Csillagközi romboló (2004–2009) 69

Battlestar Galactica
44' · amerikai, angol · akció, sci-fi, dráma, sorozat 12
4 évad · 73 rész

Csaknem 40 év telt már el azóta, hogy az emberiség tizenkét kolóniája először találta magát szemben a Cylonokkal. Azokkal az elvetemült robotokkal, akik bolygóról-bolygóra portyázva a biztos pusztulást hozzák a galaxis lakói számára. Az akkori harcok során sikerült megszabadulni tőlük, ám most… [tovább]

angol

Képek 22

Szereposztás

Edward James OlmosWilliam Adama
Mary McDonnellLaura Roslin
Katee SackhoffKara 'Starbuck' Thrace
Jamie BamberLee 'Apollo' Adama
James CallisDr. Gaius Baltar
Tricia Helfer'Hatos'
Grace ParkSharon 'Boomer' Valerii
Tahmoh PenikettKarl 'Helo' Agathon
Michael HoganSaul Tigh
Aaron DouglasGalen Tyrol

További szereplők

Kedvencelte 48

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

csartak 

Jó pár éve lement már a sorozat, így jelentős fázikéséssel ismerkedtem meg vele. De jobb későn, mint soha! Egyik kedvenc műfajom (sci-fi) az alapja, és közben ötletes és drámai, sokszínű és fordulatos, nagyon fontosak benne az emberi (és nem emberi) kapcsolatok, hiszen ez mozgatja előre a szálakat. A szereplők, a karakterek kedvelhetők és erősek, évadról évadra változnak, sok a megleptés, és az új kihívás benne. A végén kicsit meglepődtem, de elfogadtam, hiszen nagyjából minden a helyére került, és szép lezárása volt a nagy kalandnak. Egyik kedvenc sorozatommá vált.

9 hozzászólás
Coralie 

Számomra továbbra is ez a sorozat a sci-fi etalon. Újra végignézve még mindig az egyik legjobb sorozatnak tartom, ami valaha a világon készült. Nem tökéletes, de nem érdekelnek a hibái. Egyszerűen annyira összetett, annyi szálon futnak az események, és mégis végig megmarad az egész egy nagy, összefüggő történetnek, ahol mindenkinek meg van a maga szerepe. Egyik karakter sem hangsúlyosabb a másiknál, mindegyikük kellett ahhoz, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy. Ráadásul még egyetlen sorozat sem foglalkozott burkoltan ennyi fontos témával: társadalmi kérdésekkel, vallással, sorssal, emberi jogokkal. A zenéje is fantasztikus mestermű, egy igazi gyöngyszem. A színészi játék is nagyon tetszett.

Kemiviki 

1. évad: Hát hű meg ha, nagyon jó kis sorozatba cseppentem bele. Vannak hibái, de annyira jó, hogy nem igazán zavarnak. Néha a vallási vonal az én ízlésemnek sok, de remélem majd a végén magyarázatot kapunk erre a hatalmas vallásosságra is.
Amúgy a történet, a megvalósítás és a karakterek is nagyszerűek.
Nagy kedvencem: Helo, Apollo, Boomer, Adama kapitány, és Starbuck.
Laura Roslint és Gaiust pedig egy kanál vízben megtudnám folytani, kíváncsi vagyok mit fognak még itt kavarni…
2. évad: Nem gondoltam volna, hogy így fog befejeződni ez az évad. Nagyon meglepő és fordulatos volt az egész.
Haladunk, de fogalmam sincs hogy merre, és mi vár még a csapatra.
Most pedig jöjjön a The Resistance .
3. évad:

1 hozzászólás
Marcsi 

Egyben nyomtuk le férjjel, ez mutatja, hogy mennyire jó! :D
Vannak hibái, talán a legnagyobbak, hogy ugyanazt járjuk körbe 4 évadon keresztül, 3 mp-ként jönnek össze és szakítanak a szereplők, teljesen random módon, és az utolsó rész nekem nagyon kevés lett.
De rengeteg a pozitívum. Fantasztikus alapötlet spoiler, nagyon jó színészi játékok (Adama, Baltar, Hatos), kevés díszlet, mégis hiteles.
Egyik kedvenc sci-fi sorozat. :)

Emerson 

Egy sorozatról alapból nehéz értékelést írni, hiszen epizódról epizódra változhat a véleményem. Itt azonban stabilan megvolt egy magas színvonal, így nem éreztem azt, hogy néha leülepedett a történet (szerintem klasszikus értelembe vett töltelékrész sem volt). Érzelmi hullámvasút viszont annál inkább!
Tizen évvel ezelőtt a sci-fi még nem volt az én műfajom (el voltam én a Csillagkapuval oda meg vissza, nem vágytam másra), aztán jött egy sci-fi mániákus ismerősöm és a kezembe nyomta az első évad DVD-jét, hogy ez neki nem tetszett, vigyem. Na így kezdődött a szerelem. mármint a BSG iránt A karaktereket imádtam, egyiknél se jött elő az a jelenség, hogy jaj, már megint őt mutatják. Akit meg utáltam, azt jól esett utálni :-) Történet szempontjából a végletekig részletes, de kell hozzá a két „kisfilm” is: az eleje és a vége. Egyedül a Lostnál jött elő ez az agyrobbantós történetvezetés, amit azóta is keresek a többi ma is futó sorozatnál hiába.
Amire még kitérnék, az a zene. Abszolút mestermunka! Szerintem nincs „ember” aki ezt ne hívószóként értelmezné https://www.youtube.com/watch… spoiler

Bastia 

Tökéletes scifi sorozat! Nagyon tetszett és kivételesen a befejezéssel is elégedett voltam. :)

sempiternalsoul

Vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban. Egyrészt nagyon szerettem, mert tetszett az alapötlet, volt néhány kedvenc karakterem és az egész sorozat elég rejtélyes volt. Voltak nagyon jó részek, viszont néha legszívesebben kifutottam volna a világból.
A legnagyobb problémáim, hogy spoiler Nagyon tetszett viszont spoiler Nagyon sajnálom, hogy nem érte el nálam azt a szintet, amit szerettem volna – tetszett azért, szeretem és jó volt, de sajnos sok a negatív tapasztalat is.

sirdavegd

A legjöbb SCIFI ever. Karakterek, feszültség, forgatókönyv. És ahogy halad a vége felé, úgy durvul.

Tony128

Talán túl nagy elvárásokkal kezdtem el nézni, ugyanis igen csalódott vagyok. Egyáltalán nem mondható rossz sorozatnak, mert remek az alapötlet, kidolgozottak és árnyaltak a karakterek, rengeteg erkölcsi kérdést boncolgat, és sok vallásos témát is feldolgozott. Viszont rengeteg dolog halálra idegesített benne…
1. Tele van a sorozat idióta karakterek idióta döntéseivel, amelyek elvették az élettől is a kedvem, és már 2. évadtól a cylonoknak szurkoltam. Itt ki kell térnem az általam 2 leggyűlöltebb karakterre, nevezetesen a borzalmasan beképzelt, öntelt, gőgös majomarcú Starbuckra, és a szűk látókörű, egoista, és az 'univerzum legostobább embere' címmel kitüntetett Laura Roslinra. Kettejük olyan ideget feszítettek bennem, amit kevés dolog tud kiváltani, és ennek a duónak köszönhetően nem vagyok képes soha többé megnézni még egyszer ezt a sorozatot (amit bánok, de nem bírnám ki újra).
2. Az epizódok minősége nagyon változó, sokat nagyon untam, soknál meg azt se tudtam hogy üljek izgalmamban. Számomra kétségkívül a cylonokról szóló részek voltak az érdekesek, főleg, hogy hamar elegem lett a flottából, így azokat szerettem a legjobban.
3. Alapvetően nincs azzal gond, hogy vallásos talajra építkeznek egy sci-fiben, sőt, én igazán tudom értékelni (pl. imádom a Jelek-et), de hogy mindent erre a kártyára tegyenek fel, igazán bosszantó. Döntsük már el, hogy sci-fit csinálunk vagy hittérítő filmet? Úgy érzem, hogy miközben áttértünk a Pythia tekercseitől Jézus Baltarig és Szentlélek Hatosig, a készítők rám akarták erőltetni a saját vallásosságukat. Hab a tortán a sorozat befejezése… Starbuck?? Most komolyan?? Mi volt ez könyörgöm? Ezzel el van intézve? spoiler Találjam ki magam… Gondolom higgyek az egy igaz Istenben, és akkor megtalálom a választ. Megyek is, és megkérdezem Szentlélek Hatost…
4. De további problémám is volt a szálak elvarrásával. Starbuckot már említettem, de pl mi van Gaeta titkával? Mi volt a végén ez a zongoristás akármi? Mi van a Daniellel? spoiler És ami a legdurvább… spoiler
5. Pofánverésnek érzem, hogy miután minden rész előtt nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy tudatosítsák a nézőben, hogy márpedig a cylonoknak VAN EGY TERVÜK, spoiler Szóval még egy pont, amitől sokkal többet vártam.
Összességében nem tartom rossznak, sőt, de annyi sebből vérzik az egész, hogy képtelen vagyok szívből szeretni. Ettől függetlenül nem bántam meg, hogy megnéztem.

1 hozzászólás
Dorka 

Egy igazán érdekes sorozat, amiben a karakterek közül egyik sem csak fekete, vagy fehér. Mégis van kit szeretni, kinek drukkolni. A végét azt sajnálom nagyon, az én lelkemnek nem tett jót, hogy spoiler.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján