A boszorkányok elveszett könyve (2018–2022) 231

Diana a boszorkány örökségét tagadva történésznek állt. Amikor ráakad egy könyvre, ami magyarázatot adhat kérdéseire, veszélyes rejtély középén találja magát. A könyv felkelti a túlvilági lények érdeklődését is.

angol
angol
angol · magyar

Képek 42

Szereposztás

Teresa PalmerDiana Bishop
Matthew GoodeMatthew Clairmont
Alex KingstonSarah Bishop
Valarie PettifordEmily Mather
Owen TealePeter Knox
Malin BuskaSatu Järvinen
Trevor EveGerbert D'Aurillac
Julian KostovTimur
Louise BrealeyGillian Chamberlain
Nila AaliaSylvia Firth

További szereplők

Kedvencelte 83

Várólistára tette 274


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nagyon kevés könyvadaptációt tartok jónak, de ez a sorozat köztük van. A testvérem nagyon szereti ezt a könyvsorozatot, és egy nap én is kedvet kaptam hozzá, és pár nap alatt ki is olvastam az egészet. Leszámítva pár elemet, nagyon tetszet. A sorozat szépen adaptálja – eddig – az első két könyv történéseit, pár kivétellel, ami okozott egy kis logikai bakit. Plusz szerencsére itt sokkal több szerepet kapnak a mellékszereplők, amit nagyon szerettem. Például Marcus itt lett igazán a kedvencem, valamint az ő alakulgató románca, de Nathanielt is itt kedveltem meg jobban. Ami zavart benne, hogy a könyvben annyit hangsúlyozták, hogy Matthew, meg az összes többi vámpír is gyönyörű, meg azonnal ki lehet szúrni ki vámpír, itt meg majdnem összetévesztettem Baldwint és Hamisht… Értem én, hogy ki akarták iktatni a Twillight beütést, de így fura volt, hogy totál nem néztek ki vámpírnak. A színészekkel nem volt nagyon bajom, bár Matthew egyáltalán nem olyan, amilyennek elképzeltem. Összességében kellemes kikapcsolódás volt, és mindenképpen megnézem majd a harmadik évadot is.

barbikaunatkozik 

4 pont, csakis szívjóságból. Nem bírom felfogni, amit láttam! Alkonyat 2.0, csupán itt boszorkányban és démonban az ember valamint vérfarkas elem helyett. Azok a vérlázítóan gagyi jelenetek.
A történet, már amikor nem a két főszereplő közötti nem létező románcot kellett elszenvedni azokkal a végtelenül kínos párbeszédekkel, még egészen tűrhető volt. Bár tény, hogy ez a 8 rész is túl sok ehhez a sorozathoz. Olyan volt, mintha a szerelmi szál amolyan kitöltő szerepet töltött volna be, ami egyáltalán nem funkcionál megfelelően. Mennyivel érdekesebb lett volna, ha a covenek életébe és belső konfliktusaiba többet engedtek volna bepillantani, vagy akár a vámpírok társadalmába, ami talán az előbbieknél is jobban felkeltette az érdeklődésem. Viszont egyértelműen a démonokkal nem tudtak mit kezdeni. Az se derül ki, ők miben különböznek az emberektől, vagy éppen hogy lehet az, hogy ennyire elnyomták őket. Az élet könyvéről sem csepegtettek túl sok infót, így teljesen zavarossá válik és egy idő után már ki kopik a sztoriból is. Márpedig az lenne elméletben a központi elem.
És ezek a képességfelszabadulási nem tudom mik…húúú…komolyan… Egy-kettőnél azt mondtam: „jó, életveszélyben volt, megesik az ilyen” és ennek egyébként lenne jelentősége. De amikor az utolsó részekben konkrétan a semmitől jön minden (egy valamit leszámítva, de utána az idézés megint!) és azok az összeborulások utána…na az volt a pont, amikor majdnem lementem hídba itt helyben a székemen. Komolyan, ha ezt könyvben olvastam volna, a saját fejemhez vágom, hogy mit csinálok. Jesszusom, ebből van könyv is! :S
A két főszereplő, Bella és Edward… jó ég, miket beszélek… DIANA!! és MATTHEW!! karakterét mintha láttam volna már valahol, annak ellenére, hogy minden második romantikus történetben felbukkannak. A titokzatos férfi, aki valami megmagyarázhatatlan oknál fogva vonzódik a fiatal lányhoz. A lány, aki okos és fajtáján belül is különleges. A férfi elkezdi követni a nőt, a nő kiszúrja, de igazából nem zavarja, hanem imponál neki, aztán mindennek hátat fordítva úgy gondolja, hogy ennyire veszélyes pasas az, akivel le akarja élni az életét. (Már csak azt hiányoltam, hogy megkérje, változtassa vámpírrá, hogy örökre szép és fiatal maradhasson.) Aztán meg kell szöktetnie, mert saját fajtáik üldözőbe veszik a lányt és aztán meg is támadják… Szóval, igen, ezt már így, egyben, konkrétan, mintha láttam volna valahol. -.- De az a szerelmi szál mindenek tetejében, könyörgöm. Majdnem sírva fakadtam, és nem a jó értelemben. Hol volt itt a jól felépített egymásra találás, a kémiáról nem beszélve.
A többi szereplő már érdekesebb volt, csak sajnos ugyebár a legtöbb ember, még a nagy gonoszok is, annyira háttérbe lettek szorítva, mert ugyebár fontosabb azt nézni, hogy az ügyeletes Bellánk, azaz Diana éppen táncikál romantikusan, majd villogni kezd, mint a karácsonyfa égők. Ott lett volna a szülők története ugyancsak, amiből egy masszív öt percet kapunk. Igazából senkiről nem tudunk meg semmit, ha jobban belegondolok.
A színészekről viszont elmondhatjuk, hogy egy néhány kivétellel a korrekt kategóriában tevékenykedtek. Az egyik kivétel mondanom sem kell, pont a Dianát játszó Teresa Palmer volt, aki már-már Kirsten Stewart-i „magaslatokba” került. Hasonló arcberendezés és a folyamatos szájtátás még inkább rákontrázott az élményre. A látványvilág, még ha csak kevés is volt benne, az ami valamelyes a sztori érdekesebb pontjaival együtt kárpótolt. És pont ezért fogom a második évaddal tovább kínozni magam, mert ha jól tudom, akkor már berendelték. Javítsatok ki, ha a tájékozódásom helytelen, please.
Ajánlani… jelen állapotomban senkinek, de utána biztos azt mondanám, hogy a boszorkányos és vámpíros témákat kedvelők közül, akik éreznek affinitást, próbálják meg. Lehet én vagyok túl szőrös szívű.

17 hozzászólás
pvik13 

Magában véve tetszett a sorozat. Voltak benne érdekes karakterek és szerethetőek is mint pl Marcus :3 Viszont, a felett így nem tudok szemet hunyni hogy konkrétan az összes ilyen fantasy sorozatban ahol láttam vámpírokat, ők volt az ilyen full op szereplők, de itt teljesen ilyen 10/5ös szintű erejük lett volna. Vágtam hogy ez inkább boszorkány központú sorozat volt, de mégis úgy furcsáltam ezt az egész dolgot. A 2.évadban nagyon nagyon szép volt a látványvilág és Diana varázslatai meg spoiler

Zahra 

Nagyon izgalmasnak érkezett a sorozat, azonban kicsit kiszámítható. A látványvilág ennek ellenére tetszik és teszek egy próbát a következő évaddal.

Nihilchan 

1. évad: Kis túlzással ez az Alkonyat felnőtteknek készült verziója. A történet kiszámítható, de ezzel nem volt gondom; megvan a maguk varázsa ezeknek a misztikus, természetfeletti, több fajt tartalmazó, mágikus világoknak. Az elején dinamikusan haladó cselekmény kifejezetten leült az évad végére, de bevezetésnek nem volt rossz. A karakterek között vannak jók, szerethetőek és irritálóak is; utóbbi sajnos pont a főszereplő, Diana. Ahhoz képest, hogy elméletileg egy okos történészről van szó, kifejezetten ostobácska és naiv, határozottan azt a képet kelti, hogy Matthew nélkül életképtelen. A férfi főszereplő viszont számomra jó vámpír; elegáns, kellően kimért, de tud ijesztő is lenni. Azt nem tudom, hogy fogják két évad alatt szépen összerántani a történetet, mert már most túl sok mellékszereplő és mellékszál van; gyanítom, ez csak növekedni fog. A misztikus rész tűrhető, bár nem túl izgalmas. A varázslatok és a vámpírerő effektjei néha gyenge minőségűnek tűntek, de nincs belőlük annyi, hogy zavaró legyen. A romantika azonban egyáltalán nem vonz a történetben; egyszerűen nem tudok egy Dianához hasonló, förtelmesen klisés karaktert kedvelni. Fogjuk rá, hogy érdekel a folytatás, de nem annyira, hogy gyorsan ledaráljam.

Chriss 

Én mindig is szerettem azokat a filmeket, sorozatokat és könyveket (kivéve horror) amik a mágiáról szólnak. Ez esetben a könyvet még nem olvastam, de kíváncsivá tett. Talán belevágok :) Éreztem némi hasonlóságot én is az Alkonyattal, de el tudtam vonatkoztatni. Bár Matthew és Diana szerelme nekem életszerűbbnek tűnt, mint Edward és Bella kapcsolata. Én egész jól ki tudtam kapcsolódni, miközben néztem, teljesen lekötött. A színészek jók voltak, a történet maga sem laposodott el annyira, hogy másra terelje a figyelmet. Én nem bántam meg, hogy rászántam az időmet. Oké, Diana makacssága néha idegesített az erejét illetően, de aztán végül mégiscsak képes volt jó döntést hozni. Szóval én megelőlegeztem a 10 pontot. Lehet, hogy túl jószívű voltam, de egyelőre maradjon :)

Timi98 

Ez a sorozat már a teaser trailerrel megvett magának. A szereplők nagyon szimpatikusak, a történet pedig egy sikeres könyvből készült, így nem volt kérdés, hogy nézni fogom-e.
Az első, amit az ember észrevesz: a képi világ. Nagyon szépek a színek, nagyon lágy pastel tónusú a kép, gyönyörű helyszíneket használ a film.
Teresa Palmert eddig nem sok filmben láttam (pontosan egyben), így nem tudtam mire számítsak, de kellemes csalódást okozott: a vártnál is jobban hozza Diana szerepét, ő is és a karaktere is nagyon szimpatikus, csakúgy, mint Matthew Goodeé. Őt már láttam más filmekben, nagyon örültem, hogy itt főszerepet kapott. Szerintem a 2 színész nagyon jól dolgozik együtt, látszik, hogy tehetségesek és működik a közös munka.
A történet megvalósítása jó úton van, bár a könyvet nem ismerem, így ehhez nem tudom hasonlítani. Az első évad eddig igen jó, ilyesmire számíthattunk az előzetesek alapján, szerintem jól teljesített.
A kedvenc részeim: az első 3. Valamiért a sorozat első fele jobban tetszett. Az évadzárást sejtettem, hogy ilyen lesz, mert közben berendelték a 2. és 3. évadot is. Pont a legizgalmasabb résznél vágták el, és most jóóó sokat várhatunk a folytatásra, viszont megéri.
Így egy évad után szerintem elmondható, hogy jó kis sorozat (legalább is eddig) és szerintem rajtam kívül sokan kedvet kaptak a könyvhöz.

2.évad: Követi az első évad ritmusát, az első 4 rész dögunalom, majd végre sűrűsödnek az események. Nagyon széthúzza a sorozat a lényeges részeket, tele van felesleges 'töltelékkel'. Tetszettek a Marcusos részek, Philippel való találkozás és a korabeli set-ek, ruhák is. A cselekmény is jó, csak nagyon lassan halad minden. Egy évad alatt alig jutott valamit előre a történet.
Nekem a vége csalódás volt, azt hittem, hogy érdekes résznél vágják el az évadot, úgy mint az 1.-nél…
3.évad: Amennyire unalmasan zárult a masodik, annyira izgalmasan nyitott a 3.évad. Vegre törtenik is valami, az esemenyek felgyorsultak. Kissé klisés a sztori, de érdekes a maga módján.
Összessegeben ez egy jó sorozat, mutat némi eltérést a kortárs fantasy-któl, de azért a 'kötelező' elemek is ott vannak.

TejesMasni

Nekem tetszett a története, szövevényes, izgalmas és megkapó. Gyönyörű szép tájakon játszódik. Alig várom, hogy a könyveket is elolvassam, azok biztosan többet rejtenek magukban, mint a sorozat. A karakterek is érdekesek, a színészek is jól játsszák a szerepeiket, számomra hitelesek. Kedvelem a két főszereplőt alakító színészt is. Tehetségesek, jól játszanak és elképesztő kémia van kettőjük között, egyszerűen izzik a levegő körülöttük. :) Már nagyon várom a 2. évadot!!

theodora 

Kicsit kiszámítható, de egy olyan sorozat, ami hamar megfog magának. A látványvilágával, a helyszíneivel, és persze a romantikus szálával :) Tetszett, tökéletes őszi sorozatdaráláshoz – várom a következő évadot!

pormacska

Vizuális cukorka :). Baromi jól lett megválasztva az összes helyszín, gyönyörűen megkomponált minden jelenet…

A sztori – így egy évad után – meglepett, mert az elején azt hittem, ez egy kalandos fantasy lesz, de azért ez inkább egy csajos sorozat, vámpírral meg végzetes szerelemmel, egy eltűnt mágikus könyvvel, meg mindenféle egymással diplomáciai kapcsolatban lévő, a hatalomért konkuráló lénnyel. Olvastam, hogy a könyv unalmas, a sorozat egyáltalán nem az. Ellentétben Rémálom értékelésével, szerintem túl hangsúlyos a női főszereplő, vámpír barátunk szinte csak asszisztál mellette. Tetszik a politikai vonal benne, jól jönne a story line-nak, ha hangsúlyosabb lenne…

Ami feltűnt még, hogy az utolsó pár részben volt pár bárgyú dialógus :D, ( bocsi), és kezd idegesíteni, hogy Diana mennyire tökéletes mindenben, de kifejezetten szeretem ebben a filmben például a badass boszit is, és a könyvtáros oxfordi jelenetekért egyenesen elalélok. Mivel én nem olvastam a könyvet, és ezért nem húz fel maga a sztori, – sőt vagy tíz éve elkerültem mindent, ami vámpíros-, így én nagyon élveztem eddig ezt a sorozatot. ♥

Hát csajok, ha érdekel a téma, nézzétek, élvezni fogjátok. Szerintem ha pasival nézitek, ő sem fogja a fejét fogni. Nem az a fájdalmas kategória :D, bár mondjuk itt is van csillámlás, meg pár túltolt dolog, de Istenem, annyira szép az egész.

Ja és függő vége van az évadnak. Aminek természetesen nagyon örülök, mert így piszkálni fogja a gondolataimat jó pár hónapig, hogy mi is történhetett. Hát ez van…


Népszerű idézetek

pvik13 

Phoebe: It's not beating.
Marcus: It beats slower and it loves longer.

2. évad 8. rész – Episode 8
Kicsicsillag95 

A világ egykor még telis tele volt csodákkal, de az emberek mellett nem férnek meg. Mi már semmivé lettünk. A démonok, vámpírok és boszorkányok meglapulnak közöttünk nehogy fény derüljön a létükre. Egymás közt is bizalmatlanok. Csakhogy mint azt az atyám is mondogatta minden vég egy új kezdetett rejt magában.

(első mondatok)

Alessana

Annyi mindent irányíthatunk az életünk során, de a szerelmet nem

Londonna 

– Hadd vezessen a férfi! Legalább a táncparketten…

1. évad 4. rész – Episode 4
S_Bíborka 

A világ egykor még telis tele volt csodákkal, de az emberek mellett nem férnek meg. Mi már semmivé lettünk. A démonok, vámpírok és boszorkányok meglapulnak közöttünk nehogy fény derüljön a létükre. Egymás közt is bizalmatlanok. Csakhogy mint azt az atyám is mondogatta minden vég egy új kezdetett rejt magában.

1. évad 1. rész – Episode 1
Roni_K 

Matthew Clairmont: In every ending, there is a new beginning.

1. évad 1. rész – Episode 1
Lione 

Lehetetlen, hogy nem szereti a nyolcvanas évek zenéjét. Az volt a dalszerzés fénykora.

2. évad 4. rész – Episode 4
1 hozzászólás
Aylah 

Az elején ott a szomjúság és a vágy, meg a vér és a rettegés. Ez mindennek a kezdete.

1. évad 1. rész – Episode 1
Ani04 

Meglátásom szerint a világot két erő tartja mozgásban, a vágy valamint a félelem.

1. évad 2. rész – Episode 2
S_Bíborka 

Meridiana: Beware the witch with the blood of the lion and the wolf.


Hasonló filmek címkék alapján