Kedvencelte 5

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

1. évad:
A szezon végére érve, azt kell mondjam: Csalódtam. Eleinte magával ragadott a nosztalgia és a magas színvonalú kivitelezés, (Ezt már megkérdőjelezem a finálé után. Lásd az arról szóló külön értékelőm.) de a történet lassú, eseménytelen haladásával kezdtek kitűnni a hibái, melyekből a végére több lett a kelleténél. Még úgy is, hogy túlléptem az alapvető „Hova lett a Star Trek világának pozitivitása?” kérdésen, rengeteg dolog nem állt össze. A karakterek egyszerűen egy helyben topogtak és kb. annyi jellemfejlődést kaptak, amit egy 2 órás mozifilmbe is bele tudtak volna sűríteni, miközben néhányukkal 2 epizód után már szimplán nem tudtak mit kezdeni. (pl.: Elnor) Természetesen a vánszorgását és a sablonos filozófiai töltetet magyarázhatjuk a címmel, hisz ez első sorban a kiöregedett és beteg Picard-ról szól, aki ezúttal valóban diplomáciai tudásával és bölcsességével igyekszik megóvni a galaxist a Reape… mármint egy újabb fenyegetéstől. Ennek ellenére azt az ígéretet kaptuk, hogy ez jobb lesz, mint a legutóbbi filmek.
Rendben, összetettebb volt, mint pl.: a Nemezis, vagy bármelyik J.J. által vezényelt darab, de ennyi. A lezárás és úgy alapjában véve az egész cselekmény kiszámítható, így meglepetés nem igazán érhet bennünket, a klasszikus karakterek pedig főként fan-service célokat szolgálnak. Amúgy az a legviccesebb, hogy hiába élveztem jobban, mint az említett filmeket, a francia „kalózjelmezes” Picard például az egyik legkínosabb jelenet, amit Star Trek szériában valaha láttam, és sajnos nem ez az egyetlen. Egyszer persze bőven nézhető, de a franchise többi sorozatával szemben ezt szerintem sosem fogom újrázni. Mikor olyan csodák születnek sci-fi fronton, mint az Expanse, ez bizony kevés…

negoti 

Az 1. rész, tömör gyönyör, a látvány magáért beszél, a történet majd ki fog alakulni! A készítők, ahogy John Hammond mondta a Jurassic Parkban: „Nem spóroltam semmin”, beleadtak mindent, hogy első látásra megfogják a nézőket. Rajongóknak kötelező, de annak is aki egyszerűen csak szereti a sci-fit. Ám, mivel lesznek benne régi ismerősök, mégis jobb, ha az ember ismeri a Start trek világát.

FélszipókásŐsmoly 

Jó volt látni a színészeket a régi szerepükben. Willen nagyon meglepődtem, mennyire fiatal a hangja. Jeri Ryan pedig bámulatosan nézett ki – kár, hogy össze-vissza szerepet adtak neki. Az egész történet is jól indult, aztán tök katyvasz lett, a vége meg egyenesen blőd.

Ami értékelhető volt:
– Will Ryker és Soong prof – ők hozták a Star Trek érzést, meg 90%-ban Picard is.
– Will Ryker családja (és úgy az egész rész, amiben szerepeltek)
– Picard és Data társalgásai
– Rios kapitány (és másai)
– Jeri Ryan megjelenése
– Elnor mint karakterötlet (kár, hogy őt is bénán kezelték)
– Soji és népének koncepciója
– a romulán nővérke mint karakter és a színésznő alakítása (imádtam)

Ami rettenetes volt:
– robotcsápos démonok Onnan Túlról (mit szívott, aki ezt így kitalálta??)
– napszemüveges vulkáni
– Raffi
– Picard spoiler
– a Star Trek alapértékektől elrugaszkodó üsdvágdlődd jelenetek és az egész világpusztító/világmegmentő koncepció


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Star Trek


Hasonló filmek címkék alapján