Csillagközi szökevények (1999–2003) 34

4 díj · 13 jelölés

John Crichton parancsnok egy kísérleti űrutazáson vesz részt, és egy véletlen baleset következtében átkerül az univerzum egy másik oldalára – egy intergalaktikus konfliktus kellős közepébe. Moya nevű „élő hajóján” utazva Crichton sosem látott földönkívüli lényekkel találkozik, és számtalan… [tovább]

angol

Képek 87

Szereposztás

Ben BrowderJohn Crichton
Claudia BlackAeryn Sun
Anthony SimcoeKa D'Argo
Lani John TupuBialar Crais / Pilóta hangja
Jonathan HardyXVI Rygel király
Gigi EdgleyChiana
Virginia HeyPa'u Zotoh Zhaan
Wayne PygramScorpius
Paul GoddardStark
Melissa JafferUtu-Noranti Pralatong

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Horváth_Kata

Középiskolás koromban mindig néztem a tv-ben. Mondhatni a tévé nézésem fénykora volt ez az időszak. Magamtól nem kezdenék bele újra. Kicsit gagyi, kicsit klisé. Mai napig úgy gondolom, nagyon szép smink és látvány jellemzi, főleg ahhoz képest, hogy milyen „régi”. Az élő űrhajó mindig kedvenc elem.

2 hozzászólás
KillerCat

Mindenképp érdemes megnézni,különösen sci-fi rajongóknak. Van jópár idegesítő rész és szereplő,de érdemes végignézni.

Marcsi 

Szerettem, de azért amellett nem lehet elmenni, hogy a gagyibb sci-fi sorozatok közé tartozik.
Mindegyik rész valami nagy igazságot akar nekünk elmagyarázni, (mi a hűség, emberség, barátság…) ami általában összejön, bár néha nagyon el van bagatellizálva. Olykor olyan érzésem volt, hogy direkt játszanak annyira pocsékul a színészek. A harcjelenetek, mintha le lennének lassítva, elég gáz…
Aztán, ha mindezen túlléptünk, a 2. évadra pont megunjuk Scorpi-t (főgonosz). Egy 4 évados főgonosznak, nagyon jónak kell lennie. Scorpius nem az. Próbálnak sok színt belevinni, néha még meg is akarják kedveltetni a nézővel (ilyenekkel: http://www.visimag.com/tvzone/images/t155_feat02.jpg), de nálam ez sem jött be…

Rekuuu663 

Nagyon bírtam. Nem egy nagy sorozat, de egy Sliders meg Csillagkapus időszak után megérkezett ez a féregjáratával és ennyi, vitt magával.

Sznida_Nóri

Kicsit gagyi ez a sorozat, amikor humorosak pórbálnak lenni, valami olyan sül ki belőle, amin még kínomban sem tudnék nevetni. Ráadásul azt veszem észre, hogy néha totál ellentmondanak maguknak a karakterek. Mondanak valamit, aztán máshogy cselekszenek. Ennek ellenére elkapott a gépszíj, és kíváncsi vagyok mind a négy évadra. Az idegen lények nagyon királyul meg lettek csinálva, jók a sminkek, bár némelyik igencsak ronda fajra sikeredett. És az egész sorozat emlékeztet az rpg-re (asztali szerepjáték), ahol lehetsz pap, harcos, tudós és még sorolhatnám, és szintet is léphetsz, ahogy Zhaan 9-es szintű papnőből tízessé lépett elő. Kíváncsi vagyok, hogy készítők mennyire kockák :D
Hú, Moya nagyon királyul ki lett találva, és a DRD robotocskák nagyon cukkerek a kis lámpácskáikkal! Egyébként nem tudom hogyan sikerült leszednem a részeket, mert az imdb és a snittes adatlap szerint néhány rész fel van cserélődve egymással. Például a 12. rész Rhapsody In Blue az imdb-n a 13. rész, a The Flax meg a 12 rész. A feliratok is jó sorrendben vannak. Szóval nem tudom, hogy most az imdb baltázta el, hogy melyik rész melyik után következik, vagy az aki felpakolta a netre őket, és később valaki más még feliratot is készített hozzá, ugyanabban a sorrendben. Érdekes mindenesetre.

Dorka 

Imádnivaló karakterek és világ!! Sajnos a végére kicsit ellaposodott, meg furi lett, de nagyon szerettem akkor is.


Népszerű idézetek

Marcsi 

John Crichton űrhajós vagyok, egy elektromágneses hullám berántotta az űrrepülőgépemet egy féreglyukba. Az univerzum távoli részén vagyok, egy űrhajón… egy élő űrhajón… mely tele van különféle idegenekkel. Segítséget kérek, segítséget kérek! Hallja valaki, amit mondok? Egy őrült katonai parancsnok vadászik rám, aki sok mindent tud, amit én nem. Egyetlen vágyam, hogy hazajussak.

6 hozzászólás

Rygel XVI: Well what do you expect?
John Crichton: It's not what you expect, it's what you hope for.
Rygel XVI: It's a backward planet full of superstitious, xenophobic morons. Nothing makes sense if they didn't think of it first , and even then it's simplistic drivel. Beg pardon, how rude. Are you from there?

(4x17 A Constellation of Doubt)

1 hozzászólás

John Crichton: [talking about Noranti] D, we may have to stick granny in a home.
Ka D'Argo: I think we should burn her.
John Crichton: You burn your old folks?
Ka D'Argo: No. Just sounded like a good idea.

(4x4 Lava's a Many Splendored Thing)

John Crichton: Grandma, you okay?
Ka D'Argo: I think she's asleep.
John Crichton: Grandma.
Ka D'Argo: Oy!
John Crichton: This is unbelievable. Can't cook, won't bathe, and now she's narcoleptic! She's a triple threat. Grandma get up!

(4x4 Lava's a Many Splendored Thing)

Utu-Noranti Pralatong: Right. And they're gonna keep shooting at us until we die unless we talk to them, so let me mediate!
Ka D'Argo: You know, maybe we should let her try.
John Crichton: Nah, she's gonna get shot.
Ka D'Argo: And that would be bad?

(4x4 Lava's a Many Splendored Thing)

Ka D'Argo: See plant, kill plant.
John Crichton: That's gotta be on the Luxan coat of arms.

(4x6 Natural Election)

Ka D'Argo: John, I gotta tell you something I've never actually put into words before. I love shooting things.

(4x6 Natural Election)

[season four opening monologue]
John Crichton: My name is John Crichton… an astronaut. Three years ago I got shot through a wormhole. I'm in a distant part of the universe aboard this living ship of escaped prisoners, my friends. I've made enemies. Powerful. Dangerous. Now all I want is to find a way home, to warn Earth. Look upward, and share… the wonders I've seen.

[Aeryn watches Sesame Street on television and practices her English]
Aeryn Sun: L, M, N, O, P, Q, R, S. S. D'argo, you should pay attention to this.
Ka D'Argo: Chiana has already told me a few words. Yes. No. Bite me. That's all I need to know.

(4x12 Kansas)

Ka D'Argo: He's putting some sort of… looks like a ring on her finger.
Chiana: A ring?
Ka D'Argo: Ah, a ring.
Chiana: [chuckling] You frellniks. Didn't you watch any of those -those – those- those – those Earth movies? Crichton just proposed.
Dominar Rygel XVI: Proposed what?
Chiana: Marriage.
Dominar Rygel XVI: Marriage! Idiot!

(4x22 Bad Timing)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján