KinnPorsche The Series (2022–2022) 51

รักโครตร้ายสุดท้ายโครตรัก
60' · thaiföldi · akció, dráma, romantikus, sorozat, krimi 18 !
1 évad · 15 rész

Egy maffiafőnök másodszülött fia, Kinn Theerapanyakul, éppen ellenségei elől menekül, amikor belebotlik Porsche-ba, egy segítőkész pultosba. Porsche beleegyezik abba, hogy megvédje Kinn-t 50,000 baht fejébe.

Porsche harcművészeti tudása lenyűgözi Kinn-t, aki apja biztatására, felkeresi… [tovább]

thai · angol
thai · angol

Képek 15

Szereposztás

Mile Phakphum RomsaithongKinn
Apo Nattawin WattanagitiphatPorsche
Bible Wichapas SumettikulVegas
Build Jakapan PutthaPete
Jeff SaturKim
Barcode Tinnasit IsarapongpornChay
Tong Thanayut ThakoonauttayaTankhun
Bas Asavapatr PonpiboonArm
Nodt Nutthasid PanyangarmBig
Perth Nakhun ScreaighKen

További szereplők

Kedvencelte 25

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

Chris_teena 

Vérzik a szívem, hogy vége…. Ugyanakkor full elégedett vagyok. spoiler
Eleinte nagyon nagy Kinn rajongó voltam, engem nem is érdekelt a VegasPete szál. De ez a két srác olyan Vegast és Pete-t rittyentett ide nekünk, hogy nálam lazán ellopták a showt a főpárostól. Imádtam minden percet, amit képernyőn töltöttek. ♥
Vegasapu jópárszor érdemelt volna spoiler , spoiler de spoiler, nekem legalábbis ez jött le Kinnapu utolsó mondatából. Sőt, spoiler
Kedvenceim, huuu, rangsorban,
VegasPete ♥
BIG♥
Bocsi Kinn, maradt a bronzérem…
Tankhun, hihetetlen figura, imádtam, minden bolondságával és a gönceivel együtt :D
Féltem, hogy elcseszik a végét, de nagyon elégedett vagyok. Biztosan újranézős lesz, leginkább a VegasPete szál.
Remélem nem vágják tönkre a második évaddal…

7 hozzászólás
Dreamborder 

Sokkal, de sokkal jobb lett, mint amire számítottam, s bár a tökéletestől azért fényévekre van, a 9 csillagot megadom rá. Ennek számos oka van, kezdve a színészekkel, akik szerintem nagy átlagban jó munkát végeztek, főképp a főszereplők, de szerettem a karaktereket is, a zenét, ráadásul volt sztorija is!!, nem pedig kis langyi egyetemistás történet, amikhez szokva vagyunk.
Tehát megy a csillag:
– Apo és Mile játéka és összhangja miatt, rengeteg érzelmet tudtak vinni a karakterükbe
– Bible és Build hatalmas plusz csillag, mert az uccsó 3 részt kb csak miattuk néztem
– gratula Tong alakításának, végre kapott egy szerepet, amiben csilloghatott
– imádtam nézni a gyönyörűűű helyszíneket, awwww Wat Arun, na meg a tengerpart <3
– jó zenéket írtak hozzá, megyek is hallgatózni
– Porsche nem a legélesebb kés a fiókban, de az a tekintet… (ja, a szemek a gyengéim)
– oh igen, egész jó volt a kommunikáció a fő párosunk között mikor megtanultak bízni egymásban, ha nem is volt tökéletes, de jóval kevesebb félreértés volt, mint az átlag serie-kben.
– nem tudom, biztos van még

A negatív oldal:
-nagyon nem reális, hogy a fő testőrök tejfölösszájú fiúk
-néha jelen voltak, néha pedig mindenki elfelejtette, hogy a nagy fiúkat védeni kéne :'D
-lényegében a fő téma nem volt hiteles :D
-öcsikék közötti kémia a nullával volt egyelő, de Jeff karakterét amúgy bírtam
– talán ezek zavartak a leginkább, biztos lehetne még találni, de nincs kedvem, ennyi. :D
– Ja igeeeennn. Majdnem elfelejtettem, pedig nálam ez volt a mélypont: spoiler

2 hozzászólás
Egy_HEA_rajongó 

» Őszinte leszek, én ezt a sorozatot 98%-ban a szerelmi szálak miatt néztem, szóval az, hogy a plotban mi történik az elég erősen másodrendű tényező volt számomra. Valahogy így: https://hu.pinterest.com/pin/862228291171276238/ :DD Ezt azért írom le így a legelején, hogy ilyen szemmel pillantsatok erre a kis értékelésre ;) «
Iiiiiiimáááádtaaaaam. :DDD Attól a pillanattól fogva, hogy megnéztem a trailert (legelőször XD) tudtam, hogy ezt a sorit látnom KELL. mostazonnal. Sajnos akkor még el se kezdték adni, amikor ez történt, de túléltem a hossssssssszú várakozást, és ó hogy de megérte. ♥.♥
Karakterek:
TANKHUN. ♥ xddd Én azt az embert nagyon szerettem. :DD spoiler Kinn néha fájdalmasan hülye volt spoiler, de őt is a szívembe zártam. Porsche nagyon látványos karakter…fejlődésen? ment keresztül a sorozat alatt, nem panaszkodom. :D Kim és Porchay HM. Vegas , eleinte a falra másztam tőle, de a végére szinte kedvenc karakter szintre emelkedett. Pete-et már röpstartból szerettem, ez csak nőtt a sorozat alatt ahogy nagyobb mélységeket kapott a karaktere. ♥
Szerelmi szálak az említett karakterekkel:
--> Kinn és Porsche – tudom, sokan már-már nyálasnak tartják a szálukat, well, én nem. XD Annyira aranyosak voltak, és ahogy következetesen megbeszélték a problémáikat, hát azzal megvettek maguknak. (Örök időkig lehetne idegesíteni engem a nem kommunikálás miatti félreértésekkel) Jó, nem mindig, de az esetek többségében.
--> Kim és Porchay – az elején nagyon nem voltam velük kibékülve, spoiler Szóval velük nem tudom mit kezdjek. Egy második évad jól jönne. :D spoiler
--> spoiler
A történések
Nem a kedvencem a maffia téma, és nem is igazán tudom, hogy kéne kinéznie egy ilyen történetnek (még A keresztapát se láttam :'D). Ellenben amit itt láttam, nekem megfelelt. A szálaknak volt értelme, és a 14. részre szépen összeért minden. És persze azért maradt annyi megválaszolatlan kérdés, hogy lenne értelme egy második évadnak.
Valamint azt is meg akartam említeni, hogy annyira jók voltak a színészek, egyszer se volt a „most felmondom a dialógust, emberek” érzésem. :D
Összegezve: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ és https://hu.pinterest.com/pin/862228291171399834/

barbikaunatkozik 

7,5 csillag!

Nagyon vártam és egyáltalán nem csalódtam benne. Először inkább féltem, hogy mindent az alapul szolgáló regényfolyamban olvasottak alapján akarnak elkészíteni, de szerencsére csak a cselekmény volt igazából valamilyen formában átvéve, kisebb nagyobb változtatásokkal. Ugyanis karakterei inkább csak név szerint voltak jelen, teljesen más személyiségjegyekkel, ami nem baj. Sőt, a sorozat hatalmas előnye a könyvekkel szemben pont ez volt.

A történet nem operál sok csavarral, de az a kevés legalább jó. Adott a hétköznapi srác, aki rossz helyen volt rossz időben, így kénytelen csatlakozni egy maffiaklánhoz, mint testőr, azonban nem várt bonyodalmakkal kell szembesülni. Itt pedig nem csak a szerelemről beszélünk, hanem azoknál jóval sötétebb titkokról és ármányokról. Ez nem tűnik nagy megfejtésnek, de sok bl sorozat még ezt sem tudja megugrani. Ezért kifejezetten üdítő, hogy nem az eredeti koncepció szerinti főiskolás környezetben vagyunk, hanem felnőtt miliőben, akik (javarészt) koruknak megfelelően viselkednek (vagy legalábbis megpróbálnak). Tele a hócipőm az egy kaptafára menő egyetemista dolgokkal, és felüdülés végre onnan vagy a forgatókönyvírós témától elvonulni. De nem mondanám, hogy nincsenek problémái ennek a sztorinak. Viszont erről majd később.

A karakterek, legalábbis a főszereplőket tekintve, megfelelően kidolgozottak lettek. Az én abszolút kedvenceim a címszereplők lettek. Egyik sem egy nebáncsvirág. Megvannak a maguk hiányosságaik, sokszor kegyetlenek a maguk módján, de megpróbálnak a hozzájuk közel állókkal igazságos lenni. Mindkét oldal kellőképpen meggyötört ahhoz, hogy megértsék egymás szükségleteit és ez sokkal felnőttesebb hozzáállás, mint a bl java részében. Nem mondom, hogy nincsenek toxikus pillanataik, de legalább próbálnak ezekkel valamit kezdeni. KOMMUNIKÁCIÓ!!!!!!!!! Nem jön mindig össze nekik sem, de legalább néha ilyen is van. Én lepődtem meg a legjobban. És itt nem csak a szóbelire gondolok. Ezen a téren pedig a főszereplőket alakító színészek a lehető legtöbbet kihozták a karaktereikből.
A legfőbb mellékpáros, azaz Pete és Vegas sem rosszak. Mármint külön-külön. Vegas tenyérbemászó, pökhendi, rátarti, kegyetlen, kicsinyes, de ezt meg lehet érteni, amikor meglátjuk, milyen körülmények között nőtt fel. Pete az ő teljes ellentéte. Kedves, odaadó, lojális, barátságos, törődő figura, aki hiába érkezett hasonló háttérből (leszámítva a pénzt és a maffiát), megkapta a kellő szeretetet ahhoz, hogy ne legyen belőle Vegas 2.0. Nagyon jó párosítás ez így… Papíron. Mert nem a képernyőn, az biztos. És nem azért, mert nincs a szereplők között kémia. Egyszerűen elkapkodott, elnagyolt lett a Stockholm-Lima szindrómás kapcsolatuk bemutatása. Az, hogy az utolsó 3-4 részben megpróbálunk belesuvasztani egy újabb szerelmi szált, mert kell a végjátékhoz, nem forgatókönyvírói bravúr. Sokkal ütősebb lett volna az egész, ha elvonatkoztattak volna teljesen a könyvektől és nem csak a spoiler veszik ki a körítésből, mert az nem eladható. Nagyon sajnálom, hogy ez így alakult, mert rejlett az egészben lehetőség, de más szálak kibontása egyszerűen nem tették lehetővé az egészet.
A mellékszereplők terén is problémák vannak. Igazából a mellékszereplők tényleg azok, amik. Mellékesek. Vannak fontosabb és kevésbé fontos karakterek, valamint sok extrák, akik teljesen másként voltak beharangozva a marketing kampány során. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket szeretni vagy éppen megfelelőképpen gyűlölni. Akiket imádtam szeretni: Tankhun (aki a sorozat esze, hiába hibbant), Chan (még ha mindenről tudott is), a Porsche-protection squad további tagjai. Akiket pedig imádok gyűlölni, spoilermentesen: Gun és Korn. Két ekkora hulladék alakot nem lehet egy sorozaton belül találni. Na jó, lehet, csak ritkán ebben a kombinációban.
És most elértünk egy újabb mélyponthoz: KimChay! Ez, ebben a formában egy hatalmas nem! És szó sincs arról, hogy kiskorú vagy sem, hanem ahogyan az egész kezelve volt. Volt egy kezdet, majd hirtelen már vége is. A 13. rész tükrében pedig lenne ott közepe a dolognak, csak az off-scene lett. Most komolyan! Eladták őket már jóval a vetítés előtt úgy, mintha tényleg ez lenne a legédesebb dolog valaha, de egyszerűen szinte semmit nem kaptunk belőle. Még annyit sem, mint Vegasékból, és ez teljesítmény. Az lehet, hogy ők a kevésbé fontos mellékszereplők sorait népesítik, de akkor inkább ne lett volna a képnézegetős rész és talán kevésbé fájna mennyire átgondolatlan lett a teljes összkép.

Még nem ejtettem szót a kivitelezésről. Annak ellenére, hogy megadott keretből rövid időn belül készült el, kifejezetten igényes, sok esetben filmszerű képi megvalósítás látható. A hangok továbbra is nagyon thai jellegűek, akárcsak az effektek. A harckoreográfiáknál inkább a nagyobb és hosszabb összecsapások sikerültek jobban. Ott már én is azt mondtam, hogy ez kifejezetten nem rossz. Volt súlyuk, tétjük és áldozatuk is, még ha a fontosabb szereplőket védett a plot-armor. A zenék hangulatosak és több téma nagyon szép lett. Furcsa volt ennyi eredeti háttérdalt hallani egy bl produkcióban nem csak az ingyen licences hangokat. Kifejezetten tetszett, mennyire sötét tudott lenni néha, amikor a sztori alakulása ezt megkövetelte, ugyanakkor volt benne egy sajátságos lazaság is, ami könnyen segített feloldani a hangulatot. Ez kizökkentő lehet, de most sikerült jól eltalálni az adagolást. Az pedig plusz piros pont, hogy itt nincsenek csak jó emberek vagy csak rosszak. Mindenki csinál szemétségeket vagy (egyeseknél még ha csak néha is) jó dolgokat.
Sajnos azt viszont el kell mondjam, kissé darabos az egész szerkezet, pont azért, mert a novella történéseit próbálták követni változtatásokkal, hogy a rajongók kedvére tegyenek, még ha ez nem is sikerült mindig. Vannak olyan jelenetek, amiknek semmilyen előzményeik nincsenek, nem adnak rá válaszokat. Ez önmagában nem fájó, csak amikor már az x-dik ilyen jelent van, már fárasztó. Ha pedig mégsem lenne folytatás, amiken azért meg van az esélye az utóbbi hónapok cirkuszait tekintve a sorozat körül, akkor bizony rengeteg logikai baki marad valamint megválaszolatlan kérdés. Bár logikátlanságok így is vannak benne.

Ugyan lehet sokat rugdostam a sorozatot, mindenek ellenére én tiszta szívből tudom ajánlani. Hiánypótló darab és nagyon hangulatos a maga nemében. Nem hibátlan, de legalább valamilyen fejlődést mutat sok-sok elődjével ellentétben. És a szerelmi szál chef's kiss. Az egésznek szíve-lelke van és nagyon könnyen magával tud ragadni.

Katyesz

Még tudnék legalább ennyi részt nézni belőle. Maffiás, ami nálam eleve befutó. Pörögnek az események, ropognak a pisztolycsövek ( ok, azt azért nem emelem ki, hogy nem tökéletes az akciójelenet, de elnézzük neki), csattannak a pofonok. És persze a heves érzelem kimutatások sem maradnak el. Sírunk, visítva röhögünk, a fejünket verjük a falba. Szerintem mindennemű érzelem megkörnyékezi az embert.
Hogy őszinte legyek a fő páros annyira nem a szívem csücskei, mégis nagyon jók voltak. Néha kicsit túlontúl nyálasak.
Tankhun egy állat! A testőrei meg még tetézik is a dolgot. Néha tényleg nehéz volt eldönteni, hogy csak tetteti, vagy tényleg ennyire zakkant.
Nem bántam volna, ha Kim többet van jelen, de jól állt neki a titokzatos támogató szerep. Az viszont nagyon nem tetszett, hogy ennyire erőltetve volt Porchay. (na, ő nagyon irritált)
És igen, Vegas és Pete sem maradhat ki. Pete már az elejétől kedvenc volt, de azt nem gondoltam, hogy ők fogják feltenni az i-re a pontot. Az utolsó részben volt egy enyhe szívroham, de szerencsére túllendültünk azon is. :D

Kemiviki 

Az összes hibája és logikátlansága ellenére ez egy piszok jó sorozat volt. Külön öröm számomra a maffia környezet, hogy bizony volt benne lövöldözés, vér és khmm khmm szépséges jelenetek :D
Nagyon szerettem Kinn és Porsche párosát. Végre egy olyan páros ahol a szereplők tudtak kommunikálni és nem csak ebből adódott állandóan a probléma. Fejlődtek, csiszolódtak és le a kalappal minden történetbe ilyen jól kidolgozott párt kérek. És még a kémia is nagyon jó volt közöttük.
A Porsa (Porchay) és spoiler páros engem hidegen hagyott, és nem is nagyon foglalkoztak velük úgy meg eléggé nehéz romantikus szálat összehozni.
Vegas és spoiler párosa nekem még mindig kérdőjel. Túl gyorsan lettek összedobva, nincsenek rendesen kibontva a karakterek, kevés idő jutott rájuk. És rohadtul toxikus az egész.
Ja és Tankhun az egyetlen épeszű ember ebben a sorozatban :D
Kevés volt ez az évad mindennek a megoldására, vannak még kérdőjelek szóval nagyon várom és remélem a következő évadot :)

Panna

Hol is kezdjem…
Az első 4-5 résznél azt gondoltam, huh ez jó belevaló sorozat lesz…
Aztán valami megváltozott…
De kezdjük is az elején.
Egyik kedvenc fő karakterem Thankun (bár a színészt nem annyira kedvel(t)em… Zseniális amit itt művelt.. És mégis olyan kevés játékidőt kapott. Pedig néha vitte a hátán az egészet.
Korn úr nagy mágus… Rengeteg minden van a tarsolyában (és még lesz is), én nem csípem.
Kinn és Porsche… Hát mit mondjak… Eleinte úgy gondoltam, hogy igen jó lesz ez, tökös páros… A közepétől meg mint ha egy nyugdíjas kötögető klubbot néztem volna, rózsaszín vattapamacsokkal és szivárványt pukizó csillámpónikkal… Bleee… Már már a hányinger kerülgetett tőlük.
Ráadásul rengeteg irreális dolog volt benne, amit biztos, hogy nem úgy kezeltek volna hasonló emberek. Nem tetszett ez a része sem.
Kim /Wikket csíptem, nagyon okos, kiszámíthatatlan illetve mindenen átgázol, hogy megtudja az igazat.
Porschay… A falra másztam tőle… Kis vinnyogó óvodás. Túlontúl naiv, hiszékeny és szerelmes… Mondjuk lehet, ha nem ez a színészpalánta játszotta volna, talán elment volna…
Volt a Szöszi srác a pasijával… De minek? Remélem a következő évadban több szerep jut nekik, mert ott még lehetnek érdekességek…
A testőrök jó fejek voltak…
És elérkeztem a lényeghez akik miatt 8 csillagot adtam… (Egyébként simán lehúztam volna a sorit, mert a körülötte lévő hype miatt sokkal többet vártam ettől a sorozattól)
VEGAS és Pete…
Pete jó karakter, kedves, vicces, odaadó hűséges. Vegas… Nr.1.!!! Igazi Badass karakter! Nekem nála kezdődik a jó pasi! És igen, tudom őrült, romlott, agresszív, labilis, kiszámíthatatlan,sorolhatnám még… De basszus!!! Ő ért az egészben a legtöbbet!!! Imádtam minden egyes képkockát amikor jelen volt… Sőt néztem volna sokkal de sokkal többet is! Főleg amikor Pete-tel volt… Na abból több órát is!
Összegezve, egynek elment… Érdemes megnézni? Vegas Pete miatt mindenképpen…
Újra fogom nézni? A beletekerős technikával mindenképpen…
Szóval ez szigorúan csak az én véleményem :)

Fremy18

Én abszólut nem szoktam nézni Thaiföldi drámákat. Talán a 7 èves pályafutásom alatt ez a 3. Ilyen dráma amit megnéztem, DEEEEEE ez valami hatalmas sorozat volt
Tiktokon láttam egy pillanatnyi szösszenetett belőle és le vett teljesen a lábamról, mondom miértne kezdjük el. Azért ámultam, bámultam benne rengeteket, néha kerekedtek a szemeim és vagy 1000 „mivan????” Kérdést dobáltam a soroazat felé, de annyira meg érte. Vannak bennem kérdőjelek. Pl Kim És Chay szerelmi szálát jobban kidolgozhatták volna, szeretném azt hinni hogy a jövőben egymásra találnak..

A kedvenceim az elején Kinn és Porsche volt, aztán jött Pete és Vegas, de én egy kicsit szerettem Kim és Chay viszonyát is. De az abszolut favourite Tankhun volt. Ő MINDNET VITT, DE TÉNYLEG.

Voltak olyanok akiknek a halàlával nem voltam kibékülve olyam hirtelen meghaltak és aztán mindta nem is léteztek. De akkor mikor Kinn elfejtette Petet na akkor azt hittem megverek valakit… hogy leheg valaki ilyen hatökör?!?! >_<"

22.10.23.
(Ez egy ilyen kis gondolat menet így utolag. Lehet fura, de sokszor vissza szoktam téreni egy-egy sorozathoz amit nagyon szerettem és ugye bár ez is ilyen volt számomra. Nem mindig nézem újra inkább csak 1-1 részt és most is így történt. ) Néha, sőt elég sűrűn azt vettem észre hogy Porsche szereti Kinn-t, persze ez fordítva is így van, viszont nekem úgy tűnt mintha szenvedne is Porsche néha ettől a „szerelemtől”.

Azt nem mondom hogy szeretnék egy második évadot, de ha csinálnak tűkön ülve fogom várni. :D

Nana92 

Így második nézésre ismét rájöttem, hogy nálam a KinnPorsche nem az a leülök és ledarálom egybe az egészet sorozat. És arra is rá kellett jönnöm, hogy még mindig nem tudok értelmes értékelést írni róla. Nagyon sok mindenért kell köszönetet mondanom a sorozatnak. Hogy megismertem miatta nagyon sok jó színészt. Az ost valami zseniális, imádom. Maga a történet is érdekes, bár azért sok helyen vérzik. Mármint nem azért mert boldog boldogtalant meglőnek vagy megölnek. Nagyon sok logikátlanság van benne. Őszintén én nem is akartam megnézni. Minden csapból ez folyt a neten, én meg azt nagyon nem szeretem. Aztán rájöttem, hogy Perth is szerepel benne, és megnéztem. És milyen jól tettem. Nem igazán tudom megfogalmazni mit szeretnék mondani, úgyhogy maradjon ez az értékelés ennyi most.

hraurie

A Love in the air után néztem közvetlenül a sorozatot, kellett valami coping, miután annak elfogytak a részei, és ez nem teljesen volt jó ötlet, mert elég magasan volt a léc, amit bizonyos szempontból sikerült megugrani, bizonyos szempontból pedig nem. A két sorozat nyilván teljesen más, felesleges összehasonlítani őket, és a KP hangulata annyira elkapott, hogy ezt is gyorsan ledaráltam és kicsit azóta is a hatása alatt vagyok még. Még ha nem is tetszett benne sok dolog és párszor volt a végefelé, hogy majdnem félbehagytam egy-egy bullshit miatt, attól még nagyon egyedi világot hoz, egyedi hangulattal és egyedi karakterekkel, sztorival. Nem hittem, hogy Vegas lesz a kedvenc karakterem, mert majdnem miatta is félbehagytam egyszer az egészet, de a végére csak sikerült bemásznia hozzám az ablakon. Reménykedem itt is egy második évadban, mert igen, voltak hibák és nem ugrott meg minden lécet, de ez legyen a baj, ezer örömmel végigkínlódok még pár évadot vele.


Hasonló filmek címkék alapján