Baccano! (2007–2007) 14

Az anime Ryohgo Narita light novel-je alapján készült. A cím olaszul 'zajt' jelent, de az író „hülye zűrzavar”-nak fordította. Ami igazából tökéletesen jellemzi is az animét, de ettől nem kell megijedni, csak jobban oda kell figyelni az eseményekre. A címen túl már maga az anime openingje is… [tovább]

Szereposztás

Morita MasakazuClaire Stanfield (hang)
Imaruoka AtsushiDallas Genoard (hang)
Yoshino HiroyukiFiro Prochainezo (hang)
Onosaka MasayaIsaac Dian (hang)
Sakaguchi DaisukeJacuzzi Splot (hang)
Fujiwara KeijiLadd Russo (hang)
Aoki SayakaMiria Harvent (hang)
Miyake KentaBerga Gandor (hang)
Hirohashi RyoChane Laforet (hang)
Kanda AkemiCzeslaw Meyer (hang)
Hirdetés
Baccano! (2007–2007)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
Brains Base

Kedvencelte 11

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Yuuko

Igazából annyira kusza ez a sorozat, hogy harmadik nézésre sem vagyok képes rendes értékelést írni hozzá, viszont éppen ezért imádom. Rengeteget ugrál az időben, szóval nagyon kell figyelni. Nekem Isaac és Miria a kedvencem, eszméletlenül bohókás páros.
Elég brutális, folyik benne a vér és repkednek a golyók meg különféle testrészek, és a legtöbb karakter is zakkant. Viszont aki bírja az ilyesmit, az egy zseniális sorozat láthat.
A zenéi és a látványvilága is nagyon tetszett.

1 hozzászólás
Leara 

Zseniális sorozat. Az első pár rész elég kusza, de a végére minden a helyére kerül. Rengeteg szereplőt vonultat fel és mindezt úgy, hogy mindegyikük nagyon érdekes karakter, nekem rengeteg kedvencem lett benne :).

Dia9117

Hagyjuk a fenébe a csillagokat, oké? Ha az életem múlna rajta se tudnám behatárolni egy kettes skálán se, hogy mennyire tetszett nekem ez a 16 részes… szösszenet.
Na igen, sokan mondják, hogy ennek a sorozatnak nagyon kéne egy 2. évad. Jobban nem is érthetnék vele egyet. Így, ahogy most van, eléggé szédítő hullámvasútként, körhintaként, fene tudja miként éltem meg az egész sztorit. Az elején az őrületbe kergettek az időben ugrálások. Sőt nem is mondhatom azt sem, hogy a végére teljesen hozzá szoktam, de addigra azért könnyebb lett.
Tulajdonképpen ebben az esetben nem is igazán a történetre koncentráltam, mert tudtam, hogy a sztorinak egyáltalán nincs vége az utolsó résszel, sőt, csak ott kezdődik. Inkább a karakterekre voltam rácuppanva, és te szent ég az se volt piskóta. Annyian vannak, hogy nem igaz. Lehetetlen tisztába jönni vele, ki kivel van, hol és mit akar. És ez csodával határos módon ennél a sztorinál nem hátrány. Kicsit sokat kapsz egyszerre, de legalább edződik a figyelmed.
Kedvenc amúgy végig Firo volt. Ne kérdezzétek miért. Babyface elsőre megvett kilóra, még akkor is, ha nem igazán az a cuki figura, akinek mutatja magát. Legnagyobb meglepetés Czes volt. Gyakorlatilag a sorozat második felében majdnem elérte, hogy durván meglepődjek rajta. Czeslaw you little shit.
Felixen meg olyanokat nevettem az utolsó részben, hogy nem igaz. Tuti kinyírna, ha tudná, hogy gyakorlatilag szembe röhögtem, de muszáj volt. Mr. Paradoxon…
Szóval ezzel az animével senkinek nem lesz könnyű dolga. Iszonyat bele lehet zavarodni, de egy próbát megér.
Nekem személy szerint jobban tetszett, mint vártam, még ha nem is vett meg magának olyan agyeldobós módon.
Nézzétek, mert érdemes.

Lucy 

Mivel csak a három OVA van hàtra eljött az ideje az értékelésnek. Hát őszintén szólva kicsit többet vártam. Nem volt rossz és ha nem húzom halasztom lehet jobban is tetszik. De azért voltak itt hiányosságok. Miria és Isaac lettek a kedvenceim illetve a korszak a zene és sztori is rendben volt, de a nagy dobás elmaradt. Ettől függetlenül nem bàntam hogy megnéztem.

mamoulian 

Vegyes elvárásokkal ültem neki ennek az animének. Az alkotó későbbi művét (Durarara!!) nagyon szerettem, de a világgal kapcsolatban, amiben ez játszódik, voltak fenntartásaim. Kételyeim nagyjából a történet kiinduló jeleneténél szerte is foszlottak, aztán egy olyan őrült száguldás vette kezdetét, amit Guy Ritchie vagy Tarantino is megirigyelhetne. Számos, rendkívül izgalmas karaktert felsorakoztat az anime, a teljes képet pedig nagyjából csak a legvégén kapjuk meg, amikor is kicsit szomorúan konstatáljuk, hogy nincs tovább.

Corvus_CoRex 

Arra emlékszem, hogy a szereplők közül a gyerek lettem volna, meg bírtam azt az autószerelő szereléses? fickót, valami kattant bandavezér volt. :D Mindig eszembe jut, mikor valami szót csak úgy szeretnék használni… :DDD


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján