A Jedi visszatér (Csillagok háborúja VI.) (1983) 724

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
134' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12 !

2 díj · 5 jelölés

Miután Luke megmentette barátját, Han Solót és a szépséges Leia hercegnőt a biztos haláltól, ismét csatlakozik Yodához, hiszen igazi Jedi Lovaggá kell válnia ahhoz, hogy szembeszállhasson Darth Vaderrel és az Erő sötét oldalával. Végre eljött a végső összecsapás ideje! A felkelők készen állnak… [tovább]

magyar
angol
angol

Képek 50

Szereposztás

Mark HamillLuke Skywalker
Harrison FordHan Solo
Carrie FisherLeia hercegnő
Billy Dee WilliamsLando Calrissian
Sebastian ShawAnakin Skywalker
Anthony DanielsC-3PO
James Earl JonesDarth Vader (hang)
David ProwseDarth Vader
Peter MayhewChewbacca
Ian McDiarmidPalpatine császár

További szereplők

Kedvencelte 293

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

Theana 

Én is így vagyok ezzel a filmmel, mint sokan az oldalon, talán ezt láttam a legtöbbször, és a párbeszédek felét fejből fújom.
Nagyon jó volt viszontlátni az ewokokat (nekem is kell egy), C3PO sem idegesítő inkább vicces, a poénok is nagyok (főleg az a robotpoén:D), és mindenkit meg tudnék ölelgetni egyenként. Nagyon élveztem a csatajeleneteket, voltak menő részek, amiket vigyorogva néztem végig. Mi lesz a lézerkarddal, ha leesik? Kikapcsol?
Bármikor, bárhol megint.

Valentine_Wiggin

A kedvenc részem első nézésre, és azóta is. Luke itt bizonyította be, hogy igazi harmadik filmes hős… botladoznia kellett két részt, keresnie az útját, belefejelni a falba, kapni pár pofont, hogy a végére ide tudjon állni egyenes háttal, öntudatosan, bátran, és kezébe vegye a cselekményt. Még mindig nagyon szeretem ebben a karakterben azt a végtelen empátiát, amivel mindenhez és mindenkihez áll. Leia még mindig vagány, Hannal még mindig nagyon természetes, és pont ezért nagyon szerethető a párosuk. A zárás nagyon megható, szerintem az egyik kedvenc jelenetem minden SW filmből (sorozatból/játékból/regényből akad konkurense, de ott se sok).
Bővebb értékelés a blogomon: http://todaywiggin.gportal.hu/gindex.php…

3 hozzászólás
AniTiger 

Ezredszerre is jó film, nagyon buli a sokféle jelmez Jabbánál és a kis szőrmókokat is zabáltam. Luke még mindig nem egy észlény, de nehéz lenne nem szeretni ezt a sztorit. Újat nem tudok róla mondani. Klasszikus. :))

3 hozzászólás
Nihilchan 

Remek rész volt, igazán epikus lezárás. Hozta a szokásos látványt, humort és mindent, ami oldja a feszültséget, ráadásul úgy érzem, hogy ebben a részben Luke is magára talált. Bármikor újranézős kategória.

Törpillaa 

Nekem azt hiszem ez a része tetszett a legjobban. Izgalmas volt, látványos, szórakoztató, vicces, akció jelenetek is tetszettek, a párbeszédek Leia és Han között is néha egész vicces volt, és a szereplők is. :-D Az eleje is és a lezárása is elég jó volt. Leia, Han Solo, Luke, Yoda, R2-D2, Obi-Wan Kenobi, és Anakin, Chewbacca, C-3PO abszolút kedvencek lettek számomra. :-) spoiler A kis Ewookok is olyan cukik, mint R2-D2. :-)

Fummie

Annyira jó volt visszatérni a régi világhoz az új trilógia után. Így sokkal jobban kijön az ellentét a kettő között, nem csak látvány tekintetében (amit a kezdetleges technika ellenére sokkal jobb nézni a régiben, mivel ott minden igazi, nem csak digitális trükközés), hanem a történet és a karakterek szempontjából is. Még mindig imádom Luke-ot, Leiát, Hant, R2-t. Imádom a párbeszédeket, azt hogy komolysága ellenére rengeteg benne a humor, és hogy akárhányszor nézem végig, mindig tudok izgulni az akciójeleneteken, és mindig sírok a végén. És még mindig akarok egy ewokot.

krlany 

Flashback sorrend, azt nekem, egy nagy lófütyit… úgy vártam már ezt a részt a sok új után, mint a Messiást…
Legelőször egyébként még anno moziban láttam… Anya megint csak beáldozta magát, mert nélküle nem engedtek be a moziba olyan pöttöm voltam… Annyira nem érdekelte, hogy az félelmetes, a végén mikor lelkendeztem neki, csak annyit mondott, hogy a kismackók aranyosak voltak… de azért eljött velem a következő Indiana Jones-ra is… mondjuk az legalább tetszett neki
A másik nagyon jó élményem, hogy mikor még az újhármasnak híre hamva sem volt, úgy a ’90-es évek vége felé volt az Egyetem Aulájában egy szimfonikus zenekari koncert – talán a Konzi zenekara volt –, akik a régi trilógia szerzeményeiből adtak hangversenymuzsikát… Imádtam… és nemcsak azért, mert a haverjaim ott fújták a rezet… Élőben hallani ezeket a zenéket normális akusztikájú teremben, megfizethetetlen…
No de hogy a filmről is beszéljek… végre újra itt van a jó kis kantin/buli zene, de hiányzott már ez is. Az újtrilógiában semmi ilyen űrlény zenekar nem volt… és végre újra van játékosság is meg humor: R2 spoiler. vagy Leia spoiler, vagy a birodalmi sisak xilofon.:D
én olyan verziót néztem, amelyben a győzelmi buliban a végén van egy jelenet, amiben a halott jedik szelleme megjelenik Luke-nak, Yoda, Obi-Wan és nah vajon ki a harmadik? Ez az eredetiben is benne volt, vagy csak az új trilógia után biggyesztették oda? és vajon minek?
Szóval igen, a régi trilógia mindenek felett, ez az etalon, és cgi ide, technika oda, ha hiányzik a sztori, a humor és az egész sava-borsa, akkor fabatkát sem ér az újhullám… Ezeket a filmeket sokszor meg fogom még nézni, de az új hármas részemről figyelmet sem érdemel.

14 hozzászólás
luthienlovemagic 

Ez a kedvenc részem és ez minden újranézésnél erősödik. Ez az a rész, amit a legtöbbször láttam, lehetetlen megunni. Ez az a film, amit bárhányszor és bármikor képes vagyok megnézni. Ezután már csak a december 18-at kell kivárni.

2 hozzászólás
madárka

Méltó lezárása az régi trilógiának. Ugyan kevésbé klátványos, mint az újak, de ennek ellenére (bár nekem inkább pont emiatt) élvezhető és szerethető rész. (A végén mindig úgy összeszorul a szívem… )
Tűkön ülve várom az új részt!

Negative_Singularity

Akárhányszor nézem is meg, a végére érve mindig úgy érzem, hogy valami hihetetlenül nagy kaland ért itt véget, mint amikor az ember kiolvas egy könyvet, és sajnálja, rettenetesen sajnálja, hogy nem tartott még további ötszáz oldalon át…
Méltó befejezése ez a trilógiának, én a régi és a felújított változatot is nagyon szeretem, most éppen ez utóbbit néztem meg, Hayden Christensen alakjával a végén (ami nem mellesleg logikusabb is, imádom).
Awww, nem elég egyszer átélni ezt a kalandot, újra, és újra, és újra szükségem van rá :)


Népszerű idézetek

PAVideoStudio

Han Solo: Azért nem menj túl közel Csubi, csak ne mutasd, hogy nem akarsz túl közel menni. (Csubi mond vmit.) Nem tudom…Repülj andalogva.
[eredeti, első magyar szinkron]

1 hozzászólás
Raesade 

Han Solo: Javul a látásom. Nagy sötét folt helyett nagy világosat látok.

Bogas

Obi-Wan: Rá fogsz jönni, hogy sok igazság, amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik.

Bogas

Han Solo: Tartsd a távolságot, Chewie, de ne vegyék észre, hogy tartod a távolságot.

brittta

C-3PO: Te csak ne hősködj! Ha a felét elmondanám annak, amit Jabbáról hallottam, rövidzárlatot kapnál.

Theana 

Palpatine császár: Ha nem állsz át a sötét oldalra, elpusztulsz!

Kogoro 

Tartsd a távolságot, Csubi, de ne vegyék észre, hogy tartod a távolságot. Lazán, mint aki csak úgy röpköd.

3 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Csillagok háborúja


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján