Gibiate (2020–2020) 7

2030-ban egy Gibiának keresztelt vírus elszabadult, és megfertőzte az emberiséget. Az emberek a nemük, a koruk és a rasszuk alapján különféle szörnyekké változtak. Egy nindzsa és egy szamuráj kerül az Edo-korból a jövőbe, hogy segítsék egy orvos munkáját, aki meg szeretné gyógyítani a… [tovább]

Szereposztás

Fujii YukiyoFunada Kathleen (hang)
Kakihara TetsuyaKanzaki Sensui (hang)
Touchi HirokiSanada Kenroku (hang)
Itou EmiFunada Yurika (hang)
Kimura RyouheiHamuro Katsunori (hang)
Nanami HirokiHatonami Ayame (hang)
Ishii KoujiHatonami Renjirou (hang)
Sakimoto HiromiMikimoto Isao (hang)
Hazama MichioOnikura Yukinojou (hang)
Ochiai FukushiSakuma Hidenori (hang)

További szereplők

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hát kevés ennél lehangolóbb animét láttam. folyamatosan veszített a csillagok számából, és lehet, hogy még így is túl jószívű voltam. Pedig az első rész tetszett, érdekesnek találtam, bár sok egyediséget nem mutatott, csak a zombikat szörnyekre cserélték. spoiler A feszültséget nem hogy oldották volna, még a drámával erősítették is.spoiler A karakterek közül nekem Kenroku és a doktornő volt a legszimpatikusabb, de Ayamét is megkedveltem. Kathleen-el sem volt bajom. Ő próbált a sok rossz mellett egy kis élvezetet is belecsempészni az életbe, hogy legalább ez legyen jó. Egysíkú volt a sztori, és az animáció sem igen nyerte el a tetszésem a CGI szörnyekkel. A hangeffektek túlságosan hangosak voltak, a beszéd ehhez képest halk, így folyton állítgatni kellett a hangerőt. Az opening és az ending nem volt rossz. Hát újra biztosan nem nézem, az tuti.

Netta88 

Egy ideje gondolkozom már azon, hogy mit is lehetne majd értékelni ebben az animében, mert őszintén úgy sz*r az egész, ahogy van. Kérdezhetnétek, hogy akkor miért néztem végig, amit igazából én magam sem tudok, de ráfogom a mazochista hajlamomra, no meg hát a remény hal meg utoljára…
No, de kezdjük az elején. A nyári szezonos animék közül ez volt az egyik, ami plakát alapján felkeltette az érdeklődésem. Jónak tűnt nagyon, aztán megnézve az első részt már akkor pofára estem, mivel teljesen mást kaptam, mint amire számítottam. Nem baj, megadtam neki így is az esélyt, hátha, de a második rész még rosszabb volt mint az első, aztán igen, jó hosszú szünetet tartottam, gondolkoztam, hogy folytassam-e vagy sem, végül csak rászántam magam…
Nem tudom mi tartotta fent az érdeklődésem ezzel az animével kapcsolatban, komolyan. Talán a doki, aki már az első perctől kezdve rohadt gyanús volt, lerítt róla, hogy sántikál valamiben, arra viszont nem gondoltam, hogy ennyire szánalmas – klisé – lesz a végén. Ahogy írtam is a részértékelésben viccnek is rossz volt. Ráadásul a szinkronja sem illett hozzá. Túl idősnek hatott a hangja a kinézetéhez képest. Talán még Kenroku miatt néztem, ő volt számomra az egyetlen igazán értékelhető karakter, talán ő kapta a legtöbb háttérsztorit is. Ja igen, még a múltban játszódó jeleneteket tudtam értékelni, hiszen alapból ilyen sztorira számítottam.
Nem lett volna rossz történet, ha jobban felépítik a világot, a karaktereket, a vírust, spoiler Annyira sokmindent raktak bele azt is teljesen rosszul, hogy értékelhetetlen lett az egész. A CGI pedig csak rontott rajta az a nevetségesen gagyi, undorító szörnyekkel, ahogy Kathleen jelenléte is csak ártott. Komolyan egy világvége szituációban a divat az első a csajnak. Komolyan a hajfestés, a sminkelés meg a szép rucik a legfontosabbak akkor, amikor az ember sosincs biztonságban, mert bármikor megtámadhatják a szörnyek?
A logika is nagyon hiányzott az egészből. Az első pár részben még csak éjszaka voltak aktívak a szörnyek, még az erős lámpafény is visszatartotta őket. Aztán oké, legyen, mert miért ne, olyan szörny, ami valami úton módon továbbfejlődött és már képes nappal is járni-kelni, DE aztán már a gyengébbek is képesek voltak nappal is támadni, de azért az emberek örültek éjszaka annak, hogy sikerült felkapcsolni a lámpákat, mert ez visszatartja őket… Ha a napfény nem árt nekik, a lámpafény majd fog… teljesen logikus, nem?… A doki meg elvileg állandóan kísérletezett, hogy előállítsa az ellenszert, de kérdés, hogy honnan tudta, hogy sikerült előállítania? Min tesztelte?
A végén kapunk magyarázatot egyébként arra, honnan jöttek a Gibiák és hogy kerültek Sensui-ék a jelenbe, de már nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek rajta. Az előbb spoilerben említettem, hozzá van köze Sensuiéknak is. Sensuiról is annyit, hogy sokszor sok vizet nem zavart, a jelenléte inkább arra volt jó, hogy Kathleennek legyen kire a nyálát csorgatni…
És ha már volt szó a CGIs szörnyekről, akkor visszatérek kicsit a grafikához, ami egyébként annyira nem volt szörnyű, sőt voltak olyan jelenetek, ahol még szépnek is mondható volt, de a legtöbb esetben még az is gagyi volt. Amit még esetleg tudok értékelni az az opening zene, ami szerintem egyébként nem illett az animéhez, legalábbis nem openingként, de tetszett a hangulata, meg a shamisen rock hangzás.

7 hozzászólás
Popovicsp87 

Ennél sablonosabb, kiszámíthatóbb. animét keresve sem lehetne találni.
Az alapkoncepció különböző helyekről lett összelopkodva. Van itt időutazás, múltba révedés, szörnyek, kötelező dráma és még sorolhatnám.
Egyébként nem indul rosszul, de amint megláttam a gyönyörű CGI szörnyeket, rögtön levontam egy pontot. Apropó szörnyek, összesen talán 10 féle van végig, és ezekben gyönyörködhetünk.
spoiler

Tehát három szereplő visszakerül a polgárháborús japánból a jelenünk/közeljövőnkbe. Az anime során megismerhetjük a múltjukat, ez nem is lenne rossz, de az aktuális keménycsávó, Sensui szála olyan vontatott, hogy nem is tudtam nagyon követni. Egyedül Kenroku flashbackjei voltak érdekesek, személyesebbek.
A harmadik tagon, Yukinojoun csak a fejemet fogtam spoiler
Női vonalon is tuti a sorozat, Kathleen az ügyeletes védenivaló, aki ahogy megtalálja hőseinket, felpimpeli őket, Kenroku-nak a haját is kékre festi, hogy jól nézzenek ki harc közben. Ő magát is sikerült igazán élénk sminkkel megáldani, meg a legújabb apokalipszis katalógus lelkes olvasója, így mindig az aktuális divat szerint öltözik.
spoiler
A történet nem nagy durranás, mint említettem van minden, még családi drámát is beleerőltetettek.
A gond csak az, hogy annyira egysíkúak a karakterek, hogy senki nem érdekelt különösebben, ráadásul sokszor viselkednek logikátlanul.
Egyébként sok karakter kipurcan menet közben, így pláne nem érzem indokoltnak, hogy ennyien voltak.
A vége meg a totális röhej. :D
Sőt, az anime igencsak spórolós, minden részben kb. 3x az arcomba tolta, hogy Gibiate, érted? Gibiate! Egy átlagos animénél általában félidőben szokott ilyen lenni, itt nagyon érződik a spórolás.
Akkor miért is adtam 6 pontot? Mert egy délutáni matinéra tökéletes volt, nem kell rajta gondolkodni, gyorsan lepörögnek a részek. És volt pár jó pillanata.
Az intro egyébként hangulatos, csak sajnos a Yoshida Brothers és Sugizo számát erre a történetre pazarolták.
Csak akkor tudnám ajánlani, ha kihíváshoz kell, vagy már tényleg mindent láttatok 2020-ból.

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

Popovicsp87 

Sanada Kenroku: I'll create an opening.

1. évad 12. rész – A Life's End

Hasonló filmek címkék alapján