Enterprise (Star Trek) (2001–2005) 32

A történet a XXII. században játszódik, száz évvel a legendás Kirk kapitány és csapata színre lépése előtt. Ekkor indul a csillagközi felfedező útra, az Enterprise NX-01 űrhajó Jonathan Archer kapitány vezetésével. Archer a csillagflotta kapitányának őstípusa, vállalkozó szellemű, határozott… [tovább]

Képek 119

Szereposztás

Scott BakulaJonathan Archer kapitány
John BillingsleyDr. Phlox
Jolene BlalockT'Pol
Dominic KeatingMalcolm Reed hadnagy
Anthony MontgomeryTravis Mayweather zászlós
Linda ParkHoshi Sato zászlós
Connor TrinneerCharles 'Trip' Tucker parancsnok
Vaughn ArmstrongMaxwell Forrest admirális
Peter MensahDaniel Greaves
Brent SpinerDr. Arik Soong

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Nyctea

Tartottam ettől a sorozattól, mert sok rosszat hallottam róla. De már az első néhány epizód bebizonyította, hogy a félelmem alaptalan volt. Nagyon tetszettek az Enterprise kalandjai, érdekes volt, hogyan ismerkedik a legénység a mélyűrrel, az új fajokkal, hogyan próbálgatnak ki olyan új technikákat, amik a többi sorozatban már a mindennapok részét képezik.
Archer az egyik legtökösebb kapitány a Star Trek univerzumban. Izgalmas volt látni, hogyan válik lelkes, csillogó szemű felfedezőből harcedzett, szigorú, zord kapitánnyá a sok megpróbáltatás után. T'Pol jellemfejlődése is nagyon tetszett, és persze imádtam a párosukat Trippel.
Ebben a sorozatban a vulkániak kissé más színben tűnnek fel, megismerjük a sötétebb oldalukat is. De nekem ezzel együtt is nagyon tetszenek és még mindig ők a kedvenceim. :)

Ami mellett viszont nem lehet szó nélkül elmenni: a szinkron. (Tudom, tudom, miért nem eredeti nyelven nézem…) Szerintem alap lenne, hogy egy sorozatban következetesen használják a terminológiát, és nem fordítanak újra olyan kifejezéseket, amiket a régebbi szériákban már megszoktunk. Mint ahogy az is, hogy a szereplők neveit helyesen ejtik ki.

A másik dolog: spoiler

Ami még nem tetszett: a főcímdal. Az ilyen zenékkel ki lehet kergetni a világból. :D
De mindezen hibák ellenére ez egy nagyon jól sikerült sorozat izgalmas epizódokkal, szerethető legénységgel, élvezetes interakciókkal. Kár, hogy csak 4 évadot készítettek el.

9 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Sokak szerint gyengébb a sorozatok között, de én imádtam. Átmenet a jelenkorunk, és annak problémái, és a későbbi Star Trekek utópiája között, szerethető, megérthető csapattal, humorral, és magasan a legjobb intro-val (a Faith of the Heart-ot bármikor képes vagyok meghallgatni, fantasztikus szám). Archer, T'Pol és Trip voltak a kedvencek, közülük nehéz dönteni, mind másért kedvelhetőek. Érik már az újranézés, túl régen láttam :) (És nagyon tetszett, hogy a 2009-es filmbe sikerült belerejteni egy referenciát erre a sorozatra is)

Marcsi 

Az egyik kedvenc Star Trek sorozat.
Biztos, hogy nagy részt az is benne van, hogy ez a legújabb de elkellene már egy új, és már nem néznek ki annyira gagyin a harc jelenetek. Mindenki nagyon közel került hozzám, fájt a szívem az utolsó rész után.
Archer kapitány megtestesíti az Ember mintapéldányát. Jó, okos, igazságos, így Ő a tökéletes, hogy elinduljon csapatával és az Enterprise csillaghajóval, hogy megismerkedjen a körülöttünk és még messzebb élő fajokkal.


Népszerű idézetek

[névtelen]

Dr. Phlox: I'm a physician, not an engineer!

(3x16 Doctor's Orders)

[névtelen]

Dr. Zefram Cochrane: On this site, a powerful engine will be built – an engine that will someday help us to travel a hundred times faster than we can today. Imagine it: thousands of inhabited planets at our fingertips. And we'll be able to explore those strange new worlds, and seek out new life, and new civilizations. This engine will let us go boldly, where no man has gone before.

(1x1 Broken Bow: Part 1)

[névtelen]

[Porthos is enjoying the nature on the planet]
Charles 'Trip' Tucker: Where no dog has gone before.

(1x4 Strange New World)

[névtelen]

Charles 'Trip' Tucker: I'm the Chief Engineer. I spent years earning that position. I never had any intention of becoming a working mother.

(1x5 Unexpected)

[névtelen]

[last lines]
T'Pol: I've run a check through the Starfleet database. You might be pleased to know that this is the first recorded incident of a Human male becoming pregnant.
Charles 'Trip' Tucker: Just how I always wanted to get into the history books.

(1x5 Unexpected)

[névtelen]

Shran: Pink Skin!

(1x7 The Andorian Incident)

[névtelen]

Grish: [talking to someone off camera] Where is the vault? Do you understand me?
[next shot shows that he's talking to Porthos the dog, who barks back at him]
Grish: I can't lock onto its language.
Muk: It's a lower life form, you fool. Probably the captain's next meal.
Grish: Don't be so sure. Look at the size of its ears.

(1x19 Acquisition)

[névtelen]

Dr. Phlox: [about the heart] Physiologically, it is nothing more than a very efficient pump. What could possibly make you people think it is the source of all emotion?

(1x13 Dear Doctor)

[névtelen]

Charles 'Trip' Tucker: I never got the impression you cared that much about Humans. Seems like… you were always finding something new to complain about.
Soval: I lived on Earth for more than thirty years, Commander. In that time, I developed an affinity for your world and its people.
Charles 'Trip' Tucker: You did a pretty good job of hiding it.
Soval: Thank you.

(4x8 Awakening)

1 hozzászólás
[névtelen]

[a crewman has been attacked by a gorn]
Mirror-Malcolm Reed: Perhaps it was a pet, owned by one of the original crew.
Mirror-Dr. Phlox: Unless one of them owned a velociraptor, I find it extremely unlikely.

(4x19 In a Mirror, Darkly: Part 2)


Folytatása

Összehasonlítás

Star Trek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján