Kedvencelte 49

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

nekedcsakRia

Az eddig elkészült évadok közül nekem az első a kedvencem, a második és a harmadik már kevésbé kötött le. Azok sem voltak rosszak, csak engem jobban érdekelt Drakula karaktere és az ő motivációja, tervei, mint Carmilla ármánykodása.
Kimondottan tetszik a rajzolás és a zenék. A kettő együtt nagyszerű atmoszférát teremt. A történet is jól indul, csak nem látom, hogy meddig lehet még nyújtani ezt a cselekményt.
A szereplők közül Trevor a kedvencem. Sypha eleinte rettentően idegesített, Alucardot meg egyszerűen csak néha nem tudom hová tenni. A harmadik évadban számomra Isaac emelkedett ki leginkább. Egyébként a kovácsmesterek közül eleinte Hectort kedveltem jobban, de a végére ő inkább csak fárasztott a naivságával…
A nyelvezet, a szexualitás és a véres jelenetek miatt erősen 18+-os a sorozat, és nem való gyenge idegzetűeknek.

Razor

1. évad: Évekkel ezelőtt nagy volt a fennforgás egy lehetséges Castlevania-film körül, de végül nem lett az ötletből semmi. (Az én szememben Az ismeretlen Drakula szegről-végre az.) Helyette végre elkészült ez az animációs sorozat, így a potenciálisan gázos CGI helyett kaptunk egy szépen megrajzolt alkotást.
A történet nem a jó öreg Simon Belmont vs. Drakula témát rágja körül, hanem az előzményül szolgáló Castlevania III: Dracula's Curse-ra épít, és Trevor Belmontot teszi meg főszereplővé. Az 1. évad valójában csak egy bevezető, megtudjuk Drakula miért is akar minden embert elpusztítani (ez egyébként tetszett, nem intézték el egy „mert csak”-kal), Trevor pedig „összeszedi” a játékból ismert segítői 2/3-át (gondolom Grant is felbukkan majd a 2. évadban). Az első két rész cselekménye viszonylag lassabb volt, de a harmadik-negyedik rész nagyon gyorsan pörgött, és pikk-pakk vége is volt az évadnak.
Ahogy említettem, az animáció szerintem szép, bár helyenként azért kissé lehetett volna részletesebb. Ami kicsit bökte a csőröm, az a kilógó brutalitás. Egy ilyesfajta horrorsztorinál persze alap, hogy tocsog a vér, leszakad, aminek le kell szakadni, de itt-ott olyan érzésem volt – pl. spoiler –, hogy csak azért kerültek be, mert valaki szólt, figyi, ez egy horrorsorozat lenne, rakjatok már be ebbe a jelenetbe is valami véres/brutális dolgot.
Na de ennyi legyen a legkisebb bajom, várom a második évadot!

2. évad: A 2. évadra duplázódott az epizódszám, kíváncsi voltam, mégis mivel sikerül kitölteni, hisz a játék sztorija lényegében kimerült abban, hogy Trevor ment előre és aprította az ellenfeleket Drakulág, ami azért nyolc részen keresztül nem lenne túl izgalmas. Ezzel úgy látszik Warren Ellis is tisztában volt, így főszereplő triónk az évad nagyobbik részében kissé hátrébb szorult és a reflektorfény inkább Drakula haditanácsára fókuszálódott, ott is főleg két kohómesterére ill. a kavarógép Carmillára. Nem egy flashback szolgált az új karakterek megismertetésére, sőt, az évad eleje visszaugrott Lisa elfogatásához is. Eleinte kicsit hiányoltam a triót, de végül megkedveltem ezeket a vámpírcentrikus részeket is, jó volt belelátni a vérszopók intrikáiba, ill. segítettek elmélyíteni Drakula tragikus karakterét. Persze akcióban sem volt azért hiány, a hetedik rész mindenért kárpótolt. Ami a Castlevania-mitológiát illeti, a készítők elkezdtek további játékokhoz nyúlni. Bár a Lament of Innocence a Symphony of the Nighthoz hasonlóan csak történeti alapot ad, Hector és Isaac karaktere egyenesen a Curse of Darknessből ered. Kíváncsian várom, hogy a harmadik évad közvetlen a második évad után veszi-e fel a fonalat, vagy egy időugrás után utóbbi játéknak lesz-e az adaptációja.

3 hozzászólás
Nympha17 

Az első két évad teljesen beszippantott. A szereplők, a világ, az akció, kellően minden a helyén volt, aztán jött a harmadik évad, ahol mindenki parkolópályára került.
Carmilla ármánykodása annyira hidegen hagyott, ahogy Hector és Isaac problémája is, főleg hogy a negyedik évad végére se értettem meg igazán, minek kellett őket néznem random percekben, amikor nagyon nem változott bennük semmi. Talán Isaac egy kicsit céltudatosabb lett, de mivel nem érdekelt mi van vele, részemről semennyi időt sem szántam volna rá.
Az igazi trio – Alucard, Sypha, Trevor –, akik a szívem csücskei voltak, meg teljesen háttérbe szorultak. Szenvedtek, sodródtak az eseményekkel, csak azért hogy az utolsó három részre ismét badass üzemmódba kapcsoljanak, és gyorsan lezavarják a főharci jelenetet, ami nekem így túl gyors volt.
Ráadásul a végén visszaértünk mindennek az elejére. Most komolyan?
Mivel a teljes harmadik évad és a negyedik évad nagy része érdektelenségbe fulladt számomra ezért nem lesz kedvenc a sorozat, amit nagyon sajnálom, mert a világot érdekesnek találom.

Victorious 

Összességében
Még ha nem is ért fel teljesen az elvárásaimmal, de ennek ellenére élveztem. Jó kis karakterei voltak, a humora és a csaták sem voltak rosszak.
Gyengéje leginkább a „pacing”, a 2. évadtól mindig kellett neki pár rész, hogy beinduljon plusz azért volt pár karakter aki vagy feleslegessé vált vagy nem érte el a potenciálját.
Ezek ellenére persze tényleg tudom ajánlani, mert szórakoztató sorozat és nem is olyan hosszú.

1.évad
Eddig tetszik a történet, a világa, a karakterekben is van potenciál, bár még egyértelműen többet kell látnom tőlük, mert ez a négy 23-25 perces rész nagyon kevés volt :D Ha nem is a legjobb amit láttam, de az animációval sincs nagyon problémám, a zenéje pedig eddig szintén bejön.
2.évad
Előre leszögezem, hogy azért összességében élveztem az évadot, de nem tagadom, hogy vegyes érzésekkel zártam.
Először is a tempó. Míg az első kb 5 rész elég lassan haladt, az utolsó pár részbe viszont nagyon sok dolgot sűrítettek bele, így helyenként bizony összecsapottnak éreztem. A végére pedig elért egy olyan ponthoz ami után kérdéses, hogy mennyire fog működni a többi évad. Reménykedem benne, hogy befog jönni.
A fő trió most jobban háttérbe lett szorítva, de még így is sok jó jelenetük volt. A hangsúly leginkább a vámpír oldalon volt, felvezetett több karaktert is akik a későbbi részek fontos résztvevői lesznek. (esélyesen). Igazából van bennük potenciál, meglátjuk.
3.évad
Nem volt rossz, bár érezhetően a 4. évad felvezetése volt.
Bármennyire élvezem és nézeti magát azért eléggé „pacing” problémában szenved ez a sorozat. Kifejezetten lassú felvezetés után mindig az utolsó 2 részre jön a nagy bumm, úgy érzem kevesebb részben is megoldható lehetett volna az egész, bár Alucard szálának pont, hogy kellett volna még némi adalék, mert így szerintem elég kevés volt.
Igazából azt kell mondanom, hogy az összes karakter ott van kb ahonnan elindult…csak némileg jobban megtörve. Összességében Trevor meg Sypha része tetszett leginkább.
A teljes képhez mindenképpen kell a 4.évad.

4.évad
Ha nem is vagyok 100%-ig megelégedve vele, de végülis egy korrekt záróévad és zárás volt. Csalódásom leginkább az egész Isaac-Hector résznek szól, még ha nem is volt rossz az a 6. rész, de szerintem bőven többet kilehetett volna hozni az egész szálból.
A Sypha-Trevor-Alucard lassan indult be, de végül az utolsó pár rész kifejezetten izgalmasra sikeredett. (még ha van is 1-2 dolog amit másként csináltam volna)

1 hozzászólás
Kiskakukk 

Bravó! Valahogy így kéne játékadaptációkat csinálni!

Gabye

Kicsit véres, de mindenképp nézésre érdemes sorozat, egy kicsit meglepő lezárással. Érdekes történet, jó kis karakterek. Tetszett.
A bajom az, hogy „csak” 4 részt csináltak – bár gondoltam azért, mert nem bíztak benne hogy sikere lesz-e vagy sem. Én szívesen néztem volna tovább, de erre most egy évet várnom kell..Pf..

2 hozzászólás
FélszipókásŐsmoly 

Első évad: 5-6 csillag
Szép látvány, szórványosan érdekes alapötlet, rettentő gyenge kivitelezés. Az utolsó részt leszámítva, ami mintha egy teljesen más sorozat lenne. Ott végre pörgött az akció, érdekessé fonódtak össze az érdektelen szálak, fény derült a rejtélyes szereplőre (Alucard) + megmaradt a jó látvány. Szerencsére ezen az íven folytatták tovább a második évadban.

Második évad: 7 csillag
Végre több szerepet kapott Drakula és az udvartartása, illetve a három jó szereplő is kezd összecsiszolódni egy csapattá. Történet nem sok volt ezúttal, de a párbeszédek elvitték a hátukon a részeket. A harcok túl epikusak, gyakorlatilag a főhősök alig sérültek meg, az ellenség pedig sorra hullott. Sok XP-t kaphattak az első erdei csatánál, mert ez kb. level 90-re ugrás. A Drakulával vívott harc azzal az energiagolyóval kissé a Dragon Ballra emlékeztetett, főleg, miután falakon repítették át egymást pusztakezes verekedés közben. Viszont a harc végkifejlete tetszett.

3. évad: 8 csillag
A harcok továbbra is zavarnak (akármekkora szörny is jön a Pokolból, legfeljebb két-három csapásra szétrobbannak a főszereplők fegyvereitől/varázslataitól – volt, hogy egyszerre négyet-ötöt is leszedtek egy jégkoronggal, és a varázslócsaj sosem fárad ki, bármennyit is varázsol), továbbá többször fordult unalomba a szövegelés (vagy csak a monoton hangszín borzasztóan álmosító). A vámpírnővérek négyesét kivéve, ott élvezetesek voltak a párbeszédek. Jellemfejlődés, dráma továbbra is legfeljebb egyes mellékszereplőknél figyelhető meg (pl. Isaac). A rajzok jók, de az animáció nem mindig sikerült elevenre. Vagy nagyon gyorsan pörögtek a képek, vagy mereven álltak az alakok és csak egy-két részük mozdult. Hiába mutogattak már csöcsöket, meg próbálkoztak be melegpornóval, nem ettől lesz jobb az összkép, sőt…!

Történetben viszont rendkívüli volt – eddig ez az évad nyújtott olyat, amit érdeklődéssel figyeltem. A vámpírnővérek szála, Isaac szála, St. Germaine szála mind komoly újításokat hozott a korábbiakhoz képest. Még Alucard szála is fejlődött, bár sajna a végkimenetel nálam csúful letörte a korábbi szép ívet. Kár, hogy a többi szempontnak (karakterek, animáció) még fejlődni kell, de legalább van hova.

Negyedik évad: 9 csillag
Minden, amit kifogásoltam eddig, az rendbe jött. Volt tétje a harcoknak, megsérültek, alulmaradtak többször is. Volt dráma. A rajz fejlődött. Rengeteg féle új szörny, minden eddiginél durvább új főellenség. Egészen az utolsó két részig 10 csillagos volt, aztán hirtelen visszavedlett az előző évad túlepizált szintjére. A főhősök átváltottak szupercsillagharcosba és mindenkit két csapással legyaktak. De miért harcolt korábban Belmont egy nyamvadt karddal, ha ott volt nála a dobálható szuperpenge? Miért váltott át sima bőrostorra, ha ott volt nála a szent láncos buzogány?

Röszkva

Első körben: a játékot nem ismerem. Ennek ellenére egy rendkívül élvezetes sztorit varázsoltak az amúgy ezerszeresen lerágott csontnak számító témából. Egy hibája van: túlságosan rövid az évad, a részek :)

Maiachan26 

Az első két évadot nagyon szerettem, aztán elfogyott a lendület :(
Egy csomó résznek nem sok értlemét láttam (a vámpírnővérek szerencsétlenkedései, Carmilla állandó picsogása/kiborulása, Isaac meg úgy en block..), szerintem simán ki lehetett volna hagyni, viszont jó pár szálra meg több időt lehetett volna szánni, mert olyan kis összecsapottnak érződik.
Sypha egy zseniális karakter, jókat mosolyogtam a beszólásain, bár egy kicsit gyorsnak találtam a románcot, de kinek-mi :D
Alucard meg a nagy szerelmem lett, hát ki ne tudná imádni az a bánatos kis fejét? :D Kicsit olyan, mint Füles a Micimackóból.. depressziós, pesszimista de szeretjük :)


Népszerű idézetek

tarkofetis

[Trevor ágyékon rúgja Alucardot csata közben, de Alucard meg sem érzi]
Alucard: Please. This isn't a bar fight, have some class.

Razor

Trevor: We can't move this thing. Sypha broke it.
Sypha: I did not!
Alucard: You kind of did.
Sypha: I do not break things.
Trevor: So, we agreed she broke it.
Alucard: Oh, yes.

1 hozzászólás
Razor

[Trevort megtámadja egy küklopsz.]
Trevor: Cyclops! Stone-eye cyclops. Right out of the family bestiary. God shits in my dinner once again.

Razor

Dracula: The Morningstar Whip… Well played, Belmont. But I'm no ordinary vampire, to be killed by your human magics. I'm Vlad Dracula Tepes! AND I HAVE HAD ENOUGH!

2. évad 7. rész – For Love
1 hozzászólás
tarkofetis

Trevor: I'm Trevor f*cking Belmont, and I've never lost a fight to man, nor f*cking beast!

NaNa_88 

The Elder: – There were speakers in Targoviste last year. The Church burned Dracula's wife at the stake as a witch.
Trevor: – Shit…
The Elder: – That is indeed one way of putting it.

1. évad 2. rész – Necropolis
Razor

Trevor: Van egy történet egy őrült norvég vámpírvadászról, aki elment Indiába, és rávette a Raja-Putra klán fegyvermesterét, hogy elkészítse neki ezt. Csak ez az egy van. Láttam róla képeket anyám könyveiben. Az igazi kérdés az, hogy hogyan került ide. Látod? A kereszt jele.
Sypha: Ühüm. Vajon a vámpírvadász túlélte Indiát? Mert a hindu vámpíroknak ugyan hiába mutogatta a keresztet.

4. évad 7. rész – The Great Work
tarkofetis

Trevor [Syphának Alucardra utalva]: Mondd ezt a lebegő vámpír Jézusodnak!

tarkofetis

Dracula: Go now and kill! Kill for my love. Kill for the only true love I ever knew. Kill for the endless lifetime of hate before me.

tarkofetis

Alucard: Do you have a God to put a last prayer to, Belmont?
Trevor: Yeah. „Dear God, please don't let the vampire's guts ruin my good tunic.”


Folytatása

Összehasonlítás

Castlevania


Hasonló filmek címkék alapján