Atlantisz (Csillagkapu 5.) (2004–2009) 94

Atlantisz egy hatalmas óceán alatt fekszik és fogytán van az energiája, ráadásul egy, a galaxisban élő nép is a katonák segítségét kéri ősi ellenségük legyőzésében. Katonai mentőakció indul hát az ellenség bolygójára, hogy kiszabadítsák elrabolt társaikat.

angol

Képek 164

Szereposztás

Joe FlaniganLt. Colonel John Sheppard
Rachel LuttrellTeyla Emmagan
David HewlettDr. Rodney McKay
Jason MomoaRonon Dex
Torri HigginsonDr. Elizabeth Weir
Paul McGillionDr. Carson Beckett
David NyklDr. Radek Zelenka
Mitch PileggiColonel Steven Caldwell
Robert PicardoRichard Woolsey
Rainbow FrancksLt. Aiden Ford

További szereplők

Kedvencelte 69

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

sirdavegd

Mit írjon az ember, ha az irodája ajtaján is Dr. Rodney McKay képe virít?

krlany 

1. évad.
Jó kis sorozat, sok-sok izgalommal, és egy goa'uld-hoz méltó ellenséggel. (Az ori sz@rt sem ért.) Rodney és Beckett hisztijei kiborítóak, pláne, hogy katonák és részt vettek kiképzésen. A megfejtős részeket nagyon bírom itt is, mikor valami ősi rejtvény nyomában járnak. A genai nagy rohadék, mégis mindig bedőlnek nekik, ideje lenne már móresre tanítani őket.

5 hozzászólás
Kiskakukk 

Nagyon jó kis sci-fi sorozat ez! Nekem sokkal jobban tetszett, mint az eredeti (SG-1)széria. Persze a díszletek és az effektek itt is sokszor gagyik és az egész tele van olyan baromságokkal, hogy szinte minden bolygón angolul beszélnek, ugyanolyan fenyőerdők vannak, mindenkinek a neve kereszt- és utónévből áll stb stb… Mindezek ellenére nagyon szórakoztató. Jó az alapsztori, de az epizódok önmagukban is nagyon izgalmasak. NAGYON SOK benne a humor. A karaktereket is imádtam (Shepherd a kedvencem, de mindenki telitalálat). Láttam az összes évadot, többször is, de néha hébe -hóba megnézek pár részt, mindig jót mulatok rajta. :D

Valentine_Wiggin 

Nagy SG rajongóként persze ezt a sorozatot is imádom, hosszú betegeskedés alatt egyszer végigdaráltam mind az öt évadot, és véleményem szerintem méltó folytatása volt az SG-1-nek. Shepard kicsit Kirk kapitány és O'Neill keveréke (ezt ki is hangsúlyozzák), Rodney is rendelkezik némi McCoy beütéssel, de ez igazából csak még kedvelhetőbbekké teszi a karaktereket. Az egész csapat szimpatikus, egyszerre tudtam nagyokat nevetni, és elszomorodni a sorozaton, különösen akkor tesz érzelmi hullámvasútra, mikor behozzák a régi karaktereket, és még mindig láthatjuk, milyen erős barátság fűzi össze őket. Az antagonisták ismét kidolgozottak, Michael-t ha kedvelni nem is, de megérteni mindenképp meg lehet, hiszen nem ő választotta a sorsát. Rengeteg új mozzanattal gazdagítja a világ történelmét is, többet tudunk meg az Ősökről mint eddig bármikor… mindenképpen kedvencek között van.

Hippoforaccus 

Kiváló spin-off-ja egy zseniális sorozatnak. Igaz, hogy sok szempontból a fő széria reboot-ja, mégsem elcsépelt. Remek szereplőgárda, jó ötletek, fergeteges humor.

negoti 

Már rég kedvencnek kellett volna jelölni. Én szeretem mind a három CSK sorozatot, de ezt különösen és van az az érzés amikor nagyon hosszú idő (sok-sok év) után belenézel az első részbe és még mindig úgy érzed, hogy ezt nagyon hamar újra (és újra) kell nézni! :-)

abszolút 

2. újranézésnél járok. Bár nem tudta megugrani az előde (SG 1) színvonalát, se nem hozni – mindenképpen szerethető és sokkal jobb, mint az Ori-os majomkodás. Talán több akció fókuszt kapott, és kevésbé kaland. A karakterek is talán egyszerűbbek(?). Lehet az 5 évad miatt érződik csak így. A Wraithek meg nagyon creepyk a Goa'uldokhoz képest.

Sznida_Nóri 

Vannak hibái a sorozatnak, az eredeti sorozattal egyetemben! Vegyük például az angolul tudást. A goa'uldnak legalább volt saját nyelve, és sokan az idegen bolygók közül használták az Egyiptomból származó dialektust, az arabot vagy más nyelveket, de egyébként mindenki tudott angolul, ami elég zavaró. És nem magyarázták semmivel. Oké egy fordító Bábel-hal elég komolytalan lenne, vagy nehéz lenne segítségül hívni a TARDIS-t, mint fordító eszközt. Lehet, hogy a Doktor végig velük volt!? No comment! De jó kis crossover származna belőle :D
(Jut eszembe, Rodney kódjában szerepel a 42, ami a válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre. Látszik, hogy David Hewlett szereti a Galaxis úti kalauz stopposoknak című könyvet, mert ez biztos az ő ötlete volt, ha abból indulok ki, hogy a Doctor Who is nagy kedvence, íme a bizonyíték: https://www.gateworld.net/news/2012/03/video-david-hewl…).
De vissza a témához, ez zavar, az Atlantisznál még jobban, viszont az egyik legjobb momentuma a sorozatoknak, hogy mindez igaz is lehetne! Annyira bele vannak szőve a valós dolgok, hogy egy pillanat alatt eladta magát a számomra. Volt tudományos háttér, ami nem volt mindig helyes, de a laikusok, mint én, úgy se értik, de ettől függetlenül wow! Bevonták a katonaságot, bevontak olyan létesítményeket, amik valóban léteznek, és megdobták a föld civiljei számára egy nagy adag 'rohadtul titkos' mázzal. Mi lenne ha valóban létezne? Nyilván az űrcsatákat már észrevettük volna, de azért érdekes lenne! Imádtam az eredetit, és piszkosul sajnáltam, hogy vége lett és még a könyvekből se kaptunk eleget, de jött az Atlantisz, és ugyan a CSK1-et, amin gyakorlatilag felnőttem nem überelheti semmi, azért ez a sorozat mondjuk, hogy mellette áll szintben. A kapujuk is sokkal menőbb :D És milyen király dolog már, hogy Atlantisz mitológiáját összefésülik egy idegen fajjal. Lesüllyedt az óceán mélyére, csak épp egy másik galaxisban! Ennyit erről! Imádom, hogy az isteneket és a földi mitológiát összefüggésbe hozták az idegen fajokkal. Tényleg megtörtént, létezett Ra, létezett Thor létezett Atlantisz is, és léteztek földönkívüli idegenek, akik kapcsolatba léptek a Földdel, már nagyon-nagyon rég.
Bár ebben az értékelésben nagyon összevontam a két sorozatot. Az SGA-ban nagyon tetszenek például a Lidércek, a sorozat végére elég jól megismertük őket, bejött néha új ellenség is, az Asgard egy szakadár csoportja, meg a Replikátorok, vagy elhanyagolhatóként a Genii, de a Lidércek végülis mindig fent tudták tartani az érdeklődésemet, főleg miután felbukkant Todd! Imádom, a Johnnal való kapcsolatát, meg Johnt, hogy mindegyiknek ad valami tök hülye nevet, nagyon humoros az egész! Bírom Rodneyt is, az első jelenettől fogva. Féltem tőle, mert a Csillagkapuban nagyon irritált, de az Atlantiszban, kapott egy hátteret és némi humort, és egyébként is mindig az olyan karaktereket csípem, akik nagyon elcseszettek, Rodney saját bevallása szerint eléggé elcseszett, szóval ez nem is szorul további magyarázatra. Másik nagy kedvencem, a kissé szerencsétlen, de annál nagyobb szívű Carson Beckett. És természetesen Ronon, azt a fickót nem lehet utálni, és tényleg olyan kicsit mint Chewbacca! (Vajon látta már a Star Warst? John biztos megmutatta neki, annyiszor hívta Chewie-nak, hogy egy idő után muszáj volt megejteni.) Annyi mindenről tudnék még írni, de a részeknél külön-külön ís írtam, hogy nem ragozom tovább. Az egyik kedvenc sorozatom, és várom a napot, hogy megszerezhessem dvd-n (tudom, itthon nem adták ki, de egyszer már megtanulok angolul rendesen, szóval nem lesz gond).

LoneWolf 

Ha nem is érhetett az SG-1 nyomába, remek kis spin-off széria lett és ezt még viszonylag le is zárták az Universe-szel ellentétben, aminek nagyon örültem. (Érdekesség, hogy a Star Trek: Enterprise-ban Trip-et alakító színész ebben egy lidércet játszott.)

shieldmaidenwithflowers 

Nagyon jól esett ez a sorozat, és még tudnám nézni. Viszont jó lezárást kapott, ami nem hagyott maga után hiány érzetet. Annak idején a tévében csak hébe-hóba kaptam el egy-egy részt, de már régen érett egy komplett nézés. És jól tettem. Nem szeretek belemenni soha a technikai részekbe, mert hát itt is voltak azért néha hibák, de amúgy mindent, de tényleg minden bakit el tudott feledtetni velem a karakterek ábrázolása.


Népszerű idézetek

krlany 

Ford: – Egy életjel detektor…
Beckett: – Ezek a kis pöttyök nem árulják el ki kicsoda. Honnan tudjuk, melyik az Őrnagy?
Ford: – Az lesz, amelyik elintézi a többi pöttyöt!

1. évad 11. rész – A szem
6 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Ronon: Ki az a McCoy?
Shepard: Egy orvos egy földi sorozatban, akit Dr. Beckett előszeretettel imitál…

Dr. Carson Beckett: For the last time, I'm a doctor, not a bloody fighter pilot.

(1x16 The Brotherhood)

Aiden Ford: How can something as big as Atlantis just sink?
John Sheppard: I'm sure the passengers on the Titanic were asking themselves the same question.

(1x10 The Storm)

Dr. Carson Beckett: I'm a medical doctor, not a magician!

(1x11 The Eye)

1 hozzászólás

Dr. Radek Zelenka: 7549.
Dr. Rodney McKay: Oh, please. Prime. 4021.
Dr. Radek Zelenka: Uh, nice try try. Not prime. OK, Lieutenant Ford, 599.
Aiden Ford: I don't care if it's a prime number or not.
Dr. Radek Zelenka: Come on. Yes or no?
Aiden Ford: No.
Dr. Radek Zelenka: [laughs] It's incredible. 10 for 10.
Dr. Rodney McKay: He is terrible.
Aiden Ford: So I suck at prime/not prime. Somehow I'm going to sleep tonight.
Dr. Radek Zelenka: At this point, it's gone way beyond not knowing your prime numbers.
Dr. Rodney McKay: It's a true/false game. Statistically, just by guessing, you should be getting at least half of these right. Look, 993.
Aiden Ford: Prime.
Dr. Rodney McKay: Oh, come on. That's an easy one. Are you hearing this, Hays?
Hays: Not really. I guess I've been too busy doing my job.
Dr. Rodney McKay: We've already been through this section of Atlantis, Dr. Killjoy. It's structurally sound.
Dr. Radek Zelenka: Lieutenant Ford, would you mind being a subject of research paper [starts chuckling] on statistical improbabilities?
Aiden Ford: This is some sort of payback for guys like me beating up guys like you in high school, right?

(1x13 Hot Zone)

Dr. Carson Beckett: What shall I say?
Aiden Ford: Uh, uh, „I miss you”? „I wish you were here”?
Dr. Carson Beckett: I wish who was here?
Aiden Ford: I don't know. Who do you wish was here?
Dr. Carson Beckett: Nobody! I wish I wasn't bloody here!

(1x17 Letters from Pegasus)

John Sheppard: Son of a bitch beat me to it. He's fast.
Dr. Rodney McKay: Then you should get back here.
John Sheppard: Negative.
Dr. Rodney McKay: There's no point being out there…
John Sheppard: He's aboard my ship.
Dr. Rodney McKay: What are you, Captain Kirk?

(1x12 The Defiant One)

Dr. Rodney McKay: Let me ask you a question. Say there's a runaway train. It's hurtling out of control towards ten people standing in the middle of the tracks. The only way to save those people is to flip a switch – send the train down another set of tracks. The only problem is there is a baby in the middle of those tracks.
Teyla Emmagan: Why would anyone leave a baby in harm's way like that?
Dr. Rodney McKay: I don't know. That's not the point. Look, it's an ethical dilemma. Look, Katie Brown brought it up over dinner the other night. The question is: is it appropriate to divert the train and kill the one baby to save the ten people?
Ronon Dex: Wouldn't the people just see the train coming and move?
Dr. Rodney McKay: No. No, they wouldn't see it.
Ronon Dex: Why not?
Dr. Rodney McKay: Well… Look, I dunno. Say they're blind.
Teyla Emmagan: All of them?
Dr. Rodney McKay: Yes, all of them.
Ronon Dex: Then why don't you just call out and tell them to move out of the way?
Dr. Rodney McKay: Well, because they can't hear you.
John Sheppard: What, they're deaf too? How fast is the train going?
Dr. Rodney McKay: Look, the speed doesn't matter!
John Sheppard: Well, sure it does. If it's going slow enough, you could outrun it and shove everyone to the side.
Ronon Dex: Or better yet, go get the baby.
Dr. Rodney McKay: For God's sake! I was just trying to…

(3x15 The Game)

2 hozzászólás
enesbcs 

Rodney: Körbenézek kicsit, hátha le tudom zárni a köztünk lévő kamrákat. Végülis szép lenne, ha mind együtt lennénk, amikor elégünk.
Sheppard: McKay!
Rodney: Sajnálom, úgy értem, amikor megmentenek, mindig keverem ezt a kettőt.


Folytatása

Összehasonlítás

Csillagkapu


Hasonló filmek címkék alapján