Kedvencelte 40

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

nekedcsakRia

Az eddig elkészült évadok közül nekem az első a kedvencem, a második és a harmadik már kevésbé kötött le. Azok sem voltak rosszak, csak engem jobban érdekelt Drakula karaktere és az ő motivációja, tervei, mint Carmilla ármánykodása.
Kimondottan tetszik a rajzolás és a zenék. A kettő együtt nagyszerű atmoszférát teremt. A történet is jól indul, csak nem látom, hogy meddig lehet még nyújtani ezt a cselekményt.
A szereplők közül Trevor a kedvencem. Sypha eleinte rettentően idegesített, Alucardot meg egyszerűen csak néha nem tudom hová tenni. A harmadik évadban számomra Isaac emelkedett ki leginkább. Egyébként a kovácsmesterek közül eleinte Hectort kedveltem jobban, de a végére ő inkább csak fárasztott a naivságával…
A nyelvezet, a szexualitás és a véres jelenetek miatt erősen 18+-os a sorozat, és nem való gyenge idegzetűeknek.

Razor 

1. évad: Évekkel ezelőtt nagy volt a fennforgás egy lehetséges Castlevania-film körül, de végül nem lett az ötletből semmi. (Az én szememben Az ismeretlen Drakula szegről-végre az.) Helyette végre elkészült ez az animációs sorozat, így a potenciálisan gázos CGI helyett kaptunk egy szépen megrajzolt alkotást.
A történet nem a jó öreg Simon Belmont vs. Drakula témát rágja körül, hanem az előzményül szolgáló Castlevania III: Dracula's Curse-ra épít, és Trevor Belmontot teszi meg főszereplővé. Az 1. évad valójában csak egy bevezető, megtudjuk Drakula miért is akar minden embert elpusztítani (ez egyébként tetszett, nem intézték el egy „mert csak”-kal), Trevor pedig „összeszedi” a játékból ismert segítői 2/3-át (gondolom Grant is felbukkan majd a 2. évadban). Az első két rész cselekménye viszonylag lassabb volt, de a harmadik-negyedik rész nagyon gyorsan pörgött, és pikk-pakk vége is volt az évadnak.
Ahogy említettem, az animáció szerintem szép, bár helyenként azért kissé lehetett volna részletesebb. Ami kicsit bökte a csőröm, az a kilógó brutalitás. Egy ilyesfajta horrorsztorinál persze alap, hogy tocsog a vér, leszakad, aminek le kell szakadni, de itt-ott olyan érzésem volt – pl. spoiler –, hogy csak azért kerültek be, mert valaki szólt, figyi, ez egy horrorsorozat lenne, rakjatok már be ebbe a jelenetbe is valami véres/brutális dolgot.
Na de ennyi legyen a legkisebb bajom, várom a második évadot!

2. évad: A 2. évadra duplázódott az epizódszám, kíváncsi voltam, mégis mivel sikerül kitölteni, hisz a játék sztorija lényegében kimerült abban, hogy Trevor ment előre és aprította az ellenfeleket Drakulág, ami azért nyolc részen keresztül nem lenne túl izgalmas. Ezzel úgy látszik Warren Ellis is tisztában volt, így főszereplő triónk az évad nagyobbik részében kissé hátrébb szorult és a reflektorfény inkább Drakula haditanácsára fókuszálódott, ott is főleg két kohómesterére ill. a kavarógép Carmillára. Nem egy flashback szolgált az új karakterek megismertetésére, sőt, az évad eleje visszaugrott Lisa elfogatásához is. Eleinte kicsit hiányoltam a triót, de végül megkedveltem ezeket a vámpírcentrikus részeket is, jó volt belelátni a vérszopók intrikáiba, ill. segítettek elmélyíteni Drakula tragikus karakterét. Persze akcióban sem volt azért hiány, a hetedik rész mindenért kárpótolt. Ami a Castlevania-mitológiát illeti, a készítők elkezdtek további játékokhoz nyúlni. Bár a Lament of Innocence a Symphony of the Nighthoz hasonlóan csak történeti alapot ad, Hector és Isaac karaktere egyenesen a Curse of Darknessből ered. Kíváncsian várom, hogy a harmadik évad közvetlen a második évad után veszi-e fel a fonalat, vagy egy időugrás után utóbbi játéknak lesz-e az adaptációja.

3 hozzászólás
Nympha17 

Az első két évad teljesen beszippantott. A szereplők, a világ, az akció, kellően minden a helyén volt, aztán jött a harmadik évad, ahol mindenki parkolópályára került.
Carmilla ármánykodása annyira hidegen hagyott, ahogy Hector és Isaac problémája is, főleg hogy a negyedik évad végére se értettem meg igazán, minek kellett őket néznem random percekben, amikor nagyon nem változott bennük semmi. Talán Isaac egy kicsit céltudatosabb lett, de mivel nem érdekelt mi van vele, részemről semennyi időt sem szántam volna rá.
Az igazi trio – Alucard, Sypha, Trevor –, akik a szívem csücskei voltak, meg teljesen háttérbe szorultak. Szenvedtek, sodródtak az eseményekkel, csak azért hogy az utolsó három részre ismét badass üzemmódba kapcsoljanak, és gyorsan lezavarják a főharci jelenetet, ami nekem így túl gyors volt.
Ráadásul a végén visszaértünk mindennek az elejére. Most komolyan?
Mivel a teljes harmadik évad és a negyedik évad nagy része érdektelenségbe fulladt számomra ezért nem lesz kedvenc a sorozat, amit nagyon sajnálom, mert a világot érdekesnek találom.

Kiskakukk 

Bravó! Valahogy így kéne játékadaptációkat csinálni!

Gabye

Kicsit véres, de mindenképp nézésre érdemes sorozat, egy kicsit meglepő lezárással. Érdekes történet, jó kis karakterek. Tetszett.
A bajom az, hogy „csak” 4 részt csináltak – bár gondoltam azért, mert nem bíztak benne hogy sikere lesz-e vagy sem. Én szívesen néztem volna tovább, de erre most egy évet várnom kell..Pf..

2 hozzászólás
Röszkva

Első körben: a játékot nem ismerem. Ennek ellenére egy rendkívül élvezetes sztorit varázsoltak az amúgy ezerszeresen lerágott csontnak számító témából. Egy hibája van: túlságosan rövid az évad, a részek :)

kogerdori 

Egyszerűen imádtam ezt a sorozatot, nagyon beszippantott. Már az első jelenetével megfogott, a rajz, az atmoszféra, a karakterek, egyszerűen minden. Még a negatív karakterekben is volt valami, ami megfogott. Trevor abszolút kedvenc lett, Sypha-val annyira jó párost alkotnak. A játékokat nem ismertem, bár hallottam már róluk, lehet a jövőben ki is próbálom valamelyik részét.

negoti 

Szuper jó sorozat, nagyon jó történettel, érdekes karakterekkel, jó rajztechnikával, erőteljes színekkel! Az előző szezonok is nagyon tetszettek, de ez a 3. eddig a legjobb.
Drakula halott. Alucard 'örökölte' a kastélyt. Sypha és Belmont útjukra indultak, akik, nem mellesleg, a legszimpatikusabb páros a történetben. Sypha folyton cukkolja a mindig faarcú Trevort, de még így is sikerül mosolyt csalnia az arcára. Mindketten profik a maguk terén. Legyen az varázslat vagy kőkemény harc. A részek és a történet szépen egymás után épülnek fel, emiatt az eleje kissé lassú, de egyáltalán nem unalmas egy percig sem. Van itt minden, vámpírok, harcosok, 'kovácsmesterek', sok-sok varázslat, pokolbéli teremtmények és egy ördögi terv.
4. évad: Az első nyolc rész kissé zavaros volt, mindenről és mindenkiről szólt egy-egy rész, de a 9. és 10. rész vitte a hátán az egész szezont! Igazából úgy lett vége, ahogy elvárná az ember. Trevor és Sypha abszolút kedvenc volt és maradt is!

Moshrae

Nem vagyok oda az animékért,de ez a sorozat annyira tele van szívvel és lélekkel hogy már az első évaddal is magához ragadott.

A második évad pedig ezt rajongássá alakította.
Elképesztő ahogy az egész sorozattal bántak,néha a rajz ugyan kicsit kizökkent az amúgy hangulatos látványból és környezetből.De ettől függetlenül egy nagyon jó darab és remélem,hogy nem fogja a rendező csapat és a netflix a minőség rovására nyújtani a sorozatot.
Nagyon szép kerettörténetet húztak az eddigi évadok köré.Nem kéne ezt elrontani.

És rég volt már,hogy egy történetben sajnáltam a gonoszt.

Aki kicsit is szimpatizál a vámpíros történetekkel az ne hagyja ki.

FélszipókásŐsmoly 

Első évad: 5-6 csillag
Szép látvány, szórványosan érdekes alapötlet, rettentő gyenge kivitelezés. Az utolsó részt leszámítva, ami mintha egy teljesen más sorozat lenne. Ott végre pörgött az akció, érdekessé fonódtak össze az érdektelen szálak, fény derült a rejtélyes szereplőre (Alucard) + megmaradt a jó látvány. Szerencsére ezen az íven folytatták tovább a második évadban.

Második évad: 7 csillag
Végre több szerepet kapott Drakula és az udvartartása, illetve a három jó szereplő is kezd összecsiszolódni egy csapattá. Történet nem sok volt ezúttal, de a párbeszédek elvitték a hátukon a részeket. A harcok túl epikusak, gyakorlatilag a főhősök alig sérültek meg, az ellenség pedig sorra hullott. Sok XP-t kaphattak az első erdei csatánál, mert ez kb. level 90-re ugrás. A Drakulával vívott harc azzal az energiagolyóval kissé a Dragon Ballra emlékeztetett, főleg, miután falakon repítették át egymást pusztakezes verekedés közben. Viszont a harc végkifejlete tetszett.

3. évad: 8 csillag
A harcok továbbra is zavarnak (akármekkora szörny is jön a Pokolból, legfeljebb két-három csapásra szétrobbannak a főszereplők fegyvereitől/varázslataitól – volt, hogy egyszerre négyet-ötöt is leszedtek egy jégkoronggal, és a varázslócsaj sosem fárad ki, bármennyit is varázsol), továbbá többször fordult unalomba a szövegelés (vagy csak a monoton hangszín borzasztóan álmosító). A vámpírnővérek négyesét kivéve, ott élvezetesek voltak a párbeszédek. Jellemfejlődés, dráma továbbra is legfeljebb egyes mellékszereplőknél figyelhető meg (pl. Isaac). A rajzok jók, de az animáció nem mindig sikerült elevenre. Vagy nagyon gyorsan pörögtek a képek, vagy mereven álltak az alakok és csak egy-két részük mozdult. Hiába mutogattak már csöcsöket, meg próbálkoztak be melegpornóval, nem ettől lesz jobb az összkép, sőt…!

Történetben viszont rendkívüli volt – eddig ez az évad nyújtott olyat, amit érdeklődéssel figyeltem. A vámpírnővérek szála, Isaac szála, St. Germaine szála mind komoly újításokat hozott a korábbiakhoz képest. Még Alucard szála is fejlődött, bár sajna a végkimenetel nálam csúful letörte a korábbi szép ívet. Kár, hogy a többi szempontnak (karakterek, animáció) még fejlődni kell, de legalább van hova.

Negyedik évad: 9 csillag
Minden, amit kifogásoltam eddig, az rendbe jött. Volt tétje a harcoknak, megsérültek, alulmaradtak többször is. Volt dráma. A rajz fejlődött. Rengeteg féle új szörny, minden eddiginél durvább új főellenség. Egészen az utolsó két részig 10 csillagos volt, aztán hirtelen visszavedlett az előző évad túlepizált szintjére. A főhősök átváltottak szupercsillagharcosba és mindenkit két csapással legyaktak. De miért harcolt korábban Belmont egy nyamvadt karddal, ha ott volt nála a dobálható szuperpenge? Miért váltott át sima bőrostorra, ha ott volt nála a szent láncos buzogány?


Népszerű idézetek

Razor 

Trevor: We can't move this thing. Sypha broke it.
Sypha: I did not!
Alucard: You kind of did.
Sypha: I do not break things.
Trevor: So, we agreed she broke it.
Alucard: Oh, yes.

1 hozzászólás
bad_dreams

[Trevor ágyékon rúgja Alucardot csata közben, de Alucard meg sem érzi]
Alucard: Please. This isn't a bar fight, have some class.

NaNa_88 

The Elder: – There were speakers in Targoviste last year. The Church burned Dracula's wife at the stake as a witch.
Trevor: – Shit…
The Elder: – That is indeed one way of putting it.

1. évad 2. rész – Necropolis
Razor 

[Trevort megtámadja egy küklopsz.]
Trevor: Cyclops! Stone-eye cyclops. Right out of the family bestiary. God shits in my dinner once again.

Razor 

Dracula: The Morningstar Whip… Well played, Belmont. But I'm no ordinary vampire, to be killed by your human magics. I'm Vlad Dracula Tepes! AND I HAVE HAD ENOUGH!

2. évad 7. rész – For Love
1 hozzászólás
Razor 

Alucard: Én… nem vagyok hozzászokva az emberekhez.
Greta: Ők megszoktak téged. Hagyd, hogy megszokják a jelenléted, és te is megszokod az övéket.
Alucard: Próbállak követni, de az agyam lefagyott a logikádtól.

4. évad 10. rész – It's Been a Strange Ride
bad_dreams

Alucard: Do you have a God to put a last prayer to, Belmont?
Trevor: Yeah. „Dear God, please don't let the vampire's guts ruin my good tunic.”

Razor 

Trevor: Van egy történet egy őrült norvég vámpírvadászról, aki elment Indiába, és rávette a Raja-Putra klán fegyvermesterét, hogy elkészítse neki ezt. Csak ez az egy van. Láttam róla képeket anyám könyveiben. Az igazi kérdés az, hogy hogyan került ide. Látod? A kereszt jele.
Sypha: Ühüm. Vajon a vámpírvadász túlélte Indiát? Mert a hindu vámpíroknak ugyan hiába mutogatta a keresztet.

4. évad 7. rész – The Great Work
Razor 

Sypha: Jól vagy?
Trevor: Valószínűleg nem. És te?
Sypha: Egy év az ágyban, és helyrejövök.

4. évad 8. rész – Death Magic

Hasonló filmek címkék alapján