Lost – Eltűntek (2004–2010) 218

18 díj · 54 jelölés

Egy repülőgép-szerencsétlenség 48 túlélője egy trópusi szigeten harcol az életben maradásért. A szigeten rekedtek között vannak barátok, ismerősök és ellenségek, ám csakis együtt képesek felvenni a harcot a dzsungel mélyéből eredő fenyegetéssel. Ez az izgalmas, minden percében misztikus és… [tovább]

angol

Képek 47

Szereposztás

Matthew FoxDr. Jack Shepard
Terry O'QuinnJohn Locke
Evangeline LillyKate Austen
Josh HollowayJames "Sawyer" Ford
Naveen AndrewsSayid Jarrah
Jorge GarciaHugo "Hurley" Reyes
Dominic MonaghanCharlie Pace
Emilie de RavinClaire Littleton
Kim Yoon JinSun Kwon
Daniel Dae KimJin Kwon

További szereplők

Kedvencelte 141

Várólistára tette 159


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

A 2000-es évek televíziójának (egyik) csúcsa még mai szemmel is. Sikerült végre pótolnom a sorozat maradékát és 99%-ban élveztem ezt misztikumban és drámában is kellően gazdag kalandot. Remekül fölépített darab, amiben szinte egy karakter sem maradt semleges számomra. Néhol megszerettem, vagy megutáltam őket, de végig izgultam értük, illetve folyamatosan fejtegettem a lassan, de biztosan kibontakozó rejtélyeket, meg persze gyártottam a különböző elméleteket, ahogy záporoztak a különböző fordulatok / információk a szigetről. Eleinte kissé lassúnak érzetem, majd ráéreztem az ízére, és a 3. évadtól már menthetetlenül sodort magával, mert a fokozódó kíváncsiságom rabja lettem. Egyértelműen az 5. évad volt a kedvencem (spoiler), és ugyan a záró szezonnal már akadtak problémáim, (melyek főként Jacob figurájából, plusz a nagy konfliktus eredetéből fakadtak), de a fináléval szinte teljesen elégedett voltam, hisz még könnyeket is csalt a szemembe pár ponton, ami aránylag kevés szériának sikerül.

ui.: Érdemes megnézni a rövidke „The New Man in Charge” című epilógust is, mert érdekes plusz információkat tartalmazott.

Szencsike 

Számomra ez a Sorozat. 2004-ben már a kezdéstől a képernyők előtt voltam, kíváncsiságból, miért ne alapon kezdtem bele a történetbe. És ott ragadtam. Végig, mind a hat évadot néztem, még az ismétléseket is. Mikor RTL Klub levette a képernyőről, mentem AXN-re. Az utolsó évadot már az amerikai vetítés utáni magyar idő szerinti reggel már nézhettem, hála az internet csodáinak. Minden egyes rész egy új, ismeretlen vonást mutatott meg a szereplőkből, még akkor is, amikor már réges-rég azt hihettük, hogy itt már semmi meglepőt nem lehet behúzni. De mégis lehetett. A rejtélyeken én is gondolkodtam, valamire kaptam választ, valamire nem. A sokadik újranézéskor is sikerül valami újat felfedeznem, amit addig nem sikerült. A sokadik újranézéskor is izgulok a szereplőkért, a sokadik újranézéskor is gondolkodom a történteken és próbálok rájönni a miértre. Minden egyes újranézés után ugyanúgy elfog az a bizonyos hűha érzés, amit az első megtekintéskor is éreztem. Még a befejezés is magával ragadó, nekem tetszik, sőt, el is pityergek azon, hogy „hazataláltak”. Nagyon köszönöm a stábnak, színészeknek amiért összehozták ezt a 6 remek évadot. A Lost volt az, ami után elkezdtem sorozatokat nézni, de a Lost örök. Vannak kedvencek, de Lost az igazi.

9 hozzászólás
Bunney 

Ez egy annyira különleges sorozat volt akkoriban is mikor adták és még a mai napig le tud kötni. Hihetetlen egy figura, aki ezt az egészet összerakta.
Durván összetett és elgondolkodtató!!! Folyton megy az agyalás mi történik, miért történik. A karakterek egytől egyig zseniálisak!
Majdnem 20 évvel később újra megnéztem most és még mindig nagyon egyedinek tartom.
Folyamatosan elgondolkodtat!!! Az utolsó 1-2 évadnál már várja az ember, hogy vége legyen és megmondom őszintén, amikor ezer éve láttam, akkor valahogy nem értettem a végét, alig emlékeztem rá mai napig. Annyira jó volt megnézni megint.
Ez az időben ugrálás sem zavart, sőt. Habár a végén már a 4.síkot alig értettem miért van, de hihetetlen, mert megvolt annak is az értelme. Kb 3xra is csak azt tudom írni, hogy ez egy nagyon KÜLÖNLEGES és egyedi sorozat!!! Régen nagyon szerettem, arra emlékeztem, de most is azt hiszem a kedvencek közt van a helye! ♥

4 hozzászólás
Wee

Óriási szerelem volt nekem ez a sorozat :) Mondjuk a végét a mai napig képtelen voltam megbocsájtani.

DoreenShitQ

Imádtam az alapötletet, miszerint hogy boldogul egy rakás ember egy repülőgép lezuhanta után, hogy szerveznek társadalmat újra és élik túl a körülményeket. Az első 3 évad még elmegy, tök yolo volt, hogy simán kiírhattak egy embert úgy, hogy besétált a dzsungelbe, majd ha kellett egyszerűen kisétál onnan. De után úgy megborult minden spoiler annyi mindent akartak az alkotók, hogy azt lehetetlen volt jól lezárni, és nem is tudták. spoiler
Azért azt mindenképp meg kell említenem, hogy zseniálisan bántak a karaktereikkel, mindenkinek megfelelő mélységet adva, és az utalgatások és a csavarok is jól fel voltak építve… De ez se mentette meg a sorozatot, hogy a saját kardjába dőljön. Olyan mélyrepülést hajtott végre a Lost az évadról évadra, mint a repülő, amivel kezdődött az egész. Kár érte.

Liv_Lovely 

Ritkán nézek újra sorozatokat, de ez az a sorozat amit már vagy 1000-szer láttam és mégsem unom. Ahányszor újranézem, mindig találok benne valami újat.
Igaz, az utolsó évad nem épp a kedvencem, de az egész sorozat annyira jól ki lett találva. A zenéje, a karakterei, a sziget rejtélyessége egyszerűen odatapasztotta az embereket a képernyőhöz. Emlékszem még régebben egy-egy cliffhanger után, hogy vártam a péntek estét, hogy végre kiderüljön mi lesz. (Nem is beszélve az évadzárókról amikor egy csomót kellett várni, hogy a következő évadot leszinkronizálják :D)

És vajon véletlen, hogy pont 108-an csillagozták a sorozatot? :D

FélszipókásŐsmoly 

Miért szeretem újranézni a Lostot:
– az első igazi sorozatélményem
– a karakterközpontú történetvezetés, a szereplők árnyaltsága és sokszínűsége
– egyre összetettebbé váló rejtélyek és a szereplők közötti játszmák
– a rengeteg rejtett utalás (easter egg), sokadszori újranézés után is van min meglepődni, van még felfedezni való összefüggés
– tökéletes aláfestőzene (önmagában is remek hangulatot ad)
spoiler

Katniss

Az egyetlen sorozat, aminek az összes évadát megvettük dvd-n :) Megérte :D Fantasztikus, izgalmas, az a lényege, hogy minden részt látsz belőle és akkor lassanként összeáll a kép. Már 3-szor végignéztem az összes évadot a családdal, mégis minden újranézésénél új dolgokat, részleteket, jeleket tudunk benne felfedezni :) LOST-imádat <3

Valcsa

Anno nagy-nagy Lost-fan voltam, még az RTL-en kezdtem nézni, mikor legelőször kezdték vetíteni. Az első évad még igazából csak egy bevezető, elkezdjük megismerni a szereplőket (van belőlük bőven…), de cselekményileg a java még hátra van.
A későbbiekben bonyolódik a cselekmény, egyre több a homályos folt évadról évadra – és bár én végig szerettem a sorozatot, értem a fanyalgókat is: azért némely tekintetben számomra is csalódás volt a sorozat vége, úgy nagyjából az utolsó évad. Nagyon misztikus akart lenni, nagyon titokzatos, csak ebből aztán jó nagy katyvasz lett, és a lezárása is csöppet érthetetlen.
Azért nosztalgiából még újra fogom párszor nézni. :))


Népszerű idézetek

Negative_Singularity

Jack: Biztosan szeretne elbúcsúzni Bernardtól.
Rose: Doktor úr… Az én férjem nem halt meg.
Jack: Rose, hiszen ő a gép hátsó részében volt. Az repülés közben letört. Sajnálom, de akik ott voltak, mindannyian meghaltak.
Rose: És biztosan ők is ugyanezt gondolják rólunk.

1. évad 4. rész – A nagy túra
Bunney 

Hinned kell, hogy valami jó történik, és úgy lesz.

3. évad 10. rész – Tricia Tanaka halott
Valcsa

Sawyer: Akkor miért fordultunk meg? Nem akar visszamenni?
Locke: Mi okom lenne rá?
Sawyer: Hogy elmondja saját magának, mit tegyen. Hogy megspórolja a fájdalmat.
Locke: Nem. Kellett a fájdalom. Hogy az legyek, aki vagyok.

5. évad 4. rész – A kis herceg
Szencsike 

[Sawyer a leveleket olvasgatja]
Walt: Azok a többiek által írt üzenetek!
Sawyer: Naná, hogy azok.
Walt: Magánlevelek.
Sawyer: Igen. Nem is gondoltam, hogy Tracey-nek ennyire hiányzik a férje és a két kölyke Fresno-ban. Pedig mindenki tudja, a jó öreg Scott szokta éjjelente melengetni.
Walt: Ő Steve. Scott meghalt.
Sawyer: Tökmindegy. Hosszú az út és el kell valahogy ütni az időt.
Ki a fene lehet az a Hugo, és honnan van 160 millája, amit az anyjára hagyna?

1. évad 24. rész – Exodus 2.
Bogesxd 

Sawyer: Hol a frászban kóborolt?
Locke: Ha ugyanazt éli át, amit én, sokkal helytállóbb kérdés lenne, hogy mikor a frászban!

Bogesxd 

Jack: Úgy volt, hogy felteszik a koporsóját, de nincs itt. Úgy tűnik, valahol épp úton van, vagyis ők így közlik, hogy fogalmuk sincs, merre lehet.
Locke: Honnan is tudhatnák?
Jack: Hisz ők jegyezték be, csak van valami nyomkövető rendszerük a csomagokon!
Locke: Nem a koporsóról beszélek. Honnan tudhatnák, hol az apja? Nem az apját veszítették el, csupán a maradványait.

6. évad 2. rész
szeip_dudas_lilla 

Kate: Miért nem szól, hogy jó irányba haladunk-e?
Mikhail: Jó irányba haladnak!
Locke: Mondja, miért is hagytuk életben?
Sayid: Talán le kéne lőni, mint egy kutyát?
Locke: Nem, a kutyákat szeretem!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján