Csillagkapu: Univerzum (2009–2011) 47

A Stargate Universe a 2006-ban véget ért Csillagkapu testvérsorozata. Az új sorozat ugyanazokkal a szereplőkkel folytatja a különleges lényeket és rejtélyeket felvonultató, bolygókon átívelő, izgalmas történet szálait. A Stargate Universe cselekménye a szupertitkos Icarus kutatóbázison kezdődik,… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Robert CarlyleDr. Nicholas Rush
Louis FerreiraColonel Everett Young
Elyse LevesqueChloe Armstrong
David BlueEli Wallace
Alaina HuffmanLt. Tamara Johansen
Ming-Na WenCamile Wray
Robert PicardoRichard Woolsey
Brian J. SmithMatthew Scott
Jamil Walker SmithMaster Sgt. Ronald Greer
Peter KelamisAdam Brody

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Még nem láttam elejétől végéig, de nekem nagyon tetszett. Persze, nagyon más, mint az eddigi SG sorozatok, de könnyen el tudtam fogadni, mert a maga módján egyedi és ötletes. A karakterek itt nem hősök, nem makulátlanok. O'Neill meg sem fontolta volna olyan, erkölcsileg megkérdőjelezhető döntések meghozatalát, amiket Young végül meghoz. Senkiről nem tudni, pontosan milyen ember, senki nem igazán példamutató, igazán jó, de kellett már egy ilyen gárda ebbe az univerzumba is. Az én személyes kedvencem Eli, messze a legszimpatikusabbnak találom, de senkire nem mondhatom, hogy kimondottan utálom. Rush-t is meg lehet érteni, pedig neki aztán bőven vannak hibái.

sirdavegd

Másfél évtized töretlen népszerűsége után az ember azt várta volna, hogy a Stargate-SG1 és a Stargate-Atlantis után egy méltó folytatást kap a franchise. A korábbi SG-k alapját a munkaközösséget alkotó karakterek és a feszes, „majdnem-mind-meghaltunk-de-a-végén-Daniel/Carter/Rodney-megmentette-a-hátsónkat” történetek adták.
Mit kapunk az SGU-ban? Karakterek nincsenek, a Once Upon a Timeban oly zseniális Robert Carlyle látványosan szenved attól, hogy egy aszociális idiótát alakít, nála csak Colonel Everett Young karaktere rémesebb. Komolyan: korábbi SG-ben katona ilyen képességekkel legfeljebb cipőpucoló, vagy wraith/replikátorkaja lehetett volna. Persze voltak cameok a korábbi SG szereplőkkel, de még nekik sem tudtak rendes kerettörténetet írni a „forgatókönyvírók”.
Kerettörténet: a Föld, ami korábban legyakta G'oauld rendszerurakat, a replikátorokat, az O'rait és a hazarendelt Atlantissal megállította az óriás Hiveshipet – nos az a Föld most a Lucian-szövetség miatt parázik. WUT?!
Őshajó: ez miez? Az intró alapján mindenki kívülről fújja, hogy clearly ancient és, hogy driven by the stars. Csak éppen ott lyukas, ahol nem szégyelli és egy gyomorbajos papagáj volt a belsőépítész – mert azoknak a hölgyeknek és uraknak, akik Atlantiszt megálmodták tutira semmi köze nem lehetett hozzá.
Egy, azaz egy érdekes rész volt, amikor a saját múltbeli civilizációjukra bukkanannak, de írd és mondd, semmi de semmi nem történik két évadon keresztül. Szóval az a befejezés, hogy beszunyálnak a népek a sztáziskamrákban, miután a sci-fi történelem leghitványabb idegen létformájával sem tudnak mit kezdeni, méltó befejezés volt ehhez a rettenethez.

LoneWolf 

Kissé Voyager hangulatot árasztott ez a „Hogyan jussunk haza?” dolog, de a szereplők szerethetők, míg a feszültség szinte kézzel tapintható volt eme, immár 3. Csillagkapu szériában, amit sajnos a második évad után elkaszált a SyFy csatorna, így már sosem tudjuk meg, hogy Dr. Rush és a Destiny legénysége hazajutott-e…

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Sokkal másabb, mit a három film, és a két sorozat, amire épül. Nem mondom, hogy rossz, de mint minden ehhez hasonló „zárjunk egypár embert egy elszeparált környezetbe” történet, inkább a lelkizéssel és az emberi kapcsolatokkal foglalkozik, ami nekem nagyon nem gyere be, és lássuk be az előzmények sem erről szóltak. Persze vannak jó pillanatai és nevetni is lehet, de ez már nem az a stílus, ami a Stargate-ekre jellemző.
Azt azért sajnálom, hogy nem lett rendes befejezése.

piciszusz 

Silány egy sorozat lett. Semmi történés, semmi izgalom, semmi eredeti karakter. 6 rész után abbahagytam.

Ayamenohana 

Ahogy szerettem az előző két sorozatot, ennek annyira nem bírok rákapni az ízére. A kivitelezés nagyon béna, a szereplők között pedig nincs egyetlen egy sem, aki szimpatikus lenne. Ez a sorozat leginkább azt mutatja meg, mi történik, ha egy rakás hozzá nem értő, idegbeteg, egoista, hisztis alakot küldünk az űrbe. Borzalom!

Stone 

Ó, az angol skót akcentussal. Az első évad jobb volt. Én totál kihagytam volna a Földet. A második évadot meg úgy fejezték be, hogy újra elővehető legyen. De vajon miért kaszálták el a sorozatot in the first place?


Népszerű idézetek

[névtelen]

Camile Wray: They actually built this planet?
Eli Wallace: The Genesis device.
[Everyone looks at Eli blankly.]
Eli Wallace: The end of Wrath of Khan.

(1x13 Faith)

2 hozzászólás
[névtelen]

Dr. Nicholas Rush: April 6.
Dr. Daniel Jackson: What does that mean?
Dr. Nicholas Rush: I don't know, but Gloria didn't die on April 6th. [He erases the word „April” and replaces it with „4”, so he gets 46.]
Dr. Daniel Jackson: Well, it's not the ultimate answer to life, the universe, and everything. That's 42. Hitchhiker's Guide to the Galaxy.
Dr. Nicholas Rush: Yes, thank you. You've been very helpful.

(1x14 Human)

[névtelen]

Everett Young: This isn't you, David.
David Telford: Wake up, Everett! You think the Lucian Alliance are just a bunch of criminals? Who made us judge and jury? People will do what they have to do to survive. You should know that by now. We take whatever we want. We do whatever is good for us regardless of the impact on other planets. What makes us so special?
Jack O'Neill: I know what makes *me* special.

(1x18 Subversion)

[névtelen]

Samantha Carter: Sir, it looks like the intel is good. The planet's laced with naquadria deposits. We're also reading a huge energy signature emanating from what looks like a pyramid.
Jack O'Neill: Pyramid? That takes me back.

(1x19 Incursion: Part 1)

2 hozzászólás
Marcsi 

Reménykedjünk a legjobb lehetőségben, és készüljünk fel a legrosszabbra.

Marcsi 

Tudod, úgy növünk fel, hogy arra tanítanak minket, mindenki egyenlő. Hogy nem vagyunk jobbak senki másnál. Persze ez hazugság. Vannak, akik tényleg jobbak másoknál, és akik felismerik, mi teszi őket jobbá és megtanulják kihasználni azt, azok lesznek sikeresek.

Marcsi 

A legtöbb ember egy idő után rádöbben a saját halandóságára. Ez nem éppen egy egyedi élmény… a kérdés, hogy ettől megváltoztál-e? Ösztönzött-e, hogy kezdj valamit a rövid idővel, ami nekünk jutott?

[névtelen]

Eli Wallace: So you guys really embedded a top-secret problem into a game? Hoping someone like…me would solve it?
Jack O'Neill: Yep.

(1x1 Air: Part 1)

[névtelen]

Dr. Nicholas Rush: Why does it say forty-six on the door?
Dr. Daniel Jackson: Well, forty-six divided by two is twenty-three. I'm sure you've heard of the „Twenty-Three Enigma”.
Dr. Nicholas Rush: Yeah, it refers to some…ridiculous notion that everything and anything is connected to the number twenty-three.
Dr. Daniel Jackson: Most rational people acknowledge the enigma is merely evidence of the mind's power to perceive truth in almost anything.
Dr. Nicholas Rush: And if you look for it, you're going to find it.

(1x14 Human)

[névtelen]

Jack O'Neill: Second guessing a decision is a waste of time. I'm not there, but I'm starting to wonder if maybe I should be.
Everett Young: I can't speak to that, sir.
Jack O'Neill: This should be done, Colonel. Over.
Everett Young: Yes, sir. But at the time, I believed that venting the Gate Room would kill both Dr. Rush and Colonel Telford. They deserved a chance…
Jack O'Neill: We lost two 302 pilots sent to stop the attack.
Everett Young: I'm sorry.
Jack O'Neill: Colonel Carter knew she'd lose her ship if she tried to save them, but it was the right decision.
Everett Young: Yes, sir.
Jack O'Neill: Are you up for this, Everett?
Everett Young: Yes, sir.
Jack O'Neill: Because somebody will take your place if you're not.
Everett Young: I'm not going to let anybody take that ship, sir.
Jack O'Neill: Then get your ass back there.

(1x19 Incursion: Part 1)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján