A végzet ereklyéi – Csontváros (2013) 567

The Mortal Instruments: City of Bones
130' · amerikai, angol, kanadai, német · akció, kaland, fantasy 12

Clary Fray (Lily Collins) anyja (Lena Headey) rejtélyes eltűnésekor rájön, hogy különleges képességekkel rendelkezik, és a világ, amiben eddig élt nem is olyan átlagos, mint amilyennek képzelte, épp ellenkezőleg. Clary kétségbeesésében csatlakozik az Árnyvadászok csapatához, akik megmutatják… [tovább]

Képek 45

Szereposztás

Jamie Campbell BowerJace Wayland
Lily CollinsClary Fray
Robert SheehanSimon Lewis
Jemima WestIsabelle Lightwood
Kevin ZegersAlec Lightwood
Godfrey GaoMagnus Bane
Lena HeadeyJocelyn Fray
Jonathan Rhys MeyersValentine Morgenstern
Aidan TurnerLuke Garroway
Jared HarrisHodge

További szereplők

Kapcsolódó zónák

A végzet ereklyéi – Shadowhunters

164 tag · 29 karc · Utolsó karc: 2020. június 24., 17:33 · Bővebben


Kedvencelte 142

Várólistára tette 84


Kiemelt értékelések

Theana 

Ez r.h.dt menő volt! Molyos éveim alatt rengetegszer futottam bele a sorozat köteteibe, főleg a Csontvárosba, de végül aztán soha nem jutottam el odáig, hogy el is olvassam.

Ami azt illeti, engem nagyon érdekel a világa, meg a rendszere az egésznek, ez a rúnás dolog pedig nagyon bejön. Clary karakterét a film feléig imádtam. Tudtam azonosulni ezzel a „minden rám zúdult hirtelen” játékkal, és szerintem Lily Collins elég hiteles volt. Engem megvett. Aztán, talán az 51. percben elegem lett a filmből.

Pár évvel ezelőtt, mikor barátnőm olvasta végig a sorozatot, és a filmet nézte, volt egy időszak, amikor csak Jamie Campbell Bowerről áradozott, de úgy rendesen. És ez most eszembe jutott a filmnézés közben, és mikor megláttam, csak vigyorogni tudtam.

Tetszettek az apróbb részletek, főleg, mikor többet meséltek a világról. Érdekesnek tartottam azt a koncepciót, hogy spoiler. Ez egy idő után elég unalmas lehet, nem? És később elveszik a motiváció. spoiler Legalábbis én azonnal ezt szűrtem le ebből.

Szóval nekem nagyon tetszett, tényleg, nem is tudnék, mibe belekötni (a harcjelenetek kidolgozottak voltak), egészen az 51. percig. Persze, számíthattam volna rá, hiszen YA, de valamiért elfelejtettem, és így az elvárási szintem kicsit magasabb volt.

Alapvetően az a problémám, hogy átment egy tinidrámába, amit egy szempontból megértek (még pedig azt a részt, spoiler), de a másikból pedig nagyon zavart. spoiler. Nem tudom, zavart a dráma. Megértem, hogy ha egy kicsi, de ez kb. a film fele volt. És így, hogy nem lesz folytatás, ez kevés volt nekem történetmesélés szempontjából. Lehet, hogy mégis beleolvasok… De azt hallottam, hogy spoiler?

Az Cersei vooolt.

14 hozzászólás
Nihilchan 

Az biztos, hogy a film felkeltette az érdeklődésem, szóval hiába kerülgetem már évek óta, lassan ideje lenne elolvasni a könyveket. Nagyon tetszett a világ és még ezt az egész tinidrámát is lenyeltem volna, de nálam Jamie Campbell Bower vonzereje nagyon nem működött. Meg én az ilyen filmekben soha nem a főszereplő iránt érdeklődök, ráadásul a végére valahogy elegem lett Clary jelenlétéből és szinte már osztani tudtam Alec véleményét. Az abszolút kedvencem egyébként Magnus volt, szörnyen sajnálom, hogy alig szerepelt. Mindenesetre ez egy izgalmas, akcióban gazdag, igazi tiniszédítő film volt, vevő vagyok az ilyenekre. Szóval jöjjön a könyv!

Andi

A magyar szinkron pocsék (de ezen nem is kéne meglepődjek ).A film szerintem jó.Megérdemelt volna egy folytatást..

Törpillaa 

Imádom ezt a filmet, bár még nem olvastam ezt a könyvet. Nagyon izgalmas történet, jó zenék, és a színészek is nagyon tetszenek. Jace és Clary nagyon jó páros.

4 hozzászólás
Sheila_7

Ehhez a filmhez milliónyi emlék és élmény fűz, ezért nem tudom csak egy egyszerű filmként értékelni. Számomra ez annál jóval több. Egy életérzés, egy apró darab a szívemből.

Emlékszem, anno egészen a castingtól követtem az eseményeket, és rengeteg színésznél húztam a számat. Elképzelni sem tudtam, mi a manó sülhet ki ilyen béna szereplőgárdából, ahol jó, ha találtam 3 nekem tetsző színészt. Aztán, ahogy kezdetét vette a forgatás, a rajongókból közös kis család szövődött, amibe szép lassan a színészek is be-beszállingóztak. Nem tudnám pontosan megmondani mikor fordult meg bennem minden, de már csak arra eszméltem, hogy ha behunyom a szemem, Jamie-t látom Jace-ként, Kevint Alecként, és így tovább. A tehetségükkel, illetve a szívükkel-lelkükkel és az őrültségeikkel teljesen levettek a lábamról. Szerettem és a mai napig szeretek a filmes csapat családjába tartozni (rajongóként).

Ami a filmet illeti… tudom, rengeteg rajongó csalódott, és sok dolgot kifogásolnak benne, én mégis imádom minden egyes percét. Nekem ők, és ez a film az igazi. Lehet, hogy vannak hibái, de semmi nem lehet tökéletes. És a maga tökéletlenségében ez tökéletes!

1 hozzászólás
elentiya

Imádom az Árnyvadász világot, de most így visszanézve a filmet évek után, rá kellett jönnöm, hogy még a sorozat is jobb lett.
Arra jó volt, hogy kedvet kapjak egy újraolvasáshoz. :D

krlany 

Már előszörre sem tetszett – kivéve a kapuzárat, de ugye ezt meg már láttuk máshol is –, de mivel semmire nem emlékeztem belőle, ideje volt újra nézni így a sorozat előtt.
Clary egy idegesítő kis picsa, ráadásul ész dolgában sincs eleresztve, nem is értem, hogy volt képes ezt az egészet túlélni. A Jace-t játszó pasit meg be sem válogattam volna, nála szerepre termettebb csávókat is tele lehetett volna pingálni ilyen vagány tetkókkal. No és a naaagy szerelmi jelenet a tetőkertben? Láttunk már olyat… Pont egy ugyanilyen kitetovált csávó (csak ő azért menőbb volt) meg egy ilyen kiscsaj (szerintem kvázi egyformák) csókolózik a tetőn a rózsákkal teli üvegházban… A szépség és a szörnyeteg modern környezetű gimis változatában, de a film címére már nem emlékszem… Nincs új a nap alatt…
Egyébként meg, valaki elárulhatná nekem, hogy miért Csontváros a címe ennek? Azért az egy jelenetért a katakombákban, amely a 130 percből úgy mondjuk 3 percet jelent? … Nem, nem olvastam a könyvet, de mondjuk nélküle is ki kellene derülnie, hogy miért ez a film címe. Mert amúgy meg lehetne A Szent Gráll nyomában vagy éppen Gyalog galopp is, mert itt is a nyúlon túl történnek a dolgok, Bachról nem is beszélve.
Állítólag a sorozat szarabb… és én ezt el is tudom képzelni, bár ugye ezt alulmúlni, művészet… de akkor is választ kell kapnom pár kérdésre, és nincs kedvem köteteket olvasni emiatt, a young adult nem az én műfajom, túl sok szuperképességű kiccsaj terem minden bokorban.
Az a néhány csillag a részleteknek szól, amiket bírtam benne…

2 hozzászólás
Ruby_εïз 

Noha sose olvastam a könyveket, és nem néztem a sorozatot, ezt a filmet többször is láttam. Nekem nagyon tetszett, nem is értem, hogy miért nem filmmel folytatták. Egyszerre misztikus, romantikus és meglepő. Alec és Isabelle nem lett szimpatikus, de valamiért Jace-től sem voltam elragadtatva. A vérfarkas vezér viszont nagyon is megnyerő volt. Clary karaktere is jól el lett találva.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Simon: És hogy öltök zombikat?
Isabel: Sehogy.
Simon: Ó, persze. Már halottak.
Isabel: Nem. Nem léteznek.

Pandalin

Isabelle: Jól néz ki benne nem?
Alec: Mint akinek a mosdó falára szokták írni a számát.

Valentine_Wiggin 

Jace: Legközelebb szólhatnál, hogy már van egy fiú az ágyadban, úgy elkerülhetjük az ilyen kínos helyzeteket.
Simon: Te behívtad az ágyadba?
Jace: Ja. Vicces, mi? Hárman el se férnénk.

Valentine_Wiggin 

Clary: Mit ártott neked az a zongora? Úgy játszol, mintha elhagyott volna a szerelmed.
Jace: Az a helyzet, hogy én vagyok a szerelmem.
Clary: Úgy legalább nem kell félned az elutasítástól.

2 hozzászólás
Leah 

Clary : Minden megváltozott.
Jace: Ó, dehogyis . Te változtál meg.

Valentine_Wiggin 

Simon: Ne hívjuk ki a zsarukat? Az igaziakat.
Jace: Remek ötlet. Őrület, hogy nem jutott eszünkbe ezer év alatt.

Valentine_Wiggin 

Jace: Jace Wayland, démonvadász.
Simon: Simon Lewis, a Kulcsok Őre. A Kapu Őrzője vagy?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján