A Sith-ek bosszúja (Csillagok háborúja III.) (2005) 490

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
140' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

0 díj · 1 jelölés

A legsötétebb epizóddal bezárul a kör, teljessé válik a történet. Három nehéz, küzdelmes év után a Klónok háborúja a végéhez közeledik. A köztársaságot kifárasztotta a háború. A kancellár legközelebbi fegyvertársa, Anakin Skywalker egyre többet tud meg az erő és a hatalom igazi természetéről,… [tovább]

angol

Képek 62

Szereposztás

Ewan McGregorObi-Wan Kenobi
Natalie PortmanAmidala szenátor / Padmé
Hayden ChristensenAnakin Skywalker / Darth Vader
Ian McDiarmidPalpatine főkancellár
Samuel L. JacksonMace Windu
Jimmy SmitsBail Organa szenátor
Frank OzYoda (hang)
Anthony DanielsC–3PO
Christopher LeeDooku gróf
Keisha Castle-Hughesa Naboo királynője

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 136

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Theana 

Mi történt Obi-Wan karakterével? Az elején olyan volt, mintha valami akciós vígjátékot bámulnék, és Obi-Wan olyan laza volt, és GONDTALANNAK tűnt, mikor igazából nem az. Nem az! Az eleje borzasztó volt, rá sem ismertem… Lehet, hogy azt akarták megmutatni, hogy itt még minden jó, vagy nemtom, de a másodikban akkor miért nem poénkodott ennyit?! Anakin komolyabb volt, mint ő! Mivan?

Fenomenális zenét írt John Willimas, egyszerűen csak csodálni tudom!!

A Palpatine-Anakin folyamatot nagyon jól felépítették, a jedik nagyon menők, és kimondottan tetszik a történetvezetés. Anakin komolyabb lett, nem kétséges. Nem tudom, hány év telt el a két film között időben, de nem is bántam, hogy megváltozott a karaktere. Deee. Padmé volt most számomra irritáló egy csöppet. Pedig ő nem is változott. Megértem, minden mennyiségben, csak valahogy ez a ragaszkodása furcsa. Megértem én, csak nem ennyire.

Sok mindent megtudunk ebben a részben, sötét és kemény, érdekes, harccal teli, fordulatos, de számomra ebből a szériából az első a nyerő.

Egyetlen egy dologgal nem értek egyet, s nem tetszik a SW világban; hogyha valaki átáll a sötét oldalra, az már nem térhet vissza. spoiler

3 hozzászólás
Törpillaa 

Ez a része is jó volt, tetszett. Ebben több volt az akciójelenet, mint nyáladzós rész. :-D :-D Izgalmas volt, látványos, szórakoztató, élvezhető, a zenék is jók, még mindig nagyon jók a szereplők is, és Anakin hiába állt át, még mindig bírom a karakterét. :-) Obi-Wan Kenobi, Padmé, Yoda is még mindig szerethetőek voltak. spoiler A kis R2-D2 nagyon cuki kis asztrodroid, őt jobban kedvelem C-3PO-nál. :-)

luthienlovemagic

Sokadik újranézésre is ez az epizód tartja magát nálam a legjobban az új trilógiából. Bár azért kopott a fénye. Már nem rajongok annyira érte, mint 10 éve, de azért még mindig jó élmény volt. Emellett ebben a részben van szerintem a leggyönyörűbb és legszomorúbb filmzene részlet, amit valaha hallottam. Azt hiszem, nem kell külön elmondanom, melyik képsorozat alatt megy. És még annyit, hogy a fénykard csaták szerintem itt a legjobbak.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Az én személyes SW toplistámon második helyezett. A Jedi Visszatért semmi nem fogja lekörözni, de az a sötétség, ami belengi ezt a filmet, a tudat, hogy nem lesz jó vége, már megadja az alaphangulatot. Anakin valahol megérthető volt számomra, és sokadszorra gondolkoztam el azon, hogyha a Baljós Árnyakban Qui-gon túléli az összecsapást Maul-lal, vajon mi lesz a történetének kifutása? Láthatóan egyik jedi sem tudta kezelni a problémáit, de Qui-gon empatikus jelleme minden bizonnyal tudott volna kezdeni valamit a helyzettel. Obi-wan továbbra is remek karakter, jól kapcsolták össze a szálakat az eredeti trilógiával. Vannak persze bakik, de igazából ha olyan kedvében van az ember, azokra sem nehéz magyarázatot találni, szerintem remek film.

Negative_Singularity 

Ezután a rész után mindig úgy érzem, hogy teljesen megbocsátottam a Baljós árnyak bohóckodását és a Klónok támadása túlzott romantikáját. Nagyon szépen a régi trilógia alá dolgozik, nem hagy elvarratlan szálakat; amit sok-sok évvel ezelőtt még nem tudhattunk a rongyosra nézett videokazettákról (hogyan / miért / mi történt?), most kiderült végre, kíváncsiságunk – az enyém legalábbis – köszöni szépen, lenyugodott. Nagyon kellett már ez a film az első két új rész után.
Rengeteg jelenetet tudnék írni, hogy melyik a kedvencem, mitől ráz ki a hideg, és mitől könnyezek be, meg szitkozódom és hüledezem, drukkolok – függetlenül attól, hogy már hányszor láttam xD –, de nem spoilerezek, inkább nézze meg, aki még nem látta ;)

Rebane 

Az az igazság, hogy nekem ez a kedvencem az összes közül minden romantikus nyáladzás ellenére. :)
Amikor anno elkezdtem nézni a Csillagok háborúját, és még nem jutottam el A Sith-ek bosszújáig, addig is tetszett, de nem azért nem gondoltam volna, hogy én ezt sokszor meg fogom nézni. Ez a film viszont bemászott a bőröm alá! :) Igaz, hogy Christensen szerintem sem jó választás, és csak ripacskodik, de ez a legmeghatóbb film az összes közül.
Továbbra is Anakin pártján állok, azt hiszem, az ő helyében én sem tudtam volna józanul dönteni. Na igen, love is a bitch
Az egyik kedvenc részem Darth Sidious és Windu jelenete, illetve amikor Anakin és Obi-Wan harcolnak.

Kopaszkutya 

Az előzménytrilógia legjobb része, minden hibája ellenére. Végre megtudhattuk hogy állt át Anakin a sötét oldalra. A 66-os parancs kiadása és teljesítése az egyik legmegrázóbb jelenet volt számomra.

Fummie

Ez a legjobb rész az újak közül, de ebben is rengeteg a hiba. Anakin karaktere még mindig nagyon idegesítő, a Jedik olyan egyértelmű dolgokat nem vesznek észre, ami már kb két résszel ezelőtt is eléggé kínos volt, hogy megpróbálják titkolni, de nem megy nekik. Grievous tábornok fogalmam sincs, miért volt a filmben, mert szerintem semmivel nem vitte előbbre a történetet.
Viszont rájöttem, hogy ez egy tök jó sztori Obi-Wan szemszögéből. Anakin karakterét elcseszték már az előző részben, úgyhogy ha akartak is volna javítani rajta (láthatóan nem akartak), akkor sem ment volna. De ha úgy nézzük, mintha Obi-Wan lenne a főszereplő (igazából az is, csak azt hisszük, hogy Darth Vader sztorija ez), akkor egy egész jó film arról, ahogy a mester csalódik a tanítványában. Ezért is tudok mindig sírni azon a harcjeleneten.

Juci

Most jöttem rá, hogy ezt csak egyszer láttam korábban, és nem is emlékeztem rá a végét leszámítva. Arra is most jöttem rá először, hogy ha hunyorítok, a fiatal Mark Hamill kicsit hasonlít Christensenre. Vajon ezért őt választották Anakin szerepére? Más okot egyszerűen nem látok…

krlany 

Sikerült belealudnom… és azóta sem tudom mi lett a vége… de majd egyszer… biztosan… tutira… talán az új film előtt… befejezem.

2015. december 15.
Ó csak azt a négykezű fénykardos cséphadarót tudnám feledni… komolyan sírva röhögős… röhögős, mert annyira komolytalan, hogy börleszkbe illő… sírva pedig azért, hogy most komolyan, tényleg ennyi tellett fantáziából ennyi lóvéért. bemész általános alsóba és különb ötletekkel rukkolnak elő a srácok… ehhh. (legyint)
Ennyi balfék Jedit egy rakáson a világ nem látott, mint amennyi ebben a részben van. Amikor pedig Obi-Wan azt mondja Anakinnak, hogy spoiler, komolyan azt gondoltam, hogy ironizál… de nem bakker, komolyan gondolta. Padme meg hetéraként nagyon idegesítő, sehol nincs már az a nő, akit uralkodóként vagy politikusként (a harcosról nem is beszélve, merugye spoiler) megismertünk, erre a részre mondhatni kiherélték szegényt… R2 ninjadroiddá válása meg szintén röhej… meg persze nyoma sincs ilyennek az eredetiben. ééérdekes ott sallangmentesen tud kis egyszerűn nagyszerű lenni, anélkül, hogy dupla leszúrt Ritbergereket csinálna vagy repkedne. minek kellett belőle is akcióhőst csinálni?
… és még 1 óra 20 perc hátra van belőle… történhetne már valami, amitől úgy érzem, ez egy jó film…
… és nem… újabb gázul összerakott jelenet… én értem, hogy kisbarátunk vívódik, de spoiler na most komolyan… ennyit rinyálni… soha nem lesz vége ennek a filmnek… meg amúgyis milyen logika már az, hogy spoiler brrr…
én még így filmnek nem örültem, hogy vége lett…
hogy ki volt az a féleszű, aki ennek a Hayden gyereknek adta ezt a szerepet… mondjuk őt inkább szinkronizálhatta volna a Stohl, mint Luke-ot, megérdemelték volna egymást. rontani nem ronthatott volna rajta… no meg milyen hangja van már mikor Vaderré válik… mint egy kehes birkának…
no most, hogy így kipuffogtam magam, azt el kell ismernem, hogy az utolsó negyven perc rendben volt… egyetlen dolog, amiben nem hibáztak, az a filmzene… az legalább zseniális, és nem sikerült nekik elrontani.
ebben az új trilógiában még egy értékelhető dolog volt a zenén kívül, az első részben a szépábrázatú fess sithünk. no annak a kinézete mindent vitt.
én nem szoktam olyat mondani, hogy soha, mert hát ugye ki tudja… úgyhogy most sem mondom… de hogy azt gondolom, hogy én még egyszer ezt az új trilógiát meg nem nézem, az is hót ziher…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

PAVideoStudio 

Yoda: – Balsejtelmek, balsejtelmek, hmm…? Ezek a látomásaid…?
Anakin: – Mind csupa kín, szenvedés, halál.
Yoda: – Rólad szólnak ezek, vagy valaki másról?
Anakin: – Másról.
Yoda: – Akit szeretsz?
Anakinr: – Igen.
Yoda: – Vigyázz, Anakin, a jövőt érzékelni veszélyes. A félelmünk a sötét oldal felé sodor.
Anakin: – Ez a látomás nem válhat valóra, Yoda mester.
Yoda: – A halál az élet természetes része. Örömmel gondolj azokra, akik végre egyesülnek az Erővel. Ne gyászold őket! Ne fogózz beléjük! A ragaszkodás féltékenységhez vezet. És az a kapzsiság ikertestvére.
Anakin: – Mit kell hát tennem, Yoda mester?
Yoda: – Igyekezz megválni önként, mindentől, amit fájna elveszítened.

Zakuro 

Anakin Skywalker: Dooku-t érzem itt.
Obi-Wan Kenobi: Én csapdát érzek.
Anakin Skywalker: Mit tegyünk?
Obi-Wan Kenobi: Sétáljunk bele!

Negative_Singularity 

Palpatine: A galaxis békéjének és biztonságának megszilárdítása érdekében… uniónkat új alapokra helyezzük. Neve mától: Első Galaktikus Birodalom! A rend és biztonság birodalma!
Padmé: Így száll hát sírba a szabadság… tapsvihar közepette.

Rebane 

Darth Sidious: Végre megint a Sith-ek uralkodnak a galaxisban, és beköszönt az áldott béke!


Folytatása

Összehasonlítás

Csillagok háborúja


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján