Castlevania – Démonkastély (2017–) 50

A filmet az azonos című videojáték inspirálta. A történet a sötét középkorban játszódik. Hőseink a becsületüket vesztett Belmont klán rendíthetetlen harcosai, akik azon fáradoznak hogy megvédjék Kelet-Európát Karóbahúzó Vladtól, ismertebb nevén Drakula gróftól.

angol
angol

Képek 14

Szereposztás

Richard ArmitageTrevor Belmont (hang)
Tony AmendolaThe Elder (hang)
Matt FrewerThe Bishop (hang)
Graham McTavishDracula (hang)
Emily SwallowLisa Tepes (hang)
James CallisAlucard (hang)
Alejandra ReynosoSypha Belnades (hang)
Theo JamesHector (hang)
Adetokumboh M'CormackIsaac (hang)
Jason IsaacsThe Judge (hang)

Kedvencelte 28

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

nekedcsakRia 

Az eddig elkészült évadok közül nekem az első a kedvencem, a második és a harmadik már kevésbé kötött le. Azok sem voltak rosszak, csak engem jobban érdekelt Drakula karaktere és az ő motivációja, tervei, mint Carmilla ármánykodása.
Kimondottan tetszik a rajzolás és a zenék. A kettő együtt nagyszerű atmoszférát teremt. A történet is jól indul, csak nem látom, hogy meddig lehet még nyújtani ezt a cselekményt.
A szereplők közül Trevor a kedvencem. Sypha eleinte rettentően idegesített, Alucardot meg egyszerűen csak néha nem tudom hová tenni. A harmadik évadban számomra Isaac emelkedett ki leginkább. Egyébként a kovácsmesterek közül eleinte Hectort kedveltem jobban, de a végére ő inkább csak fárasztott a naivságával…
A nyelvezet, a szexualitás és a véres jelenetek miatt erősen 18+-os a sorozat, és nem való gyenge idegzetűeknek.

Razor 

1. évad: Évekkel ezelőtt nagy volt a fennforgás egy lehetséges Castlevania-film körül, de végül nem lett az ötletből semmi. (Az én szememben Az ismeretlen Drakula szegről-végre az.) Helyette végre elkészült ez az animációs sorozat, így a potenciálisan gázos CGI helyett kaptunk egy szépen megrajzolt alkotást.
A történet nem a jó öreg Simon Belmont vs. Drakula témát rágja körül, hanem az előzményül szolgáló Castlevania III: Dracula's Curse-ra épít, és Trevor Belmontot teszi meg főszereplővé. Az 1. évad valójában csak egy bevezető, megtudjuk Drakula miért is akar minden embert elpusztítani (ez egyébként tetszett, nem intézték el egy „mert csak”-kal), Trevor pedig „összeszedi” a játékból ismert segítői 2/3-át (gondolom Grant is felbukkan majd a 2. évadban). Az első két rész cselekménye viszonylag lassabb volt, de a harmadik-negyedik rész nagyon gyorsan pörgött, és pikk-pakk vége is volt az évadnak.
Ahogy említettem, az animáció szerintem szép, bár helyenként azért kissé lehetett volna részletesebb. Ami kicsit bökte a csőröm, az a kilógó brutalitás. Egy ilyesfajta horrorsztorinál persze alap, hogy tocsog a vér, leszakad, aminek le kell szakadni, de itt-ott olyan érzésem volt – pl. spoiler –, hogy csak azért kerültek be, mert valaki szólt, figyi, ez egy horrorsorozat lenne, rakjatok már be ebbe a jelenetbe is valami véres/brutális dolgot.
Na de ennyi legyen a legkisebb bajom, várom a második évadot!

2. évad: A 2. évadra duplázódott az epizódszám, kíváncsi voltam, mégis mivel sikerül kitölteni, hisz a játék sztorija lényegében kimerült abban, hogy Trevor ment előre és aprította az ellenfeleket Drakulág, ami azért nyolc részen keresztül nem lenne túl izgalmas. Ezzel úgy látszik Warren Ellis is tisztában volt, így főszereplő triónk az évad nagyobbik részében kissé hátrébb szorult és a reflektorfény inkább Drakula haditanácsára fókuszálódott, ott is főleg két kohómesterére ill. a kavarógép Carmillára. Nem egy flashback szolgált az új karakterek megismertetésére, sőt, az évad eleje visszaugrott Lisa elfogatásához is. Eleinte kicsit hiányoltam a triót, de végül megkedveltem ezeket a vámpírcentrikus részeket is, jó volt belelátni a vérszopók intrikáiba, ill. segítettek elmélyíteni Drakula tragikus karakterét. Persze akcióban sem volt azért hiány, a hetedik rész mindenért kárpótolt. Ami a Castlevania-mitológiát illeti, a készítők elkezdtek további játékokhoz nyúlni. Bár a Lament of Innocence a Symphony of the Nighthoz hasonlóan csak történeti alapot ad, Hector és Isaac karaktere egyenesen a Curse of Darknessből ered. Kíváncsian várom, hogy a harmadik évad közvetlen a második évad után veszi-e fel a fonalat, vagy egy időugrás után utóbbi játéknak lesz-e az adaptációja.

3 hozzászólás
Gabye

Kicsit véres, de mindenképp nézésre érdemes sorozat, egy kicsit meglepő lezárással. Érdekes történet, jó kis karakterek. Tetszett.
A bajom az, hogy „csak” 4 részt csináltak – bár gondoltam azért, mert nem bíztak benne hogy sikere lesz-e vagy sem. Én szívesen néztem volna tovább, de erre most egy évet várnom kell..Pf..

2 hozzászólás
Kiskakukk 

Bravó! Valahogy így kéne játékadaptációkat csinálni!

Régebben játszottam két Castlevania játékkal, szóval halvány fogalmam volt a sorozatról. És wow, a készítők szerintem kihozták a maximumot, amit csak lehetett belőle.

A sztori egyszerű, mint a faék. Drakula feleségét, Lisát (aki nem mellesleg ember) boszorkányság vádjával (megjegyzem, ártatlanul) máglyára küldi az egyház, mire a vérszívó lord bosszút esküszik: az egész emberi fajnak pusztulnia kell. Szerintem abszolút érthető, hogy eldurrant az agya az öregnek, ezáltal pedig nem egy sablon gonoszt csináltak belőle, hanem összetett, tragikus karaktert. Igen ám, de Drakula és Lisa édes kicsi fia, Adrian alias Alucard nem tartja helyes dolognak egy egész faj kiirtását pár hitbuzgó gyökér hülyesége miatt (meg aztán Anyu se ezt akarta volna), viszont egyedül nem sokra megy eszét veszett apja ellen. Itt jön a képbe egy mágusnő alias Sypha és egy szörnyvadász család utolsó leszármazottja, Trevor Belmont. Hárman összefogva megkísérlik a lehetetlent: megölni Drakulát.

Fú, nagyon jó volt. A főszereplő hármas remek, mindegyiküket nagyon bírtam. Trevor kiváló szörnylikvidátor, de ha nem a rémségeket kell aprítani, majdhogynem életképtelen a fickó, kb. a saját lábában is elbotlik (mikor az ajtót akarta eltorlaszolni a szörnyek ellen, ott majdnem leestem a székről), a béna kocsmai humora is sokat dob rajta. Sypha, a szerzetes (?)-mágusnő kicsit talpraesettebb, de olyan benyögései vannak egy-egy varázslat után, hogy hangosan röhögtem. Alucard meg állandó fapofával, az epés megjegyzéseivel fölöslegesen gerjesztette a feszültséget a trióban, persze neki is csak addig volt nagy a szája, amíg a másik kettő vissza nem szólt neki valami hasonlót. :D

A hangulat nagyon jó, a vámpírok és a szörnyek klasszul néznek ki. Főleg azok, akik a könyvtárban randalíroztak Trevorral. Jó véres is a sorozat (elvégre Castlevaniaról van szó), de sosem éreztem öncélúnak.

Az animáció a nyugalmi időszakokban elég darabos, viszont az akciójelenetek rohadt jók, ott aztán volt dinamika rendesen, imádtam őket! Már az elején a küklopszos harc is besz.rás vagy amikor Alucard nyomul a végén a lebegő karddal (óh, mint a Symphony of the nightban ^_^), hú, nagyon király.

Mondjuk az animáción nagyon látszik, hogy amerikai cuccról van szó (nem mintha baj lenne, csak mások a stílusjegyek), viszont a kinézet nagyon animés és összességében egy nagyon jó egyveleget hoztak össze az alkotók. *taps taps* Külön hála, amiért Ayami Kojima stílusára csinálták a karakterdizájnt.

A sorozat lezárásán meglepődtem, sokkal érzelmesebb volt, mint amilyenre számítottam. (Valaki kétszer is hagymát vághatott valahol a közelemben…) Szomorú volt, jah.

Szép munka. Még ilyeneket. Sokat.

Frissítés, 2020:
A 3. évad is nagyon klassz és ha lehet, még inkább 18+-os. Remek hangulatból, jó karakterekből és baromi jól kinéző szörnyekből most sincs hiány, az utolsó rész angyalszárnyas fickói meg a kis Cthulhu utánzat nagyon menők.

Röszkva

Első körben: a játékot nem ismerem. Ennek ellenére egy rendkívül élvezetes sztorit varázsoltak az amúgy ezerszeresen lerágott csontnak számító témából. Egy hibája van: túlságosan rövid az évad, a részek :)

negoti 

Szuper jó sorozat, nagyon jó történettel, érdekes karakterekkel, jó rajztechnikával, erőteljes színekkel! Az előző szezonok is nagyon tetszettek, de ez a 3. eddig a legjobb.
Drakula halott. Alucard 'örökölte' a kastélyt. Sypha és Belmont útjukra indultak, akik, nem mellesleg, a legszimpatikusabb páros a történetben. Sypha folyton cukkolja a mindig faarcú Trevort, de még így is sikerül mosolyt csalnia az arcára. Mindketten profik a maguk terén. Legyen az varázslat vagy kőkemény harc. A részek és a történet szépen egymás után épülnek fel, emiatt az eleje kissé lassú, de egyáltalán nem unalmas egy percig sem. Van itt minden, vámpírok, harcosok, 'kovácsmesterek', sok-sok varázslat, pokolbéli teremtmények és egy ördögi terv.

Moshrae

Nem vagyok oda az animékért,de ez a sorozat annyira tele van szívvel és lélekkel hogy már az első évaddal is magához ragadott.

A második évad pedig ezt rajongássá alakította.
Elképesztő ahogy az egész sorozattal bántak,néha a rajz ugyan kicsit kizökkent az amúgy hangulatos látványból és környezetből.De ettől függetlenül egy nagyon jó darab és remélem,hogy nem fogja a rendező csapat és a netflix a minőség rovására nyújtani a sorozatot.
Nagyon szép kerettörténetet húztak az eddigi évadok köré.Nem kéne ezt elrontani.

És rég volt már,hogy egy történetben sajnáltam a gonoszt.

Aki kicsit is szimpatizál a vámpíros történetekkel az ne hagyja ki.


Népszerű idézetek

Razor 

Trevor: We can't move this thing. Sypha broke it.
Sypha: I did not!
Alucard: You kind of did.
Sypha: I do not break things.
Trevor: So, we agreed she broke it.
Alucard: Oh, yes.

1 hozzászólás
Razor 

[Trevort megtámadja egy küklopsz.]
Trevor: Cyclops! Stone-eye cyclops. Right out of the family bestiary. God shits in my dinner once again.

NaNa_88 

The Elder: – There were speakers in Targoviste last year. The Church burned Dracula's wife at the stake as a witch.
Trevor: – Shit…
The Elder: – That is indeed one way of putting it.

1. évad 2. rész – Necropolis
Razor 

Dracula: The Morningstar Whip… Well played, Belmont. But I'm no ordinary vampire, to be killed by your human magics. I'm Vlad Dracula Tepes! AND I HAVE HAD ENOUGH!

2. évad 7. rész – For Love
1 hozzászólás
Razor 

Trevor: Hogyhogy áll még ez az izé?
Saint Germain: Mivel a nemrég meggyilkoltak lelkeivel van tele.
Trevor: Tehát többször meg kell ölnöm? Még hogy nincs móka este a falvakban!

1 hozzászólás
NaNa_88 

Trevor Belmont: – Would you please leave my testicles alone?

1. évad 2. rész – Necropolis
bad_dreams 

Belmont: Az élet csupán egy luxuscikk.

1. évad 4. rész – Monument
bad_dreams 

Trevor [Syphának Alucardra utalva]: Mondd ezt a lebegő vámpír Jézusodnak!

bad_dreams 

Dracula: Go now and kill! Kill for my love. Kill for the only true love I ever knew. Kill for the endless lifetime of hate before me.


Hasonló filmek címkék alapján