Kedvencelte 52

Várólistára tette 179


Kiemelt értékelések

barbikaunatkozik 

4 pont, csakis szívjóságból. Nem bírom felfogni, amit láttam! Alkonyat 2.0, csupán itt boszorkányban és démonban az ember valamint vérfarkas elem helyett. Azok a vérlázítóan gagyi jelenetek.
A történet, már amikor nem a két főszereplő közötti nem létező románcot kellett elszenvedni azokkal a végtelenül kínos párbeszédekkel, még egészen tűrhető volt. Bár tény, hogy ez a 8 rész is túl sok ehhez a sorozathoz. Olyan volt, mintha a szerelmi szál amolyan kitöltő szerepet töltött volna be, ami egyáltalán nem funkcionál megfelelően. Mennyivel érdekesebb lett volna, ha a covenek életébe és belső konfliktusaiba többet engedtek volna bepillantani, vagy akár a vámpírok társadalmába, ami talán az előbbieknél is jobban felkeltette az érdeklődésem. Viszont egyértelműen a démonokkal nem tudtak mit kezdeni. Az se derül ki, ők miben különböznek az emberektől, vagy éppen hogy lehet az, hogy ennyire elnyomták őket. Az élet könyvéről sem csepegtettek túl sok infót, így teljesen zavarossá válik és egy idő után már ki kopik a sztoriból is. Márpedig az lenne elméletben a központi elem.
És ezek a képességfelszabadulási nem tudom mik…húúú…komolyan… Egy-kettőnél azt mondtam: „jó, életveszélyben volt, megesik az ilyen” és ennek egyébként lenne jelentősége. De amikor az utolsó részekben konkrétan a semmitől jön minden (egy valamit leszámítva, de utána az idézés megint!) és azok az összeborulások utána…na az volt a pont, amikor majdnem lementem hídba itt helyben a székemen. Komolyan, ha ezt könyvben olvastam volna, a saját fejemhez vágom, hogy mit csinálok. Jesszusom, ebből van könyv is! :S
A két főszereplő, Bella és Edward… jó ég, miket beszélek… DIANA!! és MATTHEW!! karakterét mintha láttam volna már valahol, annak ellenére, hogy minden második romantikus történetben felbukkannak. A titokzatos férfi, aki valami megmagyarázhatatlan oknál fogva vonzódik a fiatal lányhoz. A lány, aki okos és fajtáján belül is különleges. A férfi elkezdi követni a nőt, a nő kiszúrja, de igazából nem zavarja, hanem imponál neki, aztán mindennek hátat fordítva úgy gondolja, hogy ennyire veszélyes pasas az, akivel le akarja élni az életét. (Már csak azt hiányoltam, hogy megkérje, változtassa vámpírrá, hogy örökre szép és fiatal maradhasson.) Aztán meg kell szöktetnie, mert saját fajtáik üldözőbe veszik a lányt és aztán meg is támadják… Szóval, igen, ezt már így, egyben, konkrétan, mintha láttam volna valahol. -.- De az a szerelmi szál mindenek tetejében, könyörgöm. Majdnem sírva fakadtam, és nem a jó értelemben. Hol volt itt a jól felépített egymásra találás, a kémiáról nem beszélve.
A többi szereplő már érdekesebb volt, csak sajnos ugyebár a legtöbb ember, még a nagy gonoszok is, annyira háttérbe lettek szorítva, mert ugyebár fontosabb azt nézni, hogy az ügyeletes Bellánk, azaz Diana éppen táncikál romantikusan, majd villogni kezd, mint a karácsonyfa égők. Ott lett volna a szülők története ugyancsak, amiből egy masszív öt percet kapunk. Igazából senkiről nem tudunk meg semmit, ha jobban belegondolok.
A színészekről viszont elmondhatjuk, hogy egy néhány kivétellel a korrekt kategóriában tevékenykedtek. Az egyik kivétel mondanom sem kell, pont a Dianát játszó Teresa Palmer volt, aki már-már Kirsten Stewart-i „magaslatokba” került. Hasonló arcberendezés és a folyamatos szájtátás még inkább rákontrázott az élményre. A látványvilág, még ha csak kevés is volt benne, az ami valamelyes a sztori érdekesebb pontjaival együtt kárpótolt. És pont ezért fogom a második évaddal tovább kínozni magam, mert ha jól tudom, akkor már berendelték. Javítsatok ki, ha a tájékozódásom helytelen, please.
Ajánlani… jelen állapotomban senkinek, de utána biztos azt mondanám, hogy a boszorkányos és vámpíros témákat kedvelők közül, akik éreznek affinitást, próbálják meg. Lehet én vagyok túl szőrös szívű.

17 hozzászólás
pvik13 

Magában véve tetszett a sorozat. Voltak benne érdekes karakterek és szerethetőek is mint pl Marcus :3 Viszont, a felett így nem tudok szemet hunyni hogy konkrétan az összes ilyen fantasy sorozatban ahol láttam vámpírokat, ők volt az ilyen full op szereplők, de itt teljesen ilyen 10/5ös szintű erejük lett volna. Vágtam hogy ez inkább boszorkány központú sorozat volt, de mégis úgy furcsáltam ezt az egész dolgot. Viszont látszik hogy olyan vég lett hogy itt még érik a 2. évad.

Charityy 

Nagyon izgalmasnak érkezett a sorozat, azonban kicsit kiszámítható. A látványvilág ennek ellenére tetszik és teszek egy próbát a következő évaddal.

Chriss 

Én mindig is szerettem azokat a filmeket, sorozatokat és könyveket (kivéve horror) amik a mágiáról szólnak. Ez esetben a könyvet még nem olvastam, de kíváncsivá tett. Talán belevágok :) Éreztem némi hasonlóságot én is az Alkonyattal, de el tudtam vonatkoztatni. Bár Matthew és Diana szerelme nekem életszerűbbnek tűnt, mint Edward és Bella kapcsolata. Én egész jól ki tudtam kapcsolódni, miközben néztem, teljesen lekötött. A színészek jók voltak, a történet maga sem laposodott el annyira, hogy másra terelje a figyelmet. Én nem bántam meg, hogy rászántam az időmet. Oké, Diana makacssága néha idegesített az erejét illetően, de aztán végül mégiscsak képes volt jó döntést hozni. Szóval én megelőlegeztem a 10 pontot. Lehet, hogy túl jószívű voltam, de egyelőre maradjon :)

TejesMasni 

Nekem tetszett a története, szövevényes, izgalmas és megkapó. Gyönyörű szép tájakon játszódik. Alig várom, hogy a könyveket is elolvassam, azok biztosan többet rejtenek magukban, mint a sorozat. A karakterek is érdekesek, a színészek is jól játsszák a szerepeiket, számomra hitelesek. Kedvelem a két főszereplőt alakító színészt is. Tehetségesek, jól játszanak és elképesztő kémia van kettőjük között, egyszerűen izzik a levegő körülöttük. :) Már nagyon várom a 2. évadot!!

Timi98 

Ez a sorozat már a teaser trailerrel megvett magának. A szereplők nagyon szimpatikusak, a történet pedig egy sikeres könyvből készült, így nem volt kérdés, hogy nézni fogom-e.
Az első, amit az ember észrevesz: a képi világ. Nagyon szépek a színek, nagyon lágy pastel tónusú a kép, gyönyörű helyszíneket használ a film.
Teresa Palmert eddig nem sok filmben láttam (pontosan egyben), így nem tudtam mire számítsak, de kellemes csalódást okozott: a vártnál is jobban hozza Diana szerepét, ő is és a karaktere is nagyon szimpatikus, csakúgy, mint Matthew Goodeé. Őt már láttam más filmekben, nagyon örültem, hogy itt főszerepet kapott. Szerintem a 2 színész nagyon jól dolgozik együtt, látszik, hogy tehetségesek és működik a közös munka.
A történet megvalósítása jó úton van, bár a könyvet nem ismerem, így ehhez nem tudom hasonlítani. Az első évad eddig igen jó, ilyesmire számíthattunk az előzetesek alapján, szerintem jól teljesített.
A kedvenc részeim: az első 3. Valamiért a sorozat első fele jobban tetszett. Az évadzárást sejtettem, hogy ilyen lesz, mert közben berendelték a 2. és 3. évadot is. Pont a legizgalmasabb résznél vágták el, és most jóóó sokat várhatunk a folytatásra, viszont megéri.
Így egy évad után szerintem elmondható, hogy jó kis sorozat (legalább is eddig) és szerintem rajtam kívül sokan kedvet kaptak a könyvhöz.

theodora 

Kicsit kiszámítható, de egy olyan sorozat, ami hamar megfog magának. A látványvilágával, a helyszíneivel, és persze a romantikus szálával :) Tetszett, tökéletes őszi sorozatdaráláshoz – várom a következő évadot!

pormacska

Vizuális cukorka :). Baromi jól lett megválasztva az összes helyszín, gyönyörűen megkomponált minden jelenet…

A sztori – így egy évad után – meglepett, mert az elején azt hittem, ez egy kalandos fantasy lesz, de azért ez inkább egy csajos sorozat, vámpírral meg végzetes szerelemmel, egy eltűnt mágikus könyvvel, meg mindenféle egymással diplomáciai kapcsolatban lévő, a hatalomért konkuráló lénnyel. Olvastam, hogy a könyv unalmas, a sorozat egyáltalán nem az. Ellentétben Rémálom értékelésével, szerintem túl hangsúlyos a női főszereplő, vámpír barátunk szinte csak asszisztál mellette. Tetszik a politikai vonal benne, jól jönne a story line-nak, ha hangsúlyosabb lenne…

Ami feltűnt még, hogy az utolsó pár részben volt pár bárgyú dialógus :D, ( bocsi), és kezd idegesíteni, hogy Diana mennyire tökéletes mindenben, de kifejezetten szeretem ebben a filmben például a badass boszit is, és a könyvtáros oxfordi jelenetekért egyenesen elalélok. Mivel én nem olvastam a könyvet, és ezért nem húz fel maga a sztori, – sőt vagy tíz éve elkerültem mindent, ami vámpíros-, így én nagyon élveztem eddig ezt a sorozatot. ♥

Hát csajok, ha érdekel a téma, nézzétek, élvezni fogjátok. Szerintem ha pasival nézitek, ő sem fogja a fejét fogni. Nem az a fájdalmas kategória :D, bár mondjuk itt is van csillámlás, meg pár túltolt dolog, de Istenem, annyira szép az egész.

Ja és függő vége van az évadnak. Aminek természetesen nagyon örülök, mert így piszkálni fogja a gondolataimat jó pár hónapig, hogy mi is történhetett. Hát ez van…

Szencsike 

A könyvvel nem lettünk barátok, de a tévés verziónak adtam egy esélyt, hátha kiszedik belőle az unalmasabb dolgokat. Többé-kevésbé összejött…
Ami pozitív, az a gyönyörű látvány, nagyon jól csináltak mindent a külsőségek terén. Érdekes volt látni a Szövetség működését is, néha a politizálós vonal érdekesebb volt mint a szerelmesek búgása.
A történetvezetésből most kihagynám a könyves összehasonlítást, mert sikerült egy élvezhető, érdekes sztorit megírni, néha voltak laposabb dolgok, ahol lassabban mentek előre az események, de hol nincsenek ilyenek. A színészek, hát néha az volt a gondom, hogy túl fapofával nyomták végig a dolgokat, vagy túltolták az érzelmeket…
Igazából nem is tudom, hányadán állok a sorozattal, mert nézhető, érdekes a történet, de őszintén szólva nem ültem tűkön, hogy lássam a következő epizódokat. Két-három részt néztem egyszerre, sok kihagyás volt az egyes etapok között, de nem lesz életem sorozata.

KittyKaty 

A sorozat sokkal jobban tetszik, mint a könyv. Ami valljuk be öszíntén nagyon ritka. Igen néhol a párbeszédek kicsit nyálasak, de szerintem még elviselhető. Nagyon várom a folytatását, kíváncsi leszek, hogy hogyan lesz tovább. (Két főszereplőt személy szerint nagyon szerettem.)


Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

A világ egykor még telis tele volt csodákkal, de az emberek mellett nem férnek meg. Mi már semmivé lettünk. A démonok, vámpírok és boszorkányok meglapulnak közöttünk nehogy fény derüljön a létükre. Egymás közt is bizalmatlanok. Csakhogy mint azt az atyám is mondogatta minden vég egy új kezdetett rejt magában.

(első mondatok)

Alessana

Annyi mindent irányíthatunk az életünk során, de a szerelmet nem


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján