Viharsziget (2010) 790

Shutter Island
138' · amerikai · thriller, rejtély 16 !

1 díj · 7 jelölés

A világtól elzárva, a Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten lévő elmegyógyintézetben tartják fogva az Egyesült Államok legveszedelmesebb elmebeteg bűnözőit. Amikor az ötvenes években a szigorúan őrzött intézményből megmagyarázhatatlan módon megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, az… [tovább]

angol · magyar

Képek 29

Szereposztás

Leonardo DiCaprioTeddy Daniels
Mark RuffaloChuck Aule
Ben KingsleyDr. Cawley
Max von SydowDr. Naehring
Michelle WilliamsDolores
Jill Larsonmegbilincselt nő
Ted LevineIgazgató
John Carroll LynchMcPherson igazgatóhelyettes
Jackie Earle HaleyGeorge Noyce
Elias KoteasLaeddis

További szereplők

Kedvencelte 289

Várólistára tette 315


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Amikor beültünk a moziba erre a filmre 2010-ben, csak annyit tudtam, hogy Leo játszik benne, meg esetleg azt, hogy Scorsese rendezte. Nekem ennyi tökéletesen elég is volt. Emlékszem, hogy végig feszült voltam a film alatt, és azok a jelenetek, amik a legelborultabb részleget ábrázolják nagyon felzaklattak, és felzaklat a mai napig is. Nem tudtam, hogy mit akarnak kihozni a filmből, folyamatosan agyaltam, nem érettem mit akar mondani, hova akar kilyukadni, és amikor jött a végkifejlet, jött az első pofon. Nagyon örülök neki, hogy tényleg úgy láthattam ezt a filmet, hogy akkor még nem tudtam, hogy pofont fogok kapni a végén, ezért én védekezés nélkül kaptam ezt a jobb egyenest az arcomba. És aztán amikor már elkezdtem felocsúdni és végre visszanyerni a tudatomat, jött egy bal egyenes Leo utolsó mondatával. K.O.

krlany 

Előbb a filmet nézd meg, és csak azután olvasd el a könyvet!
Még most látom csak, hogy nem értékeltem. Jónéhány éve láttam, úgyhogy az emlékeimre hagyatkozom.
Ez egy jó film. Izgalmas, drámai, hatásos. Bennem végig fenntartotta a feszültséget és a végén a csavar… és még DiCaprio-t is tudom benne értékelni, nem is kicsit, ami azért nagy szó nálam.
A Száll a kakukk fészkére óta nem hagynak nyugodni az elmegyógyintézetes filmek.
Szeretek az emberi elmékben kutakodni, sokszor önmagunk is szembejön velünk ott, ahol keresnivalónk sem lenne, és ez igen meglepő tud lenni… és mindig ott a kérdés, vajon ki a bolond?

3 hozzászólás
kiruu 

Ütött a film, engem meglepett. Jól felépített, fenntartja a feszültséges, és rendesen elgondolkoztat a saját épelműségedről.

1 hozzászólás
Nihilchan 

Ütős és meglepő film; mindeközben végig fenntartja az izgalmat és a feszültséget. Ehhez azért kellett egy jó színész és egy még jobb rendező is. Persze tipikusan az az alkotás, ami akkor a leghatásosabb, ha nem ismered a történetet; tehát nem spoilereztél le magadnak semmit az interneten és a könyvet sem olvastad. Szerencsére nálam ez a két faktor megvolt, így száz százalékosan új volt minden. Biztosan tele van részletekkel, amikre út közben fel lehet figyelni, szóval mindenképpen újranézős.

AniTiger 

Talán az első filmek egyike, amely annyira érdekelt, hogy még DiCaprio sem bírt elrettenteni (uhh, nagyon utáltam csóri srácot a Titanic miatt…), de ebben a sztoriban zabáltam az ipsét!
Fantasztikus szereposztás és még fantasztikusabb történet. Persze pofára ejtős, de szerintem pont az a jó benne. Újranézősen jó filmecske!

(I <3 Mark Ruffalo, juszt is. :D)

2 hozzászólás
Törpillaa 

Nem igazán kötött le engem ez a film, pedig már régóta kíváncsi voltam erre a filmre, mert Leonardo DiCaprió és Mark Ruffalo a kedvenc színészeim közé tartozik, de ebben kissé most csalódtam. :/ Nem rossz sztori, a szereplők is jók, de nem igazán tudtam a filmre koncentrálni, untatott és vontatottnak éreztem. :(

bonnie9 

Megint egy film, amiről örülök, hogy nem tudtam semmit. Nem olvastam még a könyvet, nem ismertem a történetet, innentől kezdve az utolsó percig meglepetéseket tartogatott. Végig agyalhattam, hogy akkor most mi is a valóság. Szeretem az olyan filmeket, ahol én is annyit tudok összerakni, mint a főszereplő és együtt gondolkodhatok vele.
A zárómondat pedig olyan, ami garantáltan napokig nem hagy nyugodni, és csak az a bizonyos b.m. érzés marad utána.

7 hozzászólás
MLauri

Az egész kegyetlenül jó. Imádom az elgondolkodtató filmeket, kedvenc <3
Kíváncsi vagyok milyen lesz másodszorra végignézni, tudva a történetet :)

Zoja009 

Eszméletlen jó ez a film, végig figyelni kell, nehogy elveszítsd a fonalat. Aztán mikor azt hiszed, hogy minden stimmel összeállt a kép, akkor jön az utolsó mondat, és megkavarja az egész eddigi történetet.

szaniko62 

Még fel kell dolgoznom. Nem tudom, hogy az államnak fájt jobban a leesés vagy az arcomnak a pofon.


Népszerű idézetek

Zahra 

Melyik a rosszabb? Szörnyetegként élni, vagy jó emberként meghalni?

s_l_m

Ha az emberről úgy tartják, hogy őrült, akkor minden tiltakozás csupán megerősíti őket ebben. (…) Ha magát őrültnek bélyegzik, akkor minden, amit tesz, abból az őrültségből fakad. A logikus érvekből tagadás lesz, a valós félelemből paranoia, a túlélési ösztönből pedig védekező mechanizmus.

s_l_m

A fájdalom agyi irányítású. Semmi köze a húshoz. Agyi irányítású a félelem, az empátia, fáradtság, éhség, harag, minden.

Dia9117

Ha bele akarnám mélyeszteni a fogamat a szemébe, képes lenne megállítani, mielőtt megvakítanám?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján