szerintem kissé el van húzva a dolog és sajnos a forgatókönyvben is túl sok a lyuk. Lehet, hogy pár lyukat befoltoznak a következő évadokban, de itt zavaróak voltak. Meglátjuk…

Sweety

Nagyon-nagyon jó sorozat, rettentő jók a karakterek, főleg Professzor, őt imádom :) De Berlin és Nairobi is favorit. Persze valóban vannak idegesítő karakterek pl. Tokyo, Arturito. Az izgalom és a feszültség végig jelen van egy percnyi nyugtot sem hagyva, emiatt sem lehet leállni vele, egyszerűen abbahagyhatatlan.
Zseniális megoldás a több idősík és a visszautalások is.
Nálam bekerült a top 3 kedvenc sorozatba. Ajánlom mindenkinek, természetesen csakis eredeti, spanyol nyelven „szabad” nézni! :) Alig várom a 4. évadot, addig is hallgatom a soundtracket, mert nem utolsó sorban zseniális zenéket sikerült összeszedni a szériához.

Baly

Eleinte úgy volt, hogy anya kezdte el nézni, aztán engem jobban lekötött x)
Az első 2 évadot mindenkinek ajánlom.
A többi évad kicsit morális fordulatot vesz, ahol a Professzor szavaival élve, ez már spoiler

4. évad vége után:
Az biztos, hogy ez már sokkal többről szól, mint ahogy kezdődött és sokkal személyesebb is. Illetve van néhány vágás, amit fölöslegesnek érzek, mert csak hatásvadász, de szerencsére azért nem olyan hosszúak. Meg Arturito is csak azért kellett bele, hogy a rabok között is legyen valami megmozdulás. Megjegyzem ez egy barom…
Mind a 3. és a 4. évad eleje kicsit nehezebben indult be, ekkor volt, hogy anya hagyni akarta, de a 4. évad végére odáig jutottunk, hogy rám nézett és azt kérdezte, hogy mikor jön a kövi évad? x)
A 4. vége nagyon ott volt! Az utolsó 3 rész az így wow! Úgyhogy várom az 5.-et, de ettől tovább nem érdemes tovább húzni.
SPOILER spoiler

Anna93 

A (netflix szerinti) első két évadot imádtam, teljesen magába szippantott. A történet egyedi volt, a karakterek különlegesek sokszor nem tudtam eldönteni, hogy valakit kedvelek-e vagy sem.
A zenék, a vágások, hogy több idő síkon ment a történet, az egész sorozatnak adott egy jó atmoszférát.
Az ötletek, amikkel oda-vissza ment a játék a rendőrökkel, egyszerűen zseniális volt. :D
Végül az a pici romantika sem zavart, ami előjött a vége felé.
20/20 csillagot adtam volna ha tudok. :D

Aztán jött a harmadik évad, még jó volt, főleg hogy a rendőrség is felkészültebb, bátrabb volt, nagyobbat csaptak vissza, viszont spoiler karaktere nem jött be. Ennél az évadnál már éreztem, hogy ez nem ugyanaz, mint az előző, kicsit „netflixes ”. Nekem ettől függetlenül, tetszett.

A negyedik évad, na itt főleg a második felétől, én már azt éreztem hogy, „Túltolták” sok volt nekem a spoiler
Viszont a labdákat még mindig zseniálisan dobálták a rendőrökkel, és örültem, hogy a Professzor, úgy állt bosszút, ahogy hozzájuk méltó. :)

Ettől függetlenül megadom a 9 csillagot, mert Összeségében végig izgultam a filmet nevettem, sírtam, kész hullámvasút volt, amit ritkán érzek sorozatok esetében. Megszerettem a csapatot, a sztorit, a hangulatot, és az első két évad tényleg visz mindent! :)

pandáslány

Kicsit nehezen vettem át a sorozat hangulatát, de most ott tartok, hogy hihetetlen nehéz nem rákattintani a „következő epizód” gombra. A spanyol Netflix újra bizonyított (bár bevallom, csak Rio és Denver miatt kezdtem el nézni, mert imádtam őket az Elite-ben :DD). Nagyon jól kitalált, izgalmas, fordulatos sorozat. Hihetetlen, hogy a rablók mennyivel a rendőrök előtt járnak mindig. :D

Corvus_CoRex 

1. évad: 5*

Olyan 2 hónappal ezelőtt feltűnt a maszkjuk egyik játékban, amivel „játszok”. Nem sokkal később, itt Snitten is találkoztam 1-2 ilyen „pofával”… :) Aztán volt 1-2 karc is vele és akkor tudtam meg, hogy ez igazából sorozat és hogy már 2017 óta megy… @_@"
Aztán néhány hete volt TV-ben valami táncos vagy énekes műsor, ahol a táncosok ilyen ruhában+maszkban voltak és a Ciao Bella-t énekelték. A műsort nem néztem végig, de a muzsika a fülembe mászott és akkor határoztam el, hogy meg kéne nézni… X,)
De mivel időm, mint pénzem, így ha most nem lettek volna hozzá kihívások, szerintem mai napig nem néztem volna meg.

Ami azt kell mondjam… nem is lett volna akkora veszteség. :/

Már az első résznél fintorogtam. Nem kapott el az ékszíj vagy gépszíj vagy mi. X,) Volt benne valami fura, valami nem izgalmas, + nem leltem kedvemre való szereplőt se. Pedig az ilyen nekem fontos, hogy tudjak valakivel azonosulni vagy legalább legeltethessem valakin a szemeim és akkor jól elvagyok bármivel, de itt… :/

Mondjuk annyiból nézhető, hogy jobb híján tudtuk szidni a szereplőket. X,)
Az meg már az elején kiderült, hogy a Prof., aki a fél életét ezzel a tervvel töltötte és 5 hónapig képezte gondosan összeválogatott embereit, hülye. =_=
Elvileg mindent nagyon kiagyalt csak azt nem, hogy ne agyatlan, fegyelmezetlen, szedett-vedett emberkéket szervezzen be a buliba. :s Jó, hogy nem ovisokkal megy bankot rabolni, b+… =_=" Egy ilyen kaliberű melóra fegyelmezett katonák kellenek, nem holmi kanos kisiskolások… =_=" + ilyen dumák, hogy a szerelem íííígy, meg úúúgy… öcsém… =_="
Szóval a Prof. nem valami profi, az alatta állókat meg már ne is említsük.
Azaz, de. Kihívás miatt. XD
Ott van pl. Tokio. Már kapásból irritált a legelején, hát naná, hogy ő a narrátor… =_=" Mármint ahogy mesél is idegesítő nekem, a hangja is (magyarul néztük, de el tudom képzelni, hogy tényleg olyan kényeskedő a hangja más nyelven is), na meg a feje… hordhatná többet azt a maszkot… =_="
De a „fiatalság” többi tagja is, én őket eleve bele se engedtem volna ebbe a dologba. Rém idegesítőek. Illetve, Nairobi még elmegy. De tudtam, hogy benne is csalódnom kell majd… X,) De ő még egész okés is. És hasonlít egyik unokatesómra, lol. Ami mondjuk csak a 6. rész körül esett le nekem, szóval ebből is látszik, mennyire találkozok a kuzinjaimmal… D:

De a terv is több sebből vérzik. Hirtelen most a spoiler De volt még néhány ilyen…
És egy rakás dolgot előre lehet tudni. Annyira, hogy a végén már azon röhögtünk, hogy előre mondtam szó szerint, hogy mit fognak mondani a szereplők… X„,)

Szóóóval… ja! A muzsikát vártam amúgy, azt hittem, az lesz az opening zenéje, de csalódnom kellett. Aztán néhány rész múlva kezdtem azt hinni, hogy már nem is lesz, majd csak ki tudja hanyadik évadban. De aztán a 9. vagy hanyadik rész körül felhangzott~♥ A legvégén meg lúdbőrzött a combom tőle, de sajnos csak a zenétől. Maga a cselekmény annyira nem izgatott fel, sőt… Meg lelombozott, mikor a 13. rész 40. perce körül rájöttem, hogy spoiler

Ja és még 1: mikor kitalálták az álneveik, elgondolkodtam, mi lenne az én nevem. Kapásból az ugrott be, hogy semmi, én nem akarnék város lenni. Max. ország. De igazából ország se jutott eszembe, ami tetszene.
Aztán kicsivel később eszembe jutott!!!! *0* spoiler

Ja, még még 1: amúgy én már az elején azon gondolkodtam, hogy akiket a Prof. beszervezett, hogy nem kezdtek azon agyalni, hogy vajon meg lehet-e bízni benne. Mi van, ha összejátszik valakivel, valakikkel a csapatból és a többiek mennek a levesbe a végén? Vagy akár mindenki és 1 lesz, aki mindent visz a végén… Azt is vártam amúgy, hogy spoiler

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Almost_Zed 

A szerelem mozgatja a világot. De a gyűlölet szorosan a második.

4. évad 3. rész – Anatómialecke
system456 

De sosem tudhatod pontosan, egy őrangyal hogy is néz ki valójában, és soha nem gondolnád, hogy egy 1992-es SEAT Ibizában fog megjelenni.

RóbertKatalin

A szerelem olyan, mint a libikóka. Egyik fel, másik le. Soha nincs egyensúly

Moyandra 

Professzor: Azt mondod, szakértője vagy a szerelemnek és az érzéseknek, de csak árulókat látsz mindenhol.
Berlin: Nem, nem ezt mondom. Én arról beszélek, hogy az árulás nem attól függ, mennyire szeretsz valakit. Attól függ, mennyire nehéz dilemmával szembesítenek. Elárulnád a szerelmedet? Alapvetően nem. És ha azt mondom, hogy ha elárulod, kapsz egy gyógyszert amivel megmentheted a bátyádat? Ez az igazi dilemma.

4. évad 2. rész – Berlin esküvője
Pandalin 

Nairobi: Mert a családra mindig számíthatunk, a család tesz boldoggá és erről szól az élet.

4. évad 6. rész – Teljes KO
unveiling_scarlet 

Tokyo: Tudja szerintem mi szexi? Az intelligencia. Amikor valaki úgy szólal meg, hogy nem tehetsz róla, de csodálod. Lehet magas, alacsony, ronda, szép… szexi, ha valaki sokkal többet tud nálam.

1. évad 6. rész – 6. epizód
dorcy01

Ha az életben akarsz valamit, el kell lopnod attól, akinek az a valami megvan.

5. évad 4. rész – A helyed a mennyben
Pandalin 

Berlin: A káosz az élet állandó velejárója.

3. évad 8. rész – Tévúton
Pandalin 

Tokio: Ha adhatok egy tanácsot: rablás közben nincs szerelem. Balszerencsét hoz.

4. évad 3. rész – Anatómialecke
Theana 

The good thing about relationships is that you end up forgetting how they started.

1. évad 1. rész – 1. epizód

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján