Elit (2018–) 152

Las Encinas a legexkluzívabb iskola Spanyolországban, ahová az Elit küldi a gyerekeiket tanulni. Három munkás családból származó diákot is felvesznek az iskolába, miután akadémiájukat egy földrengés megsemmisítette, és az osztálykülönbség okozta szembenállás gyilkossággal végződik. Vajon ki… [tovább]

spanyol · angol
spanyol · angol
spanyol · magyar

Képek 36

Szereposztás

Omar AyusoOmar
Miguel BernardeauGuzmán
Mina El HammaniNadia
Itzan EscamillaSamuel García Domínguez
Ester ExpósitoCarla
Miguel HerránChristian
Jaime LorenteNano
Lola MarceliBeatriz
Danna PaolaLu
María PedrazaMarina

További szereplők

Kedvencelte 72

Várólistára tette 199


Kiemelt értékelések

blackbeakwitch 

Az első három évadot imádtam minden hibájával és az eredeti szereplőgárdával együtt. Igazi spanyol lebilincselő tinithriller, ami az első perctől kezdve magába szippantott. De szerintem a 3. évaddal le kellett volna zárniuk a készítőknek, annyira jó karakterfejlődések és felépített kapcsolatok voltak, de aztán jött a 4-5. évad és leromboltak kb. mindent, amit az első három évadban felépítettek, egyaránt karaktereket, kapcsolatokat és barátságokat. Arról ne is beszéljünk, hogy a legtöbb eredeti szereplő, akiket megszerettünk, már elment a sorozatból, helyettük pedig jöttek új karakterek, akik teljesen érdektelenek és idegesítőek, köztük a Blanco Commerford család. Egy új karakter sem tudja betölteni az űrt, amit Lu, Carla, Nadia, Guzmán, Ander és a többiek hagytak maguk után, de legalább még itt maradt nekünk Samu, Omar, Rebe és Caye, akik ráadásul többnyire háttérbe szorultak az új karakterek miatt. Az újak közül Isadora-t sikerült megkedvelnem a végére, Rebe-t még mindig szeretem, Caye-t egyre jobban imádom, a három testvér pedig továbbra is idegesít, főleg Ari. Az meg, hogy halál unalmasak a részek, buli buli hátán és mindenki mindenkivel kavar meg csak hab a tortán.
Az 1-3. évad 10/10 és örök kedvenc számomra, de a 4-5. évad teljesen lerontotta a színvonalat, szóval emiatt nem is igazán várom a 6. évadot, de ettől függetlenül meg fogom nézni nem túl nagy reménnyel.
Update: Nem, nem fogom megnézni a 6.évadot, így hogy a régiek közül már senki nem lesz benne, számomra a sorozat véget ért az 5. évaddal…

molly_

Az elején még nem gondoltam volna, hogy ekkora kedvenc lesz nálam ez a sorozat így a harmadik évad után, ahogy azt sem, hogy a legjobban pont azokat a szereplőket fogom megszeretni, akiket az elején még pofán vágtam volna. Gondolok itt pl Lu-ra, Guzmanra, Carlára, stb. Ander kb az egyetlen, aki az elejétől kezdve a végéig szimpatikus. De igazából itt szinte mindenki olyan, hogy egyszer utálod, egyszer meg imádod őket, ami végül is jó, mert ebből tudod, hogy nem uncsi sablon karakterekről van szó.

És ezek szerint még mindig nem nőttem ki a középsulikban játszódó sorozatokból. :D Nagyon betalált nálam. Az alapsztori, hogy az elit suliba felvesznek három ösztöndíjast, akik a szegényebb családi hátterük miatt nem igazán passzolnak a sok elkényeztetett, gazdag kölyökhöz, és teljesen felforgatják egymás életét. Van itt minden komolyabb téma is, betegségek, homoszexualitás, abortusz, drogok, meg amit csak el tudsz képzelni, és ezek mellett fut egy gyilkosos-nyomozós krimi szál is.

Egyszóval zseniális, ráadásul spanyol. :D Eredetileg pont azért kezdtem el, hogy gyakoroljam a nyelvet – hát káromkodni már profin meg sikerült tanulnom.

Az első évad annyira még nem fogott meg. Még csak ismerkedtünk a karakterekkel, és nekem Marinából ott túl sok volt. Onnantól kezdve viszont, hogy eltűnt, igazán beindult a sorozat, a szereplőkre is óriási hatással volt Marina hiánya, de jó értelemben. Kedvencem a harmadik évad utolsó része, ahol végre mindenkiből egy csapat lesz. ♥

Fogalmam sincs, mit tudnak még kihozni ebből a sorozatból egy újabb évadban, de lesz, és nem is kell rá olyan sokat várni már szerencsére. Én úgy érzem, a harmadik évaddal elég jól le lett zárva szinte minden, de sz*rkavarásból itt sosincs hiány, szóval bármi megtörténhet még.

Szerk.: Sajnos a 3. évad után a 4-5. évad hatalmas csalódás. Lassan minden általam kedvelt szereplő elpárolog a sorozatból, az új szereplők halál unszimpatikusak, a végére meg már tényleg mindenki mindenkivel… és képesek még tovább húzni egy újabb évaddal. Adok neki egy újabb esélyt, de nem sok reménnyel.

6. évad:
Egy icipicit jobban tetszett, mint az előző két évad, de a régi szereplők nélkül számomra már nem ugyanolyan a sorozat. Az utolsó rész egész jó volt a csavarral a végén, na meg megint sikerült úgy befejezni, hogy biztosra vehessük, hogy itt még közel sincs vége a sztorinak. Sokat nem várok attól sem, de nyelvgyakorlásra tökéletes.

UViki 

1. évad: Régóta neki akartam kezdeni ennek a sorozatnak, de folyton halogattam. Most, egy évaddal később, mekkora hiba volt eddig húzni.
Zseniálisan felépített, érdekes, izgalmas, szerethető sorozat, tele tini problémákkal, ármánnyal, hazugságokkal, szerelemmel.
Sok jó összetevő egy helyen.
Nem számítottam arra, hogy ki lesz a gyilkos, arra viszont igen, hogy kit tartóztatnak le.
Lu a kedvenc női karakterem, Guzmán pedig a kedvenc férfi.
És bár Lu kifejezetten aljas, mindig megkapja, amit akar. Pont úgy, mint én. (Addig hajt, minden követ megmozgatva, amíg el nem éri a célját.)
Guzmán pedig, hát Guzmán. Bár Christian és Ander is dobogósok, fel nem érnek hozzá.
Nadia és Marina utálatosak, ki nem állhattam őket.
Remélem a második évad hasonlóan kiemelkedő lesz, mint ez.

2. évad: Hű, ez az évad is nagyon adta. Lu kedvenc még mindig és nagyjából a véleményem is ugyanaz. Samuel és Guzmán végre jóba lettek. Polo… Róla inkább nem mondanék semmit.

Kontra_Judit 

Így az 1. évad után eddig 10 csillag! Nagyon jók a karakterek, jól érzékelteti a film, mennyire sokfélék az emberek. Már kamaszként is van jóember spoiler és gonosz spoiler izgatottan nézem majd tovább hogyan alakulnak az események.

2 hozzászólás
alettakata 

*Az első évadot is nagyon szerettem, de ott Marina és a körülötte kialakult balhé néha már egy kicsit sok volt, viszont nagyon érdekelt ott is minden és kíváncsi voltam, hogy hogy alakul a sorozat. A második évad lassan indult, de annyira jó lett a második felére. Szerintem az utolsó pár rész megugrotta az első évad színvonalát.
Valahol olvastam, tényleg olyan, mintha összekeverték volna a Riverdale-t és a 13 okom volt sorozatokat.
Szóval nekem nagyon tetszik, ajánlom. :)

*3. évad: Egy kicsit gyorsan daráltam le a 2. és 3. évadot, de annyira kíváncsi voltam, hogy mi történik a szereplőkkel és a végére annyira hozzám nőttek, hogy most hiányzik. :D Főleg Ander, ő lett a legnagyobb kedvencem a sorozatban, mindhárom évadban szerettem őt. Lehet, hogy voltak rossz döntései, de más sem biztos, hogy jobban döntött volna és több mindenen ment keresztül, mint sokan egész életükben, nem könnyű feldolgozni ezeket.
Nagyon örülök, hogy végül mindenkinek úgy alakult a vége, ahogy kellett, nem feltétlenül jól, de nekem nagyon tetszett a befejezés. :) Azt sajnálom kicsit, hogy a 4. évadtól elvileg nem ők szerepelnek, de ha a Las Encinas a lényeg, akkor megértem, hisz ők felnőttek.

iamwiki

*Ez volt az első olyan sorozat amit spanyolul néztem. Annak ellenére, hogy fura volt megszokni a hangot és a beszédet nagyon izgalmas volt. A szereplők legtöbbször szerethető bár van benne néhány nagyon idegestő szereplő is ( de ugye ez kihagyhatatlan). Szeretem az ilyen suliban játszodó sorozatokat úgyhogy ez nálan plusz pont és az is plusz pont, hogy volt benne egy LMBT szál is. Már várom a folytatást.
**Második évad szörnyen jó volt és nagyon izgalmas is. Még többet megtudhattunk a többiekről és az életükről is. Végre úgy alakultak a dolgok ahogy kellett.

KleineKatze

Mint a drog! Nagyon könnyen függővé tesz ez a sorozat! Van olyan, hogy sorozat-függőség, de most már külön Élite-függőség is van!
Egyszerűen imádtam!
Az elején folyamatosan úgy éreztem, mintha a koreai Heirs-t nézném, legalábbis a koncepció azonosnak tűnhetett, mert egyébként nem hogy egy lapon, de egy univerzumban sem lehet emlegetni a kettőt. Más kérdés, hogy egyébként Guzmán-ban én mindig Kim Woo Bin-t láttam. De ez biztos az én rendszerhibám. :D
Az első évad úgy zajlott le, hogy senkit sem sikerült megkedvelnem. Kivéve Nadia-t, aki az osztály előtti bemutatkozásakor a kedvencemmé vált! És persze végig drukkoltam a párosnak! :) A harmadik évad végére egyébként eljutottam oda, hogy mindegyikőjük a szívemhez nőtt, de a készítők is valami hasonlót akartak. A legnagyobb alakítást viszont mindenképp Carla nyújtotta, akire az első évadban még oda se figyeltem nagyon. A másodikban viszont elvitte a show-t!

A legbénább, klisésebb tini szappanopera lehetne! HA Hollywood csinálja. De a La Casa de Papel óta tudjuk (én legalábbis), hogy a spanyolok elképesztő tv-sorozatot tudnak alkotni. Ez alól az Elite sem kivétel!

eszternemeszti

1. évad
A szereplők fantasztikusak, szerintem most ebben a sorozatban szinte minden jó spanyol színész benne van -kevés spanyol tartalmat láttam eddig, úgyhogy majd behozom a lemaradást- úgy látom sikerült jól válogatni.
Érdekesen viszik a szálakat is, valamiért minden szereplőt egyszer utáltam és egyszer szerettem is. Izgalmas volt nagyon maga a gyilkolás is, mert az utolsó részig szerintem mindenkire gyanakodtam, és meglepetésként ért az, hogy végül ki ölt. Bár arra számítottam, hogy kit fognak megölni, de arra sem az első pillanattól kezdve.

2. évad
Oké, a sztori nagyon jó továbbra is, és minden szereplőn érezni azt, hogy valaki meghalt. Valakire azért van hatással, mert ő ölte meg, valakire azért, mert jó barátja az, aki ölt és így, hogy tudja, neki is cipelnie kell a lelki terheket.
Nadia rohadtul unszimpatikus lett, pedig az elején kedveltem. Egyszerűen nem értem mit miért csinál és csak hülyíti az embereket, utána meg sír, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő azt kitalálta a kis muszlim fejében.
Guzmant az elején utáltam, most meg úgy megszerettem a 2. évadra, mintha az elejétől kezdve a kedvencem lett volna.
Samuelnek nagyon jót tett a fejlődés, atom jó pali lett belsőleg. A bátorodás pedig ugyanúgy nagyon jót tett Omarnak is.

Könyves_Flóra

Az első spanyol sorozat amit néztem, ezért kicsit nehéz volt megszokni az elején. De utána egy nap alatt ledaréltam. Bár az évad végét kicsit összecsapottnak éreztem, nagyon várom a következőt, mert kérdésem az maradt bőven. Sajnos a szereplők közöl senki nem lett a kedvencem, mert csak egymás átverésén, és a tőlük külülönbözőek lenézésén pörögtek folyamatosam. Az elején azt gondoltam, hogy csak valami tipikus gimis drámázás lesz az egész, de örülök, hogy pozitívan csalódtam. viszont a csillagozással még várnék kicsit, mert most még zsong a fejem a látottaktól
2. évad:
Határozottan jót tett a sorozatnak az a néhány új karakter akiket ebben az évadban hoztak be. Bár kicsit lassabban indult be, de a végére simán lett olyan jó mint az első évad. Csak kapkodtam a fejem, hogy mik történnek már megint. Ha a következő évadra is tartják a színvonalat elgondolkozok azon, hogy kedvenc legyen belőle.

LittleLiar 

1.évad:
Nagyon tetszik ez a sorozat, de viszont nem értem miért kellett már az elején megmondani kivel lesz és mi. Ha a többi évad is ilyen jó lesz, szerintem ez egy óriási kedvenc sorozatom lesz. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kivel mi fog még történni.

2.évad:
Na jó, erre nem számítottam. Ez pontosan az az utolsó rész volt, aminél egyből akarom kezdeni a következőt. Most már tényleg kíváncsi vagyok meddig fogják húzni ezt az egészet.


Népszerű idézetek

crissy 

Cayetana: Ari, how do I explain this? You're invisible to me. Worse, you're beige.

4. évad 3. rész – Hazugság és csábítás
mrsp

– That's gotta be against the constitution.
– You have read the constitution?
– No, I haven't. I'm still waiting for the movie to come out.

Békacica 

Ivan: Elegem van ebből a szar, hideg időből.

5. évad 8. rész – A te oldalad és az enyém
Bogesxd 

Azucena: No dejéis que el pasado se arruine el futuro.

3. évad 1. rész – Carla
Bogesxd 

Polo: Supongo que no es lo más normal, pero ¿qué más da ser normal, si puede ser feliz?

3. évad 5. rész – Ander
Bogesxd 

Lu: ¿Hoy en día quién busca ser feliz, cuando puede ser el mejor?

Bogesxd 

Ander: ¿Qué es eso?
Omar: Tío, soy el Dr. Frank-N-Furter. ¿No has visto Rocky Horror?
Ander: No, he visto Rocky V.

2. évad 5. rész – 63 órája tűnt el
Csanika

Nadia: Itt nem mobilozhatsz. Ha elkapnak, elveszik egy hétre.
Christian: Ez alkotmányellenes.
Samuel: Te olvastad az alkotmányt?
Christian: Nem, majd megnézem filmen.

1. évad 1. rész – Isten hozott
dzsezmin

Ander: Cheating is not just about fucking.

3. évad 6. rész – Rebeca
SzRéka 

Patrick: Mira… por mucho que os empeñéis, ser futbolista no es una orientación sexual.

5. évad 5. rész – Kérem, mondd el az igazat!

Hasonló filmek címkék alapján