A Sith-ek bosszúja (Csillagok háborúja III.) (2005) 710

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
140' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12 !

6 díj · 17 jelölés

A legsötétebb epizóddal bezárul a kör, teljessé válik a történet. Három nehéz, küzdelmes év után a Klónok háborúja a végéhez közeledik. A köztársaságot kifárasztotta a háború. A kancellár legközelebbi fegyvertársa, Anakin Skywalker egyre többet tud meg az erő és a hatalom igazi természetéről,… [tovább]

magyar
angol

Képek 62

Szereposztás

Ewan McGregorObi-Wan Kenobi
Natalie PortmanAmidala szenátor / Padmé
Hayden ChristensenAnakin Skywalker / Darth Vader
Ian McDiarmidPalpatine főkancellár
Samuel L. JacksonMace Windu
Jimmy SmitsBail Organa szenátor
Frank OzYoda (hang)
Anthony DanielsC–3PO
Christopher LeeDooku gróf
Keisha Castle-Hughesa Naboo királynője

További szereplők

Kedvencelte 185

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Amikor először láttam a filmet a megjelenése idején a moziban, emlékszem, hogy ültünk egymás mellett a barátnőimmel teljes és totális traumában és egy random ember lepisszegett, mert túl hangosan bőgtem. Az a jelenet a mi napig kikészít, pedig mindig megpróbálom felkészíteni magam rá. Én imádom ebben a részben a Padmé – Anakin szálat és szerintem a fiú változását is jól bemutatja a film. Kicsit Obi-Wannal nem tudok mit kezdeni, pedig szeretem a karakterét. A zenéje szerintem nagyszerű és elképesztően látványos film. Én szeretem.

Törpillaa 

Ez a része is jó volt, tetszett. Ebben több volt az akciójelenet, mint nyáladzós rész. :-D :-D Izgalmas volt, látványos, szórakoztató, élvezhető, a zenék is jók, még mindig nagyon jók a szereplők is, és Anakin hiába állt át, még mindig bírom a karakterét. :-) Obi-Wan Kenobi, Padmé, Yoda is még mindig szerethetőek voltak. spoiler A kis R2-D2 nagyon cuki kis asztrodroid, őt jobban kedvelem C-3PO-nál. :-)

Valentine_Wiggin

Az én személyes SW toplistámon második helyezett. A Jedi Visszatért semmi nem fogja lekörözni, de az a sötétség, ami belengi ezt a filmet, a tudat, hogy nem lesz jó vége, már megadja az alaphangulatot. Anakin valahol megérthető volt számomra, és sokadszorra gondolkoztam el azon, hogyha a Baljós Árnyakban Qui-gon túléli az összecsapást Maul-lal, vajon mi lesz a történetének kifutása? Láthatóan egyik jedi sem tudta kezelni a problémáit, de Qui-gon empatikus jelleme minden bizonnyal tudott volna kezdeni valamit a helyzettel. Obi-wan továbbra is remek karakter, jól kapcsolták össze a szálakat az eredeti trilógiával. Vannak persze bakik, de igazából ha olyan kedvében van az ember, azokra sem nehéz magyarázatot találni, szerintem remek film.

luthienlovemagic 

Sokadik újranézésre is ez az epizód tartja magát nálam a legjobban az új trilógiából. Bár azért kopott a fénye. Már nem rajongok annyira érte, mint 10 éve, de azért még mindig jó élmény volt. Emellett ebben a részben van szerintem a leggyönyörűbb és legszomorúbb filmzene részlet, amit valaha hallottam. Azt hiszem, nem kell külön elmondanom, melyik képsorozat alatt megy. És még annyit, hogy a fénykard csaták szerintem itt a legjobbak.

2 hozzászólás
Negative_Singularity

Ezután a rész után mindig úgy érzem, hogy teljesen megbocsátottam a Baljós árnyak bohóckodását és a Klónok támadása túlzott romantikáját. Nagyon szépen a régi trilógia alá dolgozik, nem hagy elvarratlan szálakat; amit sok-sok évvel ezelőtt még nem tudhattunk a rongyosra nézett videokazettákról (hogyan / miért / mi történt?), most kiderült végre, kíváncsiságunk – az enyém legalábbis – köszöni szépen, lenyugodott. Nagyon kellett már ez a film az első két új rész után.
Rengeteg jelenetet tudnék írni, hogy melyik a kedvencem, mitől ráz ki a hideg, és mitől könnyezek be, meg szitkozódom és hüledezem, drukkolok – függetlenül attól, hogy már hányszor láttam xD –, de nem spoilerezek, inkább nézze meg, aki még nem látta ;)

Kopaszkutya 

Az előzménytrilógia legjobb része, minden hibája ellenére. Végre megtudhattuk hogy állt át Anakin a sötét oldalra. A 66-os parancs kiadása és teljesítése az egyik legmegrázóbb jelenet volt számomra.

Rebane 

Az az igazság, hogy nekem ez a kedvencem az összes közül minden romantikus nyáladzás ellenére. :)
Amikor anno elkezdtem nézni a Csillagok háborúját, és még nem jutottam el A Sith-ek bosszújáig, addig is tetszett, de nem azért nem gondoltam volna, hogy én ezt sokszor meg fogom nézni. Ez a film viszont bemászott a bőröm alá! :) Igaz, hogy Christensen szerintem sem jó választás, és csak ripacskodik, de ez a legmeghatóbb film az összes közül.
Továbbra is Anakin pártján állok, azt hiszem, az ő helyében én sem tudtam volna józanul dönteni. Na igen, love is a bitch
Az egyik kedvenc részem Darth Sidious és Windu jelenete, illetve amikor Anakin és Obi-Wan harcolnak.

Fummie

Ez a legjobb rész az újak közül, de ebben is rengeteg a hiba. Anakin karaktere még mindig nagyon idegesítő, a Jedik olyan egyértelmű dolgokat nem vesznek észre, ami már kb két résszel ezelőtt is eléggé kínos volt, hogy megpróbálják titkolni, de nem megy nekik. Grievous tábornok fogalmam sincs, miért volt a filmben, mert szerintem semmivel nem vitte előbbre a történetet.
Viszont rájöttem, hogy ez egy tök jó sztori Obi-Wan szemszögéből. Anakin karakterét elcseszték már az előző részben, úgyhogy ha akartak is volna javítani rajta (láthatóan nem akartak), akkor sem ment volna. De ha úgy nézzük, mintha Obi-Wan lenne a főszereplő (igazából az is, csak azt hisszük, hogy Darth Vader sztorija ez), akkor egy egész jó film arról, ahogy a mester csalódik a tanítványában. Ezért is tudok mindig sírni azon a harcjeleneten.

Pandalány 

Aztaaa, nagyon izgalmas rész!
Nagyon-nagyon tetszett, és alig várom a következő részt.
Elképesztő volt látni, ahogy Darth Vader megszületett és az egész film nagyon izgalmas, lendületes és sötét.
Most már főleg kíváncsi vagyok a régi trilógiára.

Gabye

SW maraton, 3 felvonás. Na ez az a rész amit korábban még sosem láttam..Mit mondjak, olyan nagyon sokat nem vesztettem vele. Anakin továbbra is idegesített, de legalább az a nyálas szenvelgés ami az előző részben ment, kicsit visszafogottabb lett. A néhol elhelyezett poénokból többet is elviseltem volna. Még jó hogy itt volt nekünk Obi Van és Joda mester különben halálra untam volna magam. A megszerzett infók azért helyre tették a dolgokat, bár nagy meglepetés nem ért, inkább csak a hogyanok lettek letisztultabbak.
Alig várom a következő három részt, emlékeim szerint azok sokkal jobbak :-))


Népszerű idézetek

Zakuro 

Anakin Skywalker: Dooku-t érzem itt.
Obi-Wan Kenobi: Én csapdát érzek.
Anakin Skywalker: Mit tegyünk?
Obi-Wan Kenobi: Sétáljunk bele!

PAVideoStudio

Yoda: – Balsejtelmek, balsejtelmek, hmm…? Ezek a látomásaid…?
Anakin: – Mind csupa kín, szenvedés, halál.
Yoda: – Rólad szólnak ezek, vagy valaki másról?
Anakin: – Másról.
Yoda: – Akit szeretsz?
Anakinr: – Igen.
Yoda: – Vigyázz, Anakin, a jövőt érzékelni veszélyes. A félelmünk a sötét oldal felé sodor.
Anakin: – Ez a látomás nem válhat valóra, Yoda mester.
Yoda: – A halál az élet természetes része. Örömmel gondolj azokra, akik végre egyesülnek az Erővel. Ne gyászold őket! Ne fogózz beléjük! A ragaszkodás féltékenységhez vezet. És az a kapzsiság ikertestvére.
Anakin: – Mit kell hát tennem, Yoda mester?
Yoda: – Igyekezz megválni önként, mindentől, amit fájna elveszítened.

Negative_Singularity

Palpatine: A galaxis békéjének és biztonságának megszilárdítása érdekében… uniónkat új alapokra helyezzük. Neve mától: Első Galaktikus Birodalom! A rend és biztonság birodalma!
Padmé: Így száll hát sírba a szabadság… tapsvihar közepette.

Baly

Padmé: Így száll hát sírba a szabadság… tapsvihar közepette!


Folytatása

Összehasonlítás

Csillagok háborúja


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján