Elit (2018–) 105

Las Encinas a legexkluzívabb iskola Spanyolországban, ahová az Elit küldi a gyerekeiket tanulni. Három munkás családból származó diákot is felvesznek az iskolába, miután akadémiájukat egy földrengés megsemmisítette, és az osztálykülönbség okozta szembenállás gyilkossággal végződik. Vajon ki… [tovább]

spanyol · angol
spanyol · angol
spanyol · magyar
Angol
Angol
Angol
Angol

Képek 36

Szereposztás

Omar AyusoOmar
Miguel BernardeauGuzmán
Mina El HammaniNadia
Itzan EscamillaSamuel García Domínguez
Ester ExpósitoCarla
Miguel HerránChristian
Jaime LorenteNano
Lola MarceliBeatriz
Danna PaolaLu
María PedrazaMarina

További szereplők

Kedvencelte 61

Várólistára tette 161


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Már nem is tudom mióta megakartam nézni, bár mindig visszacsúsztattam a várólistámon, mondjuk nem is baj mert így volt három évad és nem kellet várnom még új lesz. Először elég fura volt, főleg a nyelv miatt kellet két rész még megszokom de aztán utána már nagyon jó volt hallgatni, szeretem a spanyol nyelvet és még nyelvgyakorlásnak is jó volt.
Megmondom őszintén az első évad annyira nem nyűgözött le, túl sok volt a dráma, a szereplők rémesek voltak de közben meg nagyon is érdekelt hogy mi lesz velük és hogy spoiler. Aztán jött a második évad, amit imádtam, úgy szint a harmadik évad is nagy kedvenc lett. A szereplők is rengeteg fejlődtek és az új szereplők is nagyon jót tettek a sorozatnak.
A szereplők is érdekesek, még az első évadban nagyon senkit se kedveltem meg, a második és harmadik évadban az egész bandát imádtam, oké nem mindig mert voltak olyan döntéseik amiktől néha a falra másztam volna de ezzel legalább azt is bemutatták hogy senki sem fekete fehér. Mindenki hibázik. Mindenkiknek van sötét oldala. Nagy kedvencet nem is tudok választani max Ander aki már a kezdetektől szimpatikus volt, de mindannyian nagy kedvencek. Kivéve spoiler
Nagy shippjeim is lettek, imádom spoiler
Már nagyon várom a következő évadot, biztos vagyok benne hogy az is jó lesz.
Szerintem nagyon jó sorozat, izgalmas, meglepő csavarok vannak benne, érdekes szereplőkkel. Biztos vagyok benne hogy máskor is megnézem! ❤
https://media4.giphy.com/media/XdK3ScaZDAox5PTyoM/giphy.gif
https://66.media.tumblr.com/a287809f57c4946cf5cf16c29d4…

molly_

Az elején még nem gondoltam volna, hogy ekkora kedvenc lesz nálam ez a sorozat így a harmadik évad után, ahogy azt sem, hogy a legjobban pont azokat a szereplőket fogom megszeretni, akiket az elején még pofán vágtam volna. Gondolok itt pl Lu-ra, Guzmanra, Carlára, stb. Ander kb az egyetlen, aki az elejétől kezdve a végéig szimpatikus. De igazából itt szinte mindenki olyan, hogy egyszer utálod, egyszer meg imádod őket, ami végül is jó, mert ebből tudod, hogy nem uncsi sablon karakterekről van szó.

És ezek szerint még mindig nem nőttem ki a középsulikban játszódó sorozatokból. :D Nagyon betalált nálam. Az alapsztori, hogy az elit suliba felvesznek három ösztöndíjast, akik a szegényebb családi hátterük miatt nem igazán passzolnak a sok elkényeztetett, gazdag kölyökhöz, és teljesen felforgatják egymás életét. Van itt minden komolyabb téma is, betegségek, homoszexualitás, abortusz, drogok, meg amit csak el tudsz képzelni, és ezek mellett fut egy gyilkosos-nyomozós krimi szál is.

Egyszóval zseniális, ráadásul spanyol. :D Eredetileg pont azért kezdtem el, hogy gyakoroljam a nyelvet – hát káromkodni már profin meg sikerült tanulnom.

Az első évad annyira még nem fogott meg. Még csak ismerkedtünk a karakterekkel, és nekem Marinából ott túl sok volt. Onnantól kezdve viszont, hogy eltűnt, igazán beindult a sorozat, a szereplőkre is óriási hatással volt Marina hiánya, de jó értelemben. Kedvencem a harmadik évad utolsó része, ahol végre mindenkiből egy csapat lesz. ♥

Fogalmam sincs, mit tudnak még kihozni ebből a sorozatból egy újabb évadban, de lesz, és nem is kell rá olyan sokat várni már szerencsére. Én úgy érzem, a harmadik évaddal elég jól le lett zárva szinte minden, de sz*rkavarásból itt sosincs hiány, szóval bármi megtörténhet még.

Kontra_Judit 

Így az 1. évad után eddig 10 csillag! Nagyon jók a karakterek, jól érzékelteti a film, mennyire sokfélék az emberek. Már kamaszként is van jóember spoiler és gonosz spoiler izgatottan nézem majd tovább hogyan alakulnak az események.

2 hozzászólás
alettakata

*Az első évadot is nagyon szerettem, de ott Marina és a körülötte kialakult balhé néha már egy kicsit sok volt, viszont nagyon érdekelt ott is minden és kíváncsi voltam, hogy hogy alakul a sorozat. A második évad lassan indult, de annyira jó lett a második felére. Szerintem az utolsó pár rész megugrotta az első évad színvonalát.
Valahol olvastam, tényleg olyan, mintha összekeverték volna a Riverdale-t és a 13 okom volt sorozatokat.
Szóval nekem nagyon tetszik, ajánlom. :)

*3. évad: Egy kicsit gyorsan daráltam le a 2. és 3. évadot, de annyira kíváncsi voltam, hogy mi történik a szereplőkkel és a végére annyira hozzám nőttek, hogy most hiányzik. :D Főleg Ander, ő lett a legnagyobb kedvencem a sorozatban, mindhárom évadban szerettem őt. Lehet, hogy voltak rossz döntései, de más sem biztos, hogy jobban döntött volna és több mindenen ment keresztül, mint sokan egész életükben, nem könnyű feldolgozni ezeket.
Nagyon örülök, hogy végül mindenkinek úgy alakult a vége, ahogy kellett, nem feltétlenül jól, de nekem nagyon tetszett a befejezés. :) Azt sajnálom kicsit, hogy a 4. évadtól elvileg nem ők szerepelnek, de ha a Las Encinas a lényeg, akkor megértem, hisz ők felnőttek.

KleineKatze

Mint a drog! Nagyon könnyen függővé tesz ez a sorozat! Van olyan, hogy sorozat-függőség, de most már külön Élite-függőség is van!
Egyszerűen imádtam!
Az elején folyamatosan úgy éreztem, mintha a koreai Heirs-t nézném, legalábbis a koncepció azonosnak tűnhetett, mert egyébként nem hogy egy lapon, de egy univerzumban sem lehet emlegetni a kettőt. Más kérdés, hogy egyébként Guzmán-ban én mindig Kim Woo Bin-t láttam. De ez biztos az én rendszerhibám. :D
Az első évad úgy zajlott le, hogy senkit sem sikerült megkedvelnem. Kivéve Nadia-t, aki az osztály előtti bemutatkozásakor a kedvencemmé vált! És persze végig drukkoltam a párosnak! :) A harmadik évad végére egyébként eljutottam oda, hogy mindegyikőjük a szívemhez nőtt, de a készítők is valami hasonlót akartak. A legnagyobb alakítást viszont mindenképp Carla nyújtotta, akire az első évadban még oda se figyeltem nagyon. A másodikban viszont elvitte a show-t!

A legbénább, klisésebb tini szappanopera lehetne! HA Hollywood csinálja. De a La Casa de Papel óta tudjuk (én legalábbis), hogy a spanyolok elképesztő tv-sorozatot tudnak alkotni. Ez alól az Elite sem kivétel!

iamwiki 

*Ez volt az első olyan sorozat amit spanyolul néztem. Annak ellenére, hogy fura volt megszokni a hangot és a beszédet nagyon izgalmas volt. A szereplők legtöbbször szerethető bár van benne néhány nagyon idegestő szereplő is ( de ugye ez kihagyhatatlan). Szeretem az ilyen suliban játszodó sorozatokat úgyhogy ez nálan plusz pont és az is plusz pont, hogy volt benne egy LMBT szál is. Már várom a folytatást.
**Második évad szörnyen jó volt és nagyon izgalmas is. Még többet megtudhattunk a többiekről és az életükről is. Végre úgy alakultak a dolgok ahogy kellett.

eszternemeszti 

1. évad
A szereplők fantasztikusak, szerintem most ebben a sorozatban szinte minden jó spanyol színész benne van -kevés spanyol tartalmat láttam eddig, úgyhogy majd behozom a lemaradást- úgy látom sikerült jól válogatni.
Érdekesen viszik a szálakat is, valamiért minden szereplőt egyszer utáltam és egyszer szerettem is. Izgalmas volt nagyon maga a gyilkolás is, mert az utolsó részig szerintem mindenkire gyanakodtam, és meglepetésként ért az, hogy végül ki ölt. Bár arra számítottam, hogy kit fognak megölni, de arra sem az első pillanattól kezdve.

2. évad
Oké, a sztori nagyon jó továbbra is, és minden szereplőn érezni azt, hogy valaki meghalt. Valakire azért van hatással, mert ő ölte meg, valakire azért, mert jó barátja az, aki ölt és így, hogy tudja, neki is cipelnie kell a lelki terheket.
Nadia rohadtul unszimpatikus lett, pedig az elején kedveltem. Egyszerűen nem értem mit miért csinál és csak hülyíti az embereket, utána meg sír, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő azt kitalálta a kis muszlim fejében.
Guzmant az elején utáltam, most meg úgy megszerettem a 2. évadra, mintha az elejétől kezdve a kedvencem lett volna.
Samuelnek nagyon jót tett a fejlődés, atom jó pali lett belsőleg. A bátorodás pedig ugyanúgy nagyon jót tett Omarnak is.

3. évadról nem tudom miért nem írtam, de utólag már felesleges is, úgyhogy nézzük a 4.-et. *….*

Könyves_Flóra

Az első spanyol sorozat amit néztem, ezért kicsit nehéz volt megszokni az elején. De utána egy nap alatt ledaréltam. Bár az évad végét kicsit összecsapottnak éreztem, nagyon várom a következőt, mert kérdésem az maradt bőven. Sajnos a szereplők közöl senki nem lett a kedvencem, mert csak egymás átverésén, és a tőlük külülönbözőek lenézésén pörögtek folyamatosam. Az elején azt gondoltam, hogy csak valami tipikus gimis drámázás lesz az egész, de örülök, hogy pozitívan csalódtam. viszont a csillagozással még várnék kicsit, mert most még zsong a fejem a látottaktól
2. évad:
Határozottan jót tett a sorozatnak az a néhány új karakter akiket ebben az évadban hoztak be. Bár kicsit lassabban indult be, de a végére simán lett olyan jó mint az első évad. Csak kapkodtam a fejem, hogy mik történnek már megint. Ha a következő évadra is tartják a színvonalat elgondolkozok azon, hogy kedvenc legyen belőle.

LittleLiar

1.évad:
Nagyon tetszik ez a sorozat, de viszont nem értem miért kellett már az elején megmondani kivel lesz és mi. Ha a többi évad is ilyen jó lesz, szerintem ez egy óriási kedvenc sorozatom lesz. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kivel mi fog még történni.

2.évad:
Na jó, erre nem számítottam. Ez pontosan az az utolsó rész volt, aminél egyből akarom kezdeni a következőt. Most már tényleg kíváncsi vagyok meddig fogják húzni ezt az egészet.

Réci 

1.évad: Izgalmas sorozat, ami remekül mutatja be a szegények és gazdagok világa közötti különbségeket. S mi történik akkor, ha ez a két világ összekeveredik? A helyszínválasztás is jól sikerült, egy elit iskola, ahol nemcsak a különböző társadalmi rétegek, hanem a kultúrák is találkoznak, S ez a találkozás nyilván nem történik meg gond nélkül. Mindezt még megtoldja ezzel a keretes szerkezetű krimi-szállal. Tudjuk, hogy van egy holt testünk, azt is, hogy ki az áldozat. Na de ki a gyilkos? Hiába haladunk előre a történetben és ismerjük meg egyre jobban a körülményeket, mégsem tudjuk egészen az utolsó részéig, mert gyakorlatilag bárkiről elhisszük, hogy gyilkolhat. Tetszett, nagy valószínűséggel folytatni fogom.


Népszerű idézetek

mrsp

– That's gotta be against the constitution.
– You have read the constitution?
– No, I haven't. I'm still waiting for the movie to come out.

crissy 

Cayetana: Ari, how do I explain this? You're invisible to me. Worse, you're beige.

4. évad 3. rész – Hazugság és csábítás
Bogesxd 

Azucena: No dejéis que el pasado se arruine el futuro.

3. évad 1. rész – Carla
Bogesxd 

Polo: Supongo que no es lo más normal, pero ¿qué más da ser normal, si puede ser feliz?

3. évad 5. rész – Ander
Bogesxd 

Lu: ¿Hoy en día quién busca ser feliz, cuando puede ser el mejor?

Csanika 

Nadia: Itt nem mobilozhatsz. Ha elkapnak, elveszik egy hétre.
Christian: Ez alkotmányellenes.
Samuel: Te olvastad az alkotmányt?
Christian: Nem, majd megnézem filmen.

1. évad 1. rész – Isten hozott
Bogesxd 

Lu: Pues es que así son las parejas. A veces tienen buenas y malas rachas, Valerio. Cosa que nunca vas a saber porque nunca has tenido una. Es completamente normal.
Valerio: ¿Normal? ¿Quién quiere lo normal? Nunca ames a alguien que te haga sentir ordinario.

2. évad 5. rész – 63 órája tűnt el
Bogesxd 

Yusef (padre): Omar no está en su casa. Fuera de casa siempre, siempre se pasa más frío.

2. évad 7. rész – 84 órája tűnt el
Bogesxd 

Ander: Nosotros somos críos. Jugamos a ser mayores, pero no sabemos ni lo que hacemos la mitad del tiempo. Nos caemos al suelo porque sabemos que siempre va a ver un adulto que nos levante.

2. évad 7. rész – 84 órája tűnt el
Bogesxd 

Todo el mundo merece a una segunda oportunidad.

2. évad 8. rész – 0 órája tűnt el

Hasonló filmek címkék alapján