Riverdale (2017–2023) 287

1 díj · 1 jelölés

Az Archie Comics karaktereire (Archie, Betty, Veronica) épülő sorozat, ami kisvárosi élet szürreális oldalát fedi fel – a sötétséget és furcsaságot, ami Riverdale tökéletes idilli képe mögött meghúzódik.

angol
angol
angol

Képek 20

Szereposztás

K. J. ApaArchie Andrews
Lili ReinhartBetty Cooper
Ashleigh MurrayJosie McCoy
Cole SprouseJughead Jones
Luke PerryFred Andrews
Madelaine PetschCheryl Blossom
Camila MendesVeronica Lodge
Ross ButlerReggie Mantle
Mädchen AmickAlice Cooper
Casey CottKevin Keller

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Southside Serpents

16 tag · 38 karc · Utolsó karc: 2023. március 17., 21:44 · Bővebben


Kedvencelte 127

Várólistára tette 285


Kiemelt értékelések

dr_Eminens 

Azért kezdtem neki, mert kellett valami tinilimonádé, ami nem terheli a lelkivilágomat – ebből a szempontból teljesen bevált. Tökéletes eyecandy – a szándékosan anakronisztikus, jelenbe öltött ’50-es éveket idéző díszletek, a neonfényben úszó régivágású vendéglő, a kosztümök, a sminkek, a tizenhat éveseket játszó huszonöt éves modellek színészek mind gyönyörűek főleg Cole Sprouse.

A sztori persze csupa kliséből építkezik, de több réteg iróniába csomagolva, egyenesen a Z-generáció ízlésére szabva. Pl. ott a meleg legjobb barát karaktere, de önreflektíven kikacsintanak a nézőre, hogy igen, tudjuk, hogy ez egy klisé, csakúgy, mint a pompomlányok, az amerikai focis fiúk, a különc srácok… Ez annyira direkt, hogy egy ponton Veronica az arcába mondja (az egyébként rettentő vicces és a legmaximálisabb iróniával alakított) Cherylnek, hogy ő egy „stock character from a ’90s teen movie". Minden, de tényleg minden jelentbe beleerőltetnek egy–egy popkult utalást – spontán bedobnak olyan mondatokat, mint „I'm Breakfast at Tiffany's, but this place is strictly In Cold Blood ” vagy „his conversation is not the stuff of Oscar Wilde, or even Diablo Cody” – hát persze, hogy a valóságban senki nem beszél így!

Épp az erős stilizáltság miatt a drámai részek és a párkapcsolati kínlódások eléggé komolyan vehetetlenek, ráadásul pont a főszereplő Archie a legunalmasabb karakter, és bár majdnem olyan gyakran veszi le indokolatlanul a pólóját, mint Kirk kapitány, ez még nem kárpótol azért, hogy a dalszerzői szárnypróbálgatásainál érdektelenebb sorozatos történetszálat régen láttam.

Akkor van elemében a sztori, amikor a bizarr titkokra és gyilkosságokra fókuszál, igaz, hogy hihetetlen logikai ugrásokkal nyomoznak a szereplőink, de itt velük együtt, és nem rajtuk tudok röhögni. spoiler A Született feleségeken nőttem fel, szóval tudom, hogy a sötét titkok a látszólag idilli kisvárosban témát jobban is meg lehet csinálni, de kikapcsolódásnak megteszi, főleg, hogy a második évad nyitó epizódjából ítélve felpörgették a bűnügyi vonalat.

pvik13 

Nagyon király sorozatnak indult… tetszett hogy ugye hogy egy képregény feldolgozás és ilyen jól kihozták belőle .Nem volt olyan perc hogy levettem volna a szemem a képernyőről, de voltak részek amiket meg nem értettem xD Az is bejött ahogy Jughead bevezeti minden rész elején a storyt és az nagyon megadja a hangulatot. Viszont idővel úgy éreztem nagyon veszít magából. Mind történet mind színvonal kapcsán…

5 hozzászólás
Zahra 

Imádom! *-* Főleg Archiet, valami iszonyat helyes ezzel a vörös hajjal *-*
Nagyon izgalmas sorozat és egyáltalán nem kiszámítható. Sose tudni, hogy épp ki a bűnös, mégis kit kéne vádolni.
A kedvenc párosom Jughead – Betty, nagyon aranyosak együtt spoiler

viky0222 

1. évad:
Megmondom őszintén, ez a sorozat annyira rossz, hogy már kifejezetten jó. :D Tele van pakolva az összes létező klisével, ezek összeturmixolták és random beledobálták a részekbe. Viszont valahogy mégis sikerült egy érdekes és izgalmas sorozatot létrehozni. Érdekeltek a titkok, megszerettem a szereplőket (na jó, nem mindet) és egyszerűen csak lekötött. A színéeszek is egészen jók, csak ne lennének ennyivel idősebbek, mint a karaktereke… Jughead az abszolút fave*-* (Ki más?) Veronicát is nagyon szerettem, és Cheryl is nagyon érdekel. Van még bőven hova fejlődnie, de valahogy, mint már írtam, egészen megszerettem. :D

2. évad:
Az első fele eddig nem nyűgözött le. Unalmas lett, Archie kifejezetten bosszantó, és egyáltalán nem érdekel, mi lesz vele, pechemre viszont a készítők nagyon sokat foglalkoznak vele. A titok sem nyűgözött le (egy az egyben PLL kettő lett már), a leleplezés pedig nagyon gagyi lett. Remélem összekapja magát a második felére.

6 hozzászólás
Kikiriki

1. évad
Nagyon szerettem még júliusban, amikor végignéztem, és nagyon vártam a folytatást, de most hogy nézhetném, semmi kedvem elkezdeni. Jughead volt a kedvencem, imádtam őt. Tetszett a sorozat stílusa, a rejtélyesség, a hazugságok, és ahogy összekapcsolódtak a szálak a szereplők között. :)

Zzsófi

Új kedvenc sorozat. 3 nap alatt ledaráltam. Nincsenek rá szavak… Nagyon megfogott. <3

Update: ehhez képest a második évadot már félbe kellett hagynom. :(

mandu 

Legyek kegyetlen, jó szokásomhoz híven, vagy reménykedjek benne, hogy a második évadot nem b*sszák el és adjam meg a hét csillagot?
Kezdjük a karakterekkel. Mindenképpen a sorozat erősségének mondanám a szereplőket, kivéve a szülőket. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere. Különc srác, menő focista srác, pompom-lányok, új lány, queen b, ügyeletes minyonok, tanár, aki diákra hajt, és a többi. Kliséhalmaz, itt mégis sikerült eladniuk – még nekem is. Mindenkit bírtam majdnem, még Cherylben is láttam némi emberséget. Nyilván Betty, Jughead és Veronica voltak a kedvenceim, Archie azért nem fogott meg annyira (oké, ez részben a vörös hajnak tudható be -> fuj).
A sztori az első hmmm… Let's say hét részig érdekes és tartalmas, de aztán elindultunk egy lejtőn, jöttek a felesleges információk, a túlbonyolítások, még anyum is rájött volna a gyilkos kilétére és úgy összességében már bele-beletekergettem, mert nem kötött le.
A shipekről annyit, hogy Betty és Jughead valóban lelki társak, én is megerősítem. A többieket nagyon figyelemre sem méltattam.
Mi van még? A kameramozgások, helyszínek… CSILLAGOS DAMN ÖTÖS. Olyan esztétikus minden. Néha elkapott a vágy, hogy lescreenshotoljam és beállítsam háttérnek az adott jeleneteket.
Minden reményem a második szezoné, de ha nem lesz jó, feladom a nézését (ahhoz nagyon kaksinak kell lennie), vagy esetleg megutálok a kedvenceim közül valakit annyira, hogy ne akarjam folytatni, akkor hat csillagra csökkentem az értékelésemet. Pont.

Khaos

1. évad: Egy barátom ajánlása miatt kezdtem el nézni. Volt benne néhány klisés, eléggé kiszámítható dolog, de ettől függetlenül tetszett, nézette magát a sorozat. A függővég miatt mondjuk kicsit haragszom a készítőkre… Tök jól le lehetett volna zárni, de nem, az túl egyszerű, spoiler

crissy 

Untam. A 4. rész felénél (se) abba is hagytam. Nem nekem való ez a világ, ahol tinik úgy beszélnek, mintha regényeket reggeliznének, amely tele van olyan klisékkel, amikkel azt se tudom, hányszor találkoztam már, amelyben egy olyan rejtélyt hoztak elő, ami engem kb egyáltalán nem kötött le, pláne amíg legalább 3 szálon fut még a sorozat, pláne hogy ezzel az elemmel is találkoztam már más, sokkal jobb sorozatban (lásd PLL, ha már ehhez hasonlítják folyton, bár én a Scream sorozatot is látom ebben – pedig az se tetszik túlságosan). Nem tudom ilyen semmilyen sorozatokra fecsérelni az időmet…
Részemről 3*, ez is jó indulattal.

Update 2020-ban: felvittem 7 pontra, mert fejlődött s ennél tényleg láttam már rosszabbakat is. Végül mégis pocsékolom az időm rá, mert hol lennénk a guilty pleasure sorozataink nélkül? :D

8 hozzászólás
elentiya 

Nagyon vártam, hogy kijöjjön ez a sorozat, mert már az előzetesek meggyőztek, és nem is csalódtam. Vannak benne klisék ez tény, de ettől függetlenül még élvezhető a történet, nagyon is. A szereplők is meggyőzőek, plusz dobnak egy kicsit a sztorin is. Jughead-et, Veronica-t, Betty-t és Cheryl-t imádom. Igazából nincs is nagyon olyan karakter, akit kimondottan gyűlőlnék, talán csak Grundy, spoiler, meg Hermione és a Blossom szülők . :D
Nagyon megszerettem, várom az új részeket. :)


Népszerű idézetek

Stefy 

Jughead: It’s called necrophilia, Reggie. Can you spell it?

Telihold

Jughead: In case you haven't noticed, I'm weird. I'm a weirdo. I don't fit in, and I don't wanna fit in. Have you ever seen me without this stupid hat on? That's weird.

Telihold

Betty: And all this time I thought you were a lover, not a fighter.
Jughead: I'm both. I've got layers.

2 hozzászólás
whenitrains

Jughead: I am never telling anyone anything literally ever again

liliannahorvath

Archie: Oh, crap I forgot…I forgot my mom likes almond milk in her coffee, and we don't have any so. I got to go get one.
Jughead: Oh, you are a terrible liar, Archie. Off to a late-night randevu with a certain raven haired princess?

whenitrains

Jughead: we’re not our parents Betty
Jughead: we’re not our families

Bogesxd 

Archie: Don't worry Ronnie, I can take care of myself.
Veronica: Famous last words, Archiekins.

Telihold

Archie: War is hell,Jug.
Jughead: No, hell is other people.

Telihold

Betty: Something is very,very wrong with me. Like, there's this darkness in me, that's overwhelming sometimes and I don't know where it comes from.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján