Star Trek (Star Trek 11.) (2009) 239

127' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

1 díj · 4 jelölés

Tökéletes ellentéte egymásnak Kirk és Spock. A bajkeverő iowai farmerfiú és a félig ember, félig vulkáni Spock az akadémián találkozik. A köztük lévő feszültség tovább növekszik, amikor beválogatják őket a Pike kapitány vezetésével első útjára készülő Enterprise csillaghajó legénységébe. A… [tovább]

angol

Képek 43

Szereposztás

Chris PineJames T. Kirk
Zachary QuintoSpock
Leonard Nimoyidős Spock
Eric BanaNero
Bruce GreenwoodChristopher Pike
Zoe SaldanaNyota Uhura
John ChoHikaru Sulu
Anton YelchinPavel Chekov
Simon PeggScotty
Karl UrbanDr. Leonard McCoy

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 70

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Bármikor meg tudom nézni, annak ellenére, hogy a szinkron fordítási hibái nagyon fel tudnak bosszantani. Zachary Quinto tökéletes Spock volt, pedig Leonard Nimoy magasra tette a mércét. Karl Urbanról már többször mondtam, szerintem meg is előzi DeForest Kelley-t, hamarabb megszerettem az általa megjelenített McCoy-t, mint az elődje által megformáltat. Chris Pine talán a legkevésbé kiemelkedő, de még ő is teljesen át tudja adni a karakterét, jellemének minden oldalával, a bohóc, nőcsábász stílustól elkezdve az önfeláldozásra is kész vezetőig. Személy szerint engem nem zavart a spoiler Az egyetlen, ami bosszantott, az, hogy sok halál kicsit irreális, egyértelműen csak a plot miatt kellett belerakni a történetbe, nem igazán gondolták át, hogy és miért történjenek. Kárpótol viszont a rengeteg easter egg, kikacsintás az eredeti sorozatra, rajongóként ezek nálam nagyon célba találtak :) Új nézőknek és régi rajongóknak is bátra ajánlom.

Kemiviki 

Egyetlen egy dologtól féltem a filmmel kapcsolatban, még pedig attól, hogy mennyire fogja megállni a helyét Zachary Quinto mint a fiatal Spock. S azt kell mondanom, hogy ez töretlenül sikerült neki! Imádtam, és hogy Nimoy is felbukkant a filmben az külön fantasztikus volt.
Nekem ez a film jobban tetszett mint az eredeti. Imádtam a The Orginal Storyt viszont az abból a szériából készült filmek nekem már nem tetszettek, valahogy túl erőltetettnek éreztem. Ez viszont friss volt, tele volt energiával, és meglepetésekkel, gyönyörű látvánnyal, fantasztikus zenével és és McCoy! Karl Urban annyira jól játszotta a karaktert, hogy hihetetlen. Számomra az Ő játéka volt a legjobb, és hát kicsit szubjektív vagyok mert imádom mint a színészt mint a karaktert.
Chris Pine nagyon jól alakítja az ifjú kapitány szerepét, szinte mint ha csak rá öntötték volna a szerepet. És igen a mellékszereplők és nagyon jók, Chekov akcentusa nagyon ütött:D

Röviden tömören, szerintem nagyon jó film lett, és méltó folytatása a filmeknek. Sőt ha már 1-2 ember beleszeretett ennek a filmnek a hatására a ST világába akkor már megérte, hogy elkészítették.

Sicc

Nagyon bírom a humorát, a látványt és a zenét is:) egyébként a sztori sem rossz.

barbikaunatkozik 

A Star Trek már gyerekkorom óta nagy kedvencem. Mivel Picard mellett Kirk volt a második kedvencem, ezért kíváncsi voltam, milyen is lehetett még zöldfülű, forrófejű kezdőként. És nem bántam meg azóta sem, hogy akkor megnéztem ezt a filmet. Az pedig, hogy az eredetileg Spockot alakító Leonard Nimoy is felbukkant, külön élmény volt.
Tulajdonképpen az egész film egy olyan bosszúhistória, ami még be se következhetett, elvégre a Romulánok mégiscsak a jövőből jönnek, ahol majd az a bizonyos sajnálatos incidens bekövetkezik, ami kihatással lesz később az egész „múltra”. Van itt ellenségeskedés, rivalizálás, barátság és jellemfejlődés. Minden, amit elvártam a filmtől.
Kirk kapitány, bár itt csak a végén lesz az, egy igazi nagyszájú pojácának tűnik, aki valójában csak tetteti az ostobaságot. Mindig megy a maga feje után, ami számos problémát okoz, de az egyik ilyen esetnél találkozik azzal, aki megváltoztatja a nézőpontját egy elhagyatottnak tűnő, rideg planétán. Egy „régi” jóbaráttal, aki próbálja terelni a helyes megoldás felé. És ekkor már elkezd végre felnőtt módján viselkedni. Chris Pine nem egy hatalmas színész, de itt korrekten alakítja az ifjú kapitány szerepét.
A másik kedvencem a filmből természetesen Spock volt. Mind a kettő, ha már itt tartunk. Az idős bölcs tanácsokkal látja el, vagy éppen annak tűnő intésekkel vezeti félre, míg a fiatal még saját magának az identitásásval sincs tisztában. Önmagával és származásával igazán csak a film végén békél meg, ahol már, mint bizalmasabb embere jelenik meg. Itt még nem nevezném Kirk és Spock kapcsolatát barátságnak. Inkább kölcsönös tisztelet az övék, de innen szép nyerni, ahogyan azt mondani szokás. Spockról még annyit, hogy ahhoz képest, hogy vulkáni (igaz, félig ember) elég gyorsan felkapja a vizet és akkor a szerelmi életéről még nem is esett szó, ami nem eget rengető, de ha belegondolunk, hogy egy olyan férfi lesz szerelme, akinek csak a logika kellene a legfontosabb lennie, ez elég emberi. Gondolataiban emberi, hiszen őt is a bosszú fűti, de azért próbálja fenntartani a racionalitás látszatát, még ha nem minden döntése ezen alapszik (Kirk kidobatása). Mindenesetre érdekes párost alkotnak együtt jövőbeni barátjával és a szerelmével is egyaránt.
A mellékszereplők is nagyon jók. Ahogy egyenként felbukkannak az eredeti sorozatban megismert alakok az nagyon felemelő egy rajongó számára. Közülük is a kissé lökött zsenit, Scotty-t szerettem meg a leginkább. Nem túl sok a szerepe, de annál jobban javította a hangulatot. Meg az sem volt rossz, amikor Chekov nem tudott bejelentkezni az orosz akcentusa miatt. Szóval a film néhol még vicces is volt.
A látványvilág és a zene gyönyörű, a színészi játékok is a helyükön voltak. Még Karl Urban is szórakoztató volt a túlzott előadás módjával. Hangulatos film, amit csak ajánlani tudok. Még annak ellenére is, hogy volt egy-két üresjárat és ott volt a fény. Néha azt hittem, hogy a képernyővel együtt a retinám is kiég. Egy kissé túl sok volt a lens flare effektus. Még az is világított, ami nem kellene és ez sok helyen zavaró volt. De még egyszer, ez egy ajánlott film, nem csak Star Trek rajongók számára. Ugyanis segített a mai fiataloknak abban, hogy megismerhessék ezt a fantasztikus világot, amit a filmek és a sorozatok nyújthatnak számukra.

1 hozzászólás
Csike

Bár mindennek ilyen remake-e lenne ( Robotzsaru, Ghostbusters etc)
Nagyon eltalálták az egészet, pont erre a fajta vérfrissítésre volt szüksége a Star Treknek.
Amikor az Enterprise kitör a gázfelhőből, az zseniális.
Rendkívül jó filmzene, ízléses látványvilág.

Atomsk

Tulajdonképpen ez egy remek akció-scifi, jót tesz a szériának, hogy megtöltik látvánnyal és eksönnel, mert azért egy film egész más, mint egy sorozat, ami-réges rég kezdődött és még a 90-es években volt nagyobb fénye, Abrams is jó munkát végzett, szórakoztató űrkalandot rendezett, csak zavaró a túl sok véletlen egybeesés, arról nem is beszélve, hogy valakinek fénytörés-fétise volt a készítők közül.

meseanyu

Nem vagyok egy ős startrekes, eddig csak a mozifilmeket láttam, de azok közül ez tetszett a legjobban. Mindig is szerettem az ilyen előzmény történeteket, és érdekes volt látni, ahogy összeállt a csapat. És annak ellenére, hogy a történet jellegéből fakadóan tudtuk, hogy kinek kell túlélnie a kalandokat, mégis nagyon izgalmasak, akciódúsak voltak a jelenetek. Az időutazós dolgokat is bírom, úgyhogy nálam ez is plusz pont. Nekem tetszett a modern képi világ is, a kameramozgások, a csillogás, az én szemem már ehhez szokott, úgy látszik. Megható jelenetekben is bővelkedik a film, már rögtön az eleje nagyon erős. Jók voltak a szereplők is, most Chris Pine-al sem volt bajom, nem volt olyan farkasemberes, mint általában. A kisebb szerepekben is híres színészeket láthattunk, Spock anyját pl. Winona Ryder játszotta. Na és persze volt Simon Pegg is, ami mindig jó.

Gabye

Nem igazán vagyok egy sci-fi rajongó, de ha már szembejött, megnéztem – vagyis megnézették velem :-) És nem bántam meg. Végig érdekes, szórakoztató a maga módján. Még nekem is érthető volt úgy, hogy anno nem néztem a sorozatot. Önálló filmként is megállja a helyét.

Törpillaa 

Imádom ezt a részét és Chris Pine-t nagyon bírom a humorát és nagyon tetszettek a filmben a jelenetek. Nem nagyon szoktam sci-fi filmeket nézni de ezt nagyon szeretem. Szórakoztató és egyszerre érdekes a sztori is és látványos.
Kirk és Spook a két kedvenc szereplőm bírom őket.

Tamás

Spock jó abban, hogy elveszítve önuralmát verekedjen, Kirk pedig jó abban, hogy összeveresse magát :D Illenek egymáshoz :D Átérezhető, jó film volt, az érzelmek színes palettájával és szerethető karakterekkel. spoiler


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

McCoy: Hány éves maga?
Chekov: Tizenhét, uram.
McCoy: Ó, remek, már tizenhét!

Valentine_Wiggin 

McCoy: Az űr veszélyes kórság. Sötét és jéghideg…
Kirk: Ha nem tudnád, a Csillagflotta az űrben működik…

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Az űr. A legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó. Feladata különös, új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett.

Valentine_Wiggin 

Sarek (Spocknak): Mindig két világ gyermeke leszel. Hálás vagyok ezért. És érted is.

Valentine_Wiggin 

Tanácstag: Igazán figyelemreméltó, amit elért Spock… a körülmények dacára. Álljunk fel! *tanács feláll*
Spock: Már megbocsásson… de milyen körülményekre céloz?
Tanácstag: Hogy ember az anyja.
Spock: Tanács, tisztelettel visszalépek.
Tanácstag: Még soha, egyetlen vulcani sem utasította vissza az akadémiát.
Spock: Mivel félig ember vagyok, nem rontom a statisztikát.

Valentine_Wiggin 

Kirk: Ki maga?
Idős Spock: Én… a barátja voltam, és maradok mindig.

Valentine_Wiggin 

Sarek (Spocknak): Egyszer kérdezted, miért vettem el anyádat. Azért vettem el, mert szerettem.

4 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Spock: Idézném a szabályzatot, de tudom, hogy úgyis fittyet hányna rá.
Kirk: Na látja! Kezdjük megismerni egymást!

Valentine_Wiggin 

(Törölt jelenet)
Sarek: Nem kellett komoly sérüléstől tartania.
Amanda: Komolyan? Folyamatosan piszkálják, minden nap!
Sarek: És ez pontosan az a helyzet, ahol logikusan kell mérlegelnie a tetteit…
Amanda: Szeretném, hogy szeresse a Vulkánt, tudod. De önmagának kell lennie, és ez azt jelenti, hogy néha ember!
Sarek: Az embersége okozza ezeket a konfliktusokat.
Amanda: Amikor a vulkániak teljes mértékben undorodnak a másik viselkedésétől, sosem fordítanak hátat, és sétálnak el, igaz?
Sarek: Nem.
Amanda: Nos, az emberek igen. *elmegy*

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján